menu

Bryan Adams - Reckless (1984)

mijn stem
3,56 (322)
322 stemmen

Canada
Rock
Label: A&M

 1. One Night Love Affair (4:34)
 2. She's Only Happy When She's Dancin' (3:13)
 3. Run to You (3:53)
 4. Heaven (4:03)
 5. Somebody (4:43)
 6. Summer of '69 (3:36)
 7. Kids Wanna Rock (2:35)
 8. It's Only Love (3:15)

  met Tina Turner

 9. Long Gone (3:58)
 10. Ain't Gonna Cry (4:07)
 11. Let Met Down Easy * (3:40)
 12. Teacher, Teacher * (3:47)
 13. Boy's Night Out * (3:52)
 14. Draw the Line * (3:25)
 15. Play to Win * (3:28)
 16. Too Hot to Handle * (4:01)
 17. Reckless * (4:03)
 18. Remember [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (4:32)
 19. Only One [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (4:39)
 20. It's Only Love [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (3:50)
 21. Kids Wanna Rock [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (3:16)
 22. Long Gone [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (6:20)
 23. Cuts Like a Knife [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (5:39)
 24. Lonely Nights [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (3:54)
 25. Tonight [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (6:12)
 26. This Time [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (3:36)
 27. Best Was Yet to Come [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (2:42)
 28. Heaven [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (4:03)
 29. Run to You [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (4:29)
 30. Somebody [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (4:20)
 31. Straight from the Heart [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (3:16)
 32. Summer of '69 [BBC in Concert Hammersmith Oden, April 1985] * (4:41)
toon 22 bonustracks
totale tijdsduur: 37:57 (2:09:42)
zoeken in:
avatar van SemdeJong
4,0
In 1984 maakte ik voor het eerste kennis met Bryan Adams door het nummer "Run to You". Het album heb ik pas veel later aangeschaft. Met mijn zuur verdiende zakcentjes heb ik destijds gekozen voor Purple Rain - Prince, The Works- Queen, Legend - Bob Marley, The Unforgettable Fire - U2 enz.

Het album begint lekker stevig maar wordt voor mij pas echt fijn bij "Run To You". Heaven en Somebody zijn mooie ballads en Summer of '69 behoort zijn nummers!. Kids Wanna Rock rockt er stevig op los om over te gaan in het mooie duet met Tina Turner. Long Gone en Ain't Gonna Cry sluiten het album stevig af. Ik ga nog even door met mijn Bonus Tracks. Bryan Adams heeft met dit album zich zelf als echte rocker op de kaart gezet. Het is een lekker gevarieerd album waarbij stevige nummers met ballads worden afgewisseld. Dit is ook altijd het handelsmerk van Bryan gebleven.

avatar van teus
4,0
Reckless uit '84 is ongetwijfeld zijn beste ,sowieso de helft zijn Adams Toppers!!!! oftewel Knallers
Waarvan Heaven en vooral Run To You mijn favorieten blijven van al zijn werk
Er is al veel over bericht hier
Wat mij betreft een 8 oftewel 4*

avatar van MrEd63
3,0
Lekker rock album. "Run to you" stond er op daarom kocht ik hen destijds. geweldig nr. Is ook bij deze lp gebleven. Daarna nooit meer dit niveau gehaald. Jammer geen BA fan meer. Wel 1 lekkere Lp.

deric raven
Deze is gewoon best goed, zelfs Heaven, want die is pas later door Do verkracht.
Somebody, Run To You, Heaven, Summer Of '69 en It's Only Love zijn later niet meer geevenaard, en dat is toch al de helft van het album.
Kids Wanna Rock is trouwems ook niet veel minder.

avatar van vigil
4,0
vorige week de 2 disc remaster meegenomen bij de Media Markt (te Rotterdam Alexandrium) voor het relatief lage bedrag van 8,99. Het gewone album had ik al (ik gok zo'n 25 jaar) dus wat krijg ik daar dan nu voor terug?

