Kingston Wall - II (1993)

Finland
Label: Trinity

1. We Cannot Move (4:39)
  2. Istwan (4:01)
  3. Could It Be So? (5:51)
  4. And It's All Happening (6:07)
  5. Love Tonight (6:39)
  10. Palékastro (4:54)
BSound
Beste album ooit

Joy
verrek, mijn berichten zijn verdwenen

iig heb je gelijk (bijna:)

wat een magistraal trio, wat een gitarist, wat een drumwerk, wat en composities

er liggen nog dagen van tapes opgeslagen van diverse jamsessies, hopen dat het ooit opgepoetst en uitgebracht wordt

Kingsnake
Hoogstaand muzikantschap.

70ies psy-rock, blues, metal, midden-oosten, folk. Alle stijlen passeren de revue. Stoner/Space/Prog van een uitermate superb niveau.

De zang doet mij een beetje denken aan die van de 70ies rock band Charlir. Het gitaarwerk moet meer richting Blackmore/Page/Hendrix gezocht worden maar doet ook wel denken aan Ed Wynne.

Joy
gitatrist is steengoed en speelt met veel gevoel,niet louter technische hoogstandjes, meer a la hendrix, maar dan wat beschaafder, en toch met ene eigen stjil

ieder rockliefhebber moet dit in de kast hebben

BSound
Deze CD is de top van psychedelic rock. Dacht je dat Jimi Hendrix, Led Zeppelin en al die andere bands/gitaristen goed waren? Mm nou mischien wel Maar dit is de perfectie. Alles klopt. Magistrale gitaar, drums waar je U tegen zegt, de bass rolled perfect mee. Alles klopt hieraan. Ook de zang is is gewoon goed.

Niemand kent deze band. Ik wel. Gelukkig. Mijn nummer 1 voor altijd.

Antagoon
Wat is dit goed zeg! Volledig gemist begin jaren negentig. Waarschijnlijk teveel zand door de grunge in m'n ogen laten strooien. Drie hele platen met topmuziek te ontdekken.

goed bezig

deze plaat is idd nauwlijks bekent maar o o wat een klassemuziek is dit

avatar van Leeds
Wel, ik ben benieuwd naar deze plaat. Nog nooit van gehoord maar recent ontdekt in Engeland. De plaat staat in de afdeling Progressive Rock waar oa Genesis, Pink Floyd, Gentle Giant, etc bij staan. De review was lovend over deze.

Ik kan al zeggen dat de hoes afschuwelijk verkeerd is. Maar de muziek is de belangrijkste.

Als deze plaat nog beter kan zijn dan Van der graaf Generator, Camel, Genesis, etc valt sterk te betwijfelen. Maar ik kijk er vol verlangen naar uit.

Joy
verwacht geen genesis of vandergraaf of camelstijl

dit is back tot the bottom, gitaar drums bass ,zang, en spelen maar

rock in pure vorm zonder poespas of ingewikkelde melodieen

prachtige hoes trouwens die mooi past bij de muziek

voorproefje

YouTube - Kingston Wall - Two Of A Kind

Kingsnake
En toch heeft deze band overduidelijke psychedelische en progressieve elementen. Zo ontzettende standaard is deze rock niet.

Joy
dat wel, maar het lijkt niet bepaald op genesis of vandergraaf, in dat verwachtingspatroon zou het flink tegen kunnen vallen, zeg het maar ff

nog ene

YouTube - Kingston Wall - Istwan / Could It Be So?

avatar van Leeds
mijn smaak is nogal ruim te noemen beste Joy. ik zou daar niet al te veel mee inzitten.

en wat vind u er van?

avatar van Leeds
Wel momenteel ben ik nog deze van Tindersticks aan het beluisteren. Dan is deze aan de beurt. Two of a Kind is al zeer geslaagd.

Maar Joy, waar is uw score van deze plaat? Is ze gaan wandelen

Joy
ohjee, de score verdwenen?

ok, een 4,5 omdat ik de plaat meestal zon beetje afzet als Palekstro begint, hoewel een geniaal einde,met fantastisch drumwerk,maar net ff teveel herrie om dat moment als je net de hele plaat achter de rug hebt

Ow ow ow

I Feel Love. Een progressive plaat met een cover.

