Genesis - Selling England by the Pound (1973)

Label: Charisma

1. Dancing with the Moonlit Knight (8:02)
  2. I Know What I Like (in Your Wardrobe) (4:03)
  3. Firth of Fifth (9:36)
  4. More Fool Me (3:10)
  5. The Battle of Epping Forest (11:43)
  6. After the Ordeal (4:07)
  7. The Cinema Show (11:06)
  8. Aisle of Plenty (1:31)
marcello schreef:
Dus tja een beetje marketing gedachte moet er wel achter zitten voor de platenmaatschappij , om het rendabel te maken.

Die platinum collectie bevat deels remixes die inderdaad wat anders klinken als het origineel (oa van the lamb en selling)

Over het algemeen hekel ik ook die marketing gedachte omdat platenmaatschappijen alleen uit zijn op kwantiteit en voorbij gaan aan de liefhebber.

Wist niet dat de versies anders waren (alleen Carpet crawlers ). Aan die platinum collectie heb ik nooit aandacht geschonken omdat ik zo goed als alles heb.

De originele mix moet ook in tact blijven, meer dan 30 jaar na dato, heeft wijziging geen toegevoegde waarde.

Fantastisch album! In mei voor 7.99 euro gekocht in Berlijn, en inmiddels een paar keer in z'n geheel beluisterd. Mijn favoriete nummers zijn toch wel "Dancing With The Moonlit Knight" en "Firth Of Fifth" (die piano en dat moment dat die fluit er in komt, zoals hier al eerder door iemand opgemerkt, HEERLIJK!). Ook de rest van het album is fantastisch. 5 Sterren! Direct dit album een paar plaatsen hoger in m'n top 10 gezet.

Weer 's geluisterd en deze keer kon ik er niet veel mee. Geen plaat die me meesleept, dus als ik er niet voor in de stemming ben, vind ik er ook meteen niets aan. Halfje d'r af dan maar...

Welke albums van Genesis (Gabriel) zijn nog meer aan te raden? Ik hoor vooral over "Foxtrot" en "The Lamb Lies Down On Broadway" veel positieve reacties. Zijn deze albums een beetje te vergelijken met "Selling England By The Pound"?

Sgt. Revolver schreef:

Ik zou jouw 'ontdekkingsreis' vervolgen in deze volgorde:

1. Nursery Cryme
2. Foxtrot
3. A Trick Of The Tail (zonder Gabriel, maar zeer fraai)
4. The Lamb Lies Down On Broadway
5. Trespass
6. Wind And Wuthering (ook zonder Gabriel, maar ook zeer fraai)

Bedankt voor de tips, Omayyad! "Ontdekkingsreis", ja, zo kan je het gerust noemen. Sinds ik lid ben van MusicMeter heb ik ontzettend veel muziek ontdekt. Was ik eerst vooral geïnteresseerd in Metallica en The Beatles, tegenwoordig ontdek ik ook steeds meer progressieve rock als Genesis (Gabriel), Yes, Pink Floyd, etc., maar ook albums van Boudewijn de Groot (wereld van verschil, ik weet het). Ik ben blij dat ik MusicMeter ontdekt heb.

Sgt. Revolver

avatar van musicfriek
Sgt. Revolver schreef:

Dit is herkenbaar voor velen denk ik! Gewoon lekker verder blijven ontdekken! Heerlijk!

musicfriek schreef:

Zolang je open staat voor andere meningen en muzieksoorten valt er hier gelukkig heel veel te ontdekken.

Sgt. Revolver

Dat lijstje wat Omayyad je geeft is perfect, hij is dan ook een goede 'bron', die Omayyad, dat weet ik uit eigen ervaring.
Al moet ik zelf nog steeds the Lamb goed beluisteren/kopen....

avatar van vaas
Sgt. Revolver schreef:

Naast de platen die Omayyad in zijn prima lijstje al noemt, zou ik zeker het "Live" album uit 1973 niet overslaan. Dat de band in die periode ook binnen een live situatie uitstekend uit de verf komt hoor je hier terug. En dat tijdens zowel rockende als meer ingetogen passages. Voornamelijk het improvisatie talent van Collins op drums (dat outro van Watcher ) is om van te smullen op die plaat. En Gabriel's uitvoering van de personages in het Get 'em out by Friday verhaal is gewoonweg geniaal. Dus die plaat zeker niet vergeten als je Omayyad's lijstje hebt afgewerkt.

En als je toch bezig bent, scoor Seconds Out (voornamelijk vanwege het drumwerk tijdens Robbery, Assault & Battery en The Cinema Show) en Genesis Archives deel 1 dan ook maar meteen. Die integrale live registratie van de Lamb die op die laatste staat is ook zeker de moeite waard

Jij ook bedankt, vaas! Ik denk dat ik deze zomervakantie zeker de eerste 2 albums die Omayyad heeft genoemd (Nursery Cryme en Foxtrot) ga luisteren (en waarschijnlijk kopen). De rest volgt nog wel, waarschijnlijk.

