menu

Bruce Springsteen & The E Street Band - Live/1975-85 (1986)

mijn stem
4,42 (503)
503 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: CBS

 1. Thunder Road (5:41)
 2. Adam Raised a Cain (5:25)
 3. Spirit in the Night (6:22)
 4. 4th of July, Asbury Park (Sandy) (6:29)
 5. Paradise by the "C" (3:34)
 6. Fire (3:12)
 7. Growin' Up (7:57)
 8. It's Hard to Be a Saint in the City (4:37)
 9. Backstreets (7:27)
 10. Rosalita (Come Out Tonight) (9:59)
 11. Raise Your Hands (5:13)
 12. Hungry Heart (4:27)
 13. Two Hearts (3:05)
 14. Cadillac Ranch (4:50)
 15. You Can Look (But You Better Not Touch) (3:51)
 16. Independence Day (5:09)
 17. Badlands (5:15)
 18. Because the Night (5:18)
 19. Candy's Room (3:09)
 20. Darkness on the Edge of Town (4:24)
 21. Racing in the Street (8:13)
 22. This Land Is Your Land (4:17)
 23. Nebraska (4:16)
 24. Johnny 99 (4:21)
 25. Reason to Believe (5:19)
 26. Born in the U.S.A. (6:07)
 27. Seeds (5:11)
 28. The River (11:37)
 29. War (4:51)
 30. Darlington County (5:12)
 31. Working on the Highway (3:59)
 32. The Promised Land (5:32)
 33. Cover Me (6:58)
 34. I'm on Fire (4:24)
 35. Bobby Jean (4:26)
 36. My Hometown (5:08)
 37. Born to Run (5:02)
 38. No Surrender (4:42)
 39. Tenth Avenue Freeze-Out (4:18)
 40. Jersey Girl (6:30)
totale tijdsduur: 3:35:47
zoeken in:
avatar van vielip
5,0
Deze fantastische live-box was het begin van mijn Bruce intdekkingsreis. Direct na mijn eerste Bruce concert (Arnhem '99) gekocht en sindsdien mijn absolute nr.1 album ever! Mocht ik ooit 1 album moeten kiezen uit mijn collectie om mee te nemen naar een andere planeet, dan is het zonder aarzelen deze. En dan mis ik nog een slordige 100 nummers op dit meesterwerk ook. Kun je nagaan...

avatar van west
5,0
Laat ik nou op Ebay deze box in 5 LP editie in toestand M- (Mint) gekocht hebben voor 22,50 inclusief verzendkosten...

avatar van Broem
4,0
west schreef:
Laat ik nou op Ebay deze box in 5 LP editie in toestand M- (Mint) gekocht hebben voor 22,50 inclusief verzendkosten...


Vandaag nog voor 10 euro op de platenbeurs in Eindhoven zien staan. Oei. Ik heb 'm al.

avatar van itchy
4,0
Op 5xLP overgenomen van een mede-user, waardoor mijn cassettebandjes-versie de deur uit kan, dus als er iemand interesse heeft
Dit allegaartje zal nooit mijn favoriete Springsteen live-album worden, omdat ik meer waarde hecht aan volledige concerten zoals deze en deze. Ook zal ik nooit vrede kunnen hebben met de merkwaardige trackkeuze. Waarom een Fire en Seeds erop zetten terwijl er 20.000 onuitgebrachtte maar wel live gespeelde nummers zijn die 30.000 keer zo goed zijn? Gelukkig brengt hij die nummers nog steeds tijdens zijn concerten en valt er op bootlegs meer te genieten.

Maar: desondanks staat er nog steeds heel wat moois op en ben ik dan ook heel blij dat ik hem eindelijk weer kan draaien!

avatar van vielip
5,0
Ik heb gisteren de maxi single van War (afkomstig van deze live box) gekocht. Omdat er twee live nummers opstaan die niet op de box zijn gekomen destijds. De één is Merry christmas baby. Erg goede uitvoering en tijdens de kerst zeker leuk om af en toe op te zetten. Maar het andere nummer is HET prijsnummer op deze maxi; Incident on 57th street! En wel in een 10 minuten durende live versie die z'n weerga niet kent! Dat het één van de mooiste Bruce nummers is dat weten we natuurlijk al jaren maar in deze geweldige live uitvoering kende ik 'm nog niet. Die gitaarsolo gaat maar door en door. Werkelijk fantastisch!!

avatar van lennon
4,5
En ook dit album vandaag in een complete box voor een mooi bedrag op vinyl aan kunnen schaffen! Het was mijn dag qua vinyl in de kringloop denk ik! Iemand had zijn collectie de deur uit gedaan, en ik had 't geluk (waarschijnlijk) om als een van de 1e er doorheen te lopen.

