menu

Muziek / Algemeen / Eigen muziek: reacties en nuttige kritiek

zoeken in:
Wie produceert hier nog meer onder de surfers? Zelf ben ik een nieuwe weg ingeslagen sinds kort en heb grondig de bezem over mijn kunnen gehaald. Ben momenteel met een nummer bezig, waarvan ik een korte preview op internet heb staan. Uiteraard lang niet af en volledig, maar wie interesse heeft kan de preview luisteren om een idee te krijgen wat voor muziek ik momenteel maak. (voornamelijk hardcore/techno e.d.)

Hier de link :

http://www.wire.fm/board/two-song.php?id=8173

Dan hier de volledige versie van mijn nummer te downen voor iemand die nieuwsgierig is (en een beetje feedback hoor ik tevens graag) :

http://www.wire.fm/board/two-song.php?id=8184

P.s.je : Het beste is het nummer echt te downloaden, play gaat ook wel op de site, maar je hebt kans dat de track hapert in het begin, dit ligt dus niet aan de track.

De links werken niet, tenminste niet bij mij.

avatar van Daan
RolfWolf schreef:

De links werken niet, tenminste niet bij mij.
Dat ligt dan aan jou, bij mij doen de links het gewoon perfect.

RolfWolf schreef:

De links werken niet, tenminste niet bij mij.


Moet je even naar je instellingen kijken, want hij doet het bij mij ook prima.

Vers van de pers, mijn nieuwe track. Beetje lekker uitgeleefd met sounds en kicks en met de stem van Def Ryhmz. (for fun) Het nummer heet mijn vette shit

avatar van Goodfella
Best een leuke track.

Alleen zijn na Muil Houwe, Toch Welleuk, Hoereloep, Alles Kapot, Ster Allures etc. Nederlandstalige samples inmiddels behoorlijk afgezaagd geworden.. eigenlijk gewoon "not done" zegmaar .

Ik zal binnenkort even wat meer feedback geven..

Goodfella schreef:

Best een leuke track.

Alleen zijn na Muil Houwe, Toch Welleuk, Hoereloep, Alles Kapot, Ster Allures etc. Nederlandstalige samples inmiddels behoorlijk afgezaagd geworden.. eigenlijk gewoon "not done" zegmaar .

Ik zal binnenkort even wat meer feedback geven..


Weet ik ook wel, maar was gewoon in een melige bui, had er ff zin in, en kwam gewoon per toeval die geinige sample tegen, kon het niet laten....:) Enne, als je wil luister eens Eaten my thougts, die is weer anders. En soon upload ik er een nieuwe bij waar ik zelf nog het meest tevreden over ben, i let you know if you like? Enne, thanx 4 je mening! _o_

Nieuwe track, beetje aan het experimenteren geslagen, voor iemand die nieuwsgierig is :

The throb may be strenuous to fathom

Voor de metal liefhebbers onder ons. Op musicmeter staat staat de cd van mijn vorige band waarvan ik de zanger was: Thy Withering Orchard. Het nummer Fertile Wounds is te beluisteren op www.thywitheringorchard.com.

Verder ben ik tegenwoordig actief als zanger in de progmetal band Equilibrium, op www.equilibrium.tk staan wel wat mp3's.

Als drummer ben ik actief in de doomband Lahar, komende zaterdag 10 april in de Willeneen in Arnhem. Op www.circlesix.com staat het nummer Apocalypse Machine van onze recente demo.

Check it es een keertje uit zou ik zo zeggen.

Nieuw Hardtechno probeersel van mij : Totally Massive , if somebody is interested that is. Laat me maar weten wat je er van vindt.

avatar van PsychoBoyJack
ik ben helaas niet zo thuis is dat hardcore gedoe, maar een aantal ideeen bevielen me wel.
het lijkt me ook wel leuk om zo iets te doen, welk programma kun je het beste daarvoor gebruiken, en hoe kom ik daaraan?

PsychoBoyJack schreef:

ik ben helaas niet zo thuis is dat hardcore gedoe, maar een aantal ideeen bevielen me wel.
het lijkt me ook wel leuk om zo iets te doen, welk programma kun je het beste daarvoor gebruiken, en hoe kom ik daaraan?


