Jason Mraz - We Sing. We Dance. We Steal Things. (2008)

Label: Atlantic

1. Make It Mine (3:08)
  2. I'm Yours (4:03)
  3. Lucky (3:10)

met Colbie Caillat

4. Butterfly (5:00)
  5. Live High (4:12)
  6. Love for a Child (4:06)
  7. Details in the Fabric (5:46)

met James Morrison

8. Coyotes (3:38)
  9. Only Human (4:03)
  10. The Dynamo of Volition (3:37)
  11. If It Kills Me (4:34)
  12. A Beautiful Mess (5:38)
  13. I'm Yours [From the Casa Nova Sessions] * (4:48)
  14. Live High [From an Avocada Salad Session] * (4:04)
  15. If It Kills Me [From the Casa Nova Sessions] * (5:01)
  16. A Beautiful Mess [From a Raining Jane Session] * (5:16)
  17. Make It Mine [From the Casa Nova Sessions] * (3:25)
  18. Butterfly [From the Casa Nova Sessions] * (5:11)
  19. Only Human [From the Casa Nova Sessions] * (4:49)
  20. The Dynamo of Volition [From an All Night Session] * (4:24)
  21. Love for a Child [From the Casa Nova Sessions] * (3:53)
  22. Coyotes [From a Girl in New York Sessions] * (4:20)
  23. Man Gave Names to the Animals [From the Gospel Collection Sessions] * (4:18)
  24. Mudhouse / Gypsy MC [Live from Amsterdam] * (7:00)
avatar van midnight boom
IK vind het nummer make it mine is heel leuk maar voor de rest (op i'm yours en het duet met james morrision) is het echt niks.
IK vinfd het veel te gelikt, alles klopt aan deze plaat nergens word het spanned En dat is zo saai. hij is vast bedoeld als een lekker ontspannende cd, nou ik zit me er erg aan te iriteeren. niet mijn muziek.

Net een 2*

khonnor
saaie boel

khonnor schreef:
saaie boel

Daar kan de gemiddelde bezoeker iets mee. Bedankt voor de zeer verhelderende recensie...

khonnor
mmmmm.... effe een paar woorden meer gebruiken, op speciaal verzoek

mooie jongen maakt eenvoudige liedjes die nog minder emotie losmaken dan de gemiddelde prostituee op de reeperbahn. mooie jongen heeft eigenlijk niks te vertellen, doet niks speciaals, doet niks opvalllends maar haalt dankzij de marketingmachine van de platenfirma toch een redelijke verkoop. mooie jongen zal binnen een jaartje al lang vergeten zijn vanwege liedjes die niet blijven hangen, niet verrassen, niet ontroeren of voor euforie zorgen.

m.a.w. saaie boel

avatar van IntoMusic
Ik zeg niks meer, want jouw onderbouwing is werkelijk lachwekkend te noemen. Misschien eerst even verdiepen in wie die zanger eigenlijk is en of daar inderdaad een grote 'marketingmachine' achterzit zoals bijvoorbeeld een Robbie Williams of James Blunt...

Maar zoals altijd verschillen smaken en zeker ook onderbouwingen

avatar van Lennonlover
soms wel leuke dingen op te horen, maar ik kan de redenering van khonnor wel volgen. 2,5*

Ik vind het een heel erg leuk spannend album juist, maar net niet geweldig. Ik weet niet waarom, ik geef gauw 5'en. Maar nu niet .

avatar van RestLove
Het blijft een kwelling voor fans als 'hun' artiest bekend wordt bij het grote publiek...en zo voelde ik me ook een beetje. Dit is dan een luchtige plaat die niet aan de eerste 2 kan tippen en waar veel mensen dan ook weinig om zullen geven (I'm Yours uitgezonderd). Als de beste man weer besluit Nederland aan te doen ben ik er 100% bij om de unieke, multigetalenteerde Mraz-machine aan het werk te zien. Hopelijk is het dan weer rustig, dus niet zoals in de HMH...dan voel ik me weer een beetje gelukkig.

avatar van IntoMusic
Conclusie: artiesten moet je niet kunnen delen, maar heel egoïstisch voor jezelf kunnen houden

avatar van RestLove
IntoMusic schreef:

Zeer zeker niet, muziek is per slot van rekening van ons allemaal, een cultureel erfgoed als je het zo wil zien. Ik kan me echter wel eens achter mijn oren krabben als ik zie hoe sommige mensen artiesten gaan waarderen als ze een hitje hebben gescoord. Sommige artiesten zie ik hier liever niet aan ten ondergaan. Maar je had wel een goed punt, ik had het verkeerd verwoord. Ach ja, misschien ben ik ook wel een egoïst

Heerlijke muziek om mee in slaap te vallen of om (huis)werk bij te maken.