Plaat 1 staat nu hard aan, en ik geniet! Op plaat klinkt het net zo energiek als in 't echt. Da's knap dat dat op die manier over te brengen is, en zegt veel over de echtheid en de liefde waarmee deze muziek wordt gebracht. Ben normaal gesproken niet echt een liefhebber van complete Bruce albums (een paar uitgezonderd) maar 5 lp's live kan ik echt heeeeeeel goed hebben! Wat een feest!!

avatar van Heer Hendrik
Mooie live box van de periode dat Springsteen zo langzaamaan de hele wereld had veroverd met zijn energieke concerten. Nummers als Adam raised a cain, Growing up, Rosalita en Because the Night)wat wel mijn favoriet is op dit album) geeft mij veel muzikale voldoening.

Echter vind ik Live in New York beter. Het klinkt daar allemaal wat meer uitgebalaneerder, misschien meer geregisseerder.
Deze live box blijft natuurlijk toch een allergaartje, maar dan wel 1 die mij zo af en toe prima smaakt. Zijn haast vertellende vormgegeven nummers zijn erg boeiend

avatar van vielip
5,0
Live in New York City is inderdaad ook te gek! Al was het alleen al om de magistrale versie van Jungleland die daarop staat

WPE
Toch wel een heel mooi overzicht van Bruce's werk...maar ik vind de derde cd wel de beste, met een weergeloos prachtige i'm on fire (ik weet het, meningen verschillen), verder natuurlijk "the river", "war", Bobby Jean, ach eigenlijk alles wel. Het klinkt geweldig gedreven, en het was ook meteen mijn kennismaking met Bruce Springsteen. Een grandioze artiest.

5,0
Baas boven baas........dit jaar al hele, hele fraaie concerten beleefd ( met ondermeer Ina Forsman, Tasha Taylor, Layla Zoe en Rod Stewart in de hoofdrol) maar ruim 3 uur alles uit de kast halen, ontroeren, ter plekke improviseren en imponeren met een sublieme set-list is alleen Bruce Springsteen gegeven. Een mooier begin van deze zomer is nauwelijks voor te stellen.

5,0
Deze box bevat zo enorm veel verbluffende songs en het is erg lastig om daar de baas ( hihi ) uit te destilleren, als toch 1 liedje dat predicaat verdient is het voor mij; Racing in the street ....de opbouw, tekst en sfeer is ronduit schitterend.

avatar van Zwaagje
4,5
Na lange tijd weer aan het beluisteren. De box krijgt met terugwerkende kracht wat meer waardering van mij. Ik kreeg het album toen het uitkwam voor een prikkie omdat mijn vrouw bij de inpak afdeling werkte. Ik kon het toen eigenlijk maar matig waarderen alhoewel ik wel een Springsteen fan was. Ouder en wijzer is het echter genieten.

avatar van ArthurDZ
5,0
Bericht verplaatst naar Bruce Springsteen

‘Racing in the street’ gaat nooit vervelen, zo mooi opgebouwd. Er staan fabelachtige versies op Youtube

5,0
Deze box is fenomenaal en laat zowel de rauwe, intense, improviserende en onuitputtelijke kanten van Bruce Springsteen zien. Hoogtepunt naar hoogtepunt en toch staat hier mijn ultiem favoriete live-track niet op; Bruce Springsteen Live in Tampa 03/23/12 met American Skin ( 41 shots ) zo meeslepend en intens heb ik nog nooit een nummer gehoord, deze uitvoering laat je totaal verbouwereerd en tot tranen geroerd achter.