Fruity loops 3 en 4 zijn easy in gebruik, Je kan Reason of Rebirth ook gebruiken, maar die zijn een stuk lastiger te leren. Sorry voor de late reactie, was een tijdje niet op de site.

Het heeft een tijd geduurd voor de site waar mijn nummers op staan weer online ging, maar nu dus eindelijk weer! Heb er gelijk een probeersel op de site gezet, waarvan ik graag zou willen weten of het was is. Het is een langzame plaat, beetje chill, en met een klein beetje Hardcore invloeden, wou weer eens wat nieuws proberen. Je kan het nummer downen of luisteren via deze Link

Sietse
Zoals ik al door heb laten schemeren in andere topics... http://www.orphax.tk
Enkele mp3 releases en enkele live opnames graits en voor niks te downloaden.
Verder kun je er mijn self-released cd kopen.
Voor mijn album Sand in Boxes, dat ook hier op MuMe staat, kun je terrecht bij Suggestion Recods die het dan ook hebben uitgebracht onder de serie Verato Project. http://www.suggestion-records.de

Het meeste is ambient drones, maar er staan ook wat andere dingen op mijn site, zoals het ambient techno/idm achtige "As the stone falls..."

Laat maar horen wat je er van vindt.

Sietse
Sseagal schreef:

Fruity loops 3 en 4 zijn easy in gebruik, Je kan Reason of Rebirth ook gebruiken, maar die zijn een stuk lastiger te leren. Sorry voor de late reactie, was een tijdje niet op de site.


Reason is nou niet bepaald moeilijk en als je het mij vraagt een stuk beter dan FL. Enige voordeel aan FL is dat je als vsti kunt gebruiken in andere programma's zoals het programma Audiomulch wat het door mij meest gebruikte programma is. Dit is een heel intiutatief programma, waar je lekker modulair kunt werken. In het begin lijkt het moeilijk maar in no time heb je door hoe het werkt.
En als je dit dan samen met enkele vette vst fx gebruikt heb je gewoon een hele uitgebreide muziek doos

Klinkt lekker, hoewel het niet helemaal mijn keus muziek is, vind ik het wel goed in elkaar steken. Maar eh..je volgt een opleiding dus? En wat betreft de programma's, ik ben nog lang niet uitgeleerd met FL Studio 5, wou dat ik dit 100% als werk kon doen, heb gewoon veel te weinig tijd om me lang te verdiepen in de mogelijkheden en dingen bij te leren. Ik geef wel eens wat plaatjes uit onder het 5th Gear label puur voor wat centjes, maar dat zijn simpele platen, zucht...soms zou ik wel wat meer vrije tijd willen voor de broodnodige ontwikkeling, het komt met kleine sprongen, maar veel te kleine sprongen. Zal binnenkort eens wat meer platen uploaden als je ook eens wat van mij wilt horen.

Sietse
Hieronder volgt mijn ongenuanceerde mening, ik bedoel niemand te beledigen of wat dan ook, maar soms kan ik heel lomp uit de bocht komen. dus bij voorbaad mocht dat zo zijn mijn excuses...

Heb zo ff wat van die dingen geluisterd. Ik vind de uitwerking niet helemaal fantastisch hoor. Wel grappige ideeen, vooral wat betgreft gabber/hardcore, maar je zou met name meer kunnen doen aan afwisseling in de beats. Bijv die hihats die continu maar door blijven gaan. Het is duidelijk te horen dat je een patroontje maakt en dat herhaalt en dat is erg jammer. Bijv neglectful is een herhaling van steeds een beat waar niet veel mee gebeurd, maar waar dan op de achtergrond veel niet echt in het geheel passende geluiden zitten. Dan komt er op den duur een soort melodie lijn in het nummer, maar ook die doet niet veel...het is iets van 4 of 5 noten ofzo die worden herhaalt en dat is jammer.
De spanningsboog ontbreekt.
Ook die wolf/hond komt steeds terug en na 5x is die toch echt wel een cliche geworden...