Ten eerste moet ik even melden dat toen wij bij ons thuis twee cd-spelers kregen er heel snel Bryan Adams in terecht kwam. Mijn oudere broer was groot fan en Into the Fire, Live! Live! Live! en dus ook Reckless kwamen zeer snel in huis en bij gebrek aan een grote verzameling maakt deze albums dus best veel draaibeurten. Redelijk snel kwam daar ook Cuts Like a Knife nog bij en zelfs You Want It, You Got It al was die plaat niet zo'n succes. Toen ik zelf een paar jaar later ook een eigen cd-speler kreeg/kocht (daar was ik toen toch wel erg blij mee) kocht ik Reckless zelf ook weer. De immer sympathieke rocker maakte in de loop van de jaren '90 een potje van zijn muzikale carriere en verdreef daarmee ook zijn oudere albums steeds verder van de afspeel apparatuur.

Dit blijkt toch niet helemaal terecht want de succesvolle jaren '80 platen zijn toch eigenlijk wel steengoed. Into the Fire als beste, Live! Live! Live! als ultiem live document en Reckless als fris hitalbum.

Maar goed wat heeft de zogenaamde 30th anniversary editie te bieden. Het album heeft natuurlijk erg veel singles en dus blijkbaar erg veel b kantjes. Zeven niet eerder op cd uitgebrachte liedjes zijn achter het album geplakt. Er vallen twee dingen op. Ten eerste past dit materiaal goed bij het standaard albummateriaal en ten tweede is de productie bij de extra nummers over het algemeen minder AOR en meer rock. Het is kaler en rauwer en wellicht dus ook puurder. Sommige nummers gaan toch wel richting hardrock. Nou het voorgerecht is in ieder geval al de moeite waard.

Dan de 2de cd en voor mij hoofdmaaltijd. Dat is een live concert zoals die in april 1985 uitgezonden is op de BBC radio. Of te wel prima (ik zeg niet super) kwaliteit met een prima setlist vooral afkomstig van Cuts Like a Knife en uiteraard Reckless. Zoals altijd spat bij Adams een enorme drive en energie van het podium en mede daarom een heerlijke live trip. Dus ook daarmee ben ik zeer in mijn nopjes.

Verder is als toetje het boekje flink opgewaardeerd met mooie foto's en uitgebreide (eerlijke) beschrijvingen over hoe het er bij opname van het album en bijhorende toer (wat een flinke uitputtingsslag bleek) aan toe ging.

De Conclusie is toch wel dat ik erg blij mee ben en dat One Night Love Affair een waanzinnige albumopener is

avatar van rkdev
4,5
Vandaag ook de Deluxe 2-CD editie binnengekregen voor een vergelijkbaar bedrag en deel de mening van vigil hierboven. Wel vind ik het erg vreemd dat het nummer 'Diana' uit deze periode schittert door afwezigheid. Het was de B-kant van 'Heaven' en is zelfs in Portugal een single geweest. Erg jammer want het is een supernummer. Tevens mis ik 'Christmas Time' dat ook uit deze periode stamt.

De bonustracks zijn erg leuk, waarbij 'Let Me Down Easy' van mij op het album had moeten staan, het is vele malen beter dan 'Long Gone' en 'Ain't Gonna Cry'. Dit geldt in iets mindere mate ook voor het nummer 'Reckless'. Grappig: in 'Too Hot to Handle' zitten al elementen die later gebruikt zijn in 'The Only Thing That Looks Good on Me Is You'.

avatar van vigil
4,0
Nu je het zegt, Diana! Dat een kerstliedje niet ingezet is snap ik wel.