De cover is geslaagd, dat zeker, maar waarom in godsnaam deze op de lijst zetten. Als deze er niet opstond, dan hadden we nog 56 minuten over wat heel goed is kwa lengte.

Domper op de feestvreugde

Ik kom hier nog op terug.

avatar van Leeds
Kingston Wall heeft me zeer goed verrast. Ze zetten onmiddelijk de toon met We Cannot Move. Het neigt niet naar progressive rock want het is gewoon progressive rock met psychedelic toestanden.

Eveneens is het goed instrumentaal uitgebalanceerd wat het album in zijn totaliteit zeer goed uitkomt. De plaat is iets wat beperkt gevarieerd als je vergelijkt met andere grootheden, maar de plaat is zeker ruim genietbaar. Invloeden zijn er niet zozeer in overvloed (oa wel King Crimson) want ze weten het heel duidelijk te verbergen.

Nu kan ik die cover meer waarderen. Het was een beetje verschieten. Als je I Feel Love wegdenkt, dan denk je direct dat het een album uit de jaren 60 of 70 is.

Een geslaagd album. Spijtig dat ik enkel de mp3 versie kocht voor 8 euro en niet de cd

Maar langs de andere kant verkies ik de LP versie die helaas niet bestaat

Joy
als ik muziek zou maken, zou het dit zijn, mocht ik ooit zo goed worden

Joy, uw score is weer gaan vliegen

avatar van andnino
Zo, gaaf dit ook hoe ze op het idee komen om Donna Summer te coveren.

Leeds schreef:
Joy, uw score is weer gaan vliegen

alweer?

damn

en nou blijve!

avatar van BenZet
Net ontdekt, en wat een plaat. Beter dan nr I Goede gitarist, goede drummer, goede bassist. Erg lekker!

Guardian of Isis
Kingston Wall, waar was jij heel mijn (alsnog korte) leven? Mein Gott, wat een fantastisch album! Dit is echt een groep met een eigen smoelwerk: acid-rock van de bovenste plank met progressieve invloeden. Heerlijk, die oosterse sfeer die deze oproept. Na één keer luisteren ben ik al omvergeblazen. Nog een paar keer luisteren en ik heb een vermoeden dat er binnenkort een nieuwkomer mijn top 10 zal binnenkomen.

Joy
ben blij te lezen dat langzamaan meer mensen dit weten te vinden

pakkumbeet een jaar terug stond er niks nada nop bij deze plaat geschreven

enjoy!

avatar van rushanne
En daar komt de volgende die deze band/plaat aan het ontdekken is. Vandaag binnen en nu voor de tweede keer aan het ronddraaien.

mooi, ik zie iig alvast plek in je top 10

avatar van Gajarigon
Deze staat al een hele tijd met stip op mijn 'te beluisteren' lijst, de nummers die ik ken klinken echt veelbelovend.

Joy schreef:
mooi, ik zie iig alvast plek in je top 10

Ik niet!

Maar dat dit een goeie cd is,dat is al duidelijk. Verslavend misschien wel? Inmiddels de derde keer aan het ronddraaien, en nog steeds geen enkel minder moment meegekregen. Al is een cover van Donna Summer,hoe goed ook gespeeld, niet nodig geweest, denk ik.

Heb ook al op Youtube een aantal live nummers zitten kijken, die kunnen het live dus heel erg goed waarmaken.

Jammer dat de overige cd's zo moeilijk te krijgen zijn

rushanne schreef:

Volledig mee eens. Het is een zeer leuke cover, dat wel, maar er staat genoeg materiaal op.

rushanne schreef:
Jammer dat de overige cd's zo moeilijk te krijgen zijn

Als je ze wil kopen, dan moet je op musicstack zijn. Ze vragen veel geld voor een cd. Een LP variant bestaat helaas niet. En moest ze wel bestaan, dan ging ik met veel plezier fors in de geldbeugel kruipen.

avatar van rushanne
Zo, alvast begonnen met een 4,5 * Dat kan uiteraard nog omhoog, even afwachten of ik hem blijf draaien