menu

Canibus - Rip the Jacker (2003)

mijn stem
3,89 (175)
175 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Babygrande

 1. Intro (0:32)
 2. Genabis (4:12)
 3. Levitibus (4:00)
 4. M-Sea-Cresy (3:50)
 5. No Return (4:53)
 6. Spartibus (4:00)
 7. Indibisible (3:59)
 8. Showtime at the Gallow (4:41)
 9. Psych Evaluation (3:51)
 10. Cemantics (3:40)
 11. Poet Laureate II (7:18)
totale tijdsduur: 44:56
zoeken in:
avatar van MJ_DA_MAN
4,5
Indibisble en Showtime At The Gallow zijn toch redelijk blij te noemen. Op Visions Of Ghandi van Jedi Mind Tricks staat het enige nummer van Stoupe die ik té blij vind: Blood In Blood Out

avatar van Niek
3,0
Sterk album. Productie van Stoupe is natuurlijk uitstekend (hoewel het niet mijn favoriete stijl beats is) en Canibus' teksten steken erg vet in elkaar. K vind alleen het stemgeluid van Canibus beetje kut.. Zal wel aan mij liggen. Ik moet hem nog een keer of 5 luisteren voordat ik stem, ik denk op dit moment dat het 4 sterren zal zijn.

avatar van MJ_DA_MAN
4,5
Niek schreef:
K vind alleen het stemgeluid van Canibus beetje kut.. Zal wel aan mij liggen


Hij is qua stem en flow zeker een van mijn favoriete rappers .

5,0
opgehoogd naar 5 stars

Melle K
Bizar hoog gemiddelde.
De beats zijn goed, maar ik vind Canibus maar bij vlagen interessant en over het algemeen saai.

avatar van MJ_DA_MAN
4,5
Grappig, ik vind hem juist een geweldige MC die geweldig flowt met zijn rauwe stem en ook vaak briljante teksten heeft. Beats van Stoupe sluiten er perfect bij aan. Die 4,5* blijft staan en die plek in mijn top 10 zeker ook. Onder andere zo'n nummer als Poet Laureate II is toch werkelijk pure vakmanschap?

5,0
MJ_DA_MAN schreef:
Grappig, ik vind hem juist een geweldige MC die geweldig flowt met zijn rauwe stem en ook vaak briljante teksten heeft. Beats van Stoupe sluiten er perfect bij aan. zo'n nummer als Poet Laureate II is toch werkelijk pure vakmanschap?

co-sign!!!

T.L.
Samen met Immortal Technique is Canibus mijn favoriete MC voor het moment. De teksten zijn geweldig, soms wel wat te ingewikkeld. Stoupe the Enemy of Mankind van Jedi Mind Tricks heeft op dit album prachtig werk afgeleverd

Cemantics blijft mijn favo track op dit album en behoort tevens in mijn top 10 van favoriete Hip-Hop tracks.

4,5 *

avatar van MJ_DA_MAN
4,5
T.L. schreef:
De teksten zijn geweldig, soms wel wat te ingewikkeld.

blijft mijn favo track op dit album en behoort tevens in mijn top 10 van favoriete Hip-Hop tracks.


Soms zijn ze wel ingewikkeld ja, maar dat is beter dan van die slappe teksten die iedereen begrijpt .

En Cemantics is idd een hele vette track. Behoort tot mijn favorieten van het album.

T.L.
Daar heb je wel gelijk in want Hip-Hop van nu gaat alleen nog maar over hoeveel geld ze hebben en bitches. Terwijl gasten zoals Canibus, Immortal Technique,... lyrics maken waar niemand kan aan tippen, maar de meesten kennen die MC's dan niet jammer genoeg.

Is er nu al meer nieuws over Rip The Jacker 2?

avatar van MJ_DA_MAN
4,5
Nog geen nieuws, niet dat ik weet teminste. Er komt ook een Mic Club Vol. 2 en een album genaamd Caeser Germanicus (volgens Wikipedia).

