Slade - Slade Alive! (1972)

Alternatieve titel: The Live Anthology

Label: Polydor

1. Hear Me Calling (5:45)
  2. In Like a Shot from My Gun (3:33)
  3. Darling Be Home Soon (5:43)
  4. Know Who You Are (3:37)
  5. Keep on Rocking (6:29)
  6. Get Down and Get with It (5:33)
  7. Born to Be Wild (8:19)
  8. Get on Up * (6:01)
  9. Tak' Me Bak 'Ome * (4:20)
  10. My Baby Left Me * (2:41)
  11. Be * (3:51)
  12. Mama Weer All Crazee Now * (3:58)
  13. Burnin' in the Heat of Love * (3:46)
  14. Everyday * (3:35)
  15. Gudbuy T'Jane * (4:59)
  16. One-Eyed Jacks with Moustaches * (3:24)
  17. Cum on Feel the Noize * (4:21)
  18. Rock and Roll Preacher * (5:19)
  19. When I'm Dancin' I Ain't Fightin' * (3:43)
  20. Tak' Me Bak 'Ome * (4:33)
  21. Everyday * (3:18)
  22. Lock Up Your Daughters * (4:03)
  23. We'll Bring the House Down * (4:17)
  24. A Night to Remember * (8:10)
  25. Gudbuy T'Jane * (4:40)
  26. Mama Weer All Crazee Now * (2:56)
  27. You'll Never Walk Alone * (0:35)
  28. When I'm Dancin' I Ain't Fightin' * (3:59)
  29. Born to Be Wild * (2:58)
  30. Something Else / Pistol Packin' Mama / Keep a Rollin' * (6:16)
  31. Merry Xmas Everybody * (0:39)
  32. Okey Cokey * (3:25)
  33. Get Down and Get with It * (6:49)
avatar van ricardo
Ik heb mijn jonge jeugdjaren gehad in de seventies. Ik ben ook bijna 10 jaar jonger dan jou. Ik heb de jaren 80 weer bewust meegemaakt op muziekgebied. Het is voor mij dan ook geen sentiment de jaren 70 muziek, maar kwaliteit, en nog wel kwaliteit wat mij enorm raakt ook nog. Ik ben van mening dat de jaren 70 de meeste muziek gevormd heeft. Daar plukken we nu nog alle dagen de vruchten van.

ricardo schreef:
Hoe oud ben je nou eigenlijk Ricardo Als ik naar je persoonlijke info kijk zit je in je laatste levensfase ! Maar kennelijk hoef je je nog geen zorgen te maken over wat je nabestaanden tijdens je crematie als afscheidsmuziek moeten draaien. Met andere woorden: je kunt nog zeker een jaar of 40 genieten van "Slade Alive! (1972)" . Lucky you!

avatar van rudiger
Ricco zal zo`n beetje 38 of 39 zijn , liep ten tijde van Slade dus nog in de pampers rond , het leuke ervan is dat jij nu Slade gaat ontdekken en dit album krijgt nu eens wat terechte aandacht .
Mooi gemiddelde ook en toch heeft er iemand in 2004 maar 2 sterren voor gegeven .
Slade forever.

rudiger schreef:
Het leuke ervan is dat jij nu Slade gaat ontdekken en dit album krijgt nu eens wat terechte aandacht .
Beste Rudiger, ik ben 50, bijna 51 jaar . Ik zal een jaar of dertien, veertien zijn geweest toen ik "Slade Alive! (1972)" als lp kocht. Met andere woorden: die "Slade ontdekkingsreis" is bij mij zo'n 36 jaar geleden begonnen. De liefde voor de muziek van Slade is nooit overgegaan. Die heel enkele keer dat Slade op de radio wordt gedraaid gaat de volumeknop nog steeds voluit .

avatar van rudiger
Beste Hans , ik bedoelde dat Ricardo nu slade gaat ontdekken , jij niet .
Jou is het met de paplepel ingegoten

avatar van ricardo
Ok goed ik word in September 40 jaar, en heb Slade, Deep Purple, Led Zeppelin en dat soort bands nooit in volle glorie mee mogen maken. Maar ik heb enorm veel respect voor dat soort bands die de (hard) rock definitief op de kaart hebben gezet. Ik ben meer opgegroeid met o.a Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Motorhead, AC/DC en als het wat rustigers moest zijn altijd Pink Floyd. Ik ben de laatste 5 a 6 jaar weer meer met muziek bezig en ben de draad gewoon eigenlijk weer aan het oppakken, en mede dankzij deze site heb ik al behoorlijk wat muziek en albums ontdekt, die ik zonder deze site nooit ontdekt zou hebben.

