Eminem - Encore (2004)

Label: Aftermath (II)

1. Curtains Up (Skit) (0:46)
  2. Evil Deeds (4:19)
  3. Never Enough (2:39)

met 50 Cent en Nate Dogg

4. Yellow Brick Road (5:46)
  5. Like Toy Soldiers (4:56)

met Martika

6. Mosh (5:17)
  7. Puke (4:07)
  8. My 1st Single (5:02)
  9. Paul (Skit) (0:32)
  10. Rain Man (5:13)
  11. Big Weenie (4:26)
  12. Em Calls Paul (Skit) (1:11)
  13. Just Lose It (4:08)
  14. Ass Like That (4:25)
  15. Spend Some Time (5:10)

met Obie Trice, Stat Quo en 50 Cent

16. Mockingbird (4:10)
  17. Crazy in Love (4:02)
  18. One Shot 2 Shot (4:26)

met D12

19. Final Thought (Skit) (0:30)
  20. Encore (Curtains Down) (5:48)

met Dr. Dre en 50 Cent

21. We as Americans * (4:39)
  22. Love You More * (4:47)
  23. Ricky Ticky Toc * (2:49)
avatar van JAHJAH
Heb net een beetje rondgekeken en waarschijnlijk komt hij de 28ste (Juni). DUs nog ff wachten

avatar van bloempje24
Ik luister niet meer naar Eminem sinds hij zijn eigen nummers zoveel mogelijk zelf produceert. Zitten te veel van die kinderlijke deuntjes in. Kan de productie beter overlaten aan Dre of een andere topproducer. De kwaliteit van de teksten is niet echt verminderd vind ik, alleen die nanana deuntjes... bah.

avatar van Kos
Kos
Vreselijk inderdaad.

bloempje24 schreef:
Kan de productie beter overlaten aan Dre .

Just Lose It is anders een Dre beat...

0,5
Ik stem niet, want ik ken slechts 2 nummers. Maar die 2 nummers behoren toch wel tot zijn genre. Vaak werd ik betreffende Eminem heel hard aangepakt, ik werd van alles beschuldigd, waaronder nepstemmer, sitebevuiler. Ik luisterde niet naar de teksten, werd me ook vaak verweten.
Daarom iets over die beide nummers die ik ken:
(1) Toy Soldiers: het beste van de 2, maar dan wel plagiaat, dus dat zegt niet veel.
(2) Ass like that: ik heb heel goed naar de tekst geluisterd en de bijhorende clip helemaal gezien. Ik weet niet wat van beide ik nog hatelijker vind.
Het is natuurlijk mogelijk dat alle overige nummers op de cd van zo'n uitzonderlijke kwaliteit zijn en een poëtische diepgang hebben, maar neem het me niet al te kwalijk als ik dat sterk betwijfel.

avatar van Ward
Ik betwijfel ook of dat op dit album het geval is, maar op The Marshall Mathers LP en The Slim Shady LP staan wel degelijk nummers die ergens over gaan en je hebt trouwens zelf gezegd dat je niet naar de teksten luisterde. Ik vind ook niet alles goed wat Eminem heeft gemaakt, ik ben afgehaakt bij The Eminem Show, maar om te doen of Eminem alleen over vrouwen, geld en auto''s rapt is totale onzin. Ik vind Ass Like That trouwens ook echt een vreselijk, walgelijk nummer.

0,5
Hé Ward, we zijn het eens!
Hef het glas broeder, we drinken er nog eentje op!

ik vind mockingbird wel een leuk nummer

dream555 schreef:

Ik stem niet, want ik ken slechts 2 nummers.

Wel gestemt, of heb je nu het hele album gehoord?

Vind zelf altijd wel leuk dat hij mensen belachelijkt maakt. Is wat anders dan een disstrack maar komt op het zelfde neer.

Like Toy Soldiers vind ik zelf wat opgeblazen dat hij er genoeg van heeft en gaat hij al die beefs uitleggen hoeft van mij niet zo wat hij allemaal heeft geprobeerd enz enz.

Mosh is wel een vet nummer en met een zeer sterk politiek standpunt. Hij baalde zelf nogal dat hij het zolaat had uitgebracht, zo vlak voor de verkiezingen. Moest net iets eerder en misschien dacht hij dat het een verschil uitmaakte.. wie weer....

