Whitesnake - 1987 (1987)

Alternatieve titels: Whitesnake | Serpens Albus

Label: EMI

1. Still of the Night (6:35)
  2. Give Me All Your Love (3:26)
  3. Bad Boys (4:03)
  4. Is This Love (4:35)
  5. Here I Go Again 87 (4:30)
  6. Straight for the Heart (3:39)
  7. Looking for Love (6:21)
  8. Children of the Night (4:19)
  9. You're Gonna Break My Heart Again (4:10)
  10. Crying in the Rain (5:35)
  11. Don't Turn Away (5:08)
  12. Give Me All Your Love (Live...In the Shadow of the Blues) * (4:28)
  13. Is This Love (Live...In the Shadow of the Blues) * (4:55)
  14. Here I Go Again (Live...In the Shadow of the Blues) * (5:49)
  15. Still of the Night (Live...In the Shadow of the Blues) * (8:23)
Von Helsing schreef:

Paul Stanley is ook een jood. Zijn moeder is via Amsterdam naar Amerika gevlucht voor de nazi's.

Het concentratiekamp waar de moeder van Gene zat werd op 4 mei 1945 bevrijd door de Amerikanen onder leiding van General James B. Thayer (vader van Tommy Thayer), vandaar de diepe band tussen Gene en Tommy. Heeft niks met Whitesnake te maken.....
Pffffff!!! heftig allemaal, zeker n.a.v. de recentste ontwikkeling in het midden Oosten. Het verre verleden van Gene Simmons en Paul Stanley wordt op deze manier weer opgerakeld. Wat dat betreft leef ik enorm mee met de Joden. Naar aanleiding van het laatste concert van Kiss in Nederland werd dat SS logo ook weer opgerakeld door SBS Shownieuws en zo werd dat weer eens aangedikt. In de jaren zeventig hoorde je er helemaal niks over en nu ineens wel, dit terzijde. Natuurlijk heeft Whitesnake hier niets mee te maken, maar het ging hier enkel en alleen om albumhoezen. Het ironische is overigens wel dat er ook heruitgaven worden geproduceerd van Kiss albums door een Duitse platenmaatschappij. Maar dan hoe je Kiss in werkelijkheid schrijft met dubbel S en NIET met dat SS logo. Alive II is zo'n heruitgave, en om even nog terug te komen op het midden Oosten. Hoe de Nederlandse politiek hiermee omgaat, en daarmee bedoel ik hoofdzakelijk de opstelling van PVDA/Groen Links daar distantieer ik mij volledig van, dit terzijde. Al met al had het niet veel gescheeld of Paul Stanley was in Nederland geboren. Thanks voor de reactie Von Helsing!!!!

avatar van vielip
Hans Brouwer schreef:
Fluister je broer maar in z'n oor dat het beste album van Whitesnake toch echt "The Purple Album" is.

Dat is wat mij betreft zo'n beetje het allerslechtste album dat onder de naam Whitesnake is uitgebracht. Mag die bandnaam eigenlijk niet eens dragen...

avatar van milesdavisjr
geplaatst:
Een van de meest vreemde reacties die ik ooit heb gelezen. Ten eerste is the Purple album een plaat vol met bewerkingen van Coverdale met Deep Purple. Ten tweede is het een verzamelaar en is het eigenaardig dat die onder de naam Whitesnake uitkwam, maar dat laatste is natuurlijk niet verboden.
Tenslotte is alleen nog maar Coverdale over die uiteraard alle platen in zong bij Whitesnake.

avatar van Hans Brouwer
milesdavisjr schreef:
Een van de meest vreemde reacties die ik ooit heb gelezen. Ten eerste is the Purple album een plaat vol met bewerkingen van Coverdale met Deep Purple. Het staat natuurlijk iedereen vrij om dit een goede verzamelaar te vinden maar de vergelijking met een regulier Whitesnake album gaat in mijn ogen flink mank.
"The Purple Album" is dus geen verzamelaar maar een bewerking van Deep Purple nummers. Noem het een cover album of een "ode aan" album. En ja, ik vind het een heel strak rock album. Met Whitesnake heb ik verder niet zoveel hoewel "1987" wel deel uitmaakt van mijn lp/cd collectie maar "The Purple Album" van Whitesnake vind ik te gek. Wat een ander daar van vindt? U kunt het antwoord vast wel raden.

avatar van milesdavisjr
geplaatst:
U kunt het antwoord vast wel raden.

Zeker en dat is natuurlijk prima. Geniet van deze plaat.