Coldplay - Parachutes (2000)

Label: Parlophone

5. Yellow (4:29)
  6. Trouble (4:31)
  7. Parachutes (0:46)
  8. High Speed (4:14)
  9. We Never Change (4:09)
  10. Everything's Not Lost / Life Is for Living (7:15)
  11. Careful Where You Stand * (4:45)
  12. For You * (5:42)
  13. Yellow [Acoustic Version from Jo Whiley's Lunchtime Social] * (4:16)
  14. See You Soon * (2:48)
avatar van starbright boy
Dat lijkt me een bootleg.

avatar van Nicolage Rico
Bloompje schreef:

Heb Coldplay - Without Parachutes (b-sides- gevonden. Is dit een officiele release of niet?

Dat is inderdaad een bootleg. Absoluut geen officiële release.

avatar van Kos
Kos
Best een mooi album, maar regelmatig iets te gezapig.

BoordAppel schreef:

Natuurlijk wel. OK Computer is net zo 'veilig' als de albums van Coldplay.

Absoluut niet mee eens, OK Computer is heel wat gedurfder en ja Onderhond , veel experimenteler dan deze easy listening songs. Het gaat regelmatig richting Sky radio-achtige muziek.
Ik denk zelfs dat m'n ouders dit album wel zouden kunnen waarderen, dat hoef ik bij OK Computer niet te proberen.

nee, Airbag begint meteen al met zo'n harde gitaarriff.

avatar van deek
Leuk album, kun je ten allertijden in gezelschap aanzetten, zal waarschijnlijk niemand moeilijk over doen, een 3,5 ster.

Leuk album??? dit is gewoon een wereld album, maar niet te vergelijken met het ultra gewaagde en briljante ok-computer natuurlijk!!

avatar van lebowski
Mushroom schreef:

Waarom worden deze bands altijd met elkaar vergeleken eigenlijk? Lebowski wil dat graag eens weten.

Volgens jou wel ja..

Nummer 1 vind ik met name prachtig

avatar van otherfool
Debuutplaat die, in tegenstelling tot het 2e kindje 'A Rush Of Blood To The Head', *wel* de tand des tijds voor mij heeft doorstaan. Met name de singles Don't Panic, Yellow en Trouble zijn ronduit briljant. In mijn persoonlijke top 100 staat Yellow zelfs op 3! (for what it's worth)

4 sterren.

gewoon geweldig album; een van de weinige in mijn collectie die 5 sterren krijgt.

Goede plaat die ik nog steeds draai. Een van de weinige cd's waarbij ik de rust vind om hem helemal af te luisteren. Iets wat me bij de 2e van coldplay niet lukt.

avatar van Coldplayer
Dit is echt een hele mooie cd. De meeste liedjes die hier opstaan zijn een stuk rustiger dan die op hun andere album "A Rush Of Blood To The
Head". Beide albums zijn de albums die ik het meeste gedraaid heb en die ik nog steeds plat draai. Probeer coldplay niet met een andere band te vergelijken, de coldplay liefhebber begrijpt wel dat niet wil. Elke keer als ik hem in mijn discman draai vergeet ik de rest om me heen voor tijdje.....

avatar van Ruudf
Mushroom schreef:

..ieder zijn mening, maar geef mij maar 'parashutes' ipv 'ok computter'.
Dit mag dan misschien wat minder geniaal, briljant en uniek zijn, het is een stuk prettiger luisteren.
Ik vind de stem van meneer Yorke niet om aan te horen, echt veschrikkelijk irritant. En dan heb ik het alleen nog maar over de stem van de zanger.......

yellow en trouble zijn absolute briljantjes, heerlijk gewoon!!
Album is sowieso beter dan de 2e, maar dat zijn er weinige met me eens!!
CLOCKS is in mijn optiek redelijk overschat, de grootste hit zeker, maar toch absoluut niet de beste!

Mushroom schreef:

yellow en trouble zijn absolute briljantjes, heerlijk gewoon!!
Album is sowieso beter dan de 2e, maar dat zijn er weinige met me eens!!

Nou, deze haalt anders een hoger gemiddelde (wat mij betreft terecht). Album nr 2 is daarentegen wat bekender bij de grote massa.