avatar van vielip
5,0
artonna campaign schreef:
en toch staat hier mijn ultiem favoriete live-track niet op; Bruce Springsteen Live in Tampa 03/23/12 met American Skin ( 41 shots )


Omdat het nummer toen ('85) nog niet bestond wellicht?

avatar van Funky Bookie
4,5
Bruce op zijn allerbest. Rockend met de E-Street banden soms kwetsbaar. Heerlijk.

avatar van Yoda you can call me
5,0
Weinig artiesten die live zo goed zijn als ‘’The Boss”. Op sommige momenten misschien zelfs live wel beter dan origineel. Ik ben bijvoorbeeld helemaal niet zo weg van ‘’Candy’s Room’’ maar de versie van de Meadowlands arena is echt heel hard. Badlands vind ik van zichzelf al een zeer goed nummer maar ook de live versie op dit album is misschien wel beter dan het origineel.

avatar van blaauwtje
5,0
Sinds de release in 1985 een veelgedraaide cd, helaas is cd 1 bezweken, ben er eigenlijk nooit aan toe gekomen om een nieuwe te kopen , tot vandaag ik een gaaf vinyl exemplaar voor 15 euro op de kop kon tikken, ik was eigenlijk aan het zoeken naar gave vinyl exemplaren van de eerste Moody Blues platen, mijn vrouw was inmiddels haar rondje vlooienmarkt aan het doen, komt ze langs en zegt kijk een lp van Bruce, ik zeg die heb ik op cd, zegt de verkoper ,dit is een gaaf exemplaar, bijna nieuw, voor 15 euro mag je hem meenemen, ik heb me geen twee keer bedacht, inderdaad een zo goed als nieuw exemplaar, optisch ,en op de pick up kraakhelder, onderwijl genietend van de wafels, die mijn vrouw heeft gebakken , op de vandaag aangeschafte wafelijzer voor 3 euro, zo’n vlooien /platenbeurs is zo gek nog niet.

avatar van Kees-Jan
5,0
Wow, de live-box van the Boss heeft een plekje weten te veroveren in onze de top250
Dat had ik echt nooit verwacht, hoe terecht het ook mag zijn.

Tommert14
Het blijft jammer dat Jungleland hier niet op staat, dan was ie perfect geweest.

avatar van vielip
5,0
Ja dat blijft inderdaad wel DE misser...

avatar van Musico Pinjo
5,0
Vandaag sinds een lange tijd weer eens in zijn geheel beluisterd. Toch wel het bewijs dat Springsteen en zijn E-street Band live weergaloos zijn! De nummers zijn een goede afspiegeling van het werk tot 1985.
Absolute top-plaat die de studioversies eigenlijk altijd overtreft!

avatar van Ri3n
5,0
Als 5 lp box een pareltje om in je bezit te hebben. Welke je van de 5 ook op zet. Alles is top

avatar van Reijersen
3,5
Naar aanleiding van dit topic heb ik deze liveregistratie beluisterd.

Dit live-album heb ik ontelbaar keer gehoord aangezien het na Born in the USA misschien wel hét favoriete Springsteen album van m'n vader was. Ik heb de LP-box nog van hem geleend ter voorbereiding op dit topic.
De naam en faam met betrekking tot de live-optredens van Bruce Springsteen en zijn E-Street Band is enorm. Dat maken ze op deze plaat natuurlijk meer dan waar. Volgens mij wordt dit sowieso gezien als één van de meest legendarische liveregistraties ooit. Er zit echt een enorme energie in dit optreden en een paar songs die ik al jaren ken kwamen live net even wat beter binnen ook (zoals Badlands). En wat een zit is het! Wanneer treedt iemand nu nog 3 uur lang op? Ik heb het zelf nooit meegemaakt. En dan 3 uur lang knallen. Sowieso is dit een live-optreden om te prijzen, of je nu heel veel van de muziek van Springsteen houdt of niet.

avatar van little lion man
Reijersen schreef:
. En wat een zit is het! Wanneer treedt iemand nu nog 3 uur lang op? Ik heb het zelf nooit meegemaakt. En dan 3 uur lang knallen. Sowieso is dit een live-optreden om te prijzen, of je nu heel veel van de muziek van Springsteen houdt of niet.