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik er meer van had verwacht.
Die Stem is rauw, maar zo rauw, dat hij irriteert, en de lyricale constructie is chill, maar dan luister ik liever naar een laidback voice van Akir, of een harddrukkende voice van Immortal Technique.

eazyfan
Nah vind ik totaal niet, Canibus is de beste flower ooit en tesamen met Immortal Technique een van de beste en een van me favo levende rappers ooit, dit album is GENIAAL, ik heb het net geluistert en wil het zeker nog wat draaien, miss verhoog ik nog naar 5*, echt geweldig, de teksten zijn geniaal, stoupe's beats vullen die perfect aan, en dan nog zijn vette, rauwe stem en met de beste flow ooit!!!van Canibus moet je geen gangsta tracks of politieke verwachten maar eerder wetenschappelijke, en toch blijft het boeiend.Spartibus, Genabis en Cemantics blijven me 3 favo's. Lyrisch gezien is dit wel het sterkste album ooit, en niemand die Canibus dit nadoet, dit kan ook alleen Hij, Canibus is waarschijnlijk de MC in hiphop met de meeste skills. en als hij de juiste beats heeft is hij gewoon niet te kloppen.Showtime At The Gallow en Indisible vond ik vroeger altijd wat minder, maar ik moest die effe wennen want zelf die 2 zijn super!!!ja deze ga ik zeker nog veel draaien en zoals ik al zei is de 5* zeker een mogelijkheid, dit is ook geen album dat je maar effe kunt opleggen, je moet er echt je tijd in steken, die rhymes moet je echt zeer goed luisteren, die beats ja daar ben je of ben je niet aan.Canibus en Stoupe zouden een groep moeten zijn, die kerel kickt veel betere rhymes dan Vinnie Paz op stoupebeats.Rip The Jacker is al bij al een zeer erg vette classic.maarja aan de andere kant kan ik ook wel snappen dat sommigen deze niet zo vinden, klinkt erg uniek, zoals ik al zei niemand die kan rhymen als Canibus, en die beats van Stoupe zijn ook erg uniek en vet.

Kortom: je moet voor dit Album de tijd nemen, zeker als je nog aan de stem moet wennen, daarom stel ik het luisteren uit, en stem ik vooral niet, wat veel anderen wel zouden doen, dat zou belachelijk zijn.

eazyfan
Welja dat hebben velen dus wel gedaan, en dat vind ik erg erg jammer, ik neig echt de 5* te geven, alhoewel Indisible en Showtime At The Gallow vind ik wel beetje minder maar die zijn nog redelijk, de rest is GENIAAL, zoals ik al zei; Canibus is de MC met de meeste skills in hiphop!!!dit album bewijst dat 100% vind ik.Die kerel heeft zelf een volledig album GEFREESTYLED (Mic Club The Curriclum), ik kan niet meteen een andere MC opnoemen die hem dit nadoet, en dan nog met van die vette, intelligente lines.Canibus is gewoon erg uniek en als zijn producers goed zijn is die kerel niet te stoppen, jammer dat veel van zijn albums buiten deze beetje bagger zijn.Zijn volgende word met Premier eens afwachten wat dat word .

avatar van Niek
3,0
eazyfan schreef:
Zijn volgende word met Premier eens afwachten wat dat word .


Ben daar heel benieuwd naar.. Enig idee wanneer die uitkomt??

eazyfan
zeker nog in 2006 zei Canibus, Caesar Germanicus zal die heten .op Canibus' myspace zie je ook nog foto's met andere producers die eraan zullen meedoen, ik denk wel dat deze wat word, hij is al lang aangekondigt en veel propagande erond, was niet zo met Canibus' 2 laatste Cd's, ik denk dat Canibus die 2 laatste bewust slecht uitbracht, want zo slecht is die kerel totaal niet en dat bewijst deze Cd 100% ,heel dit album gaat over zijn skills, andere MC's crushen, wetenschappelijke zooi enzo... .erg erg vet!!!zeker een aanrader, maar het is gewoon effe wennen.

