Triggerfinger - What Grabs Ya? (2008)

Belgiƫ
Label: Excelsior

1. Short Term Memory Love (4:17)
  2. First Taste (3:22)
  3. Soon (4:04)
  4. Halfway Town (4:40)
  5. Scream (5:37)
  6. Is It (3:08)
  7. All My Floating (3:33)
  8. What Grabs Ya (3:24)
  9. Lines (7:41)
  10. No Teasin' Around (4:53)
  11. Soon [Unplugged] * (4:41)
  12. Father of Night * (5:25)
  13. Scream [Live] * (5:51)
  14. First Taste [Remix] * (5:16)
Kan niet wachten!

In de luxe positie geweest om de cd te mogen horen. Echt een aanrader.
Het was wel even wennen na het al die jaren met het debuut album en de live-cd te hebben moeten doen.
Vooral de titelsong en Is It zijn goed in het gehoor liggende nummers.

avatar van MichelDumoulin
You lucky b*stard, hoe ben je in godsnaam in die luxe positie terecht gekomen? (Werkzaam bij Excelsior, misschien?)

avatar van CWTAB
Scream is ook erg leuk, All My Floating is dan weer erg wennen qua stijl... First Taste is ook leuk nummer dat door je hoofd blijft spoken...

klein beetje teleurgesteld qua tracklist, ik verkeerde in de veronderstelling dat de covers die op Faders Up - Live, stonden hier gingen terugkeren in studio versie.... Beetje jammer, ms ideetje voor een EP?

Waren zowieso al plannen voor een EP maar is afgelast jammer...

Op goddeau.com staat er nog een leuk interview met hen....

avatar van Shinobi
Zojuist via de Luisterpaal gehoord, op zich wel een redelijk album met wat leuke tracks. De laatste 2 tracks vond ik persoonlijk niet zo geslaagd helaas.

Ik geef 'm voor nu 2, 5 sterren, kan hoger worden.

avatar van djarend
9 maart spelen ze ihkv Velvet's Muziek café GRATIS in Mezz café om 16.30 uur begint het (precies, echt niet later komen, komt je er namelijk niet meer in) Erg goede cd overigens, rock zoals het hoort

avatar van ariedirk
Ja ik ga zo ook maar weer eens kijken,
Ben nog niet helemaal overtuigd van dit album, net als bij hun vorige eigenlijk. Ik heb ze een aantal keer live gezien en ze weten me op plaat niet zo te pakken als in hun live shows.
Ik las dat ze wel geprobeerd hebben dit album dat gevoel mee te geven door de nummers live in te spelen.
nog een aantal luisterbeurten nodig om een eerlijk oordeel te geven, voorlopig even een 3,5

Ik vond deze cd bij de eerste luisterbeurt niet overtuigen maar na een aantal luisterbeurten ben ik weer helemaal verkocht. Weer een CD vol met strakke, sexy nummers, al blijven ze natuurlijk vooral live de moeite.

avatar van Joz
Joz
Vanaf de tweede keer luisteren begint de plaat echt te leven.

lekkere strakke, volwassen, no-nonsense plaat

avatar van Ploppesteksel
Niet van het niveau van het debuut, maar wel aardig.
Waarschijnlijk zal het een 4* worden, maar 4,5* zou dan weer iets te overdreven zijn.

Sven Bersee
Belgie, zo'n klein landje, zoveel topbands. Na dEUS, Absynthe Minded, Zita Swoon, Girls in Hawaii nu weer Triggerfinger (pure sterke rock). Belgen gaan dan ook waarschijnlijk wel in mijn eindlijstje 2008 komen ook al is het jaar nog lang.

Vergeet Millionaire, Gorki, The Van Jets & the Black Box Revelation niet
Met dit te zeggen vergeet ik er waarschijnlijk nog wel enkelen ...

Anyways; erg catchy album weer.
Geen "Triggerfinger" maar wel een hele goede plaat, met First Taste voor mij als uitschieter. Momenteel dus nog altijd een 4*, doch vrees ik dat hij minder lang houdbaar is.
Ik hoop dat ze met hun zogenaamde livekracht mij op de Gladiolen omver blazen !

avatar van MichelDumoulin
(vind de verwijzing naar ZZ Top wel grappig op Short Term Memory Love op 3 min. 25 sec.)

avatar van Ephyon
Jep jep, Gladiolen zallek ook zijn in mijn eigen dorp,

OWELEN GODVERDOEME

Ik zal er ook zijn. Ik kom van het 'verre' Herentals
Ik kijk er alvast naar uit, Tripoli iets minder. Kowlier mag er best zijn, maar is niet echt mijn grootste ding. Hopelijk speelt hij wel 'De Grotste Lul van't Stad'

Dit album van Triggerfinger trouwens nog wat kansen gegeven, maar het blijft beneden het niveau van het 1ste album. Live kunnen ze misschien dan net dat extraatje geven, ik kijk vooral erg uit naar de live-versie van First Taste (& Commotion van Triggerfinger (CD))

avatar van Ephyon
Het verre Olen Centrum hier .

Het was wel retestrak moetek zeggen, hoewel Tripoli niet super was maar ook niet slecht mocht de zangeres er wel wezen. Hoewel haar stem er ook niet echt doorkwam. Als die gitarist meezong verstond ik er al wat meer van.