Maar toch redelijk album niet slecht niet heel goed 3*

Album zakt gevoelig in m'n waardering , ben wat eminem - moe geworden ... en the eminem show was toch beduidend beter ... hier staan toch echt te veel nietszeggende tracks op ...

dit is eminems laatste album, en gaat zich nu bezig houden met het produceren van muziek.
Hij houdt zich nu bezig met een rapper genaamd HUSH,
waarbij 23 augustus 2005 zijn album genaamd Bulletproof (hoe origineel, genaamd naar de game van 50 cent) in de winkel gaat liggen.
Er is al een nummer van hush te downloaden genaamd: The March (die staat ook op het ost album van XXX: State Of The Union).

Hier staan de artiesten die samenwerken met hush etc.
En je ken daar gelijk van hem een video bekijken.

A3_operation_P schreef:

Dat bericht heeft hij zelf al weer ontkracht.

Improvision
eminem's muziek begint wacked te worden en je merkt dat hij een té hoge dunk van zich heeft, eminem heeft voor mij afgedaan

avatar van Outlaw88
1,0
idd, een album veel dieptepunten.

wat zitten julie eigenlijk te zagen er zijn massas mensen die vinden dat gij vet kan rappen dus stop met naar de kleine details te kijken

femsy schreef:

er zijn massas mensen die vinden dat gij vet kan rappen

Ja en?

deze CD is best goed, heerlijke beats en lyrics
alleen er ontbreekt iets aan, ik weet ni precies wa maar er ontbreekt iets
ik geef het een 4*

avatar van Koenr
Ik vind Ass Like That echt een verschrikkelijk lomp nummer.

Idd , nader gezien toch echt wel een dieptepunt in z'n oeuvre ...

0,5
Femsy: 'gij' bedoel je wellicht 'hij'?
Enfin, vet rappen??????? Tja, zwijgen is goud zeker.
Don't worry, be happy, femsy.

Music
Ik die daar Mosh (feat. Steven Tyler) maar waarom hoor ik dan geen Steven ???

Steven Tyler?

Music
Ja zie je het niet ofzo er staat 'Mosh met Steven Tyler'

check de playlist dan

5:17Mosh
met Steven Tyler

avatar van psychonaatje
Hier moet ik toch even mijn hart over luchten. Alvast excuses voor de enorme lap tekst.

Ik leerde Eminem kennen via een vriendin, die weg was van The Marshall Mathers LP. Omdat zij zo enthousiast was en ik Stan een geweldig nummer vond (Stan werd al vroeg veel gedraaid op 3FM) en het geluk had een vakantiebaantje te hebben in een warenhuis, heb ik het album diverse keren door de winkel laten schallen (niet iedereen was daar even blij mee). Het album was in de aanbieding, dus ik heb het toen ook gekocht. The Marshall Mathers LP groeide uit tot één van mijn favoriete cd's. Het album is duister, neemt je mee naar de donkere kanten van de ziel, is humorvol, schockerend en fascinerend (niet zelden allemaal tegelijk). Eminem had de kracht om je van het ene gevoel naar het andere te slingeren. Kritiek die je op hem kon hebben, ontkrachtte 'ie al voordat je de kritiek kon verwoorden.

Daarna kwam te Eminem Show, wat commercieler, gelikter, meer cartoonachtig (niet de cartoonachtigheid van The Slim Shady LP, maar veel braver), maar het album had toch een paar verdomd goede en lekkere nummers.

En nu is Eminem's laatste wapenfeit Encore. En tja... Nee, dit is helemaal niet waarom ik van Eminem hield. Om eerlijk te zijn word ik er droef van hoe de subtiele en tegelijkertijd onsubtiele humor met dubbele bodems en teksten waarover is nagedacht en aan is geschaafd, zijn vervangen door de veel te gemakkelijke poep-en-pieshumor van Puke, My 1st Single, Big Weenie en Ass Like That. Het is allemaal veel te simpel en veel te banaal. En natuurlijk is daar de verplichte eerste dancesingle (Just Lose It), die het presteert én een veel zwakkere broeder én een herhalingsoefening van Without Me te zijn. Een heel album lang heeft Eminem nauwelijks iets boeiends te melden. Waar hij dat wel doet, vergist hij zich regelmatig. Zo rapt hij dat de Shady Records/Murder Inc of 50 Cent en Eminem/Ja Rule vete "way beyond some Jay-z and Nas shit" ging (in Like Toy Soldiers). Sorry Em, maar die disses die ik heb gehoord zouden echt nog geen voetnoot zijn in de strijd tussen die twee verbale zwaargewichten. Waar de teksten wel ergens over lijken te gaan, heb ik het gevoel van "been there, done that", zoals in Crazy In Love over zijn haat/liefde verhouding met Kim en Mockingbird, wat weer een herhalingsoefening is van het al zwakke Hailie's Song. Alles wat in die nummers wordt gezegd, heeft hij allang eerder en beter gezegd. Over de muziek kan ik kort zijn: de producties van het album zijn gelikter dan gelikt en missen de kracht en de duisternis die The Marshall Mathers LP en The Slim Shady LP voortdurend spannend hielden.