deric raven
Run To You was mijn eerste bewuste kennismaking met Bryan Adams.
Het beginstuk vond ik erg op het intro van Twilight Zone van Golden Earring lijken, en de rest van het nummer lag voor mijn gevoel in de lijn van Walking In Your Sleep van The Romantics.
Twee nummers die ik erg vet vond, en nog steeds goed kan waarderen.
Bryan Adams rockte met zijn gitaarspel, en was een mooie aanvulling op het synthesizer geweld wat de Top 40 domineerde.
Hij schudde samen met Prince het suffe imago van de Top 40 wakker.
Niet voor te stellen dat Bryan Adams een aantal jaren later de zelf definitie van suf imago zou worden.
Ik weet niet wat dat is met Canada; Nelly Furtado, Alanis Morissette, Nickelback en Bryan Adams.
Overtuigend scoren met een rockend geluid, en vervolgens afzwakken tot Arbeidsvitamine muziek, waarbij mijn moeder zelfs de stofzuiger een standje harder zet.
Toch blijft Reckless een prima album, Summer Of '69 is helaas kapot gedraaid op de radio en de plaatselijke boerendisco, Heaven heeft de pech dat deze onder handen is genomen door Do, maar het blijven van oorsprong goede nummers.
Somebody, It’s Only Love en Kids Wanna Rock vallen in dezelfde categorie, en dan heb je al meer dan de helft van het album genoemd.
Sommige artiesten moet je gewoon beschermen als ze gevraagd worden om filmmuziek te schrijven.
Bryan Adams is het meest treffende voorbeeld hiervan.

avatar van LucM
4,0
Volledig eens met deric raven, Reckless is een prima rockalbum met een gepassioneerde Bryan Adams. Jammer dat hij nadien wegzakte met suffe ballads en clichérock.
Filmmuziek (scores) is inderdaad vaak van mindere kwaliteit, Elvis Presley is een nog treffender voorbeeld.

avatar van vielip
5,0
Maar eerst kwam Into the fire nog! En die kan zich wat mij betreft meten met dit geweldige Reckless. Om over het fantastische Live! Live! Live! nog maar te zwijgen trouwens...

avatar van Heer Hendrik
4,0
En zo is het Vielip

avatar van Rinus
4,0
Van de week de luxe editie gekocht. Mooie versie met veel achtergrond informatie over het album en alle teksten. Plus de bonustracks die er echt toe doen. Het BBC concert op de bonus disc is ook goed. De originele cd had geen lyrics en totaal geen info in de inlay staan.

avatar van fish
3,5
Filmmuziek (scores) is inderdaad vaak van mindere kwaliteit, Elvis Presley is een nog treffender voorbeeld. [/quote]

Voor een groot deel waar, maar zonder zouden we toch ook een reeks klassiekers missen, zoals Jailhouse Rock, of gewoonweg geweldige songs moeten missen, Clean Up Your Own Backyard. Bryan kan alleen maar wensen dat hij zulke nummers aan zijn filmrepetoire had kunnen toevoegen.
On topic, uitstekend album met wat vuur en passie.

avatar van vielip
5,0
Rinus schreef:
Van de week de luxe editie gekocht. Mooie versie met veel achtergrond informatie over het album en alle teksten. Plus de bonustracks die er echt toe doen. Het BBC concert op de bonus disc is ook goed. De originele cd had geen lyrics en totaal geen info in de inlay staan.


De extra nummers zijn inderdaad de moeite waard! De live cd is ook smullen. Wat een geweldig gedreven artiest en band was het in de jaren 80. Klopt het trouwens dat het geluid van de remaster niet zo heel denderend is zoals hier al eerder werd beweerd?

avatar van Rinus
4,0
vielip schreef:
(quote)


De extra nummers zijn inderdaad de moeite waard! De live cd is ook smullen. Wat een geweldig gedreven artiest en band was het in de jaren 80. Klopt het trouwens dat het geluid van de remaster niet zo heel denderend is zoals hier al eerder werd beweerd?


