menu

Hier kun je zien welke berichten KidChino8 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Arctic Monkeys - Humbug (2009)

5,0
Arctic Monkeys zijn voor mij altijd een speciale groep geweest. Toen ze in 2006 met WPSITWIN afkwamen en een jaar later met FWN, vond ik dat ze een geheel nieuwe sound creërden. Om te zeggen dat ze dit weer doen op deze plaat is wat overdreven. Wat niet wil zeggen dat de plaat weer eentje is om in te lijsten..

De plaat begint, net zoals op de vorige twee albums met een knaller van formaat. My Propeller mag voor mij mee in het rijte van Brianstorm en The View From The Afternoon. Het onderwerp is hier wel vrij duidelijk denk ik..
Ook één van de drie nummers die niet door Josh Homme geproducet zijn, maar door James Ford.

Crying Lightning was voor mij instant love toen ik het hoorde in Januari op BDO, maar ik denk dat ik het even niet meer moet beluisteren, vermits het nu wel er veel wordt grijsgedraaid..

Bij Dangerous Animals snakt Alex duidelijk naar een meisje dat 'hard to get' speelt, waar hij niet lijkt bij te kunnen. Erg leuk om de lyrics hier vanbuiten te leren overigens.. (D-A-N-G-E-R-O-U-S A-N-I-M-A-L !)

Secret Door is een nummer dat voor mij wat in de lijn van Do Me A Favour staat, een lied waar je echt hoort dat Alex dieper gaat dan op andere nummers op de plaat. Erg leuk, de intervallen op het nummer van traag naar sneller.. Ook het enige nummer waar iemand anders dan Alex mee de nummer schrijft, nl: Jamie.

Potion Approaching is een nummer dat me iets minder aanstaat, toch wel een van de mindere Arctic Monkeys nummers vind ik persoonlijk.

The Fire And The Thud is een leuk nummer, waar we eigenlijk ook al de akoestische versie van kenden (die ik trouwens nog net dat tikkeltje beter vind). Ook leuk zijn de vocalen van Alison Mosshart van The Kills op het einde.

Cornerstone is, samen met Pretty Visitors, gedoemd om de tweede single van de plaat te worden. Perfect om ,net als Kings Of Leon met Use Somebody, een groter publiek aan te spreken.

Dance Little Liar is voor mij het beste nummer van de plaat. De mysterieuze muziek, maar de duidelijke tekst.

The Jeweller's Hands is weer een klasbak van een afsluiter, net als 505 en A Certain Romance en heeft ook de structuur van opbouw en climax als 505, What If You Were Right The First Time en If You Were There..

Ik kan al niet wachten tot de bsides worden gereleased !
(toch wel spijtig dat de Crying Lightning Single niet op een schijf wordt gereleased, maar enkel op Vinyl, maar wel leuk dat ze hem releasen via Oxfam..)