Jason Mraz - We Sing. We Dance. We Steal Things. (2008)

Label: Atlantic

1. Make It Mine (3:08)
  2. I'm Yours (4:03)
  3. Lucky (3:10)

met Colbie Caillat

4. Butterfly (5:00)
  5. Live High (4:12)
  6. Love for a Child (4:06)
  7. Details in the Fabric (5:46)

met James Morrison

8. Coyotes (3:38)
  9. Only Human (4:03)
  10. The Dynamo of Volition (3:37)
  11. If It Kills Me (4:34)
  12. A Beautiful Mess (5:38)
  13. I'm Yours [From the Casa Nova Sessions] * (4:48)
  14. Live High [From an Avocada Salad Session] * (4:04)
  15. If It Kills Me [From the Casa Nova Sessions] * (5:01)
  16. A Beautiful Mess [From a Raining Jane Session] * (5:16)
  17. Make It Mine [From the Casa Nova Sessions] * (3:25)
  18. Butterfly [From the Casa Nova Sessions] * (5:11)
  19. Only Human [From the Casa Nova Sessions] * (4:49)
  20. The Dynamo of Volition [From an All Night Session] * (4:24)
  21. Love for a Child [From the Casa Nova Sessions] * (3:53)
  22. Coyotes [From a Girl in New York Sessions] * (4:20)
  23. Man Gave Names to the Animals [From the Gospel Collection Sessions] * (4:18)
  24. Mudhouse / Gypsy MC [Live from Amsterdam] * (7:00)
hier verheug ik me echt op!!

oh ik ben zó benieuwd..

avatar van Reijersen
Anders ik wel!

ook de nummers met James Morrison en Colbie Caillat zullen ongetwijfeld goed zijn

tuktak
de nieuwe ep belooft veel goeds voor dit nieuwe album! lekker weer.

Eindelijk een cd van hem waar I'm Yours op staat, naar mijn mening een van z'n beste nummers. Het is afwachten geblazen.

deze plaat zou toch ergens in mei uitkomen?? eerst meen ik een releasedatum gezien te hebben! is de release uitgesteld dan?

avatar van jariktoet
Wat is de releasedatum?

avatar van Carolaah
"The complete CD will be released on Tuesday, May 13th"

Aldus de officiële website van Mr. Mraz himself.
Neem aan dat hij dan ook in Nederland beschikbaar is.
^^ Ben benieuwd..

Zie net trouwens dat z'n live-cd 'Tonight not again' er niet bij staat.. Dat ga ik eens snel veranderen.. da's voor mij echt 1 van de beste live-albums allertijden

zie net op bol.com dat de releasedatum 9 mei is!! nog 6 dagen wachten.

Ben erg benieuwd! I'm Yours en Lucky zijn in ieder geval al erg goed! En het nummer met James Morisson voor zover ik kon horen op YouTube ook.

op bol.com staat nu beschikbaar vanaf 16 mei, het is dus een week uitgesteld

avatar van Pauwl
In zijn nieuwsbrief van een paar dagen geleden: "Starting May 9th, we will stream We Sing. We Dance. We Steal Things. on Jason's Myspace page four days before the official release!"

Dus voor de nieuwsgierigen, ga naar http://www.myspace.com/jaso...

avatar van Carolaah
Het album is gelekt, natuurlijk kon ik het niet laten ook even te luisteren, aangezien ik wel erg benieuwd was.

Hmm, wat zal ik er van zeggen..
Er is wel degelijk een verandering in muziek waarneembaar..
Wel duidelijk weer Mraz, maar een beetje meer poppy/funky en lichtelijk jazzy en slow.

Niet slecht, maar toch spreekt dit album me minder aan dan voorgaande albums.. Kwalitatief iets minder lijkt het wel..
I'm yours is ook in een wat populairder geluid gestopt, klinkt wel lekker, maar het orginele geluid vond ik toch mooier/puurder klinken.

De duetten zijn wel goed geslaagd, en dan de nummers;
Make it mine is een goede starter van de cd. Lucky is geslaagd, mooi relaxt, Details in the fabric is ook mooi, Coyotes is een erg fijn nummer in een ietwat elektronisch jasje gestoken wat het wel aangenaam maakt, The dynamo of volition is wel erg Jamiroquai-achtig, maar dan lang niet zo goed . Wel leuk, maar niet echt geweldig. Only Human vind ik niks, de nummers 4-6 doen me ook weinig, beetje relaxt maar 'saai' zo op het eerste gezicht. If it kills me hmm, ja doet me ook niet zoveel, beetje zeurderig, wel aardig deuntje, dan de afsluiter 'beautiful mess' een mooie ballad, maar ook dit is niet echt iets bijzonders vind ik.

Helaas, dit album pakt me zo in eerste instantie niet echt. Terwijl ik toch wel een groot fan van Mraz ben.
Een paar geweldige nummers, maar het geheel is wat te rustig en af en toe eentonig, jammer. Het pakt me gewoon (nog) niet.
Een lichte 3,5.

avatar van Mctijn
Ik heb de cd nu 1x geheel beluisterd en ben teleurgesteld.
De über-catchy nummers van de vorige cd zijn op 1 na (I'm Yours) niet aanwezig op deze cd. Het geheel is erg relaxt en layed back, maar weet mij geen moment echt te boeien, wat de vorige 2 cd's wel konden. Dit is wel een ideale "zwoele zomeravond met een glas wijn cd", maar is dat eigenlijk geen synoniem voor "lege" muziek?