5,0
eazyfan schreef:
zeker nog in 2006 zei Canibus, Caesar Germanicus zal die heten .op Canibus' myspace zie je ook nog foto's met andere producers die eraan zullen meedoen, ik denk wel dat deze wat word, hij is al lang aangekondigt en veel propagande erond, was niet zo met Canibus' 2 laatste Cd's, ik denk dat Canibus die 2 laatste bewust slecht uitbracht, want zo slecht is die kerel totaal niet en dat bewijst deze Cd 100% ,heel dit album gaat over zijn skills, andere MC's crushen, wetenschappelijke zooi enzo... .erg erg vet!!!zeker een aanrader, maar het is gewoon effe wennen.

zeker weten, helemaal mee eens maar mic club: the curriculum is ook erg goed hoor

CAN-I-BUS!!!

avatar van MJ_DA_MAN
4,5
dutchboi schreef:
(quote)CAN-I-BUS!!!


... before the Big Bang
and after the big crunch I only gotta say it once

eazyfan
Spartibus, Genabis, Cemantics, Levitibus en Poet Laureate II , ijzersterke tracks, zowel qua raps en qua productie, dit album gaat denk ik zeker nog stijgen in mijn top, alleen Indisible en Showtime At The Gallow zijn effe wennen, maar de rest van dit album gaat van erg sterk naar geniaal!!!en met geniaal meen ik dat echt, Canibus' rhymes zijn niet te overtreffen, maar dan ook door geen andere MC.Stoupe heeft heel deze Cd produced ,Best Of Both World zullen we dan maar zeggen, de beste MC (qua skills en rhymes dan), met de beste producer ooit,(ofja een van de beste).zeker een aanrader voor iedere hiphopfan, maarja je moet denk ik ook van dit soort hiphop houden, een heel album dat gaat over andere MC's crushen, zijn eigen Skills, Rip The Jacker zelf,etc. No Return wijkt hiervan af maarja dat is dan ook een vette storytelling, Canibus sterft daar 3 keer in 1 track ,echt dope.momenteel nog 4,5* maar kan nog echt de 5* worden .

avatar van Kos
2,5
Kos
Tja, ik vind er geen bal aan, was nooit zo'n liefhebber van Canibus daarom nooit een heel album gecheckt. Nu dus wel.

Ik vind hem een erg saaie rapper met een vervelende stem en helemaal niet zo'n geweldige flow. Vreemd dat iedereen hier dus het tegenovergestelde vindt.

Dan die teksten, een beetje met moeilijke woorden smijten terwijl het eigenlijk nergens over gaat, dat is dan intelligent of zo .

En voor alle grote fans hier: Hij disst LL helemaal niet in Poet Laureate:

Liked Cool J, but thought Stephen J. Gould was cooler


En hij vertelt dan een heel onsamenhangend verhaal over die Gould kerel (waar ik nooit van gehoord heb).

Stoupes producties zijn ook echt niet zo sterk als op de Jedi Mind Tricks albums. Een beetje wat milder helaas, maar dat zal dan wel met Canibus zachte stem te maken hebben of zo.

Een kleine 2,5 voor het aardige idee van Poet Laureate en No return wat een aardige track is.

avatar van MJ_DA_MAN
4,5
Tja om een bericht te verkorten, bijna alles wat je zegt Kos, dat vind ik ook. Alleen dan net het tegenovergestelde. Canibus is zowat de beste rapper van de 21e eeuw, zoniet de beste naar mijn mening. Als hij geen intelligente teksten heeft, wie dan wel ..... Achja wat maakt het ook uit, ik weet iig hoe goed Canibus is.

Relax
Ik verlaag naar 4,0 ik erger me nogal aan wat beats die veelte vrolijk klinken naar mijn mening, en ze vinden Visions of Ghandi al erg, ookal had ik daar af en toe de slappe lach toen Vinnie begon te rappen op een blije beat

avatar van MJ_DA_MAN
4,5
Vinnie Klinkt niet echt op zo'n blije beat, maar Canibus bewijst hier dat ie wel klinkt op zo'n beat. Bewijzen doet ie dat op No Return, Indibsible en Showtime At The Gallow.

avatar van Kos
2,5
Kos
MJ_DA_MAN schreef:
Canibus is zowat de beste rapper van de 21e eeuw, zoniet de beste naar mijn mening. Als hij geen intelligente teksten heeft, wie dan wel .
Mja, beetje flauw misschien, maar ik ben toch benieuwd wat er dan zo intelligent aan is.

