menu

Muse - Origin of Symmetry (2001)

mijn stem
3,98 (2362)
2362 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Mushroom

 1. New Born (6:03)
 2. Bliss (4:12)
 3. Space Dementia (6:20)
 4. Hyper Music (3:21)
 5. Plug in Baby (3:39)
 6. Citizen Erased (7:19)
 7. Micro Cuts (3:38)
 8. Screenager (4:20)
 9. Dark Shines (4:47)
 10. Feeling Good (3:19)
 11. Futurism * (3:27)
 12. Megalomania (4:38)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 51:36 (55:03)
zoeken in:
avatar van Gizzmann
4,0
Dit zie ik nog steeds als de god van de CD's. Prachtig. Het eerste nummer begint al gelijk goed. Daarna komt Bliss, is ook heel erg mooi. Dan even later mijn favoriete nummer Plug in baby en Screenager is ook prachtig.

avatar van John Doe
4,0
''Hyper Music'' is misschien wel mijn favoriet, moeilijke keuze.

avatar van Ziggy007
5,0
Tsjah mijn favoriet(en). New Born en Hyper Music zijn erg lekker. Bij een breder publiek bekend (zo kwam ik ook bij Muse) zijn Plug In Baby en Bliss, maar ik betrap mezelf er de laatste tijd steeds vaker op dat ik Citizen Erased ff beluister. Ik kreeg een tijd terug een live versie (aanrader voor de fans) van het nummer, damn zeg wat een gerag op die gitaren

Een echte favoriet heb ik niet eigenlijk, of toch wel... Lastig

5,0
Voor Muse live moet je de DVD is zien. Die is echt geweldig .

ricky2612
Muse live is egt adembenemend. Weinig bands die hun nummers live nog beter laten klinkuh...vooral (niet van dit album dan) Hysteria live...pfffoeeh zoo ongeloofelijk goed..!!

maar dit album is gewoon egt meesterlijk..ik heb um wel HEEL vaak gedraaid dus heb nu ff een OOS-pauze genomen maja echt elk nummer is zoo goed..

favorieten: uuhmmz naja New Born vanwege t fantastische begin, Space Dementia is gewoon lekker afwisselend (van gitaar ff over op piano) maareh all time favorite is gewoon Citizen Erased..egt geweldig super magistraal..!!

maar is elke luisterbeurt weer anders..laatste tijd luister ik t meest Feeling Good, en dat vonk een van de mindere platen, maja vink nu wel lekker klinken..!!

avatar van Jordy
5,0
Dark Shines is bij mij echt zo'n track die ik steeds vaker luister, dat geram op die piano's... heerlijk

5,0
Heb ik eigenlijk bij veel albums wel, dan is dat nummer mijn favoriet en dan een tijdje later vind ik die andere toch ook wel erg lekker klinken . Je ontdekt altijd weer wat 'nieuws' op zo'n album .

4,0
Petero schreef:

Heb ik eigenlijk bij veel albums wel, dan is dat nummer mijn favoriet en dan een tijdje later vind ik die andere toch ook wel erg lekker klinken . Je ontdekt altijd weer wat 'nieuws' op zo'n album .


Puur Genieten, of niet petter

5,0
Jaaa, ik ben net zo'n levensgenieter als jou .

avatar van kappeuter
0,5
Irritante kitschmuziek met hysterische en overdreven theatrale zang.
De zanger kan zich maar beter op het jodelen gaan storten.

5,0
Zo das wel heel kortzichtig zeg

avatar van Onderhond
Wa's daar kortzichtig aan, of is alle harde kritiek op een band die je leuk vindt kortzichtig ?

5,0
Nou als je wat meer verdiept in de muziek valt het theatrale zang wel mee . Kitch in ze de zin van nep? Ik denk dat deze plaat toch echt wel met meer gevoel dan de gemiddelde hedendaagse muziek is gemaakt. Het is misschien niet jou muziek maar kom dan met een beetje goed uitgewerkte argumenten als je het album wil afkraken.

Edit:
of is alle harde kritiek op een band die je leuk vindt kortzichtig


Mijn muziek smaak is echt niet heilig hoor, kom op zeg.. Wat ik er alleen mee bedoel is dat zulk soort korte berichten weinig toevoegen aan een discussie. Discussies over een favoriet album van mij vind ik alleen maar tof . Maarja met zo'n reactie weet ik niet echt waar er over te discussieren valt, en daar is deze site toch onder andere voor bedoelt.

avatar van Jordy
5,0
Petero schreef:

Zo das wel heel kortzichtig zeg


Hij geeft toch gewoon argumenten?

