Snoop Dogg - Ego Trippin' (2008)

Label: Geffen

1. A Word Witchya! (Intro) (1:20)
  2. Press Play (3:48)

met Kurupt

3. SD Is Out (3:49)

met Charlie Wilson

4. Gangsta Like Me (4:26)
  5. Neva Have 2 Worry (4:18)

met Uncle Chucc

6. Sexual Eruption (4:00)
  7. Life of da Party (4:23)

met Too $hort en Mistah F.A.B.

8. Waste of Time (3:33)

met Raphael Saadiq

9. Cool (4:01)
  10. Sets Up (3:44)

met Pharrell

11. Deez Hollywood Nights (4:39)
  12. Whateva U Do (3:46)
  13. Staxxx in My Jeans (3:49)
  14. Been Around tha World (3:36)

met Tone

15. Let It Out (2:38)
  16. My Medicine (2:40)

met Willie Nelson en Everlast

17. Ridin' in My Chevy (3:15)
  18. Those Gurlz (4:00)
  19. One Chance (Make It Good) (3:33)
  20. Why Did You Leave Me (4:07)
  21. Can't Say Goodbye (4:08)

met Charlie Wilson en The Gap Band

Mezelf
Helemaal mee eens, het tweede deel steekt er wel boven uit ja. Ik vind de cd ook iets te lang...denk dat je met 14 nummers genoeg had gehad..

avatar van thomzi50
Ik vind eigenlijk beide delen even slecht. Totaal onsamenhangend, onovertuigend en oninteressant. Leuk hoor dat Snoop ineens Country gaat maken, maar dan luister ik liever naar een Countrymuzikant die het wél kan. En als daar dan een matige Dirty South-ripoff track op volgt, krijg ik alleen maar het gevoel naar een willekeurig samengeraapt zooitje tracks te luisteren. Gelukkig is niet alles kommer en kwel, Press Play is best aardig, evenals de (onoriginele, maar pakkende) Neptunes-track. Verder is het vrij rampzalig.

Mezelf
Thomzi, je hebt HELEMAAL gelijk, ik haat het als een artiest (wie dan ook, dat staat er los van) iets anders probeert. Zo heb je hier een Snoop Dogg die wat country muziek er in stopt, zo had je bijvoorbeeld Ice Cube die een rock nummer maakte met KoRn en zo zijn er nog héél veel verschillende voorbeelden te bedenken.

Het wordt dan maar gedaan onder de noemer "diversiteit van een artiest". Ik heb liever dat een artiest juist die muziek maakt waar hij/zij het beste in is.

Je zet Van der Sar toch ook niet in de spits om meer diversiteit in het Nederlands Elftal te zien? Het is pure onzin.

avatar van VforVictor
Waarom?? muziek is iets universeels en muziek = muziek, er zijn genoeg voorbeelden van aparte combinaties die juist wel goed uitpakken, een artiest die met iemand samenwerkt waar je niet gauw aandenkt getuigd juist van durf en veelzijdigheid, muziek maken kent geen grenzen evenals genre's, er komt genoeg mooie muziek uit die een aantal genre's overlapt. Juist in muziek moet je in zijn voor verandering en experimenteren daar komen de mooiste dingen uit voort!

avatar van MJ_DA_MAN
Grappig, zowel de samenwerking tussen Cube en Korn als de combi Snoop en ''country-hopper'' Everlast (het nummer is een eerbetoon aan Johnny Cash) zijn meer dan geslaagd.

avatar van thomzi50
VforVictor schreef:
Experimenteren daar komen de mooiste dingen uit voort!

En ook de slechtste.

Mezelf
Inderdaad, er zijn zeker een paar leuke combi's te vinden maar het meerendeel is, voor mij dan, niet geslaagd. Ik wil graag datgene horen van een artiest waar hij.zij goed in is, niet "experimenten". Als ik country wil luisteren, luister ik liever geen Snoop Dogg, zoals Thomzi al aangaf. En als ik Rock wil luisteren, luister ik liever geen Ice Cube. Enz. enz. enz.

avatar van Conway Twitty
voor Snoop die een Cash-tribute maakt.

Tsja, t blijft toch vreemd wat er allemaal op deze cd staat. Heb em nu ook een week te luisteren gehad maar kan er nog steeds zo moeilijk een goede mening over vormen.
Het is gewoon een aparte cd, cker voor iemand als SNoop DOgg, sommige van zijn uitstapjes naar country/disco zijn aardig gelukt, maar er staan wel een te groot aantal echte foute tracks op deze cd, met name de nummer die ik als ``lovesongs`` bestempel, die passen niet bij deze artiest.

Net zoals iemand hier al zei, Snoop kan veel beter, maar is gewoon moe. En zo voelt het totaalbeeld van deze cd inderdaad aan. Iemand die te lui is om alles uit de kast te halen, de ene track bruist heerlijk, om vervolgens bij de volgende track na een minuut zoiets te hbben van, tsja skip?
Dan komt nog eens de opbouw van de cd om de hoek kijken, iets wat ik biljant vind als er aan word gedacht, je hebt er gruwelijke erbij zitten waar het van hot naar her gaat, maar hier is het een totale onsamenhangend geheel , zeg maar gerust chaos waar geen touw aan vast te knopen is. Anders had je misschien nog wel een goed en een minder goed stuk eruit kunnen lichtten, maar das er hier niet bij.
Het begin en einde zuigen in iedere geval flink, dus laten we het erop houden dat het middenstuk wel oke is, maar alles staat door elkaar waardoor ook daar teveel skippers tussen zitten.