Maar Triggerfinger was wel top ^_^

avatar van Ploppesteksel
Inderdaad, Triggerfinger speelde de pannen van het dak.
Ben daarna wel naar buiten gegaan, linksvanvoor bij de boxen & zoveel geweld; mijn oren fluiten nog steeds een beetje

Ik denk dat ik bij Tripoli dan vlak achter jou stond, Ephyon. Ik hoorde namelijk iemand net hetzelfde als jou zeggen Tripoli viel al bij al nog degelijk mee.

Om terug te komen op Triggerfinger; veel streken & veel show maar 't was wel fantastisch. Goede gitaarrock, waardoor ik dit album weer wat meer apprecieer. Ik verschoot vooral van de sterke liveversie van Short Term Memory Love, dat klonk retestrak !
Evenals On My Knees, Commotion & (het voor mij tot gisteren onbekende) Boris the Spider !

tuktak
rechttoe rechtaan rock& roll die je volgens mij beter live kan horen dan op album.

tuktak schreef:

Zie hier uw kansen, Nederlanders;

zat. 29 November 2008 Melkweg te Amsterdam
zat. 6 December 2008 Poppodium Romein te Leeuwarden
don. 11 December 2008 Doornroosje te Nijmegen

(Als je ze eens in een zaaltje wilt zien, want er zijn legio festivals waar de heren een mopje komen spelen)

avatar van Devoo
Ik heb ze gisteren live gezien, en dan heb ik dit album gekocht. Live vond ik ze echt schitteren, maar dit album boet wel meteen een stuk aan kracht in, als je ze live gehoord hebt. Ook zijn de producties op dit schijftje niet altijd even goed. Met name de laatste twee nummers zijn echt een ramp.

Vandaag bij toeval tegengekomen in Rotterdam om het gratis Metropolis festival waar ik met wat vrienden heen ben geweest. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van de performance van deze band. Ik ga met dit album maar eens een poging wagen.

avatar van Ploppesteksel
Live zijn ze inderdaad geweldig, maar ik denk dat deze plaat je dan misschien (een beetje) tegenvalt ..
Ik zou vooral grijpen naar het fantastische debuut !
On My Knees

avatar van muziekobsessie
enigsins niet mee eens, dacht ook dat 't debuut beter was. Echter na vele luisterbeurten is deze ronduit verslavend. Zeker first taste en is it blijven boeien. Metropolis inderdaad erg goed. gaf alle andere bands het nakijken. Wat een sound en show. Om te watertanden. Volgende keer beter later op de dag programeren.

avatar van muziekobsessie
trouwens deze plaat doet mij heel erg denken aan die nederlandse rock band Wallrus-Burn the shivers. Ook zo'n onderschatte plaat

avatar van azra
Klinkt niet verkeerd, de nummers die ik heb mogen aanschouwen op het festivalletje hier in de buurt waar ze optraden. Lekkere muziek alleen hadden ze érg veel tijd nodig om alles klaar te zetten en te sounchecken en vond ik de gitaaruithalen érg lang, is dat op de cd ook zo?

avatar van Ploppesteksel
Ik zou vooral het debuut eens proberen..
De gitaaruithalen vond ik zelf live ook vooral zo lang. Op de plaat vind ik dat dat wel meevalt..
Op Gladiolen hadden ze niet echt veel tijd nodig.. maarja, een probleempje of een andere roadie en dat maakt al veel verschil natuurlijk. Of een andere beleving van 'lang'

avatar van timhardt
Live (lokerse feesten, maanrock) beter dan op plaat. beetje jammer, blijft wel dik ok.

avatar van Hang_the_DJ
Op Lowlands voor het eerst mee kennis gemaakt dit jaar. Ze stonden in een hoekje weggestopt terwijl de grote massa naar the Kooks stond te kijken. Maar potverdriedubbeltjes, wat zijn deze gasten live goed, zeg!

In de dagen erna kon ik het daarom niet laten om dit album aan te schaffen. Hoewel allemaal iets tammer en binnen de lijntjes dan hun live-optreden, blijft het toch een goed album. Ik snap alleen niet wat Lines ertussen doet. Dat wordt dan wel weer gecompenseerd met No teasin' round als afsluiter.

En nu op naar 11 december in Doornroosje!

avatar van gemaster
Uiterst degelijke plaat van dit trio uit België. Ik heb kaartjes om ze te zien in 013, dus ik wilde me eens wat gaan inluisteren. Daar heb ik geen spijt van. Het geluid van de band ligt erg lekker en vertrouwd in het gehoor. Soms helaas ietsje te vertrouwd. Triggerfinger heeft zich laten inspireren door de grote rockbands uit de geschiedenis en daar is helemaal niets mis mee. De nummers zijn jammergenoeg niet allemaal even origineel. De projecten van Jack White liggen ook allemaal in het verlengde van klassieke rock, maar Jack schrijft betere nummers. Desondanks zijn nummers als Short Term Memory Love en All My Floating heerlijke krakers die live wel fantastisch moeten zijn.

avatar van Joz
Joz
Op Lowlands waren ze fantastisch. Steady-alcohollevel, ondergaande zon, buitenpodium en dan vreselijk knallende rock 'n roll terwijl alle huilebalken met spijt bij the kooks stonden, 20 meter verderop.