10cc - Deceptive Bends (1977)

Rock / Pop
Label: Mercury

1. Good Morning Judge (2:56)
  2. The Things We Do for Love (3:29)
  3. Marriage Bureau Rendezvous (4:05)
  4. People in Love (3:48)
  5. Modern Man Blues (5:32)
  6. Honeymoon with B Troop (2:49)
  7. I Bought a Flat Guitar Tutor (1:47)
  8. You've Got a Cold (3:37)
  9. Feel the Benefit (Parts 1, 2 & 3) (11:31)
  10. Hot to Trot * (4:29)
  11. Don't Squeeze Me Like Toothpaste * (3:39)
  12. I'm So Laid Back, I'm Laid Out * (3:48)
avatar van SemdeJong
Dit is echt een waanzinnig album. Ooit op lp gehad en een gods vermogen betaald om om cd te krijgen. Ik denk dat 10 CC een zeer ondergewaardeerde groep is. Voor mij persoonlijk een van de beste groepen uit de jaren 70. Ik raad iederdereen aan om eens naar een album van deze heren te gaan luisteren. Uit sentimenteel oogpunt de volle score.

avatar van tomthumb
Vreemd, als je hierboven op vergelijk prijzen drukt, kom je op nog geen tientje uit, inclusief verzendkosten. En dat is weinig geld voor zo'n schitterende plaat. Wie van 70's pop houdt, mag deze niet onbeluisterd laten.

avatar van lebowski
Wat goed om bij deze plaat en deze band eens wat lovende teksten te lezen. Ik ben het er mee eens dat deze groep meer artistieke waardering had verdiend. Het slotnummer van deze lp alleen al

avatar van FunkStar
Deceptive Bends is een zeer goede plaat van de overgebleven leden (Steward & Gouldman). Op deze eerste plaat van de nieuwe 10cc is de afwezigheid van Godley & Creme nog niet zo voelbaar als op volgende platen. The Things We Do for Love en Good Morning Judg waren terrecht 2 dikke hits!

avatar van Rinus
Een erg goed album van 10 CC. Het favouriete nummer voor mij is "Feel the benefit", dat is echt geweldig! En de plaat heeft een zeer goede produktie en een mooie hoes als bonus.

EVANSHEWSON
Prachtplaat van deze Britten. Dit album is als geheel zeer sterk. Niet enkel de singles, maar de andere albumtracks zijn biezonder.
Feel the Benefit is het Magnum Opus van deze plaat. Zie echt geen mindere dingen hierop.
Kocht deze voor weinig geld, ik dacht 5 € of zo, destijds in een afprijsbakje, ach...

Ga ze terug eens vaker draaien denk ik!
4 sterren, jawel !
****

avatar van horned_reaper
wat een geweldig album is dit.
vooral het nummer Feel the Benefit.

deze komt daarom op nummertje 5 in mijn top 10

5*****

avatar van HiLL
The Things We Do for Love, ik moet bekennen: Ik vind dit zo'n ontzettend lekker, leuk, vrolijk en catchy liedje. Blij, vrolijk en gewoonweg klef. Maar HiLL is en blijft een popslet en dan kan ie dit ook waarderen. Samenzang, de woooh's en de foute gitaarsolo...jammie!

Ik wil de komende tijd mezelf meer en meer blootgeven alszijnde een popliefhebber. Ook liefhebber van bepaalde "foute" nummers. En zeker de nummers die hier op het heilige Mume worden gezien als massashit.

Moet je eens proberen.
Ikzelf heb de laatste tijd ook heel wat vooroordelen laten varen en het werkt best verfrissend.

avatar van HiLL
Steun jij me?

avatar van Peter©
10cc, een band waarvan ik altijd al fan ben geweest hebben wat mij betreft op dit album hun muzikale hoogtepunt (al) bereikt. Het latere werk werd mij iets te goedkoop en commercieel met als dieptepunt het grijsgedraaide "Dreadlock holiday"

Op dit album laat de goede samenwerking tussen Graham Gouldman (al actief als songwriter in de jaren '60 voor o.a. the Beach Boys) en Erik Stewart goed zien.

