The Shins - Oh, Inverted World (2001)

Label: Sub Pop

1. Caring Is Creepy (3:20)
  2. One by One All Day (4:09)
  3. Weird Divide (1:58)
  4. Know Your Onion! (2:29)
  5. Girl Inform Me (2:21)
  6. New Slang (3:51)
  7. The Celibate Life (1:51)
  8. Girl on the Wing (2:50)
  9. Your Algebra (2:23)
  10. Pressed in a Book (2:55)
  11. The Past and Pending (5:24)
avatar van SilverGun
Ik ben alleen bekend met het prachtige New Slang dat echt één van de beste popsongs is die ik ooit gehoord heb. Moet het volledige album maar eens vlug aanschaffen.

Know Your Onion! is nog mooier dan New Slang... Eigenlijk een van de beste liedjes uit de jaren '60, ware het niet dat het pas decennia later geschreven is.

Ik ken Know Your Onion, dankzij The gilmore Girls . Daar wordt ook nog goeie alternatieve muziek in gespeeld...

avatar van otherfool
Een plaat om supervrolijk van te worden! Vanaf de eerste klanken van Caring is Creepy zit je er meteen in, om via toppers als Know Your Onion!, New Slang en (mijn absolute favoriet) Girl On The Wing met een grote glimlach de rest van de dag door te komen. Jammer dat het zo kort duurt!

3,5 sterren.

Twee goeie nummers van deze cd: caring is creepy en new slang zitten ook in de film Garden State. Ze passen allebei enorm bij de sfeer van de film. Leuke muziek!

avatar van otherfool
En laat het ook nog eens een geweldige film zijn! Nog altijd mijn favoriet van 2004.

dani
Blijft zo'n heerlijke plaat. Het perfecte feelgood album, heerlijk om op een dag te luisteren die niet goed bevalt. Even met je hoofd in de wolken, ver weg van de realiteit Begin het album steeds meer te waarderen.

JonnieBrasco
Mooi album hoor, ik wist nooit het bestaan hiervan, dacht altijd dat er alleen een Chutes Too Narrow was van The Shins. Maar deze is wel drie stukjes beter en onbezorgder. Heerlijke muziek, de jaren '60 komen muzikaal gezien redelijk dicht in de buurt. Maar ik krijg er zelfs een blij eind-jaren '50 gevoel bij. Deze cd heb je zo 4x op de repeat zonder dat je dat door hebt.

[edit: Toch ook nog wel een stukje beter dan The Bees, zo'n andere retro-60's-band]

Hij duurt natuurlijk ook niet zo lang he

Maar ik draaide toevallig net ook een paar nummers ervan en het is inderdaad prachtig. New Slang is inderdaad 1 van de beste popsongs die ik ken.

avatar van Ward
Wat een prachtig album. Nog beter dan het ook magnifieke Chutes Too Narrow. Het klinkt allemaal nog net iets onbezorgder.
Ben heel erg benieuwd naar het nieuwe album dat dit jaar gaat verschijnen, want nummers schrijven kunnen deze jongens wel.

Toine Rorije
Prima plaat, ik word er iig erg blij van. Een paar nummers (bv Girl Inform Me, Pressed in a Book) doen het niet zo voor me, maar de meerderheid is gewoon goed. Ik ben benieuwd naar de houdbaarheid er van, maar voor zo lang als het duurt krijgt t een 3.5

Het gemiddelde is trouwens wel érg hoog

avatar van Brain Stew
Ik vind eigenlijk alleen de opener, Know Your Onion en New Slang echt goed. Voor de rest lijkt het erg op elkaar en die stem begint te vervelen. ik vind het soms ook een beetje gekunsteld klinken.
3 sterren.

avatar van Nicolage Rico
Het einde van "Your Algebra" is zó irritant dat het ook weer grappig is........

Leuke, rustige muziek. Ik heb nog een aantal luisterbeurten nodig, maar het gemiddelde lijkt me inderdaad te hoog.

