menu

Muziek / Nieuws / Mega CD en Platenbeurs en overige platenbeurzen

zoeken in:
avatar van Soledad
Soledad (moderator)
Mjuman schreef:
(quote)


Zou willen zeggen, kom straks ook naar Utrecht, kan je minstens 2 M3's (mede-mume-members) onmoeten en je verwonderen over de vele geeky, nerdy schepselen des Heeren: voor je de hal met de platen-(en cd)beurs kunt betreden, kom je nl door een aantal hallen met objecten die mensen allemaal (kunnen) verzamelen - sommige zou je niet kunnen bedenken

Haha geweldig inderdaad! Bierviltjes, oude televisies en balpennen bijvoorbeeld. Erg amusant om te zien.

avatar van Kronos
Onweerwolf schreef:
Hij is niet de enige. Ik vind vinyl ook kansloos. Het klinkt kut, het is veel te fragiel en veel te groot. Maar goed, iedere gek z'n gebrek.

Een goed gemaakte lp afgespeeld op goede apparatuur klinkt gewoon goed en gaat een leven lang mee bij normaal gebruik. Dat laatste lijkt voor sommigen nogal een probleem. Maar goed, zoals je zegt, iedere gek zijn gebrek.

Inmiddels weer op het thuishonk wedergekeerd. Voldoende mensen met een gebrek gezien - ook bij mezelf en mijn metgezel: aan liquiditeiten. Eerlijk is eerlijk: beursbezoek is voor een verslaafde gek - om die kwalificatie maar eens te gebruiken - een verleiding van de eerste orde, die alleen met B3 - drievoudige beperking (in tijd, budget en wandelzone/graasgebied) goed is uit te voeren.

In de voorste hal leek het aanbod aantrekkelijker dan in die erachter, waar op een gegeven moment George Baker hoorbaar acte de présence gaf. Prijzen van tweedehands: eigenlijk niet leuk meer, tenzij de standhouder bereid was je een bepaalde bandbreedte te gunnen en/of je jezelf aan de B (van budget hield). Opvallend dat je met enig zoeken fijne nieuwe albums (van dit jaar) kon vinden tegen een prettige prijs: bijv bij een Noor die (gesealde) re-issues van David Sylvian en Mick Karn aanbod voor 15,- en een goudkleurige plaat van Aldous Harding (Designer) voor nog minder

Verder opvallend: stands waar in grote hoeveelheden splinternieuwe platen stonden voor 5 - 8 euro, onduidelijk wat de herkomst was, en soms ook niet terug te vinden in de discografie van een artiest. Er was een Italiaanse stand met jazz-lp's (van bekende artiesten) voor 5,- en alleen als je goed keek, zag je dat het een compilatie was, samengesteld met songs van diverse albums - op de gok 1 gekocht (Milt Jackson) en dat was echt matige jaren '60 kwaliteit).

Met de drie B's in het hoofd is het goed te doen, want 40,- voor een Alladin Sane (Bowie) maakt zijn eigen titel echt waar: insane

avatar van Running On Empty
Soledad schreef:
Ik twijfelde al of ik moest gaan maar nu weet ik het zeker: dit was voor mij de laatste keer. Ik denk dat ook ik een te specifiek lijstje heb. De platen die ik echt, echt zocht en eventueel nog wel wat meer voor zou willen betalen die kom ik niet tegen. Dan is er nog het minder zeldzame werk waar echt kansloze prijzen voor worden gevraagd: steeds rond de 30 euro voor lelijk tweedehands vinyl in matige staat. Sowieso vond ik de algehele staat van de meeste platen beroerd, en dan die prijzen ? vaak duurder dan op Discogs incl. verzending.

En wat betreft de koopjes bakken: daar herken ik me volledig in. Urenlang spitten in een soort Black Friday setting om dan uiteindelijk met 1 matige plaat er uit te stappen.