Soms zijn de liedjes een beetje aan de rustige kant, maar over het algemeen vind ik het leuke muziek.
I'm Yours en Lucky zijn mijn favorieten, ik krijg er een heerlijk oneindig zomers gevoel van, dat komt ook doordat ik bij het optreden van Parkpop was, wat echt heel relaxt was.

Rene1979
Ik ben normaal een HipHop liefhebber maar na het horen van I'm Yours was ik verrast door het Jazzy geluid van Mraz.
Ik heb het hele album op de pof gekocht bij frs en moet zeggen het hele album klinkt lekker Jazzy!

Tijdens een relax moment zal ik dit vaak draaien,

Ik vind het een lekker album, heerlijke muziek als je een beetje down to earth bent..

avatar van Violet_Hill
Een heerlijk album. Lekkere feel good muziek, om gewoon lekker bij weg te zwijmelen.

If It Kills Me, Beautiful Mess, en Love for a child vind ik de beste nummers van deze plaat. I'm Yours was zo lekker, tot dat die helemaal werd uitgemolken op de radio, jammer.

avatar van kazzie
Ik zou hem eerst 4 sterren willen geven maar ben toch over gegaan om een 3.5 omdat tja waarom eingelijk. Na een tijdje was het toch iets minder dan ik eerst vond...

avatar van Mctijn
Hij zakt naar 2,5* voor mij.
Het niveau is erg gezakt sinds zijn laatste 2 albums vind ik. Zoetsappig en inhoudloos. Jammer, want zijn vorige albums waren prima.

Wel weer typisch dat uitgerekend dit album door de zenders wordt gehyped

Dat is typisch omdat jij 't zoetsappig en inhoudloos vind?

avatar van Shelter
Lekkere zomerse muziek, normaal zou het me enorm storen dat de teksten zeer weinig te melden hebben maar hier toch niet.
Niet alles is even goed maar over het geheel gezien ruim voldoende--> 3,5* tot 4. Ik ga eerst maar eens voor 3,5.

Hele goede liedjes eigenlijk. Vooral 'Coyotes' vind ik heel erg leuk. De liedjes zijn gewoon leuk te horen als je in de tuin zit. Goed album, dus 4 sterren!

avatar van Mctijn
Joël-Toto schreef:
Dat is typisch omdat jij 't zoetsappig en inhoudloos vind?

Ja typisch dat wanneer het niveau zakt de artiest wordt opgepikt door de commerciële wereld. Dit zie je best vaak, bijv. ook bij Coldplay.
Uiteraard is het mijn mening dat het niveau is gezakt, maar gezien de scores (m.n. op andere groter muzieksites) sta ik zeker niet alleen

avatar van Poncho
Ik kocht de CD omdat ik I'm yours een schitterend nummer vind. Lucky en Make it mine halen nog een vergelijkbaar niveau (maar niet even goed) maar de rest van de CD is vééél te gelikt. Kapotgeproduced noem ik dat, volgens mij zijn die liedjes honderdduizend maal aangepast alvorens op de CD te zetten. ze klinken allemaal even slap. Waar lucky je volledig aan de beste momenten met je vriendin doet denken, en I'm yours je volledig in de zomer brengt, doet de rest van de CD mij eerder in slaap vallen.

een 2.5 hoewel die twee nrs een dikke 5 waard zijn (en make it mine een 4)

Gelikt doet me meer denken aan zoetsappig, en zoetsappig vind ik juist die nummers die jij noemt. NIet dat ik dat erg vind hoor.

Saaie boel..

Nogal ja.

avatar van Luky12
Lekker album !
Jason mraz is een aanwinst voor de hedendaagse pop muziek.
Met I'm Yours is gewoon lekker en make it mine en coyotes vind ik persoonlijk goed.

avatar van Shelter
Dit album is nu echt kapot gedraaid, je hoort die gast echt overal.
Net als james blunt, wat ook een alleraardigst album was kan je zo een album verneuken.
Ik neig dan ook flink naar beneden te gaan omdat het me nu te eentonig klinkt.

avatar van stoepkrijt
Heerlijke muziek! Meteen een goeie opener met Make it mine. De laatste paar nummers vallen wat tegen, blijven niet echt hangen. Voor de rest lekker afwisselend album, Mraz laat horen dat-ie fanastisch muziek kan maken.

avatar van hoi123
Lekker album, ik vind vooral live high and make it mine echt lekkere nummers. Alleen lucky vind ik een beetje een zeurnummer.

4 sterren.

Dit is een goed voorbeeld van politiek correcte muziek;
Prima voor in een supermarkt, maar een discotheek of een kroeg zal het nooit halen. Leuk voor de zondag ochtend, maar meer ook niet.

tuktak
dus in een discotheek of in een kroeg hoor je politiek incorrecte muziek?