Waarom dan toch twee sterren? Tja, het is net als met je eerste liefde. Nadat de liefde over is en je elkaar een paar jaar niet hebt gezien, merk je ook pas op dat ze dikker is geworden, wel een heel raar lachje heeft en haar hobbies saaier zijn dan een gemiddeld bezoek aan een woonboulevard. Maar je herinnert je ook de mooie tijd die je hebt gehad en ondanks alles snap je toch ergens ver weg waarom je van haar hield, zeker als de herinneringen weer langzaamaan boven komen drijven. Met andere woorden: Eminem blijft Eminem en of hij nou een heleboel of niks te melden heeft, het is Eminem. En Eminem op een halve of een kwart kracht, is nog altijd interessanter dan zo'n 90% van alle andere mc's op volle kracht. Maar de liefde, die is wel voorbij.

riddlecity
Eerst en vooral,respect voor Psychonaatje! Diepe tekst en eindelijk heeft hij wel een soort gelijk want dit is inderdaad Eminems minste album maar bij mij is de liefde er toch wel nog steeds want zelf vind ik 'Like Toy Soldiers' en 'Mockingbird' meesterwerkjes en eerlijk gezegd vind ik 'Just Lose it' best wel meevallen doordat het juist zo grappig en kinderachtig is.Ook 'Mosh' en andere tracks zijn dik in orde.

Volgens mij heeft Eminem met deze plaat alweer eens bewezen dat hij één van werelds beste rappers is. Natuurlijk is Encore geen 'Slim Shady' of 'Marshall Mathers' Lp. Maar wat wil je? Hij kan ons moeilijk blijven verassen.Voor mij blijft Eminem nr.1 en volgens mij zou hij gerust wel nog een paar jaar kunnen meedraaien in de muziekwereld.Helaas stopt hij er mee en wordt zijn laatste album een greatest hits-collection met twee nieuwe tracks.Hij blijft wel doorgaan met producen voor andere rappers waaronder Redman en natuurlijk ook het Shady-team (50 cent,Obie Trice...) en normaal komt er wel een nieuw D12-album.Dus eigenlijk is Eminem nog lang niet voorbij...

avatar van Gyzzz
Encore is voor mij een behoorlijke mislukking. Eminem is zelden origineel meer, en als hij dat wel is, is het niet positief voor het nummer.
2,5* omdat het wel gewoon een goede rapper blijft.

Relax
Zijn slechtste album.
Ik heb 'm wel de hele tijd gedraaid, 2 x achterelkaar soms of gewoon elke dag 1x.
Maar nu heb ik er genoeg van, ik ging dus dit keer naar de lyrics luisteren en het was niet echt veel.
De beats waren mooi maar de Lyrics zijn van de 5 een 2.0.
Mocking Bird is mooi maarja.. " The Eminem Show - Hailie's Song " dat is toch gewoon hetzelfde .
Never Enough met Nate Dogg en 50 Cent vind ik zeker een mooi nummer.
Helaas dat 50 mee doet want hij heeft totaal geen flow in dat nummer.
Maar oke, ik vind dit een 3.0 waard.

Album valt tegen, enkele sterke nummers maar er staat veel rotzooi op

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben het eerlijk gezegd niet op alle punten eens van degene die negatief over het album denken. Eminem is jaren bezig geweest met serieuze nummers zoals Stan, The way i am, cleaning out my closet enz enz. Dit ware alle topnummers, maar toen ik dit album beluisterde was ik totaal niet negatief. We zijn van Em gwn niet gewend dat hij nu 75% van zn songs grappig is of wil zijn, ik vind dat serieuze gedoe ook wel is een keer genoeg en dan kunnen de nummers wel wat minder zijn vink ze tog goed te beluisteren. Nummers zoals Never Enough, Like Toy Soldiers, Mosh, Spend Some Time, Mockingbird, Crazy In Love en Encore zijn zowiezo als sterke nummers zoals we van Em gewend zijn. Maar de wat mindere nummers, My 1st Single, Rain Man, Big Weenie, Just Lose It en Ass Like That vind ik absoluut niet minder prettig om te luisteren, de beat ervan zijn verder gewoon goed. Een keer wat minder serieus is ook goed, maar nu ik het nummers Fack heb gehoord is het maar beter dat hij zo ongeveer is gestopt want ik denk niet dat veel fans nog meer van zulke nummers hoeven horen.

En dan zijn we weer 5 min verder