Wist je niet dat dit een compilatie is van live-optredens tussen 1975 en 1985, zie de titel van het album?

avatar van Reijersen
3,5
little lion man schreef:
(quote)

Wist je niet dat dit een compilatie is van live-optredens tussen 1975 en 1985, zie de titel van het album?


Ben ik van op de hoogte. Wellicht wat ongelukkig opgeschreven inderdaad.

avatar van Yield
3,0
Goed dit wordt voor mij een uitdaging. Heb deze box al vele jaren in mijn bezit, maar ik kom bijna nooit verder dan het afspelen van disc 2, dus het wat rustigere werk en de acoustische nummers. De rest is mij te druk, chaotisch en bij vlagen veel te bombastisch. Nebraska, The Ghost of Tom Joad, Devils & Dust en Tunnel of Love zijn de albums van The Boss die ik omarm. Heb de man een keer live gezien tijdens de TOL tour in Rotterdam, en dat was een hele beleving, alleen al die dubbele set van 3 tot 4 uur was indrukwekkend. Ook als mens is Bruce een prima figuur, zijn autobiografie "Born To Run" is de moeite van het lezen waard. Maar goed, deze box staat nu gewaardeerd op een magere 6. Dus heb mezelf maar eens uitgedaagd om het hele album (in fases) zonder de "skipknop" weer te gaan beluisteren. Na het zonder onderbreking afluisteren van "Trout Mask Replica" van Beefheart, moet dit gewoon lukken. We gaan het zien, of liever gezegd, horen.

avatar van Dirkrocker
5,0
Ik heb de cd box hiervan en de LP box. Ik wilde geen enkele risico’s lopen met dit meesterwerk. Mocht er 1 ervan het begeven of slijten, moet ik terug kunnen vallen. Hier hoor je ook nummers die pas later op de verzamelbox : The promise, uitgebracht zouden worden of beter gezegd hits voor en ander door de boss geschreven. Zoals fire en because the night bijv. Maar ook war, seeds en het prachtige This land is your land, hoorde ik hier toen der tijd voor het eerst van de beste man. En natuurlijk niet te vergeten afsluiter Jersey girl. Verder staat het nog bomvol met eigenlijk alleen maar super nummers. Kortom van begin tot aan het eind puur genieten. Is er niks te klagen ? Jawel vooruit dan. Mijn favoriet: Jungleland meld zich afwezig hier , mja je kan niet alles hebben. Weet nog wel en goede vriend van mij, moest niet zoveel van Bruce hebben. Todat ik hem deze en keer mee gaf, gelijk verkocht. Mocht ik ooit naar en onbewoond eiland moeten verkassen of wat vielip zegt een andere planeet, en ik mag 10 albums ofzo meenemen, over 9 albums zal het dubben worden, maar 1 plek is gereserveerd voor dit prachtig exemplaar!

5,0
Prachtig verwoordt Dirkrocker, naast dit album zou ik ook Every Picture Tells a Story meenemen naar een onbewoond eiland, maar dat terzijde. Als ik 1 nummer van zijn latere werk zou mogen toevoegen is dat American Skin/41 shots. De versie op Youtube van Live in Tampa 3/23/2012 is adembenemend mooi, zeldzame overgave, tot je diepste ziel leven in een song ook.

avatar van Dirkrocker
5,0
artonna campaign 41 shots is idd en prachtig nummer, heb en dvd van the boss in new york daar staat hij op prachtig! Maar goed de man heb wel meer mooie nummers gemaakt die hier missen, maar dat hou je toch. Ik zou overigens wel meer mee willen nemen hoor ook diep in je hart wil je al je muziek meenemen, maar dan moet er een boot extra varen maar deze staat gereserveerd haha

avatar van IntoMusic
4,0
Denk toch wel de mooiste liveregistratie! Ben geen groots fan en wellicht afwijkend in lievelingsalbums zoals Ghost of TJ en D&D. Maar dit album zet ik regelmatig op vanwege de energie, setlist en bovenal de nooit verveelde The River. Meestal wordt je intro’s van nummers op den duur zat maar bij dit intro word ik altijd wat sentimenteel. Groots album!!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:54 uur

geplaatst: vandaag om 12:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.