Whitesnake - Good to Be Bad (2008)

Label: SPV

1. Best Years (5:15)
  2. Can You Hear the Wind Blow (5:04)
  3. Call on Me (5:02)
  4. All I Want All I Need (5:41)
  5. Good to Be Bad (5:14)
  6. All for Love (5:13)
  7. Summer Rain (6:11)
  8. Lay Down Your Love (6:01)
  9. A Fool in Love (5:50)
  10. Got What You Need (4:16)
  11. 'Til the End of Time (5:35)
  12. Summer Rain [Acoustic Version] * (5:21)
  13. All I Want All I Need [Radio Edit] * (3:58)
  14. Take Me with You [Live Version] * (7:51)
  15. Ready to Rock [Enhanced Video] * (4:27)
DutchViking
Good to be Bad is het eerste studio-album van Whitesnake in 11 jaar. Ik kijk er erg naar uit om David Coverdale weer eens te horen en aan het werk te zien, o.a. op het komende Arrow Rock Festival in Nijmegen.

Whitesnake is altijd een vlaggenschip geweest waar diverse topmuzikanten kwamen en gingen. Door de jaren heen hebben o.a. bekende gitaristen als Steve Vai, Ad Vandenberg en de vermaarde drummer wijlen Cozy Powell deel uitgemaakt van het ensemble rondom topvocalist David Coverdale.

Het doet me deugd dat de gitaristen Reb Beach en Doug Aldrich in ieder geval behouden zijn. Ik zag Whitesnake vier jaar geleden tijdens een destijds eenmalig optreden in Nederland en de mannen speelden alleraardigst.

De belangrijkste elementen uit Whitesnake's beginsound - originele, met blues doordrenkte hardrock met daarbij de karakteristieke zang van Coverdale - zijn naar verluidt ook ruimschoots op Good to be Bad terug te vinden. Ik ben erg benieuwd hoe dit plaatje zal klinken en in hoeverre Whitesnake de tand des tijds heeft doorstaan.

Joy
stem coverdale iig grandioos!

avatar van AGE-411
Op Graspop zijn ze van de jaar ook van de partij...

Empyrium
Ik heb hem vandaag gehoord, via de website van de platenfirma, een streaming die ze voor een aantal uren erop hadden staan!

Beste werk van Whitesnake so far, was flink verrast door de kwaliteit en het hoge hardrock gebeuren!

Laat Arrow maar komme, de nieuwe Def Leppard plaat is al net zo verrassend en stevig! KISS gaat beginnen aan hun meest succesvolste Euro tour ooit, alle concerten binnen een paar minuten uitverkocht, waaronder Stockholm, 32,000 kaarten binnen 8 minuten.

avatar van AGE-411
een aanrader dus?!

*zet dit op mijn lijstje*

Empyrium
Waardige opvolger van 1987 met natuurlijk een moddervette productie. Stevig drumwerk, dito gitaarpartijen, de opener op mijn exemplaar is echter Best Years. De rest klopt, alleen 1 en 3 zijn omgedraaid.

Had niet verwacht dat Whitesnake anno 2008 zo sterk en overtuigend zou terugkeren.

Hulde voor David Coverdale en een vette 5/*****.

In vergelijking met hun SUPERplaat "1987" vind ik deze nieuwe cd verre van goed. Natuurlijk het stemgeluid van David Coverdale is nog steeds op prima niveau en het gitaarwek misstaat niet, maar 1987 staat nog steeds op eenzame hoogte.

Voor deze cd zou ik *** geven (van de vijf)

avatar van snarf349
nu weet mister coverdale onderhand wel hoe dat je een plaat moet maken. maar ik moet eerlijk zeggen dat ik z'n ballads wel weet te waarderen, de rest zal me......

avatar van ozwald
1e luisterbeurt zit erop. Energiek plaatje dat ik na al die jaren eigenlijk niet meer had verwacht. Line-up zonder echt grote namen maar staat wel als een huis. Geen 1987 maar wel gewoon een erg degelijke commercieel bluesy rockplaat.

avatar van Thunderrock
Net een paar keer geluisterd en ik moet zeggen een hele goede (2e) comeback. Het is precies dat wat je mag verwachten van een echte Whitesnake plaat. Bluesy Heavy Rock!!! Heerlijk gitaar geweld met hier en daar een ballad.
ik hoop stiekum dat er een hitje afkomt. De jongere generatie zal hier anders geen notie van nemen.

