Jason Mraz - We Sing. We Dance. We Steal Things. (2008)

Label: Atlantic

1. Make It Mine (3:08)
  2. I'm Yours (4:03)
  3. Lucky (3:10)

met Colbie Caillat

4. Butterfly (5:00)
  5. Live High (4:12)
  6. Love for a Child (4:06)
  7. Details in the Fabric (5:46)

met James Morrison

8. Coyotes (3:38)
  9. Only Human (4:03)
  10. The Dynamo of Volition (3:37)
  11. If It Kills Me (4:34)
  12. A Beautiful Mess (5:38)
  13. I'm Yours [From the Casa Nova Sessions] * (4:48)
  14. Live High [From an Avocada Salad Session] * (4:04)
  15. If It Kills Me [From the Casa Nova Sessions] * (5:01)
  16. A Beautiful Mess [From a Raining Jane Session] * (5:16)
  17. Make It Mine [From the Casa Nova Sessions] * (3:25)
  18. Butterfly [From the Casa Nova Sessions] * (5:11)
  19. Only Human [From the Casa Nova Sessions] * (4:49)
  20. The Dynamo of Volition [From an All Night Session] * (4:24)
  21. Love for a Child [From the Casa Nova Sessions] * (3:53)
  22. Coyotes [From a Girl in New York Sessions] * (4:20)
  23. Man Gave Names to the Animals [From the Gospel Collection Sessions] * (4:18)
  24. Mudhouse / Gypsy MC [Live from Amsterdam] * (7:00)
Overigens is If It Kills Me voor mij het nummer wat ik altijd over sla. Hij begint nog wel oke, maar dat refreintje vind ik niks.
Only Human heeft ook een heerlijke 'brede' sound. Anders dan de rest.

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
In de categorie probeer eens wat anders dan hiphop, heb ik dit werk van Jason Mraz geprobeert. Naast de wel grappige covers vond ik zijn single I'm Yours ook meer dan de moeite waard. Blijf dat overigens wel zijn leukste nummer vinden (van dit album althans). Maar ook op de andere nummers is mijn indruk wel goed. Hij heeft een mooie stem en wordt vaak goed begeleid door de instrumentalen. Lyricaal vind ik het wat minder, ik heb weinig met de teksten, dit komt natuurlijk ook omdat ik vaak verwend ben met sterke teksten uit mijn favoriete genre. Nast I'm Yours vind ik de nummers waar wat meer vaart achter zit ook wel leuk, voorbeelden hiervan zijn The Dynamo of Volition en If It Kills Me.

avatar van NewYorkCityLight
Nooit verwacht dat ik het over een nummer als dit zou zeggen maar ik doe het toch : I'm Yours is gewoon een lekker nummer. Normaal houd ik hier echt helemaal niet van, maar het is gewoon en heerlijk rustig nummer en hij heeft een hele goede stem. Wel jammer van de doo-doo-doo's, en ik vind het nèt even te lang duren om echt heel erg leuk te vinden.

P.S. : lelijke CD hoes.

tuktak
oei, nou ik weet niet of je hem origineel hebt, maar het originele kartonnetje is juist erg mooi...

Inderdaad! Ik vond het wat lastig om de CD eruit te peuteren, maar het ziet er erg leuk uit in het echt!

avatar van NewYorkCityLight
tuktak schreef:

Ik heb 'm niet, ik ken alleen maar I'm Yours.

mathieudc
Mijn kennismaking met Jason Mraz, eerlijk gezegd had ik nog nooit van deze man of één van zijn nummers gehoord. Maar ik ben wel blij dat ik deze nu ontdekt heb, op aanraden van vanbakel64!

Ik heb het hier al gelezen en ik moet er mij bij aansluiten: bij de eerste luisterbeurten schoten er echt enkele nummers uit en kon het als geheel nog niet raken, hoewel ik het zeker niet slecht vond. Ook heb ik wat moeten aanpassen aan zijn stem, voor een volledig album althans. Maar intussen is dat allemaal verteerd en bezonken en van de éne luisterbeurt op de andere is de klik er gekomen.

De duetten vond ik van in het begin al de sterkste nummers, 'Detail in the Fabric' met James Morrison blijft overeind als mijn favoriet van dit album. Het gezelschap goede songs is echter flink gegroeid, de enige mindere nummers vind ik 'Live High', 'Coyotes' en 'Only Human'. De anderen gaan van goed tot zéér goed.

Een relaxte, zomerse en catchy plaat die bij vlagen artiesten zoals James Morrison, Get Cape. Wear Cape. Fly, Jack Johnson, Donavon Frankenreiter, Paulo Nutini en zelfs Duke Special (vooral in Love for a Child) in mijn hoofd deed opkomen. Vier van de zes voorgenoemden vind ik geweldig dus ook dat is positief!

