menu

Stream of Passion - Embrace the Storm (2005)

mijn stem
3,43 (63)
63 stemmen

Nederland / Mexico / Zweden
Rock / Metal
Label: Inside Out

  1. Spellbound (3:35)
  2. Passion (5:21)
  3. Deceiver (5:09)
  4. I'll Keep on Dreaming (3:45)
  5. Haunted (4:31)
  6. Wherever You Are (5:08)
  7. Open Your Eyes (5:14)
  8. Embrace the Storm (4:13)
  9. Breathing Again (3:39)
  10. Out in the Real World (4:32)
  11. Nostalgia (3:09)
  12. Calliopeia (5:40)
totale tijdsduur: 53:56
zoeken in:
avatar van Gothica
Volgens mij plant die Arjen Lucassen overal projecten neer maar kijkt er nauwelijks naar om. Dit album heeft wel mooie kanten, maar The Flame Within is echt een stuk beter en zit niet vol met cliché's. Dit album klinkt echt naar een mix van Evanescence en Within Temptation al zingt Marcela stukken beter dan Amy Lee. Dit album laat zeker mooie stukken horen vooral de stem van Marcela geeft er een aparte draai aan. Of het door het vertrek van Arjen komt of niet, The Flame Within is echt stukken beter en laat een eigen sound horen.

Mitchel Boer
Dacht redelijk klaar te zijn met het symphonic metal genre, maar deze plaat zuigt me helemaal terug =]

Akron777
Live kwam het beter uit de verf dan op deze plaat. Ik houd wel van Lucassen's muziek, maar deze plaat noem ik overbodig.

avatar van Ayreonfreak
4,0
Akron777 schreef:
Live kwam het beter uit de verf dan op deze plaat. Ik houd wel van Lucassen's muziek, maar deze plaat noem ik overbodig.


Dan zou ik maar niet luisteren naar The Flame Within, want die is van een beduidend lager niveau.....

Akron777
Ja als dat de volgende is dan geloof ik dat best, dat was ik na deze ook niet van plan. Volgens mij speelt Lucassen daar ook niet op.

avatar van Ayreonfreak
4,0
Toch een mooie plaat. Draai het weer eens sinds jaren, maar er staat toch veel kwaliteit op...

avatar van james_cameron
3,5
De invloed van oprichter en componist Arjen Lucassen is duidelijk te horen in de melodielijnen van dit eerste album. Het is hier en daar een beetje zweverig. Neemt niet weg dat dit een lekker gothic metalalbum is, met vooral in de eerste helft van het album een reeks fijne songs. De zang van Marcela Bovio schiet soms een beetje uit de bocht, maar overwegend klinkt ze behoorlijk indrukwekkend. Hierna zou Lucassen het veld ruimen, waarna de band op de proppen kwam met het nog wat betere The Flame Within.

avatar van BoyOnHeavenHill
3,0
Ik ben bij dit album uitgekomen via Ayreon en de Live in the real world-DVD die me goed beviel, maar daarna valt deze studioplaat toch een beetje tegen. De melodieën zijn meestal niet erg spectaculair en ook niet bijzonder memorabel, de zang is soms wel mooi maar niet erg krachtig, en bij elk nummer bekruipt me het gevoel dat ik het allemaal al eens eerder heb gehoord (als je bij AMG kijkt zie je bij "Similar to..." foto's van Tristania, The Gathering, Edenbridge, Xandra –allemaal bands in het zwart met een mooie zangeres– en dan worden Within Temptation en Evanescence nog niet eens genoemd bij de eerste groep van zes "gelijksoortige" artiesten). Wanneer de arrangementen het verschil gaan maken (het intro van Haunted met die "trekkende" gitaar, Open your eyes met die mooie mysterieuze pseudo-akoestische slide-achtige gitaar, Embrace the storm met dat klassieke Ayreon-trucje van een gitaarloopje dat ondersteund wordt door een viool) komt er wat lucht in en krijgen de nummers wat meer een eigen identiteit, en dat gebeurt zéker wanneer er sprake is van pakkende refreinen (Deceiver, Wherever you are, en ook toen ik nog niet wist dat Out in the real world een singletje was geweest sprong dat er al bovenuit), maar in z'n totaliteit vind ik het gewoon allemaal niet zo bijzonder en daardoor ook wel iets teveel van hetzelfde. Ik twijfel tussen **½ en ***, maar het sterke slotnummer geeft uiteindelijk toch de doorslag.

avatar van RuudC
3,0
Toen ik al enige albums op weg was met deze Arjen Lucassen marathon, wees Lennert me op Guilt Machine, die zeker meegenomen moest worden. Toen ik verder keek, viel mijn oog ook op The Gentle Storm en Storm Of Passion. Prima, dan neem ik ze ook mee. Stream of Passion ken ik overigens nog wel en ik heb de band destijds nog op Graspop gezien.

Van de opzet van Stream of Passion wist ik nog wel het een en ander. Arjen schreef de nummers, Marcela Bovio is de frontvrouw en kennen we uiteraard van The Human Equation. Hoe je het wendt of keert, dat album zat nog wel heel erg in mijn hoofd en als je de omslag moet maken van progressieve metal naar symfonische metal, dan hoor je direct dat het geluid heel kaal is. Oosterse deuntjes voelen vrij gemaakt aan. Bovio was voor mij geen hoogtepunt van The Human Equation, dus een album met alleen haar op zang, maakt me dan ook niet warm. Ze is uiteraard niet slecht, maar ook niet goed genoeg om een album echt te dragen. Ik vind het ook heel lastig om de hand van Arjen Lucassen te vinden. Het songmateriaal is verre van uitdagend, ook als je je realiseert dat dit niet Ayreon is. Toch blijven er wel nummers hangen, zoals Deceiver en Wherever You Are. Er gebeurt simpelweg te weinig en overall is het niet indrukwekkend. Arjen Lucassen maakte maar een album met Stream of Passion en vanuit creatief oogpunt snap ik dat wel.

Tussenstand:
1. Star One - Space Metal
2. Ayreon: The Universal Migrator - Part One: The Dream Sequencer
3. Ayreon - The Human Equation
4. Ayreon: The Universal Migrator - Part Two: Flight of the Migrator
5. Ayreon - The Final Experiment
6. Ambeon - Fate of a Dreamer
7. Ayreon - Into The Electric Castle
8. Stream of Passion - Embrace The Storm
9. Ayreon - Actual Fantasy

avatar van namsaap
3,0
Als ik één woord zou moeten gebruiken om Embrace The Storm te omschrijven, dan is het ‘degelijk'. De nummers zitten prima in elkaar, Marcella Bovio zingt prima en ook de instrumentalisten kwijten zich prima van hun taak.

Helaas zijn de nummers niet zo heel spannend en dat maakt dit album best wel een lange zit, ondanks dat dit het kortste album is tot nu toe. Tijdens Deceiver, delen van Haunted, Wherever You Are en het titelnummer veert het album een beetje op. Verder is dit album niet slecht, maar weinig bijzonder.

1. Ayreon - Into The Electric Castle
2. Ayreon - The Human Equation
3. Star One - Space Metal
4. Ayreon -The Dream Sequencer
5. Ayreon -Flight Of The Migrator
6. Ayreon - Actual Fantasy
7. Ayreon - The Final Experiment
8. Ambeon - Fate Of A Dreamer
9. Stream Of Passion - Embrace The Storm

Gast
geplaatst: vandaag om 21:17 uur

geplaatst: vandaag om 21:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.