Vind het een zeer begrijpelijke mening persoonlijk
(ook al staat dit album dicht tegen een 5 aan bij mij) Ik heb vanmiddag weer lekker mee zitten jodelen op deze plaat in de auto naar huis

avatar van kappeuter
0,5
Sorry Petero, ik kan er echt niet meer van maken. Het is ook wel eens verfrissend om een andere mening te horen, dus voelde ik me geroepen mijn oordeel te plaatsen.
Trouwens, in hoeverre is de band beinvloed door Suede?

avatar van starbright boy
1,5
Ik hoor niet erg veel overeenkomsten tussen Suede en Muse. De enige overeenkomst is wat mij betreft dat beide zangers een theatraal en dramatisch (maar heel verschillend) stemgeluid hebben. Ik denk ook niet dat Suede een invloed was. Ik heb ook nooit een uitspraak in die richting gehoord van een van de bandleden.

5,0
kappeuter schreef:
Sorry Petero, ik kan er echt niet meer van maken. Het is ook wel eens verfrissend om een andere mening te horen, dus voelde ik me geroepen mijn oordeel te plaatsen.


Een uitdagende mening is ook leuk, het kan zorgen voor een vermakelijke discussie. Ik vond jouw stukje alleen zo, uhm, lastig om er een leuke disussie van te maken. Maar er zit weer wat leven in de brouwerij .

Jordy schreef:

Hij geeft toch gewoon argumenten?


Nou, hij vertelt niet echt wat er kitcherig en overdreven theatraal aan is.


Ach, ik ga ook weer even mee blèren (ofzo ) op OOS .

4,0
Ik denk dat discussie over muziek per definitie onmogelijk is. Dat komt omdat muziek een kwestie van gevoel en smaak is. En zoals het bekende spreekwoord al zegt is daar niet over te twisten. Het is leuk om albums te analyseren en er je mening over te geven, met of zonder argumenten.

Kappeuter geeft in dit geval duidelijk zijn mening en gebruikt daar geen inhoudelijke argumenten bij en dat moet kunnen vind ik, t brengt op z'n minst een stukje humor . T blijft daarbij altijd leuk om sommige mensen eens flink op te jagen door te provoceren

avatar van Ziggy007
5,0
oofie schreef:

T blijft daarbij altijd leuk om sommige mensen eens flink op te jagen door te provoceren

Dat lijkt me niet de bedoeling van deze site oofie

4,0
Ziggy007 schreef:
(quote)

Dat lijkt me niet de bedoeling van deze site oofie


lol ik weet ook wel dat het daar niet de 'bedoeling' voor is, maar voor zover ik weet is dit een nederlandse site en, hoewel t klimaat de laatste tijd wat minder is, hebben wij nog steeds de vrijheid om te provoceren of dingen te zeggen zonder argumentatie. Ik zeg niet dat je het moet doen, maar als iemand dat wil moet het kunnen.

avatar van herman
3,5
Petero schreef:

Nou als je wat meer verdiept in de muziek valt het theatrale zang wel mee . Kitch in ze de zin van nep? Ik denk dat deze plaat toch echt wel met meer gevoel dan de gemiddelde hedendaagse muziek is gemaakt.


Heh, dan kun je ook wel zeggen dat Frans Bauer platen goed zijn, aangezien er ongetwijfeld nog ergere troep bestaat.

Ik vind Muse ook niet altijd even kitscherig, maar ik heb dat wel vaak met vergelijkbare bands en vaak ook met sommige soorten metal (zoiets als Within Temptation bv.). Dus ik moest wel knikken toen ik Kapp's bericht las.

ricky2612
Overdreven zang kan ik inkomen, maar kitsch kan je het in mijn ogen niet noemen, en in dan geval zou ik ook zeggen 'beetje kort door de bocht'

In de hedendaagse muziek word je echt werkelijk doodgegooid met kitsch. Vrijwel alles wat doorkomt is gewoon echt troep. Datgeen wat Muse maakt staat daar misschien wel alle traptreden van de Dom boven (voor diegen die de Dom niet echt goed kennen, het zijn er echt een boel!!)

