Akrobatik - Absolute Value (2008)

Label: Fat Beats

1. A to the K (2:52)

met B-Real

2. Soul Glo (2:38)
  3. Put Ya Stamp on It (3:22)

met Talib Kweli

4. Step It Up (3:02)
  5. Rain (3:11)

met Brenna Gethers

6. Be Prepared (3:40)

met Little Brother

7. Absolute Value (2:43)
  8. Black Hell Breaks Loose (3:36)

met Willie Evans Jr. en Therapy

9. Kindred (4:00)

met Chuck D en Brenna Gethers

10. Front Steps Pt. II (Tough Love) (3:34)
  11. Beast Mode (3:09)

met Mr. Lif

12. If We Can't Build (3:00)

met Bumpy Knuckles

13. Ak B. Nimble (2:55)
  14. Back Home to You (6:35)
avatar van jelmer19
Blijft voor mij toch een leuk album.
Dit album is mijn eerste echte kennismaking met Akrobatik maar dit smaakt toch wel naar meer. Er staan op deze cd toch een aantal aangename en vermakelijke nummers. Waar ik in het begin de producties nog iets te druk en chaotisch vond, bevallen deze tracks me ook al stukken beter. Nummers als ''Step it up'' zijn gewoon lekker agressief gerapt en ook al tillen ze het album niet echt naar een hoger niveau, echt slecht vind ik het ook niet. Af en toe gewoon wel eens lekker.

De nummers waarin het wat rustiger aan wordt gedaan, genieten naar mijn mening wel meer kwaliteit en dit zijn dan ook de nummers die ervoor zorgen dat ik deze plaat nog regelmatig beluister. Kindred is voor mij de absolute topper op deze cd en wat mij betreft 1 van de aller sterkste nummers uit 2008. Een relaxte beat en erg sterke lyrics!! Ook nummers als ''Rain'' en ''Front Steps Pt. II'' bevatten de zelfde sterke punten.
Akrobatik zelf vind ik op de rest van de plaat ook zeer aangenaam. Naast dat de meeste teksten gewoon goed zijn, heeft hij een aangename flow en fijne stem om naar te luisteren.

Wat zeker ook een goeie track is die me steeds beter bevalt is het nummer met ''Lil Brother''. De 2 mannen weten bijna altijd weer te boeien en zorgen weer voor een leuke featuring op deze cd.

Er wordt op Absolute Value gewoon een goeie middenweg gevonden en goed gevarieerd, dan weer een iets drukkere track, opgevolgd door een rustig of weer een iets agresiever nummer. Dat zorgt er misschien voor dat niet elke track even sterk is maar luister wel lekker weg en maakt een appart geheel dat mij goed bevallen is.

4* sterren