The Doors - The Best Of (1985)

Label: Elektra

1. Break on Through (2:25)
  2. Light My Fire (7:05)
  3. The Crystal Ship (2:31)
  4. People Are Strange (2:09)
  5. Strange Days (3:06)
  6. Love Me Two Times (3:13)
  7. Alabama Song (Whiskey Bar) * (3:15)
  8. Five to One (4:25)
  9. Waiting for the Sun (3:57)
  10. Spanish Caravan (2:57)
  11. When the Music's Over (10:55)
  12. Hello, I Love You (2:14)
  13. Roadhouse Blues (4:02)
  14. L.A. Woman (7:48)
  15. Riders on the Storm (7:14)
  16. Touch Me (3:10)
  17. Love Her Madly (3:17)
  18. The Unknown Soldier (3:22)
  19. The End (11:41)
Ongelooflijk hoe krachtig deze band anno nu nog steeds klinkt. Met recht kunnen we zeggen dat deze band heel wat klassiekers heeft afgeleverd, hier als verzameling op 1 album.

avatar van titan
titan (crew)
Dit zou ik een album uit de categorie "verplichte kost" willen noemen.

avatar van avdj
Inderdaad. Hoewel The Doors wel meer soortgelijke verzamelaars hebben. Ik heb een Best Of van 2000. Vrijwel dezelfde tracklist.

Diesel
Mijn favoriete The Doors compilatie. Een must voor liefhebbers van classic rock, elk nummer is uitzonderlijk. Hello, I Love You en Love Me Two Times zijn geschikt voor alle omstandigheden. Top rock dit. 5*

avatar van avdj
The Doors is typisch een band die ik in de loop der tijd steeds meer waardeer. En deze compilatie is inderdaad dik in orde.

Prima verzamelaar, bij mij valt het doosje van deze dubbeldikke cd uit de jaren 80 zo'n beetje uitelkaar, maar dat is juist een goed teken (dat ik hem zo vaak gedraaid heb al die jaren

Lost Highway
Dit is typisch zo een band die door de meeste mensen als geniaal worden beschouwd maar waar ik het geniale nog niet heb kunnen in ontdekken. Ik zal deze compilatie wel nog eens draaien maar voorlopig blijf ik het een overschatte band vinden.
Een aantal prima songs natuurlijk, dat wel, met name The End is grote klasse.

avatar van luc011190
Mijn vader heeft alle platen van de The Doors, maar aangezien hij nogal terughoudend is over het gebruik van de platenspeler door zijn zoon, ben ik min of meer verplicht deze maar te kopen...

avatar van Oldfart
jouw vader heeft
of gelijk,
want je hebt problemen met je fijne motoriek,

of ongelijk
en moet hij zich diep schamen omdat hij jou van zulke belangrijke waarden voor het leven onthoudt.

of hij kent je,
en weet dat jij de verleiding niet kunt weerstaan om eens flink te gaan scratchen.......

avatar van orbit

The Doors vind ik ook briljant trouwens Lost Highway. Maar ik kan me voorstellen dat je het niks vindt, het is muziek waar je iets mee hebt (en ook een stem waar je iets mee hebt) of het laat je geheel koud.

shappy1010
orbit schreef:

Erg jammer van de leadzanger, de muziek is meer dan ok, maar als hij zijn strot opentrok...

maar die toetsensolo aan het begin van Light my Fire

Lost Highway
Lost Highway schreef:
Een aantal prima songs natuurlijk, dat wel, met name The End is grote klasse.

Welke domkop heeft dat nu weeral gezegd.
Als fan van Joy Division en Echo and the bunnymen kan ik niet anders dan beamen dat deze bands goed naar The Doors geluisterd hebben.

avatar van Tribal Gathering
Op zich een goede verzamelaar, maar dit is een band waarvan je gewoon de zes studio albums moet kopen.

Ze zijn vrij goedkoop te krijgen en je mist toch vele topnummers die niet op het album staan.