Of bijv dat laatste nummer. Je begint met een gefilterde beat en dan komt er een ongefilterde beat in maar die is gewoon precies hetzelfde en dat gaat dan heel de tijd door. Je gooit er wel een pauze in of er komt een bekken bij maar het patroontje blijft hetzelfde en dat is gewoon jammer. Eigenlijk pas na 1:50 komt er een verandering, wat ook weer een herhaling van patroontjes zijn.

Dus al met al houd ik het op leuke ideeen maar heel zwak uitgewerkt. Maar goed gewoon lekker doorgaan en dan komt het vanzelf een keer helemaal goed.

Thanx voor je eerlijkheid. En wat betreft patronen, tsja, dat is toch wel een beetje wat ik lekker vind, en zoals ik al zei, ik wil wel soms wat moeilijkers maken, maar te weinig tijd, misschien dat je de komende twee beter vind, Dizzy Launch en Candid Edifice. Maar wat bedoelde je met het laatste nummer? Voor de liefhebber van het distorted werk, hier wat harders : Candid Edifice

En Sietse ... Misschien is dit wat beter?? Dizzy Launch Iets meer variatie van sounds en kicks en wat chaotischer, maar wel nog met een patroon hier en daar, maar wel wat moeilijker voor mijn doen, dus kijk maar wat je er van vindt, wees gerust kritisch, daar leert men van ...

P.s. = En als afsluiter een supersnel stuk van de plaat reversed als geintje, maar weet nog niet of ik dat er in laat ...

Sietse
Sseagal schreef:
Klinkt lekker, hoewel het niet helemaal mijn keus muziek is, vind ik het wel goed in elkaar steken.

Dank je

Maar eh..je volgt een opleiding dus?
Ja geology, doe geen muziekale oplijding

En wat betreft de programma's, ik ben nog lang niet uitgeleerd met FL Studio 5

Ik raad aan om langzaam toch over te gaan op een programma als Cubase SX. Is toch net ff wat beter, misschien wel heel moeilijk in het begin, maar zeker de moeite om te gaan gebruiken.


, wou dat ik dit 100% als werk kon doen, heb gewoon veel te weinig tijd om me lang te verdiepen in de mogelijkheden en dingen bij te leren.


Wie niet


Ik geef wel eens wat plaatjes uit onder het 5th Gear label puur voor wat centjes


Ik doe niks voor het geld, ik doe het voor de lol, maar natuurlijk alles is mooi meegenomen
Zit trouwens ook niet veel geld in de muziek die ik maak, is toch een klein wereldje de ambient drones scene.

Sietse
met het laatste nummer bedoel ik deze
http://www.wire.fm/board/two-s...

P.s. zie vorige pagina over dizzy launch...misschien vind je die wat meer afwisselend...:D

avatar van Onderhond
Eigenlijk ooit gedacht om samen te werken met enkele visuele experimentelen Sietse ? Zie je toch vaak bij die ambient kerels, en het biedt mensen vaak een extra houvast om zulke muziek alsnog te kunnen appreciëren.

Sietse
Dizzy launch heeft inderdaad al meer afwisseling, hij is alleen wel continu aan het clippen. Heel erg hard opgenomen. Je gebruikt hier een soort "sci-fi" achtig geluidje wat steeds terug komt, ligt mij niet echt lekker in het gehoor.
Ook na het aftellen zit er een geluidje wat je een aantal keer herhaalt. Dat moet je dus niet doen (imho) het is een maat die je 4x herhaalt ofzo, maar dat moet je dus eigenlijk niet doen...als je daar 4 verschillende patterns van maakt zou het al beter zijn denk ik...
maar goed wie ben ik heh

avatar van Yak
Yak
[ruw door het lopende gesprek heen stampend] Zijn hier eigenlijk nog trackers in het huis?