Dit album heb ik nu compleet beluisterd, en cd 1 nu al 2 keer. Ik was vanavond buiten even aan het schilderen, en heb cd 1 nog even opgezet, niet te hard natuurlijk, want ik wil wel goed met de buren blijven omgaan. Cd 1 vind ik magistaal gewoon. Slade Alive vol 2 vind ik iets minder goed dan de energieke eerste 7 nummers. Cd 2 vind ik in zijn geheel net zo goed als de eerste 7 nummers van cd 1. Slade Alive vol 2 vind ik het minst goed van het hele album, vooral omdat het iets verder weg klinkt en iets minder energiek dan de rest van het album. Het scheelt maar weinig, maar toch, het verschil kun je duidelijk horen.

avatar van ricardo
De eerste cd van de complete live anthologie is nog niet uit de cd speler van de auto weggeweest. Maar wat een geweldig spetterend live album is dit inderdaad. Vol 2 is eigenlijk net zo goed dan de eerste 7 nummers van vol 1. Ik vond How The West Was Won van Led Zep eigenlijk wel 1 van de allerbeste live cd's ever, maar deze doet er eigenlijk niet voor onder. Eigenlijk ook top 10 werk denk ik wel, ondanks dat ik hem nog maar een paar dagen heb denk ik dat hij daar ooit ook beland ten koste van een ander album.

avatar van kareltjemusic
Ik had al een paar lp's en singles van Slade in bezit toen ik deze live lp kocht.
Normaal denk je bij een live album, dat alle hits wel voorbij komen tijdens zo'n optreden. Bij dit album is dat niet het geval.
Ik weet nog goed toen ik hem voor de 1e keer draaide, ik vond het helemaal niet.
Maar na een paar keer draaien vond ik het helemaal het einde.
Bij het horen van dit album moet ik nu zeggen dat slade misschien wel onderschat is vroeger.

kareltjemusic schreef:

Nu nog ....

avatar van ricardo
En wat vind je van de rest van de anthologie dan rudiger? Ik vind On Stage het meest rockende en levendige album. Hier staan meer ballads op en dit album zit meer gevoel in. Ik vind On Stage uit 1982 het beste Slade live album op dit moment.

avatar van Ataloona
Slade ken ik altijd als een bandje met een paar leuke hitjes.
En dat erge kerst liedje. Dit liveplaat moet wel erg goed zijn als ik de score moet geloven. En hier staan ook niet die ietwat irritante hits op. Dus zal ik deze maar eens moeten proberen?

avatar van Von Helsing
Absoluut, vergeet die vervelende kerstsingle en ga achter dit album aan. Samen met KISS Alive! en Alive II de beste live platen ooit.

Von Helsing schreef:

Als deze net zo goed is als de KISS Alive! serie dan word deze het!

Von Helsing schreef:
Deze is veel beter dan de live albums van Kiss vind ik. Vooral de geluidskwaliteit vind ik geweldig van deze plaat, en natuurlijk die strot van Noddy Holder. De Kiss live platen blinken vooral uit in eerlijkheid, want daarop hoor je wel hoe live muziek in die tijd klonk. Bloed, zweet en tranen. Alleen alive 1 en 2 hebben mij nooit echt kunnen bekoren, hoewel ik natuurlijk weet dat dat wel echte live klassiekers zijn.

Dit IS geen live-album!!
Gewoon in de studio opgenomen met wat fans erbij.

avatar van Ataloona
Chromlech heb je een bron?