Toppertjes op dit album zijn wat mij betreft:

- People in love (zooooo'n heerlijke lovesong)
en
- Feel the benefit

avatar van Gajarigon
Oerlelijke cover, maar leuke muziek. Doet me vaak denken aan Abbey Road.

beaster1256
mmmmm ja, maar toch geen abbey road , dit is duidelijk veel minder dan een van de beste beatles platen , ook 10cc maakte betere, maar een mooi pop albumpje voor die tijd

ik vind vooral de hoes fantastisch , was dit ook niet het werk van hipnosis , de hoes leveranciers van pink floyd als ik me goed herinner

Pim
Ben geen echte 10cc-fan, maar dit is een heel mooi album. Good morning judge, lekker strak nummer. People in love, heel mooi. Feel the benefit, prachtig.
Dit was hun artistieke hoogtepunt.

die top zoveels allertijden met weet ik het Queen, Meat loaf, eagles, beatles etc. Daar hoort in feite Feel the benefit ook in (Halo of flies van the coop heeft er immers ook ik weet niet hoe lang in gestaan). Wat een wereldnummer...

bikkel
Vrij mainstream album van de overgebleven 10CC'ers Steward en Gouldman.
Ik vind het voorgaande werk sterker door de afwisseling die Godley en Greme brachten,maar Deceptive Bends mag er best zijn.Degelijke melodieuze nummers die vakkundig inelkaar zijn gezet.
Het is de aanzet voor een periode met weinig echt artistieke verrassingen meer en het varen van een veilige koers.
Prijsnummers:Goodmorning Judge,Things we do for love,Modern man Blues en Feel The Benefit.

avatar van Droombolus
Gewoon een goeje plaat en wat mij betreft de laatste interessante 10cc. De singletjes werden destijds helemaal plat gedraaid en vooral met The Things We Do For Love heb ik altijd de nijging meteen op de skip-toets te rammen. De rest van de nummers zijn allemaal dik voldoende en tekstueel weer behoorlijk humoristies ( bijv.: I Bought A Flat is helemaal opgebouwd rond ( gitaar- )accoorden terminologie ).
Feel The Benifit is het nummer van dit album maar biedt, net als het album op zich, helemaal niets nieuws en stilstand is teruggang hetgeen de heren op Bloody Tourists jammergenoeg proefondervindelijk zouden bewijzen .......

bikkel
Toch blijf ik Bloody Tourist en ook Windows in the jungle alleraardigste 10CC albums vinden.
Maar de vernieuwing is dan inderdaad van de baan.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
HiLL schreef:

Daar heb ik mij al lang aan blootgegeven, maar dit nummer is me toch iets te zoet eigenlijk.

Het wordt voor mij evenwel nipt gered door de legendarische tekstregel

Communication is the problem to the answer

avatar van royh
marcello schreef:

Volledig met jou eens Marcello: Feel the Benefit zou eigenlijk in elke top zoveel aller tijden thuishoren. Ik wil hierbij dan ook de liefhebbers van dit briljante nummer oproepen om hier op te stemmen voor de radio 2 top 2000.

Ik vind sowieso een heleboel nummers die 10cc heeft gemaakt ontzettend goed. Het album Deceptive Bends, het eerste album na vertrek van Godley & Creme. is ook meer dan de moeite waard: typisch weer een voorbeeld van hoe goed 10CC in staat was om met diverse stijlen om te gaan.

avatar van Pruimpit
Ik mis op deze plaat de freaky inbreng van Godley & Creme die bijv. 'Sheet Music en 'The Original Soundtrack' zo goed maakt. Er staan nog wel degelijke nummers op deze plaat, maar het klinkt voor mij ook allemaal wat te veilig en AOR-achtig.