Ik ben begonnen met drie sterren, ik doe er een vol punt bij!

Goed om te horen, Goed om te horen!

Mijn dank is groot!!;)

Het album heeft inderdaad enkele luisterbeurten nodig, eenmaal behapt is het een heerlijk album!

Blijf hem lekker doordraaien, en gek genoeg krijg ik geen genoeg van I'm Yours. Wat een lekker plaat, is nu al 3 maanden minimaal 3/4x per dag vaste kost. En aangezien hij nu opnieuw is uitgebracht en nu pas 'megahit' is geworden bij 3Fm, lijkt het toch nog een hitje te worden!

Verder vind ik het duet met James Morrison ook errug lekker, ben ook erg benieuwd naar zijn nieuwe album.

avatar van TheFunkyM
Ik kende deze gast niet.. Ik loop stage op een school als docent, dus ik was even de hyves van leerlingen aan het checken toen kwam ik deze man tegen als filmpje..

Nu heb ik deze plaat gehoord en ik moet zeggen dat ik het een lekker plaatje vind, klinkt zomers en gevarieerd, ik heb nog geen nummers die me echt pakken.. maar dat kan nog komen.

Dit is een cdtje wat ik nog wel een aantal keer zal luisteren..
voorlopig 3,5 kan hoger worden.

avatar van phoebetje89
Ik hoorde het nummer im yours en wilde de rest ook wel eens horen. Heb bijna al zn muziek eventjes gedownload. En vind hem erg goed, er staan geweldige live optredens van Jason op you tube!

Poppekontje
Voor mij houdt het toch wel op bij I'm Yours. Heerlijk nummer, maar de rest van de plaat kan me niet boeien.

Wel oke,
Geen slechte zanger, maar wel erg standaard en elk liedje lijkt gewoon heel erg op elkaar. Niet slecht, maar veel te eentonig, I'm Yours is toch wel een sterk nummer.
Ik kan er niet meer dan 2.5* van maken, net geen voldoende.

Wel oke,
Ik kan er niet meer dan 2.5* van maken, net geen voldoende.

Elk liedje lijkt gewoon heel erg op elkaar?
Dit album valt juist zo op omdat Jason zoveel verschillende muziekstijlen met elkaar combineert, en elk liedje NIET op elkaar lijkt.

Als jij Details In The Fabric, I'm Yours, Dynamo of Volition en Coyotes op elkaar vind lijken en eentonig vind, zou ik je aanraden nog maar een keer naar dat album te luisteren, misschien dat je een oorontsteking had?

RedLightCityBoy
Je kunt meningen niet veranderen door te zeggen dat iemand een oorontsteking heeft.

En jij antwoord niet op mijn argument. Zwaktebod van iemand die échte muziek niet kan waarderen.

RedLightCityBoy
In jou ogen is dit ECHTE muziek, niet voor iedereen.
Voor mij is een 2.5* niet slecht, maar net niet interessant genoeg.
Waarom? nou dat staat al in mijn 1e bericht.
Ik vindt zijn stem wel aardig alleen hij mist geniale nummers imo.

chrismusic
RedLightCityBoy schreef:
In jou ogen is dit ECHTE muziek, niet voor iedereen.
Voor mij is een 2.5* niet slecht, maar net niet interessant genoeg.
Waarom? nou dat staat al in mijn 1e bericht.
Ik vindt zijn stem wel aardig alleen hij mist geniale nummers imo.

Dit is ECHTE muziek, anders had dit nooit op deze site gestaan. Maar ik ben het met je eens dat hij hele mooie stem heeft maar dat de geniale nummers achterwege blijven en dat is zeker een gemiste kans, want potentie heeft ie zeker. misschien dat bij zijn volgende album, hij een betere album neerzet dan dit album.

RedLightCityBoy
Wel ECHTE muziek dat het legaal is niet natuurlijk.
Maar ScudRocket bedoelde de kwaliteit ervan, dat dat ECHT is

chrismusic
RedLightCityBoy schreef:
Wel ECHTE muziek dat het legaal is niet natuurlijk.
Maar ScudRocket bedoelde de kwaliteit ervan, dat dat ECHT is

dat begreep ik ja maar verwoord het dan op een andere manier want echte muziek klinkt een beetje merkwaardig net als dat "objectie mening" merkwaardig is.

avatar van TheFunkyM
Pff

Als iemand dit album eentonig vind en het dus niet top vind.. dan kan dat toch.. een 2,5 geven is niet eens slecht, dus een haat stem is het niet...