Jazeker:

From Roots To Boots!: Slade Alive! 1972 - sladestory.blogspot.com

Ik had die info al eens ergens gelezen maar wist niet meer waar. Deze site kwam ik nu tegen.

avatar van Chromlech
Desalniettemin is het natuurlijk een geweldige plaat, met een mooie live-sfeer.

avatar van ricardo
Welk live album is wel 100 % live? Ik denk niet veel. Ja veel werk van Zappa is wel 100% live. En daar komt bij dat iedereen zomaar van alles op internet kan zetten, jouw linkt zegt mij dan ook helemaal niets verder. dit live album klinkt heel anders dan hun studio albums vind ik. Dit is en blijft een erg sprankelend en energiek live album van Slade gewoon vind ik. Ik vind hun live album On Stage nog beter dan deze, die heeft nog meer pittige en meer bruisende songs dan deze. En deze is al erg goed.

ricardo schreef:
Welk live album is wel 100 % live?
Een citaat uit de bron waarna Cromlech verwijst:

"In October 1971, Slade played at the Command Theatre Studio in London, to an audience of a hundred or so, mostly fan club members. Of the three nights recording, most of the album comes from the second nights recording".

Dit zo lezend kan ik niet anders dan concluderen dat "Slade Alive! (1972)" hartstikke live is. Of Slade nu live speelt in een concertzaal, in het open veld tijdens een popfestival of in een opname studio met pubiek: live = live .

avatar van Chromlech
Nou ja, die link geeft in ieder geval aan dat ze de setlist die zij live afwerkte in die tijd in de studio hebben herhaald (ter opname) met een hondertal fans erbij.
Je kunt aan het publiek ook horen dat ze er zeer kort bovenop staan, en dat het geen gevulde zaal is.

Mijn link verwijst in ieder geval naar 2 mensen die fan zijn van het eerste uur, dichter kun je niet bij de bron komen, lijkt mij.

Het spijt me dat ik je "droom" uit elkaar heb laten spatten.

avatar van ricardo
@Hans Brouwer: Dat is zeker waar Hans, je zou van geen 100% org live album kunnen spreken als er overdubs op staan. Bij mijn weten staan die ook niet op dit album. En ik ben het ook met jou eens dat het niet uitmaakt waar het live gespeeld word. Live=live inderdaad.

Hans Brouwer -

Ja zo lust ik er ook wel een paar.
Als je dit criterium hanteert is eigenlijk bijna alles live, al speel je maar voor twee technici.

avatar van ricardo
Zonder gekheid op een stokje. Ik vind dat 'echt' live eigenlijk een concert betreft, in een zaal, concertgebouw of in de buitenlucht. Stukken ervan of met overdubs vind ik ook niet een 'echt' live concert. Het mooiste is natuurlijk dezelfde band die op 1 plaats een concert afwerkt, en dat op plaat zet. Hoewel dat verder niets te maken heeft met de genietbaarheid, van of iets 100% live is of met overdubs. Ik vind deze plaat toch echt beduidend anders klinken dan hun studio albums/nummers. Live of niet live, deze klinkt echt beter dan hun studio albums vind ik.

ricardo -

Het is zeker genieten geblazen dit album en de meerwaarde voor mij ligt inderdaad in de mooie heldere sound (studio-werk ) en het publiek erbij, ik denk dat dit laatste ook bijdraagt aan het "anders" klinken van deze plaat ten opzichte van andere platen van Slade.

avatar van Chromlech
Heb 'm op dit moment trouwens opstaan.

avatar van ricardo
Wat vind jij van On Stage dan Chromlech? Dat vind ik een nog beter live album dan deze.

avatar van Chromlech
Die ken ik eerlijk gezegd niet, ik zal er toch eens naar opzoek gaan.
Maar deze heeft sowieso een speciaal plekje voor me.
Hij was van mijn broertje maar die heeft er helaas maar een paar maanden van mogen genieten. Hij is omgekomen tijdens een verkeersongeluk in '73, vanaf dat moment heb ik mij ontfermt over deze plaat. Uiteraard zit er nog geen (hoorbaar) krasje op.

beaster1256
met dank aan father mac kenzie , voor de cd die hij dubbel had , werkelijk een prachtige live cd van slade , amai , wat een jeugdsentiment !!!

hear me calling van tya , en darling be home soon zijn de beste nummers !

avatar van rudiger
Vanmiddag dit live spectakel nog eens opgezet en eigenlijk jammer dat Noddy Holder niet de opvolger was geworden van wijlen Bon Scott ( AC/DC ) , ik had hem graag Thunderstruck en Jailbreak horen zingen.