Sietse
Onderhond schreef:

Eigenlijk ooit gedacht om samen te werken met enkele visuele experimentelen Sietse ? Zie je toch vaak bij die ambient kerels, en het biedt mensen vaak een extra houvast om zulke muziek alsnog te kunnen appreciëren.Zeker wel eens over nagedacht, maar zit er voorlopig nog niet in. Kost geld heh, en als ik iets niet heb...
Ik zou het zelf ook wel kunnen maar ik heb momenteel geen tijd, want moet afstuderen deze zomer.... :S Ben zelfs ff met een muziekmaak stop omdat ik deze zomer echt klaar wil zijn (behalve dan mogelijk een live optreden)

Sietse
Yak schreef:

[ruw door het lopende gesprek heen stampend] Zijn hier eigenlijk nog trackers in het huis?


Fruity Loops is eigenlijk een soort tracker, alleen een wel helemaal aangeklede...

heb het zelf in het verleden wel gedaan...was ooit mijn begin maar da praat ik wel over meer dan 8 jaar terug...zal 1995 of 1996 zijn geweest dat ik begon. En toen kwam opeens rebirth en werdt het al anders...ben toen vrij snel van de trackers afgestapt...

Trouwens een heel erg leuke tracker is Buzz. Het is een combi van een modulaire synth met een tracker. Zelf gebruik ik het niet, want het is niet mijn manier van werken maar erg leuk om eens mee te spelen.

Sietse schreef:

Dizzy launch heeft inderdaad al meer afwisseling, hij is alleen wel continu aan het clippen. Heel erg hard opgenomen. Je gebruikt hier een soort "sci-fi" achtig geluidje wat steeds terug komt, ligt mij niet echt lekker in het gehoor.
Ook na het aftellen zit er een geluidje wat je een aantal keer herhaalt. Dat moet je dus niet doen (imho) het is een maat die je 4x herhaalt ofzo, maar dat moet je dus eigenlijk niet doen...als je daar 4 verschillende patterns van maakt zou het al beter zijn denk ik...
maar goed wie ben ik heh


Klopt, de plaat is vrij hard opgenomen, ik wou ook een rauwe harde plaat met een distorted feel maar minder als in Candid Edifice. En die geluiden...tsja, das puur een kwestie van smaak toch? En dat herhalen komt door het feit dat ik soms iets erg lekker vind klinken en dan de neiging heb dat steeds terug te laten komen omdat ik het juist zo lekker vind, stom he? Ik neem mezelf voor dat niet steeds te doen, maar het lijkt soms vanzelf te gaan, aaaahhh! Nee, serieus, dank voor je mening, zal je tips in overweging nemen.

Sietse
graag gedaan...

een hele goede tip die ik kan geven is sommige stukjes uit je nummers gewoon 10 minuten aan een stuk door te laten draaien. Dus een loop van bijv 30 seconden of bijv 16 maten ofzo gewoon heel vaak herhalen. Zo hoor je vaak toch wel of iets lekker is of niet, want als niet dan ben je helemaal gek geworden na 10 minuten.
Zo doe ik het altijd...zo heb ik mijn beste stukje muziek ooit (wat nog steeds niet af is) als een loop ooit een uur door laten draaien, deze was 45 seconden ofzo. Alleen was deze loop eigenlijk nooit hetzelfde , zoals in enkele nummers van Autechre wel gebeurd. Ik had een sample als input die door een stepsequencer werd gehaald. De step sequencer had een maat van 16, terwijl de sample (van ongeveer 15 seconden) werd vertraagd naar 20 maten. Dit geheel werd weer door een soort granulaire step sequencer gehaald die steeds van maat veranderde (2 verschillende 16 tellende maten) Het mooie hier aan was dat deze loop steeds hele kleine verandering door ging door dit. En dat uit een spraak sample van de film "Himmel uber Berlin" een ontzettend spannend rhytmisch iets onstond. Ik heb dit ook laten horen aan mijn muziek vrienden in soulseek en die werden helemaal gek, want het klonk volgens hen echt super vet....maar goed het nummer is nooit afgekomen, en zal de komende tijd ook niet gebeuren. Maar om een idee te krijgen, de live set in theater kikker op mijn website (http://www.orphax.tk[/url) bevat in het eerste deel bijna dezelfde loop als in dit nummer, alleen dan wat anders uitgewerkt, waardoor de afwisseling iets minder is.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:00 uur

geplaatst: vandaag om 12:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.