WC`s album was voor mij de laatste goede Westcoaster, daar staan maar 13 tracks op en die luister ik liever 2x achter elkaar als deze cd 1x om maar aan te geven hoe irritant ik die vele slechte tracks er tussendoor vind. Hij luistert dus niet lekker weg, er ontbreken teveel goede westcoast beats, en er staan teveel tracks op die mij niet kunnen bekoren. Een 2,5 zal daarom ook blijven staan.

Beste track is veruit Neva Have To Worry.

t-h-y-$
Doe jij een week over 1 album??

en tsja snoop moet gewoon niet elke 2 jaar een nieuw album maken, zijn vorige vond ik ook al niet zo goed (ook niet slecht)

het begin zuigt indderdaad maar het eind niet, de laatste 2 tracks zijn de beste van het hele album daarna kom Neva Have To Worry en dan misschien sexual eruption of sensual seduction of hoe die ook heet.

maar dit album is zijn beste album sinds doggystyle, eigenlijk zijn doggystyle, tha doggfather, R&G en dit zijn enige goede albums

ondanks dat er hele rare nummers opstaan(bv> Cool) geef ik dit tog een 4.5

Ik heb het album 2 á 3 keer geprobeert te luisteren, alle keren vond ik er helemaal niets aan. Mijn 1,5 is geen haatstem, ik ben iedere keer weer benieuwd naar Snoop Dogg, maar dit was echt weer 3x niets.

t-h-y-$
zo slecht is het niet, en ik geloof niet dat je geen enkel nummer goed vind

Relax
@ t-h-y-$, blijkbaar heb jij The Last Meal niet beluisterd want dat is zijn beste na Doggystyle...

avatar van VforVictor
Lekker album dit, het verbaast me zelf dat dit me weet te bekoren, "The Blue Carpet.." was wel geinig maar niet meer dan dat, er stonden een paar vette tracks op maar het heeft me nooit gepakt, deze daarentege klinkt echt relaxed, vooral het nieuwe geluid van Snoop maakt veel goed, het is daardoor echt een "ego" trip geworden, Het album is misschien wat aan de lange kant maar hij verveeld tot nu toe nog niet, de lekkerere tracks naar mijn mening; Those Gurlz, Sexual Eruption, Neva Have 2 Worry (1 vd toppertjes) Can't Say Goodbye (met de altijd relaxte Charlie) en Cool. Vooral de gevoele nummers van Snoop vind ik relaxed, volgens mij doet ie dat niet vaak maar het pakt des te beter uit.. Voor nu geef ik em een 3,5

Relax schreef:
Blijkbaar heb jij The Last Meal niet beluisterd want dat is zijn beste na Doggystyle...

Het blijft een mening he

avatar van Ilyasse15
Ik "mag" Snoop Dogg meestal wel, maar dit album slaat imo volledig de plank mis. Geen/weinig leuke nummers. 2.0

Ja normaal heb ik in 2 dagen wel gehoord wat ik van een cd vind, maar deze heb ik echt mezelf toe aan moeten zetten om em te luisteren (en dat terwijl ik eigenlijk geen andere nieuwe cd`s heb op dit moment). Daarbij ben ik fan van de Westcoast, en toch wilde ik niet per se de nieuwe SNoop luisteren, dat zegt eigenlijk al zat.

Wat hier gezegd word moet ik ook wel toegeven. Ik vond THa Last MEal echt een toppertje hoor, die luister ik nu nog geregeld.
R en G was t niet, Paid THa Cost To Be THe BOss heeft ook nog wel aardig wat goede tracks vind ik. BLue Carpet vind ik niet beter dan THa LAast MEal, maar toch vond ik dat wel een heel lekker album. DIt is tot nu toe het slechtse wat ik heb van SNoop Dogg.

avatar van Reijersen
'Sexual Eruption' had zo van Outkast kunnen zijn.

Mezelf
Ja, maar ik vind het wel een behoorlijke afgang om Snoop zichzelf zo zien te verkopen in die clip, het is net alsof hij "overdreven" mainstream probeert te zijn ofzo..

Toch jammer want de beste man heeft dit niet nodig.

avatar van Reijersen
Dan ook nog even over album als geheel. Ten eerste zijn 21 nummers veel te veel en gaat het vrij snel vervelen (al is de laatste track wel één van de beste).Het album kan me dus niet zo boeien.
Ten tweede stelt het tekstueel album maar weinig voor en...Ten Derde doet de flow van Snoop Dogg me doorgaans maar weinig op dit album.

avatar van j.b.b.l
Er staan erg leuke nummers op(Sexuel Eruption,Cool,Can't Say Goodbye),matig nummers(My Medicine,Sets Up,Press play)en slechte nummers(Life Of Tha Party,Gangsta Like Me) maar het voelt niet als een geheel en er is teveel afwisseling op dit album.2,5

avatar van Chriz
Ik vond The Blue Carpet Treatment zeer sterk, maar dit kan me niet echt bekoren.

avatar van VforVictor
@ Mezelf: kdenk eerder dat ie alle popshits parodieert, die clip is gewoon als een grap bedoelt..

Mezelf
Hmm ja dat zou ook kunnen inderdaad. Als dat zo is heb ik er respect voor.

Inderdaad niet een hele goede album. Why did you leave me en Can't say goodbye vind ik toch wel hele goeie nummers.

tuktak
herrie, dit album voegt helemaal niets toe aan snoop dogg, en niets aan welk genre dan ook toe...zonde van de energie...

avatar van jelmer19
Ik ga hem ook verlagen. Na enkele luisterbeurten ben ik er nu helemaal zat van. Gewoon een erg slap album

Lost Highway
VforVictor schreef:

Nouja, dat zou nog stompzinniger zijn, aangezien zelfs Madonna nog meer alternatief verantwoorde muziek maakt dan deze kerel.

avatar van MJ_DA_MAN

Dat méén je niet.