Ik persoonlijk vond de Restless Heart cd errug mooi (met onze adje op gitaar). Die was echt meer bluesy, maar toch ondergewaardeerd.

Deze plaat is gewoon weer een klassieke Whitesnake.....Don't miss it!!!!

Empyrium
Blijft een klasse plaat, wel raar eigenlijk dat ik deze een plaat al twee maanden heb, maar pas vorige week uitkwam.

Maar ik heb hem ook gewoon gekocht en hij is in ieder geval op # 7 binnengekomen in de UK.

avatar van Thunderrock
Ik moet deze plaat echt gaan opwaarderen naar een dikke 5 sterren...
Hij zit nu al dagen in de cd speler en het is voor mij de beste Rock plaat in jaren. Wat een band, vooral Doug Aldrich... die man is van het calliber Randy Roads, en wat een stem heeft opa Coverdale nog steeds. Hij geeft hier zangles aan alles wat na hem kwam (en nog moet komen).
Als ik dan 1 min puntje moet noemen dan is het de gejatte riff in "Got What You Need" dat is echt overduidelijk "Bad Boy Boogie" van AC/DC. Maar misschien daarom vind ik juist dat een van de klappers op de cd.

Anyway. Deze gaat voor een zeer lange tijd in mijn top 10!!!!

avatar van Sebashuis
dit is het eerst wat ik van whitesnake heb gehoord.

en het klinkt gelijk geniaal!

hulde aan oude bands die nog steeds goede albums maken. en dus nog steeds de beste muziek maken die er is. net als vroeger!

4.5*

heb de Special Edition van een vriend gekregen
Klinkt echt geweldig.
Er is geen nummer dat vervelend is om te horen, of dat ik even door zou klikken, alle nummers zijn grote klasse!
Muzikaal erg goed naar mijn mening.
Echt een dikke aanrader en een dikke 5*

Topplaat

Empyrium
inderdaad een geniale plaat. Ook leuk voor Coverdale dat het in zo'n 15 landen in de top 10 staat.

avatar van Sebashuis
yeaah!

Goede muziek verkoop toch nog dezer dagen.

Guardian of Isis
Wow, Whitesnake klinkt hier als herboren. De beste plaat sinds 1987! 4,0* maar mijn rating kan nog stijgen.

Sir Spamalot (crew)
Ik verhoog naar 4,50 wat dit is een prachtplaat die dit verdient. Voor mij is dit de opvolger van 1987. Ik had dit ook al totaal niet verwacht, maar voor mij al één van de (zeer positieve) verrassingen van 2008.

avatar van devel-hunt
Ben altijd huiverig voor dit soort reunies, waar het meestal alleen om het grote financiele graaien gaat, wat voor deze reunie uiteraard ook geld. Maar gezien de positieve hilarische berichtgevingen hier boven blijkt deze plaat zo slecht nog niet, slaan ze twee vliegen in één klap!

devel-hunt schreef:

Als het goed is, mag/moet het ook gezegd worden.

avatar van devel-hunt
Helemaal mee eens, en uit bovenstaande kritieken kan je opmaken dat het hier om een erg goede plaat gaat. Ik heb de plaat overigens zelf nog niet gehoord, als ik de plaat ken dan zal ik zeker mijn stem gaan uitbrengen!

devel-hunt schreef:

Ik begrijp wat je bedoelt met "reünies voor het grote geld" en dit album zal wel een duit in het zakje doen, maar als je ziet welk speelvreugde en klasse hier wordt getoond, dan is het ze van harte gegund. Een reünie om het grote geld gaat meestal op voor een uitgebluste groep, maar Whitesnake toont dat ze nog springlevend zijn, weliswaar met een kleine terugblik naar de meer bluesy sound van de oude Whitesnake. Na "Humanity Hour I" van de Scorpions is deze "Good to Be Bad" van Whitesnake een positief signaal naar al die jonge groepen: we zijn er ook nog...