Iedereen heeft een ándere mening over muziek, beetje raar om daar iemand op aan te vallen..

ik verlaag btw deze cd met een half.. ik blijf het een gevarieerd plaatje vinden alleen er is geen nummer die mij kan pakken, ook skip ik te veel van deze cd..

***

LoveStoned
TheFunkyM schreef:
Pff

***

Helemaal mee eens. Maar even tussendoor. Dat nummer 'I'm Yours' is toch niet geschreven door hem? Die melodie is zo... Tja... Cliché?! Ik zo zelfs durven te zeggen dat ik het ook had kunnen bedenken. Is het een cover?

LoveStoned
ScudRocket schreef:

Het IS eentonige muziek. Probeer er maar mee te leven, vriend.

Elke melodie is cliché, het zijn maar nootjes die na elkaar geplakt worden, LoveStoned. Jammer dat je het niet bedacht hebt hoor!! Daarnaast is het geen cover en misschien klinkt het bekend omdat ie regelmatig langskomt/kwam op radiostations waar die 'eentonige muziek' op gedraaid werd.
Het is de uitvoering van I'm Yours die het zo fascinerend maakt. Het eerste refrein heeft enorm veel ritmiek in zich, door slechts gebruik te maken van de staccato's van de gesproken woorden. Daarnaast zit er enorme Feel-Good boodschap in, die in ieder geval mij erg aanspreekt.

I’d been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
My breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed

Het gaat erover zorgen opzij te zetten, het is vergelijkbaar met het 'Oh meisje!'-liedje dat op dit moment populair aan't worden is. Of vergelijkbaar met Three Little Birds van Bob Marley. Zulke muziek werkt gewoon heel goed in zomers.

En LoveStoned, probeer nou niet een oude discussie naar boven te halen die alweer af en gesust is. Mensen kunnen nou eenmaal van mening verschillen. Ik vind dit een prachtig plaatje, dat betekent niet dat jij dat ook moet vinden.

Ben ik nou de enige van wie 'Love for a child' toch echt het favoriete nummer is?

Vorige week een limited edition uitgekomen! Gelijk binnengehaald.

Het betreft het album met 2 extra discs. Op de een staan de drie EP's en op de andere een live-opname van een optreden in de Highline Ballroom in NewYork.

Erg fijne extra's als je het mij vraagt.

Voor de mensen die het album toch niet helemaal trekken, kun hem herontdekken bij de EP's. Rustige akoestische uitvoeringen geven een andere kijk op het album en live is Jason eigenlijk nog veel beter! Ik kan begrijpen dat sommige nummers als Coyotes en The Dynamo of Volition op het reguliere album te druk vinden. Check de EP's dus.Daarnaast zit er voor de fans ook nog een livetrack van het concert in Paradiso.

De DVD is ook zeker de moeite waard. Lekker live-opname, waar de man toch echt op z'n best is!

Ik weet niet of de tracklist van de extra cd moeten toevoegen? Het zijn eigenlijk de reguliere EP's: We Sing, We Dance en We Steal Things.

Ik beslis tevens toch maar tot 5 sterren. Nog steeds ben ik niet verveeld door elk liedje van deze CD, en de andere versies van de Ltd. Edition zijn op hun eigen manier heerlijk om naar te luisteren. En tja, Jason live is sowieso een heerlijke belevenis.
Werkelijk een meesterwerk. Voor mij, naast Beck's Odelay, hét album dat begrijpt hoe muziek gebruikt kan worden om boodschappen te versprijden onder luisterpubliek.
Daarnaast bestaan nog 2 stromingen, muziek die probeert te emotioneren en muziek waarin makers hun creativiteit stoppen. Deze elementen vind ik óók gedeeltelijk terug in WS,WD,WST, maar het is vooral een ongelofelijk fijne plaat. Bedankt Jason!

avatar van IntoMusic
Clor schreef:
Ik beslis tevens toch maar tot 5 sterren.

Wrom staat ie bij jou dan nog steeds op 4,5 ster

Hehe bedankt voor het opmerken (a)

avatar van Mctijn
Deze cd wordt naar mijn bescheiden mening wel erg gehyped, terwijl zijn vorige 2 cd's duidelijk beter zijn.
M.a.w: probeer ook eens zijn vorige albums en luister dan nog eens naar dit (in mijn ogen) matige album.

En Jason Mraz is genomineerd voor 3 Grammy Awards. De vorige keer was in 2005. Met Mr. A-Z (Best Engineered Album - Non Classical).

Song of the Year (I'm Yours)
Best Male Pop Vocal Performance (I'm Yours)
Best Engineered Album, Non-Classical (We Sing. We Dance. We Steal Things)