Daar heb je gelijk in, alleen hoor ik mensen vaker over het 2e album en idd omdat die bekender is maar zeker niet beter.

Van dat 1 e album vind ik everythings not lost echt wel lekker!! Vooral op die live cd uit 2003 dat vind ik nu echt mooi! Maar jullie hebben gelijk dat eerste album is echt wel goed! Ik hou ook wel van die snellere nummers en hardere nummers van het 2e album, dus eigenlijk weet ik niet wat ik moet kiezen!

Je hoeft niet te kiezen hoor, je mag ze allebei goed vinden

otherfool schreef:

Je hoeft niet te kiezen hoor, je mag ze allebei goed vinden

ja idd...maar Parachutes is beter joh!

Ja ik weet het niet goed, a Rush of blood to the head is meer in de publiciteit geweest met bijvoorbeeld de hit Clocks en dan ook met The Scientist. Ik vind dat toch ook hele mooie nummers en dat is niet vanwege het grote publiek dat dit misschien ook vind. Maar bij Parachutes vind ik Yellow ook echt geweldig en nu met die nieuwe cd!! Wow dat Speed of Sound is ook zo mooi he om naar te luisteren!!

Coldplayfan schreef:

Speed of Sound is bij mij nog mwauuuuu

maar eerlijk waar Parachutes vind ik zoveel mooier, puurder, gevoeliger..al die nummers zijn stuk voor stuk met passie gemaakt.
Zal bij A rush ook wel zo zijn, maar die klinkt rommeliger..en minder vind ik.

Hm ja dat gevoeliger heb je gelijk in! Maar het 1e album is eigenlijk gewoon een binnenknaller die met echt veel gevoel gemaakt KAN worden omdat ze daarna van je verwachten dat je steeds blijft presteren en in een tempo liefst van 1 cd per 1 of 2 jaar of zeg ik nu iets helemaal verkeerds??Maar een liedje al A Rush of Blood to the Head zelf dan, past dan ook op Parachutes!

avatar van lebowski
Coldplayfan schreef:

Met een tempo van 1 cd per 1 of 2 jaar zit je op een output van 10 liedjes in 18 maanden, zeg maar 2 minuten muziek per maand creëren. Niet echt gestresst toch ?

avatar van Coldplayer
Ja ik vind het ook moeilijk om te kiezen tussen Parachutes en AROBTTH. Ik vind dat je beide cd's moet hebben zodat je kan afwisselen. Ze hebben beide hun charme en hun toppers.

To Coldplayfan: volgens mij heb je al gekozen, want je geeft AROBTTH een 5 en parachutes een 4,5?

Hebben jullie ook altijd dat als je de cd draait, dat je hem dan ook uit wil luisteren? Of ben ik de enige? Als ik naar huis fiets en ik heb hem in mijn discman en moet nog 1 of 2 liedjes dan fiets ik nog een rondje of ga ik binnen op de bank zitten luisteren. Of als ik met de auto naar huis rijd blijf ik nog ff op het oprit staan. Misschien omdat beide albums zo mooi worden afgesloten met Amsterdam en Everthing's Not Lost.... (eigenlijk Life Is For Living natuurlijk)

Coldplayer schreef:

haha mooi..

Ja Coldplayer voor mijn gevoel is A Rush of blood to the head beter, maar dat vind ik! Ik hou echt van Amsterdam en van Politik, die laatste is echt mooi lekker stevig ik heb hem ook met mijn band gespeeld dat geeft echt een kick! Maar een liedje als Everythings not lost op die live cd dat is ook lekker hoor!! Ja als ik ArobttH luister dan moet ik hem ook echt afluisteren! Maar vertel is Coldplayer ga jij ook 7 juli naar Gelredome?

avatar van Coldplayer
Ik ben er wel mee bezig geweest en zou heel graag heen willen maar tot nu toe niemand zo ver kun krijgen om te gaan...

Ja dan heb je nu al een probleempje ik heb er gens in maart ofzo die kaarten gehaald...en ik was al bijna te laat ik zit ergens bovenin dus ik weet niet hoe je eraan zou willen komen...

link

Ik heb net nog geprobeerd en er waren nog kaarten vrij. Maar wordt hem toch niet...