Dit geldt vooral voor mijn favorieten The Doors en Morrison hotel.

avatar van LeRoi
Verplichte kost in de kast voor muziekliefhebbers die hier niet van The Doors houden (de anderen hebben natuurlijk alle platen gewoon in de kast staan)...

avatar van notsub
The Doors leerde ik pas goed kennen door de film over Jim Morrison, die ik in een strandtent op een Thais eiland zag. Deze verzamelaar is voor mij een perfect dokument om genoeg van The Doors in huis te hebben. Alle afzonderlijke CD's zijn voor mij teveel van het goede, maar dit biedt precies wat ik wil: de bekenste nummers en het Doors gevoel van een leuke avond in Thailand.

avatar van Gert P
Mis er wel een paar zoals Love street, Your lost little girl,Maggie Mc Gill en die hadden er nog zat opgekund, dus toch niet zo kompleet.

avatar van Madjack71
Deze heb ik op vinyl in bezit. De foto op de voorkant heeft een mooi verhaal achter zich. Maar diegene die dat willen weten, moeten maar naar die film van Oliver Stone kijken met Val Kilmer als Jim.
Mooie bloemlezing van hun oeuvre en ja, zoals bij elke verzamelaar, missen we er weer een paar. Dat is blijkbaar het gebrek van een verzamelaar...er word nooit iets aan jou gevraagt wat er op moet.

avatar van Gert P
Madjack71 schreef:

Precies en over de 2 cd's is er nog ruimte genoeg voor meer nummers.
En maar klagen die platen maatschappijen over downloaden!

avatar van James Douglas
Madjack71 schreef:

Hoewel het een zeer sfeervolle film is en de muziek van The Doors erg goed wordt gebruikt heeft Oliver Stone in die film een nogal eenzijdig beeld van Jim neergezet. Ook zijn niet alle data accuraat en hebben niet alle gebeurtenissen plaatsgevonden. Voorbeeld; Jim heeft nooit zijn huis in de brand gestoken hetgeen door Stone in de film wel wordt gesuggereerd. Afijn, The Doors is het beste wat (pop)muziek ooit is overkomen.

avatar van Bulldozer
Leuke verzamelaar.
Maar om The Doors echt goed te leren kennen moet je toch de reguliere studio-albums beluisteren. "Perception Box" bijvoorbeeld.
Desalniettemin, dit luistert lekker weg.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Volle mep voor deze fabelachtig mooie compilatie van The Doors.
De band midden jaren 80 pas echt ontdekt toen ik mij meer met de jaren 60 muziek ging bezighouden.
Dit album gaf mij alle reden om alle afzonderlijke Doors platen in huis te halen, waarvan ik het debuutalbum & Morrison Hotel de beste vind.

avatar van chevy93
Een prachtige verzamelaar en voor mij ook een complete verzamelaar. Meer heb je eigenlijk niet nodig van The Doors. Verbeter me als ik echt wat mis. Light My Fire en Riders On The Storm behoren dan ook allebei tot één van favoriete nummers aller tijden. Geweldige solo's en de rauwe stem bij ROtS is geweldig!

Jammer alleen dat er (kleine) missers zijn, zoals Waiting For The Sun. Dat is toch een klein smetje op het album.

chevy93 schreef:
Meer heb je eigenlijk niet nodig van The Doors.

Daar doe je vooral albums als Morrison Hotel en L.A. Woman mee te kort.

avatar van musician
Dat is waar. Maar eigenlijk moet je gewoon alle zes de expanded geremasterde studio-albums kopen, dan heb je alles van The Doors.

En daar kun je dan ook gelijk de mooiste verzamelaar van The Doors ooit (Weird scenes inside the goldmine, zie elders op musicmeter) mee branden. Een oude verzamelaar die zelfs nog nooit op cd is verschenen.

kaztor schreef:

Daar doe je vooral albums als Morrison Hotel en L.A. Woman mee te kort.
L.A. Woman wordt gedragen door de nummers die ook hier op staan. Alleen Changeling zou ik er nog bij gedaan hebben. Morrison Hotel ken ik nog niet.

Het beste nummer van L.A. Woman staat hier niet eens op: Hyacynth House.

Dit is een leuke verzamelaar om een idee te krijgen waar de band voor stond, maar als je de band echt wilt leren kennen zul je toch op zoek moeten naar de albums...

Nog niet eens in de top 5 van L.A. Woman

Jim Morrison heeft aan de vooravond van zijn dood anders nog nooit zo desperaat geklonken als in dat nummer. Het is duidelijk dat hij hier voelt aankomen dat het einde van zijn leven nabij is, er zit ook niet voor niets een overduidelijke verwijzing in naar The End van het debuut.

Voor mij één van de beste nummers van The Doors.

avatar van chevy93
Ik heb nooit specifiek de tekst erbij gehouden en behalve dat Morrison dood is, weet ik niks van The Doors. Dus een dergelijk nummer zou mij moeten raken op de ouderwetse manier: door gewoon goed te zijn.

Volledig eens met herman, maar als anderen liever voor de duizendste keer 'Riders on the Storm' horen is dat hun goed recht...