Goede plaat. Inderdaad, hij haalt het niet bij 1987 maar toch een 3,5. Coverdale klinkt een iets benepener dan 21 jaar geleden maar is toch prima in vorm. De solo's zijn modern, klinken als een klok maar toch mis ik iets van "het gevoel" van 1987. Of ben ik nou een ouwe zeur en had ik deze plaat een dikke 4 gegeven als er geen voorgeschiedenis aan vast zou hebben gezeten..?

P.s. Thunderock; de gejatte riff is idd van AC DC maar is uit 'Let there be rock' en niet uit 'Bad Boy Boogie.

Arena schreef:

Je hebt gelijk...was even in de war.

avatar van Rinus
Verassend goed album van Coverdale en Co. Heel frappant, hoe dicht het gitaargeluid op dit album zit bij het geluid van John Sykes op het album 1987. David klinkt zelf ook nog steeds erg goed kwa stemgeluid, en die loopt toch ook langzamerhand naar de 60 toe.

Door de bank heen , een zeer degelijk en solide "classic" hardrock album, zoals er nog maar weinig gemaakt worden in deze tijd, en dat bovendien nog eens hartstikke fris klinkt. Whitesnake maakt gewoon de muziek die de band leuk vindt, en waar ze goed in zijn en wars van elke trend die op het moment "in schwung" is.. Een luxe, die vaak oudere bands wel hebben, en jongere bands niet.

avatar van hellboy.ray
goed album van de ouwe Coverdale.
die vent kan nog steeds goed zingen.
lekkere plaat om even te laten spelen,
terwijl de volume op 11 staat.

Sir Spamalot (crew)
Blijkbaar bestaat er nog een versie met een bonus-cd met 7 live-nummers en 1 video. De live-nummers zijn: Burn/Stormbringer, Give Me All You Love Tonight, Walking in the Shadow of the Blues, The Deeper The Love, Ready An' Willing, Don't Break My Heart Again en Take Me With You. De video zou Ready To Rock zijn.

Guardian of Isis
Vrijdag 27 juni ga ik ze zien. Blijkt dat ze van Good to Be Bad 4 nummers live spelen: Best Years, Can You Hear the Wind Blow, All for Love en Lay Down Your Love. Whitesnake weet blijkbaar wel welke nummers de beste zijn.

avatar van c-moon
Géén wereldschokkende koerswijziging, geen grote verrassingen. Maar... Wel een oerdegelijke potente WHITESNAKE-plaat zonder nonsense.. Vintage Whitesnake. Met een David Coverdale die het zeer naar zijn zin heeft, en niet van plan lijkt om te stoppen, hij bezingt dan ook dat dit de beste jaren zijn in opener "Best Years"...

Nu, Live is het met z'n stem ene stuk minder dan het vroeger was, maar de man heeft (terecht) nog steeds het publiek aan zijn voeten.. en hij brengt het er nog redelijk goed van af. Op de CD heeft de stem alleszins niets aan vitaliteit ingeboet...

Met knallers zoals "Good to be bad (Bad to the Bone)" en de instant klassieker "Lay Down Your Love". !!!

Genieten met nummers zoals de rustpunten "Summer Rain" en "Till the end of time"...

En wat te denken van het uitstekende bluesy "A Fool In Love" en de knappe single "All That I Want All That I Need"...

En nog een favoriet van ondergetekende: "Can You Hear The Wind Blow"....

Een echt super-de-luxe-oerdegelijke Whitesnake plaat. Een uitstekende bluesrock/ hardrock plaat pur sang, zoals we dat van Whitesnake/ Coverdale grààg hebben !!! En wat zijn die gitaren lekker zeg !! Viva De Witte Slang!

En in hun livejasjes staan de nieuwe nummers er dus ook !

Prima plaat van Whitesnake, die ik bij deze de volle 5 punten toeken. Zonder enige aarzeling of twijfel

Guardian of Isis
Heb ze 2 dagen geleden gezien. Ik was zowat de enige persoon die alle nummers van het nieuwe album al kon meebrullen en Mr. Coverdale heeft dat ook gemerkt aangezien ik haast helemaal vooraan stond. Heerlijk optreden en een album met geen enkel minder nummer waar ik altijd happy van word.