Eens even de eerste versie met de remaster vergeleken. Het eerste dat opvalt bij de remaster is dat de bas veel beter gedefinieerd is en de gitaar en stem beter uit de verf komen. Het lijkt of er als het ware een dun laagje stof er vanaf gehaald is. Dus ja, in mijn oren klinkt de remaster een stuk frisser. Vergeleken door te luisteren via mijn AKG K551 hoofdtelefoon en die geeft details erg goed weer. Via mijn luidsprekers (Klipsch Reference monitoren) staat de remaster meer vast. Dus een dikker geluid.

avatar van vielip
5,0
Oké thanks

avatar van philtuper
4,0
deric raven schreef:
Deze is gewoon best goed, zelfs Heaven, want die is pas later door Do verkracht.
Somebody, Run To You, Heaven, Summer Of '69 en It's Only Love zijn later niet meer geevenaard, en dat is toch al de helft van het album.
Kids Wanna Rock is trouwens ook niet veel minder.
Vergeet One Night Love Affair niet. Vond dat destijds echt een heel goede opener. En net als velen kocht ik het album vanwege het geweldige Run To You, ook voor mij de kennismaking met Adams. Voor mij persoonlijk een klassieker, al was het maar omdat het de eerste cd was die ik ooit zelf kocht van mijn zuurverdiende centjes. Apetrots naar huis en draaien maar! Helaas heeft mijn Adams relatie niet lang stand gehouden want na Into The Fire (met het geweldige titelnummer en Native Son) was het snel over met de puberliefde gedaald. Voorganger Cuts Like A Knife haalde ik overigens nog wel, omdat ik dat ook een heel tof nummer vond/vind...

avatar van Pietro
3,0
Dit is het enige album van Bryan Adams dat van mij een voldoende scoort. Dat is met name te danken aan de kracht van de hits, die hij op navolgende albums m.i. nooit meer heeft geevenaard. Niet voor niets werd dit album een enorm commercieel succes en vormde het de definitieve doorbraak van Adams.

Zo zijn Run to You en Summer of '69 aardige rockers, bevat de ballad Heaven net genoeg geloofwaardigheid om niet over-the-top te klinken en is It's Only Love een leuk duet waarin Tina Turner met verve als gastzangeres optreedt. Kortom, de hits zijn wat mij betreft dik in orde. Van de rest van het songmateriaal ben ik wat minder gecharmeerd. Het is allemaal niet slecht, maar ook niet opzienbarend.

Daar waar ik de latere albums van Adams wat slap en/of overgeproduceerd vind klinken, is dat op Reckless nog duidelijk niet het geval: 3*.

avatar van Snakeskin
2,5
Bryan Adams kan ik niet los zien van boerenfeesten. Niet dat ik daar ooit geweest ben maar ik vind dat een match.

Bryan Adams en Boerenfeesten. Wat een vreemde en ergens respectloze vergelijking. Wat ik gehoord heb van mensen die met hem hebben gesproken of hem ooit live hebben gezien is hij juist in heel veel een gentleman, ondanks zijn succes met beide voetjes op de grond blijven staan. Vooral romantisch en sociaal van karakter. Qua songs zijn er hier hoge pieken en diepe dalen, maar aan zijn oprechtheid twijfel ik geen moment en blijkbaar ligt hij ook heel goed in de muziekwereld, gezien zijn indrukwekkende trio of duetten lijstje.

avatar van vielip
5,0
Snakeskin schreef:
Niet dat ik daar ooit geweest ben


Wat een gemis

avatar van vielip
5,0
artonna campaign schreef:
Bryan Adams en Boerenfeesten. Wat een vreemde en ergens respectloze vergelijking.


Hoezo respectloos? Ik vind dat juist een compliment! Boeren weten wel hoe een feest gevierd moet worden. Als ik daar als artiest de soundtrack voor mocht leveren voelde ik me vereerd.

avatar van Heer Hendrik
4,0
vielip schreef:
(quote)


Hoezo respectloos? Ik vind dat juist een compliment! Boeren weten wel hoe een feest gevierd moet worden. Als ik daar als artiest de soundtrack voor mocht leveren voelde ik me vereerd.


