menu

Hier kun je zien welke berichten Vince vega als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Find Hope in Darkness - De Schaduw van de Nacht (2014)

3,5
Ineens op een zomerse avond krijg ik een berichtje op de FB-chat en wel van Glenn dat zijn nieuwe album te beluisteren is. Uit het verleden wist ik wel dat hij zich wat in de electronic/ambient hoek begaf en voor nieuwe muziek uit die hoek ben ik altijd wel te vinden.

Na het album min of meer twee keer gehoord te hebben kan ik wel zeggen dat we hier te maken met een veelbelovende jonge artiest.

In deze categorie muziek, zoals ik het dan maar even noem, balanceer je al snel op dunne scheidslijn tussen sfeervol en saai. Nou dit album mag gerust sfeervol en spannend genoemd worden.

De eerste track doet aan Deaf Center denken en bevalt mij dan ook gelijk het beste. Op track 2 komen ineens hele andere (Burial) invloeden om de hoek kijken en ook dit bevalt mij weer prima. Op track 3 en 5 hoor ik hier en daar wat invloeden van Bvdub a.k.a. Brock van Wey, wat minder spanning, meer gewoon heerlijke relaxte muziek.

Met track 4 kan ik wat minder, de achtergrondgeluiden overheersen en verder is de track iets te lang.

Al met al een geslaagde luistersessie. Als je op zo'n jonge leeftijd al zulke boeiende muziek kan maken dan kan het bijna niet anders dat er nog mooie dingen zullen volgen. Voor nu een 3,5 met kans op meer.