Exact weergegeven waarom ik ben thuis gebleven.

avatar van Thunderball
Prima, prima om te horen!
Hoe minder mensen gaan, hoe meer ik mij er gemakkelijk kan uitleven!

avatar van west
Ik ga al jaren niet meer naar de Jaarbeurs om de redenen hierboven gegeven en ook omdat je op de vrijdag voor de beurs dus gratis op het Vredenburg terecht kan. Heb je eerste keus en bij sommige standhouders (uit de hele wereld) is de prijs daar te doen. Ook is het gezellig druk en word je niet omver gebeukt door rolkoffers.

avatar van Thunderball
Ik snap je redenering, alleen ik ga niet alleen voor de platenbeurs, ook om filmitems van vooral James Bond te bemachtigen, vriendin b.v. ook voor Disney stuff, ik ga er van uit dat dat niet op vrijdag er ook bij is en sowieso moet ik dan werken. Op Vredenburg zullen ook niet alle stands staan neem ik aan, dat kan qua oppervlakte al niet. De platenbeurs breidt zich ook steeds meer uit naar de hal met speelgoed.
En je vergeet dan nog dat je dan OOK nog de peperdure friet in verrekt handig verrotte bekertjes moet missen. Daar kom ik natuurlijk vóóral voor!

Die voorbeurs - de kick-off, west is een beetje in de war (vorige keer vergat ie 'em - toen was ie op 't Janskerkhof; en daarom heb ik 'em afgelopen woensdag maar een reminder gestuurd - is trouwens op donderdag.

Vond die heel grote stand met poppen - veel Disney-spullegies - wel opvallen. Het leuke is/blijven die onverwachte ontmoetingen/gesprekjes bijv met een proggo die in de wave-bak zat te snuffelen - mijn vraag: "ben je je dan aan het omscholen?" werd met een grijns beantwoord of het fee-achtige meisje (21 of 22) dat voor 30,- Ziggy Stardust kocht - "die moet ik gewoon hebben" zei ze.

avatar van west
Mjuman schreef:
Die voorbeurs - de kick-off, west is een beetje in de war (vorige keer vergat ie 'em - toen was ie op 't Janskerkhof; en daarom heb ik 'em afgelopen woensdag maar een reminder gestuurd - is trouwens op donderdag.

Ik vond het vandaag al zo rustig op de weg voor een maandag...

avatar van pureshores
is er nog iemand vandaag in de IJsselhallen in Zwolle geweest?

avatar van Ponty Mython
geplaatst:
Er is een reëele kans dat de Mega cd & platenbeurs in Utrecht volgende maand ook niet doorgaat.

geplaatst:
Wat we al vreesden, is uitgekomen:

Om de risico’s voor iedereen zo beperkt mogelijk te houden is in overleg met Jaarbeurs besloten om de 53ste Mega Platen & CD Beurs niet te organiseren op 17, 18 en 19 april 2020.

Voor meer info zie ARC Record Planet | - recordplanet.nl

avatar van Ponty Mython
geplaatst:
Ach ja, in november weer een kans.

geplaatst:
Ponty Mython schreef:
Ach ja, in november weer een kans.


Afgezien van de kleinere, lokale/regionale beurzen krijg je een eerdere kans, in Hoorn op 8/7: een relatief grote beurs in de open lucht, in het centrum van Hoorn. Was daar in 2018 - op 24/07/19 was 't echt te heet (boven de 35°C) - en dat was een interessante beurs, aardig wat gekocht.

avatar van Michiel Cohen
geplaatst:
Het kwartje lijkt niet echt gevallen te zijn bij bepaalde mensen.Lekker met die vieze vingers in bakken lopen te graaien.https://www.volkskrant.nl/kijkverder/t/2020/vragen-over-het-coronavirus/hoe-verspreidt-het-virus-zich/

avatar van Ponty Mython
geplaatst:
Mjuman schreef:
(quote)


Afgezien van de kleinere, lokale/regionale beurzen krijg je een eerdere kans, in Hoorn op 8/7: een relatief grote beurs in de open lucht, in het centrum van Hoorn. Was daar in 2018 - op 24/07/19 was 't echt te heet (boven de 35°C) - en dat was een interessante beurs, aardig wat gekocht.


Veel te ver voor mij. Bovendien zou ik er maar rekening mee houden dat we ook in juli nog bepaalde maatregelen zullen hebben wat betreft grote groepen mensen.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:50 uur

geplaatst: vandaag om 19:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.