Eminem - Encore (2004)

Label: Aftermath (II)

1. Curtains Up (Skit) (0:46)
  2. Evil Deeds (4:19)
  3. Never Enough (2:39)

met 50 Cent en Nate Dogg

4. Yellow Brick Road (5:46)
  5. Like Toy Soldiers (4:56)

met Martika

6. Mosh (5:17)
  7. Puke (4:07)
  8. My 1st Single (5:02)
  9. Paul (Skit) (0:32)
  10. Rain Man (5:13)
  11. Big Weenie (4:26)
  12. Em Calls Paul (Skit) (1:11)
  13. Just Lose It (4:08)
  14. Ass Like That (4:25)
  15. Spend Some Time (5:10)

met Obie Trice, Stat Quo en 50 Cent

16. Mockingbird (4:10)
  17. Crazy in Love (4:02)
  18. One Shot 2 Shot (4:26)

met D12

19. Final Thought (Skit) (0:30)
  20. Encore (Curtains Down) (5:48)

met Dr. Dre en 50 Cent

21. We as Americans * (4:39)
  22. Love You More * (4:47)
  23. Ricky Ticky Toc * (2:49)
avatar van Jordy
een voorproefje op het nieuwe Eminem album, dat in november uitkomt (nog geen tracklist/cover kunnen vinden).

De eerste single, Just Lose It, circuleert. Een in- en intriest nummer, het lijkt letterlijk alsof hij de gehele tekst (over een ongeinspireerde beat) ter plekke verzint / samenraapt uit eerder werk. Er gaan al geruchten dat dit een hele grote hoax is om bootleggers in de maling te nemen. Laten we het hopen.

Kos
Klinkt echt vreselijk inderdaad.

avatar van BoordAppel
Jup, best wel een mindere track. Ik denk (en hoop) dat het een grapje is anders is Eminem wel erg diep gezakt, kan me ook niet voorstellen dat dit een commerciel succes zou kunnen zijn. Lam gerapt en die beat kan ik zo uit mn casio toveren.

avatar van brooklyn
Het is dus geen grapje, ik heb de clip al gezien. De man moet eens met wat nieuws komen....

Een clip met kinderen

avatar van Jordy
Ik zie niet in waarom dit niet nog steeds één hele grote grap kan zijn. Dat deze track helemaal niet op het album komt, en dat Eminem zo laat zien dat je met de juiste naam en clip zelfs met de allergrootste rotzooi een grote hit kan scoren.

Kos
Jordy zit in de ontkenningsfase.

avatar van BoordAppel
Ik kan het me eigenlijk ook niet voorstellen dat dit serieus is. Het is wel een enorm kwaliteitsverschil met zijn andere werk. Maar anders is het wel . Waar is de clip eigenlijk te zien? Zijn eigen site of SoulSeek?

avatar van Jordy
ik heb de clip via bittorrent, maar het lijkt me dat hij ook gewoon op de muziekzenders te zien is

Ruby1966
Gisteren was de clip op MTV
Hij doet persiflages van o.a. Michael Jackson, Madonna en MC Hammer
Ik vond er niks aan.

Kos
Hij is erg vaak op de muziekzenders te zien, als een soort van top nieuwe release. Erg veel airplay dus.

avatar van T.O.
Tja, kon er niet genoeg uit opmaken dat het een grap is, maar zowel de clip als het nummer zijn echt een stúk minder dan zn oudere werk.

avatar van FeZ
FeZ
T.O. schreef:

Of gewoon regelrechte bagger. Met dit soort onzin steekt die vent niet meer boven het gemiddelde tmf/538 liedje uit.

Hey mensen,

ik heb mezelf ingeschreven om te kunnen reageren wat ik las over het album encore en dat er dingen zijn die niet helemaal kloppen. Dat eerste nummer is een referentie naar voorgaande muziek, ik heb het album geluisterd en kan zeggen dat hij veranderd is en de muziek echt kwalitatief ver boven de rest uit steekt. Nu snap ik waar die 2-en half jaar aan besteed zijn. Nummers als "i love you more" en "911" en "mosh" zijn super en dan spreek ik nog niet over de rest. Natuurlijk is dit mijn mening, maar ik denk zeker dat hier niet veel over in discussie zullen gaan. Het nummer 'these hands are mine" is perfectie. Think first voor een goede reactie wil ik zeggen.

Respect!

I'm out.

Fifty

Fifty schreef:

ik heb het album geluisterd

Alleen de tracks die jij noemt zijn gelekt (als ze al op het album staan), niet zo stoer he

avatar van BoordAppel
Ik weet niet zeker of dit de officiele tracklist is, verschillende bronnen spreken elkaar nogal tegen (sommige zeggen dat Just Lose It er helemaal niet op komt) maar deze kwam ik het meest tegen. En anders pas ik het te zijnder tijd wel weer aan.

Hmmm, mosh komt er ook niet op? Merkwaardig.

Zal mij benieuwen wat 't wordt, want de twee nummers die al uit zijn (just lose it en mosh) zijn bedroevend slecht.

avatar van BoordAppel
Wel opletten Hobbes: Mosh met Steven Tyler staat er gewoon tussen. Maar dit kan dus ook net zo goed een verkeerde tracklist zijn. Mosh trouwens nog niet beluisterd, ga ik nu ff doen.

avatar van Jordy
inhoud van het topic even hierheen verplaatst

BoordAppel schreef:

Mosh trouwens nog niet beluisterd, ga ik nu ff doen.

Mmm, niet zo slecht als Just Lose It maar nog steeds niets vergeleken met Eminems andere werk. Ik hoop toch echt dat deze tracklist niet klopt.

avatar van starbright boy
Just Lose It vind ik inderdaad beroerd, veruit de slechtste Eminem single ooit (en de slapste en makkelijkste clip bovendien).

Nieuwe single is redelijk. Zeker niet z'n beste werk : nietswaardige beat , flauw refrein en soms wat goedkoop herhaalwerk. Maar om een grap te zijn is het te goed , eminem blijft met z'n stijl steeds goed.

Is dat anti-Amerika nummer niet de nieuwe single dan?

avatar van Marki_san
Just Lose It is fet, Hebben jullie die clip gezien die is echt cool. Michael Jacksons neus valt eraf, zijn haar zit in de fik en er springen kinderen op z'n bed hahaha

tracklisting geplaatst

avatar van Jordy
Valt me heel erg mee, iets beter dan The Eminem Show, zo op het eerste gehoor. We hebben alles al een keer eerder gehoord, 't is allemaal niet spectaculair, maar het album is een stuk beter te luisteren dan de eerste single deed vermoeden. Veel Dre beats, stuk of zeven.

avatar van BoordAppel
Hey klinkt goed, zeker omdat ik the Eminem Show een vrij goed album vond.

avatar van BoordAppel
Mmm vind het toch wat tegenvallen. The Eminem Show is zo op het eerste gehoor beter. Vooral qua productie blijft dit album wat achter, het is allemaal meer van hetzelfde. Van Dre ben ik ook wat meer gewend, verbaas me er ook over dat Just Lose It van hem is.
Em Calls Paul vind ik trouwens een erg grappige skit.

avatar van Jordy
Ja ik doe er toch maar een halfje af. Dat het iets beter was dan mijn ongelofelijk lage verwachtingen betekent nog niet dat dit een voldoende verdient. Een paar aardige momenten (Rain Man bv.) maar verder een makkelijk, saai en lui album, het stelt tekstueel geen drol voor. Het lijkt ook wel alsof z'n delivery met het album minder wordt.