Pruimpit schreef:

Ik ben het ermee eens.Juist door de eigenzinnige inbreng van het duo Godley & Creme, had de groep een perfecte balans tussen Artpop en melodieuze meer mainstream getinte nummers.
De platen t/m How Dare You zijn briliant. Deceptive Bends is degelijk, bevat prima songs, maar de originaliteit is aan het verdwijnen.

bikkel schreef:

Ik zou zeggen, noem een album dat op Deceptive Bends lijkt, en ik geef je direct gelijk

lebowski schreef:

Ik bedoel het meer als totaalgeluid. De platen hiervoor zijn juist zo goed omdat het koppel Godley & Creme een volkomen andere schrijftrand hadden dan Steward & Gouldman.
Daardoor is Deceptive Bends nog geen slechte plaat, maar wel een stuk minder Save en verassender dan voorgaand werk.
De albums die nog zouden volgen kenden eigenlijk ook geen verrassingen meer. Of het zou Dreadlock Holliday moeten zijn.
Reggea konden we nog niet van de heren.

avatar van lebowski
Ik snap je punt, ben ook een groot fan van het voorgaande werk, maar bij dit album juist gecharmeerd van het verdwijnen van het arty-element. Hierna ging het wel bergafwaarts, dat valt niet te ontkennen, met nog een paar verdwaalde sterke songs (zoals bv. One Two Five).

avatar van principal2000
Kant A van dit album vind ik beter dan kant B. Al met al vind ik dit best een leuk album van 10cc.

avatar van musician
Uiteindelijk wel ja.

Stewart en Gouldman teren hier nog voorzichtig op de eer en glorie van het voorgaande 10cc werk met Godley & Creme. De geschreven nummers leunen er nog een beetje tegen aan: de geur van Godley & Creme hing nog in de studio.

En de wijze van songwriting en performance zoals net afgerond met hun voormalige partners bij de cd How dare you, kon nog even worden voortgezet.

Net zo goed als dat de pijp van Bruno Cremer verraadt dat Maigret is langsgeweest, konden Stewart & Gouldman net doen alsof Godley & Creme toevallig even een ommetje aan het maken waren.

De singles The things we do for love (eerste nr. 1 van 10cc in de VS dacht ik uit mijn hoofd) en Goodmorning judge zijn, net als het epos Feel the benefit, van redelijk hoog niveau.

Hoewel er af en toe nog een aardige opflakkering is, is het voor mij na Deceptive bends in muzikale en artistieke zin gedaan met 10cc. Iedereen mag van mij Bloody tourists prachtig vinden: geef mij maar The Original soundtrack. Het verschil tussen beide albums lijkt mij niet zo moeilijk uit te leggen.

Deceptive bends zit daar nog goed tussen in.

avatar van mulver64
Door Feel the Benefit een 4, anders was het een 3 geweest

Ton Willekes
Kocht deze plaat in goede hoop dat na het vertrek van G&C de kwaliteit van voorgaande albums behouden zou blijven.

Ik heb de plaat toen ie uitkwam veel gedraaid en met plezier.
Vreemd genoeg over de jaren zakken dit album en de opvolger Bloody Tourists toch wat weg.
Bij Sheet Music en How Dare You blijft de kwaliteitsindruk echter onverminderd hoog.

Feel The Benefit is nogal pretentieus maar niet meer dan dat.
Het nummer mist de gekte en arty invloed van G&C nog het meest. Ik vond het toen al niet het beste nummer en dat is nog steeds zo.

Good Morning Judge blijft goed maar absoluut onverslijtbaar is The Things We Do For Love.
Een klassieker !

En de hoes van Hipgnosis is wederom mooi !

avatar van musician
Ik waardeer alle lovende woorden bij alle 10cc cd's die je vandaag hebt geuit, maar nog geen (goed) woord gelezen over The Original Soundtrack, m.i. toch het beste album van 10cc.

Maar misschien bewaar je het lekkerste voor het laatste, dat kan natuurlijk nog