Zou Normaal er in staan met Deurdonderen, Vielip? Of uuhhhh....The Dutch Boys met Boer Harms en natuurlijk Mannenkoor Karrespoor- Mooi Man..........Zo ik heb je al een eindje op weg geholpen. Ben benieuwd naar de rest van je soundtrack

avatar van vielip
5,0
Ik ben geen artiest hè
Maar vooruit, Normaal is kwaliteit. De overige twee die je noemt niet. Wat mij betreft althans...

avatar van Snakeskin
2,5
Misschien had "schuurfeest" de lading beter gedekt. De muziek van Bryan Adams, en dan in het bijzonder het repertoire van deze plaat, leent zich daar zeer goed voor. In gedachten hoor je de toegankelijke muziek door de schuur galmen waarbij het dan ook niet wilder er aan toe moeten gaan dan "Summer of 69". Het is verder geen diskwalificatie, want zo is het zeker niet bedoeld. Ik kan mij herinneren dat ik "Boys and Girls" van Bryan Ferry ongeveer op hetzelfde moment kocht (het zal juli/augustus 1985 zijn geweest en het dringt zich nu op vanwege dezelfde voornaam) en dat is dan zo'n voorbeeld waarbij de ik match met schuurfeest totaal niet heb.

avatar van vielip
5,0
Geen idee eerlijk gezegd...maar boy wat heb ik mooie meegemaakt in 'the good ol' days'

avatar van gaucho
4,0
Ik kan me bij die vergelijking met boer'nfeesten en schuurfeesten niet zoveel voorstellen. Of eigenlijk wel, want ik woon in het oosten van het land. Maar niet in relatie tot Bryan Adams in elk geval.

Adams maakt - of maakte, in elk geval - rechttoe-rechtaan rock 'n' roll die goed klinkt en een hoog meezingbaarheidsgehalte heeft. Als je dat een doodzonde vindt, ben je bij Reckless aan het verkeerde adres. Uit zijn omvangrijke repertoire is dit gewoon de topper, in combinatie met de twee albums - ook hierboven al genoemd - die er resp. aan vooraf gingen en erop volgden: Cuts like a knife en Into the fire. Met name die laatste vertoont heel wat meer diepgang dan de meeste Adams-haters willen toegeven.

Natuurlijk heeft-ie zijn reputatie naderhand behoorlijk beschadigd met een reeks platte en minder sterke albums, die zijn reputatie als rocker geen goed deden. Daardoor kijkt de gemiddelde muziekliefhebber nu anders tegen dit album aan dan destijds in 1984. Ook al omdat de aanvankelijk in Nederland geflopte singles Heaven en Summer of '69 pas veel later een breed gehoor vonden: de eerste als beschamende cover van Do en de tweede als top-10 hit in 1990, zes jaar later dus.

Ik stel me tevreden met de drie core-albums van de man, die alle drie nog regelmatig op de platenspeler dan wel in de CD-speler belanden. Ik kan er nog steeds van genieten.

4,5
Geweldig album van Adams, een zeer herkenbare schorre stem van hem , een betere stem kun je niet hebben voor dit soort liedjes.
Buiten de goede wilde rocksongs , vind ik Heaven ook bijzonder mooi , vaak gecoverd door andere artiesten, maar zoals heel vaak "nothing can beat the original" dat is hier heel duidelijk het geval.

avatar van gigage
Volgende week wordt de schorpioen 60 en dat mag gevierd worden. Zijn laatste release was vleesch noch visch dus een duik in het verleden moet dan maar voor de kers op de taart zorgen. Ik vond live live live geen enorm goede live registratie. Dan maar eens de extra tracks opgenomen in het Hammersmith Odeon ( nu Eventim Odeon) bij de lurven gepakt. Nee, Tina doet niet mee, maar it's only love ontbreekt niet net zomin als de andere hits die Bryan al op zijn naam had staan. Het is een leuke registratie en dat voor slechts een paar duizend man. Het maakt het wat intiemer dan de stadion shows en dat pakt prima uit. Bryan heeft niet echt een krachtige stem en dat is dan weer een beetje jammer. Maar ach, it's only rock n Roll, and i like the guitar to do the talking.

avatar van vielip
5,0
gigage schreef:
Ik vond live live live geen enorm goede live registratie.


Echt, serieus!?
Wat mij betreft één van de beste live registraties ooit...

Gast
geplaatst: vandaag om 23:49 uur

geplaatst: vandaag om 23:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.