menu

Hier kun je zien welke berichten HezzardNL als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Mammoth Weed Wizard Bastard - Noeth Ac Anoeth (2015)

4,0
De bandnaam lijkt een parodie te zijn op de vier meest voorkomende woorden in bandnamen binnen het stoner/doommetal genre, maar is alsnog verschrikkelijk.

Dat terzijde is dit debuutalbum van deze stoner/doom formatie uit Wales om te genieten. Met referenties als Conan, Sleep en Ufomammut als het gaat om het instrumentale gedeelte zit het wel snor. Uitgesponnen tracks met een stuwende basslijn met daar overheen de gitaarlijntjes dragen bij aan een uitstekende sfeer, maar worden compleet met de stem van bassiste Jessica Ball.

Waar de eerste twee tracks tezamen een 'schamele' 20 minuten bedragen gaat Nachthexen er vandoor met de hoofdprijs op dit album: 30 minuten aan progressieve stoner/doom. Hoogtepunt van deze track voor mij is rond de 20-23 minuten wanneer er volledig gespaced kan worden. Daarna wordt de track weer wat lichter en wordt er gas terug genomen om ruimte te laten voor de hoge vocalen van de zangeres gecombineerd met een distortion-vrije gitaarlijn om toch nog een keer vol de registers open te trekken en te eindigen met een moddervette partij.

Hoop ze binnenkort eens live te kunnen zien, maar voor nu is het album volledig te streamen via deze link.

4,5*

Radical Face - The Family Tree: The Branches (2013)

Alternatieve titel: The Branches

5,0
chevy93 schreef:
Eerste speelbeurt zelfs wat teleurgesteld. Geen nummers waarvan ik echt onder de indruk ben. Daarentegen ook geen slechte nummers, maar ja... komt over als één lang stuk middelmaat met af en toe een opleving.


Dat ben ik zeker niet met je eens. Het zou inderdaad kunnen liggen aan de kwaliteit. Ik merk juist veel, al dan niet subtiel, details op die dit album beter maken dan de vorige. Vooral wanneer de drums en strijkers tevoorschijn komen zoals in 'The Crooked Kind'. Kippenvel krijg ik van 'Summer skeletons' wat makkelijk het niveau van 'Always Gold' haalt.

Toegegeven dat er een aantal nummers op staan die middelmatig zijn, maar er staan meer prachtnummers op dan middelmaat.