En naja. wat betreft de zang..tjaah das een standaard punt waar mensen zich aan ergeren..en naja ik merk niet eens meer hoe 'over-the-top' het is..toch maar weer een keer micro-cuts opzetten !!

avatar van gemaster
4,0
Micro Cuts is denk ik het enige nummer waar ik me ook aan de zang stoor. Bij de rest van het album heb ik dat eigenlijk totaal niet.

ricky2612
hahaha toen ik OOS kocht was dat denk ik het minst geliefde nummer van de hele cd..en in de recensies enzow vond iedereen het zo'n meesterwerk en een geweldige plaat..

maja toen ik hem wat vaker hoorde vind ik het ook echt een geweldig nummer. Heerlijk om echt KEIHARD aan te hebben in de auto en dan lekker mee te 'jodelen'..!!(ookal versta ik geen flikker van wat ie zingt, en de lyrics niet in mijn hoofd willenzitten na 3 x lezen)!

5,0
kappeuter schreef:

Irritante kitschmuziek met hysterische en overdreven theatrale zang.
De zanger kan zich maar beter op het jodelen gaan storten.


Is dat genoeg reden om het hele album gelijk een 0,5 te geven?

avatar van starbright boy
1,5
Ik kan me weinig nauwelijks een negatiever commentaar voorstellen. Lijkt me dus reden genoeg.

5,0
Je kan niet ontkennen dat de kwaliteit van de nummers goed zijn. Er zijn niet veel mensen die zo goed gitaar spelen als Matthew Bellamy, en bijvoorbeeld de opbouw van veel nummers is kwalitatief erg hoogstaand.
Ook al vind je de muziek lelijk (zoniet afschuwelijk) , het is niet het enige waar je naar moet kijken als je een album beoordeeld.

avatar van starbright boy
1,5
Ik vind van wel. Smaak is wat mij betreft het enige dat telt bij beoordelingen. Anders moet iemand Mariah Carey nog een hoger cijfer gaan geven omdat haar stem zo'n groot bereik heeft. Nee, dank je. Mark Knopfler is een zeer begaafde gitarist. Toch vind ik de muziek van Dire Straits ontzettend irritant suf geneuzel. Technisch is Limp Bizkit best een goede band, maar de muziek hoort tot de vervelendste die ik ken. Reden genoeg voor mij om heel lage beoordelingen te geven.

avatar van Ziggy007
5,0
Bernhard en Starbright boy hebben wat mij betreft beiden gelijk. Gevoel is heel erg belangrijk bij muziek(smaak) Slaat het betreffende album aan of raakt het geen snaar? Dat is wat mij betreft het eerste criterium, vervolgens kijk je naar de muziektechnische aspecten. Ik heb met mijn stemgedrag bij Muse weinig recht van spreken als objectieve beoordeler, maar ik ben het dus uiteraard eens met bernhard. Máár: dit alles kan best goed zijn, je moet er nog altijd wel van houden. Om zoiets meteen 0.5* te geven vind ik persoonlijk (erg) ver gaan. Iets wat wel goed in elkaar zit, maar waar ik geen enkel gevoel bij heb schommelt tussen de 2/3* (en uiteraard de minder goede albums ) Er zijn uitzonderingen natuurlijk (bv Modern Talking ), maar Muse 0.5* geven vind ik ronduit belachelijk. Daarbij het feit dat ik het idee heb dat mensen zich puur fixeren op het aantal stemmen wat ze hebben uitgebracht en zichzelf over terug willen zien. Als ik na 1/2 luisterbeurten iets heb van dan luister ik hem én niet verder af én stem ik er niet op (want heb het album niet goed beluisterd).

avatar van Onderhond
Grappig hoe sommige mensen zich beschaafder gedragen tov een album op MuM dan tov hun medemens

Een stem is wat mij betreft niet meer dan een weergave van wat jij persoonlijk van de muziek vindt. Is't kut, jammer, dan krijgt het 0.5*. Wat heb je aan goedgemaakte (en hoe objectief is dat dan) muziek die verder totaal kut is ?

En dan nog, heb ook al enkele keren een Muse album gehoord. Herken er maar eerlijk gezegd zelf maar weinig ('objectieve') genialiteit in.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:42 uur

geplaatst: vandaag om 10:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.