!!! - Louden Up Now (2004)

Funk / Punk
Label: Touch and Go

1. When the Going Gets Tough, the Tough Get Karazzee (6:16)
  2. Pardon My Freedom (5:51)
  3. Dear Can (4:37)
  4. The King's Weed (1:18)
  5. Hello? Is This Thing On? (7:33)
  6. Shit Scheisse Merde, Part 1 (5:06)
  7. Shit Scheisse Merde, Part 2 (6:09)
  8. Me and Giuliani Down by the Schoolyard (A True Story) (9:02)
  9. Theme from Space Island (2:30)
  10. Shit Scheisse Merde, Part 1 [Special Instrumental Mix] * (4:41)
  11. Sunday 5:17 AM * (5:13)
  12. Dear Can [Maurice Fulton Vocal Mix] * (4:47)
  13. When the Going Gets Tough, the Tough Gets Karazee [Serious Bonus Beats Mix] * (6:59)
  14. Pardon My Freedom [Maurice Fulton Instr. Mix] * (5:55)
avatar van Goodfella
Tja sorry, het gaat het ene oor in en het andere weer uit. Van die muziek die dagelijks al genoeg op de radio voorbij komt. Zo klínkt het tenminste.

avatar van BoordAppel
Dan luister je niet vaak naar de radio denk ik. Deze muziek heeft zeker wel meer te bieden.

avatar van Onderhond
Krijg zin om m'n oor ook eens op dit album te werpen :evil

Kos schreef:

Ik zit het nu te luisteren, maar kan iemand me uitleggen waarom die kerel z'n irritante mond niet kan houden?
Hoe verpest ik een leuk nummer.

Dan wil ik je toch nog is vragen wat je van de nummers Pardon My Freedom en Shitscheissemerde part 1 vindt. Ze hebben volgens mij 2 'zangers' namelijk.
Ik zal de playlist zo is ff aanpassen want het klopt niet echt. Begin het steeds een lekkerde plaat te vinden.

avatar van T.O.
Niet een album om na één luisterbeurt een oordeel over te vellen. Ook niet eentje waar je altijd voor in de stemming bent, mede dankzij de genoemde zanger (ben nooit zo'n punk(rock) liefhebber geweest).

!!! weet verschrikkelijk goed een groove neer te zetten, iets waar zozeer de nadruk op ligt, dat de songstructuren er vaak ondergeschikt aan zijn. Verder is er veel experimenteerdrift, afkomstig uit hoeken als punk, funk, disco, dub en avantgarde. Het meest is de algehele sound te vergelijken met de meer Britse experimentele postpunkgroepen van begin jaren '80 als A Certain Ratio en Gang of Four, en dan nog een vleugje new wave a la Talking Heads/Tom Tom Club.

Erg leuk en interessant. Maar dus niet echt voor de drie-minuten-pop-liefhebbers

Sietse
lol @ avant-garde...Wie heeft dat bedacht...tijd voor een update lijkt me.
Tevens naar mijn mening erg saaie band.

Ziggy007
Sietse schreef:

lol @ avant-garde...Wie heeft dat bedacht...tijd voor een update lijkt me.
Tevens naar mijn mening erg saaie band.

Je brengt het wel netjes, maar als ik !!! iets niet vind, is het wel saai :O

avatar van cichlisuite
het enige nummer dat ik van dit album gehoord heb is Me And Giulani Down By The Schoolyard, maar volgens mij duurt dat nummer toch langer dan 2.30.
kan mij nog herinneren dat er tussen de 4de en 5de minuut ergens een kerel doorheen begint te blèren die mij het plaatje deed stoppen en abrupt op shift-delete deed drukken.
Nog niet prullenbak waardig en dus permanent verwijderen.

cichlisuite schreef:

Nog niet prullenbak waardig en dus permanent verwijderen.

Heb je denk ik toch een ander nummer gehad want mijn versie is 2:30 en alleen maar instrumental. Misschien dat je de track Hello, is this thing on? bedoeld. Als je toch Me and...bedoelt dan wil ik je nog wel even zeggen dat dit niet het beste nummer is van de cd .