Relax
Kos schreef:
(quote)
Mja, beetje flauw misschien, maar ik ben toch benieuwd wat er dan zo intelligent aan is.


De punchlines en rijms, hij blijft maar hard komen plus zijn rauwe stem en flow maakt het perfect af.
Ik blijf huilen om de beats maar oke

avatar van Niek
3,0
Tsja, ik kan toch maar niet zo laaiend enthousiast zijn over deze man. Natuurlijk, zijn teksten staan buiten kijf. Maar ik hou ook wel eens van wat humor in een rijm, hij blijft toch wel erg ernstig. Bovendien vind ik die geroemde rauwe stem eerder irritant dan vet. Het gaat wel wennen na verloop van tijd maar ik kan het zeker niet mooi gaan vinden. Qua flow vind ik hem gewoonweg niet bijzonder sterk, vrij gemiddeld. Mensen als Method, Raekwon, Biggie, Common en Nas hebben toch duidelijk betere techniek en daarmee flow of ben ik nou gek?? Maarja, misschien is flow ook wel puur gevoelmatig en daarmee smaakafhankelijk... Al met al is dit wel een goede plaat, maar op een of andere manier heb ik niet de neiging hem vaak te draaien, misschien komt dat dus omdat hij van die 'zware' teksten bevat. Een 3,5*

Ohja, Stoupe speelt wel gruwelijk vet met samples!

avatar van Steez
5,0
Dit vind ik dus écht een topalbum. Tekstueel zéér sterk. Meesterlijke productie van Stoupe. Klasse plaat hoor! Inderdaad Best of Both Worlds!!!

Yo
In the beginning I discovered wordplay
I experimented with some syllables from the first to the third day
On the fourth, I searched for the words to say
How to compress complex verbiage in the least amount of space
I was perfect at it and mastered the tactic
On the fifth day I decided I would combine it with mathematics
On the sixth day I became a fanatic
And I couldn’t kick the habit, I would just look in the mirror and practice
On the seventh cycle I had to take the day off
I was exhausted, I guessed my work would never pay off
But if it happened to Him, it could happen to me
And if it happened to me it was destined to be


Kom op mensen, dat is toch geniaal?

Dikke 5 sterren!! Welverdiend!!

avatar van Niek
3,0
Steez schreef:


Yo
In the beginning I discovered wordplay
I experimented with some syllables from the first to the third day
On the fourth, I searched for the words to say
How to compress complex verbiage in the least amount of space
I was perfect at it and mastered the tactic
On the fifth day I decided I would combine it with mathematics
On the sixth day I became a fanatic
And I couldn’t kick the habit, I would just look in the mirror and practice
On the seventh cycle I had to take the day off
I was exhausted, I guessed my work would never pay off
But if it happened to Him, it could happen to me
And if it happened to me it was destined to be

Kom op mensen, dat is toch geniaal?

Dikke 5 sterren!! Welverdiend!!


Is inderdaad ontzettend vette tekst. Toch kan zijn raptechniek me niet bekoren, maar tekstueel is dit nu al een legendarische plaat, en terecht!

avatar van MJ_DA_MAN
4,5
Tekstueel én qua productie is dit album nu al een klassieker. Het is gewoon bijna perfect. Stoupe, mijn favoriete producer die een geheel album produceert voor een van mijn favoriete rappers. Mooier kon bijna gewoon niet. Stoupe produceerde hier zelfs beter dan op de JMT-albums. Die beats kunnen je stijl misschien niet zijn, dat kan ik nog wel begrijpen. Maar negatief over de teksten zijn vind ik eigenlijk slap gelul. Als je die niet goed vind, wat noem je dan wel een sterke tekst? Wat Steez zegt over die verse in Genabis klopt idd dat die rhyme zeer sterk is, maar Poet Laureate II is echt vakmanschap en iets wat alleen Canibus kan. En o wat hoop ik dat RipThe Jacker 2 nog gemaakt gaat worden . Of het nog dit jaar is of in 2008 maakt niet uit, als ie maar komt.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:51 uur

geplaatst: vandaag om 04:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.