Het meest gewaardeerde "New Slang" valt het meest op, in positieve zin.

avatar van Lukas
Ik vind dat hoge geschreeuw wat minder bij the Shins. De wat meer ingetogen gezongen nummers vind ik daarentegen weer geniaal (hier dus New Slang, op Chutes too Narrow Young Pilgrims en vooral Saint Simon).

avatar van beachlicious
Prachtig! Heb er niks aan toe te voegen. Kon beide cd's voor 5 euro per stuk kopen en ik moet zeggen dat zij de reden waren dat ik naar Lowlands zou gaan, maar ze hebben afgezegd......................maar niet getreurd Belle en Sebastian komen..................4,5 voor de Shins, ben benieuwd of het nieuwe album ook zo heerlijk zomers gaat klinken?

avatar van Yak
Yak
beachlicious schreef:

Ik geloof dat dit precies de reden is dat ik zo lang heb gewacht met het kopen van een Lowlands-kaartje.

Ik blijf dit een geweldig mooi album vinden, staat zeker in mijn top 20- lijst aller tijden.

Favoriete nummers: New Slang, The Past and Pending, Caring Is Creepy, One by One All Day en Know Your Onion!

avatar van Kaaasgaaf
Weinig liefde hier voor ''Girl Inform Me'' zie ik. Ik ben verliefd op élk liedje van deze plaat, maar ''Girl Inform Me'' is toch wel mijn absolute favoriet. Misschien wel de meest perfecte popsong ooit geschreven! Maar deze plaat is dan ook wel een van meest perfecte popplaten ooit gemaakt! Hij duurt precies kort genoeg en je kan hem blijven draaien en draaien. Hij blijft raken, elke keer maar weer. Een onuitputtelijk bron van geluk, zo bijzonder.....
Ik verwacht van The Shins niet dat ze ooit weer dit niveau zullen halen, maar hun andere twee albums zijn - elk op hun eigen manier - ook al meer dan geniaal. Wat een band!
Waar blijft trouwens dat topic voor ''Wincing The Night Away''??

Ik was van plan om die aan te maken, maar er stond dat die al bestond.

Klinkt ook weer erg goed, eerste nummer is heel vet! De rest is wel aardig, maar moet ik nog wat vaker horen.

avatar van Paap_Floyd
Sinds kort pas ontdekt en het is echt helemaal geweldig. Vooral New Slang en Girl on the wing doen het goed bij mij!

avatar van Thibault14
New Slang is zonder te overdrijven dé beste song uit de geschiedenis van de popmuziek. Nathalie Portman had dan toch gelijk, It WILL change your life.

avatar van levenvergeten
De beste van The Shins? - Och, ze hebben vrijwel alleen maar goede albums

avatar van Werwolf
Bloompje schreef:

Precies, geweldige nummers en dito film! Ik ben wel benieuwd naar de rest van de CD, maar ik vrees dat die nummers niet de impact hebben van deze twee pareltjes.

avatar van Migo
Een paar keer geluisterd maar ik 't kwartje wil niet vallen. En op een gegeven moment houdt het op natuurlijk.
New Slang vind ik wel een mooi nummer maar dat is dan ook de enige.

record.ed
Voor The Shins fans : Luister eens naar The Left Banke en The Buffalo Springfield.

5 verdiende sterren.

Ik heb dit album een paar jaar geleden en vraagt er iedere keer weer om om gedraaid te worden. De korte lengte maakt in dit geval niet uit; je zet hem eenvoudig gewoon weer aan.

Uitmuntende klasse en een mooie plaats in mijn top-10.

avatar van UndahCovah
Op zich ok. Maar gaat naar 1x afspelen al snel vervelen... 1x in de zoveel weken draai ik em, en dan is het ook al wel weer best

avatar van timhardt
Vrolijk plaatje, maar verder doet het niet zo veel met me 3*

Waaw, het heeft paar luisterbeurten geduurd, maar ik ben verkocht. Nog beter dan die 2e plaat? (die ik eerst kende). 'New Slang' en 'Girl Inform me' zijn geniale pareltjes.

avatar van qwry
Goeie plaat, 4,5*, vooral "The past and Pending" (geweldige 'trompet' die het plaatje helemaal afmaakt) & "New Slang" vind ik erg goeie nummers.