Jullie hebben allebei gelijk. De versie die Cichlisuite gehoord heeft staat op een oude EP en duurt een minuut of 9, 10. Is een andere versie dan die op dit album staat. Vind het zelf wel een leuk nummer, zeker dat liedje op die EP. Was ook mijn eerste aanraking met !!! (voorjaar/zomer 2003).

avatar van cichlisuite

vreemd misschien bestaan er verschillende versies van dat nummer ofzo dan

Me And Giuliani Down By The School Yard (A True Story) (9:05)

tja en als de overige nummers uitsluitend instrumentaal zijn, wil ik best nog eens iets horen van !!!, maar dat zal wel niet het geval zijn vrees ik

cichlisuite schreef:

vreemd misschien bestaan er verschillende versies van dat nummer ofzo dan

Me And Giuliani Down By The School Yard (A True Story) (9:05)

Nee, helaas voor je . Ik hoor bij veel dat ze de stem echt vreseiljk vinden. Jammer, maar ik snap het ergens ook wel. Ik vind het eigenlijkwel bij de muziek passen. Bijvoorbeeld Dear Can. De lyrics klinkt behoorlijk frusterend en de sound is ook wel 'opstandig' en hoor je dan zijn stem erbij dan klinkt het toch niet verkeerd . Klopt het trouwens dat bij Pardon My Freedom iemand anders het nummer heeft in 'gezongen'? Geld volgens mij ook voor Schitscheissemerde part 1 in het begin.

avatar van Herr Meijer
All Music zegt dat 'Me and Giuliani' toch echt 9 minuut 2 duurt, en daarna komt Theme From Space Island, 2 minuut 30.

Wereldplaat, overigens. Ik hoor het liever dan LCD Soundsystem.

avatar van andré
Herr Meijer schreef:

Wereldplaat, overigens. Ik hoor het liever dan LCD Soundsystem.

't zijn beide erg sterke albums, maar toch is LCD Soundsystem iets meer gevariëerd, en daarom in mijn ogen iets beter.

Meer gevarieerd? 'Is This Thing On' is fantastische track. En jawel ze staan op pukkelpop (again).

avatar van bas
bas
vreemd, roekeloos en vreselijk irritant.... Ik laat het stemmen maar soms verbaasd het me naar wat voor muziek mensen luisteren

avatar van HiLL
Maar dit rockt, funkt, punkt lekker weg! Waarom heeft niemand mij hier eerder over verteld?

De betere danspasjes komen bij HiLL naar boven!

HiLL schreef:

Sorry vergeten

Ace
Paar dagen gekregen van HiLL en ik kan niet anders concluederen dat dit niet aan mij besteed is. Wat een voor het overgrote deel irritante plaat... 2*

Like i give a fuck!

This is funk en punk tegelijkertijd ja.

avatar van gemaster
Zoals gezegd draait het bij deze band helemaal om de groove en daar is in principe niks mis mee. Toch mis ik wel een paar échte hooks, maar je kan nu eenmaal niet alles hebben. De muziek is erg aanstekelijk en ik hoop dat ze live ook een beetje uit de verf komen.

Dikke 3,5*

avatar van Rayaccos
Aparte muziek, maar dan opeens klinkt het wel verdomd lekker om het vervolgens nooit meer te draaien.

avatar van itchy
Ga dit checken op Lowlands, !!! is live namelijk een feest!

Heb deze band gezien op Pukkelpop in the Marquee...Het dak ging er echt af !!!! Klinken helemaal anders live dan op cd...

Yup! Stond ook helemaal vanvoor en sommige nummers waren haast onherkenbaar Zalig optreden!!

avatar van T.O.
In welk opzicht anders?

Swingender, harder en veel hoger tempo gespeeld...Op cd is 't allemaal "rustiger" met meer de nadruk op funk...Terwijl ze als een "funkpunk" (whatever that means) groep worden betiteld. Live komt er dus echt tempo bij !!

avatar van yeahyeahyeah
Nog steeds funky, maar net iets minder dan het debuutalbum. Hello? is geweldig, evenals de Rub n Tug remix van dit nummer.

avatar van illuvatar
Het is niet slecht, het is ook niet goed, het is zéér middelmatig, jammer genoeg.
Nergens wordt het ook maar een beetje boeiend of spannend.
Het mag dan misschien geen doorsnee muziek zijn, het blijft kut.
Ik hou zeer veel van punkrock maar die funkystijl
haalt voor mij alle fut uit de muziek.

Ik heb het album nu zo'n 3 keer geluisterd en ben van mening dat alleen Pardon My Freedom er echt tussenuit springt, een van de weinige nummers die ik mss nog wel eens wil draaien ooit.

Als ik hoor dat ze live minder de nadruk leggen op het funky- gedeelte is mijn interesse toch nog redelijk om ze ooit eens
live te aanschouwen.

Een 2,5* lijkt me dan ook meer als voldoende hiervoor.

Leuke plaat! Wel leuk om af en toe eens te luisteren. Niet iets heel bijzonders, maar het is wel fijn om naar te luisteren. Dear Can is een erg leuk nummer. 3*