Ik blijf hikken tegen het wat kneuterige geluid van Nursery Cryme. Ben toch zeer benieuwd hoe ook deze gaat klinken over 5.1 SACD of DVD.
Mijn favoriete genesis lijst:
1. Selling
2. Live (1973)
3. Trick of the Tail
4. Lamb lies down
5. Foxtrot
Gelijk: Trespass / Nursery / Wind & Wuthering / And then there were three.
De live lp's eind 70ér daarna zijn ook allemaal een 4 waard: Seconds out / Three sides live

Las hier een discussie over wie beter zou zijn geweest: genesis of Pink Floyd (beiden geniaal volgens mij). Leuk is dat ik me nog een interview met Supertramp (in hun hoogtijdagen) weet te herinneren, waarbij (ik dacht Roger Hogdson) wist op te merken dat Pink Floyd prachtige muziek maakte, maar dat het van die matige muzikanten waren... Grappig nietwaar... Let wel: Zo tussen 1975 en 1981 was Supertramp toch wel de Sympho rock band nr 1 in de wereld.

huh?

avatar van avdj
Pink Floyd matige muzikanten? Omdat de gitaarstukken vrij eenvoudig nou te spelen zijn? Wat een onzin....

Geweldig album! In ruim een week tijd opgeschoven van 10 naar 3 in m'n persoonlijke top 10. Deze vakantie snel andere albums van Genesis beluisteren (Nursery Cryme en/of Foxtrot)...

avatar van HiLL
Nu moet ie nog langs meneer Oldfield.

Misschien gebeurt dat ook nog wel eens, HiLL. Wat vind jij eigenlijk van Mike Oldfield?

Sgt. Revolver schreef:

Die plaat vind ik wel mooi. Maar om het nou vaker te beluisteren nee. Verder ken ik de beste man niet.

Flipper de boel moest wel geremixed worden om het (uiteraard) 5.1 multichannel te maken. Ook over 2 kanelen is de boel opnieuw gemixed en da's inderdaad (voor een aantal nummers) te horen op de platinum collection. Met name de drums klinken wat anders.
Ook de Lamb nummers klinken prima en meest opvallend (anders) klinkt The Musical Box.
En ach de SACD uitvoeringen van The Dark side of the moon klinken ook allemaal anders (2.0 en 5.1) dan de oudere Dark side (re)mixes.

Ach zulke investeringen zijn dit niet voor de platenmaatschappij en dat ze waarschijnlijk even wachten op het juiste moment kan ik me iets bij voorstellen, immers wat is er afgelopen 2 a 3 jaar allemaal niet uitgebracht op met name DVD van Genesis en Gabriel.

marcello schreef:

Vooral bij Gabriel is er natuurlijk heel veel op SACD uitgekomen en dat zal voornamelijk te maken hebben met de perfectiedrang die Peter heeft.

Nu er zo'n hype is met die tribute bands, zou het voor de platenmaatschappij heel slim zijn om daar op in te spelen.
Nu tourt 'Musical Box' met de 'Selling ....' tour, een beter tijdstip is er haast niet.

shappy1010
Ben toch wel erg benieuwd naar de 5.1 remixes, maarja moet ik wel weer een super audio cd speler kopen...voor genesis wel waard denk ik!

Wil toch ff opmerken dat ik die SACD 2 channel release van gabriel niet opzienbarend beter vind dan de originele.

avatar van Gagh
Prachtige plaat!
Beste van genesis in de gabriel-era. Naar m`n idee ligt de focus hier wat meer op de liedjes zelf dan bij de teksten (zie; Lamb Lies....). Een voor een zijn de nummers pareltjes. Alleen heb ik soms het gevoel dat het einde wat te snel komt . Zelfs More Fool Me is een heel leuk nummertje. Op een box-set staat een live-uitvoering van dit nummer en hoor je een heel bescheiden en bijna verlegen Phil dit nummer introduceren..zo schattig.

avatar van jurado
alleen more Fool Me met Vil Kollins op zang vindt in niet zo geweldig..neemt niet weg dat de rest zeer de moeite waard is !

een dikke 5 kan ik u melden

vigil schreef:
een dikke 5 kan ik u melden

waarvan akte...

Omayyad schreef:

waarvan akte...

gevonden

avatar van Pinsnider
Inderdaad, zoals eerder gezegd hiero, Musicmeter maakt nieuwsgierig. Zondag heb ik op een rommelmarkt deze plaat voor 3 euro maar eens binnengehaald, aangezien ik toch wel zeer benieuwd was geraakt...
Eerste indruk: het lijkt wel Marillion!! Tweede indruk: mooie plaat!! apart toch wel!! Dank aan allen!!

Pinsnider schreef:
Eerste indruk: het lijkt wel Marillion!!

Dus daar heeft Genesis het vandaan