Het neemt niet weg dat er enkele sterke nummers op deze cd staan. I'm yours (al is de oude versie beter), Coyotes, If it Kills me en A Beautiful Mess zijn nummers waar Mraz het niveau van zijn vorige 2 cd's haalt. Vooral de laatste 2 nummers bewijzen dat Mraz gewoon uitblinkt in het zingen van 'funky' popballads. If it Kills me is naar mijn mening met voorsprong het beste nummer van de cd, lekker zoet, zoals Mraz hoort te klinken

Zijn liefde voor het geloof is ook duidelijk te horen in sommige nummers, wat mij persoonlijk niet zo aanspreekt, maar dat terzijde.

Nee, ik voorspel helaas geen Europese doorbraak voor Mraz met deze cd. Dat had hij beter met zijn vorige cd kunnen proberen.

tuktak
beste album tot nu toe van jason mraz. elk album wordt het allemaal wat professioneler zonder dat het te commercieel wordt. jason mraz is natuurlijk al een grote jongen in azie en amerika, in nederland weet hij toch ook al best een flinke schare fans om zich heen te verzamelen. naar mijn idee veelal john mayer liefhebbers, die een alternatief zochten. Zelf ben ik juist niet zo gecharmeerd van john mayer, die mij niet catchy en pakkend genoeg is. jason mraz weet op dit album veel gevoel te leggen, mooie liedjes te maken, zonder dat het zijn oprechtheid verliest. gastartiesten zijn leuk gekozen, ik wist niet dat ik james morrison nog zou kunnen gaan waarderen. im yours en live high zijn wat mij betreft de toppers van het album. deze 2 stonden al op de we sing ep, dus misschien ben ik bevooroordeeld.

heb em net voor de eerste keer beluisterd en ik kom tot de conclusie dat het eerste album in mijn ogen het best blijft maar dit kan nog wel veranderen.

avatar van landrover
Details in the Fabric blijft keer op keer mooi...ook de andere collabo met Colbie Caillat is lekker nummer, die wat makkelijk in het gehoor ligt...
Voor de rest is het een supercd waar het niveau geen enkele keer inzakt.

avatar van blur8
Fijne luisterpop.

avatar van IntoMusic
Ja...absoluut een lekker pakkend album, waarin ik bij het eerste nummer een tikkie Jamiroqua bespeurde. Voor de rest inderdaad lekkere luisterpop die ik absoluut hoog van niveau vind.

Carolaah schreef:

[...]

Wel grappig,, ik vind track 4-6 juist erg lekker. De rest van het album trouwens ook. Zittern bijna geen twijfels tussen.

tuktak
haha jah vind ik ook. butterfly is mijn favoriete track momenteel. draai deze cd echt veel. ik word er vrolijk van. meestal draai ik tot en met track 7 en dan stop ik hem, het 2e deel vind ik net ietsje minder pakkend allemaal.

Die samenzang op Lucky is echt verbluffend. Beste nummer van het album. Ik weet nog niet hoeveel stemmen ik eraan moet geven. Ik heb nog nooit echt naar zulke singer-songwriter-muziek geluisterd. Zoals eerder geschreven is het allemaal wat licht. Een hoop van de muziek is alweer voorbij voordat ik er ook maar iets van heb gemerkt!
Maarja hij heeft een zeer relaxte stem om naar te luisteren, dat mag gezegd worden.

avatar van Lennonlover
Doet me wat funky of reggae aan, dit album. Ben er aan begonnen en ben halfweg.

Mijn gedacht erover komt.

Heerlijk:) Kan niet veel meer zeggen.
Nummers als Make it Mine, Butterfly, Lucky en Live High word ik erg vrolijk van.
Ook de twee meer 'electronische' liedjes Coyotes en The Dynamo of Volition klinken lekker en ook in de rustige/serieuzere nummers Details in the Fabric en Beautiful Mess weet hij voor mij zijn eigen sound mooi te laten horen en me aan te grijpen.

****

Inmiddels 4,5*. Vooral omdat het te licht is om 5* (aka 'echte klassieker') te krijgen. Het zijn relatief simpele lyrics en sommige liedjes komen niet verder dan een gitaar en een strijker. Toch is het voor deze zomer wel 5* waard.

Wie had ooit gedacht dat ik zulke 'normale' pop zo leuk zou vinden Er is geen album dat ik meer geluisterd heb dan deze, de hele zomer lang al. Overigens vind ik Lucky in de verste verte niet meer het beste nummer, I'm Yours is heel erg gegroeid en If It Kills Me vind ik ook zeeeeer goed te pruimen.
Deze muziek doet iets met me, en ik weet dat ik er verdomd vrolijk van wordt

avatar van FunkyMonk
Damn, I'm yours is zo'n lekker zomernummertje. Ideaal voor op reis. Ik ga het album snel checken.

Van zijn voorgaande albums was ik gewend om 'wordplay' in zijn nummers te horen, dat wil zeggen half rappend harmonieus spelend met woorden, iets wat je op dit album alleen terugvindt op Dynamo of Volition. Maar na 2 albums wil je ook wel eens iets anders horen van deze getalenteerde singer/songwriter.

Het is duidelijk dat Mraz een andere richting op is gegaan met dit album. Ten eerste: De fantastische samenwerkingen met James Morisson (Details In The Fabric, Damien Rice achtig nummer) en Colbie Caillat (Lucky, vrolijk zommernummer) die beide in hun eigen orde perfect zijn. Ten tweede: Meer laidback dan Mr. A-Z en WFMRTC, wat heel soms Jack Johnson-achtig aandoet maar vooral Mraz zijn eigen unieke sound is.

Dit is een van de albums die ik heb waarvan het ene nummer niet drastisch onderdoet voor een ander. Of ik dit album tegen de winter nog beluister, is zeer de vraag. Maar wanneer volgend jaar de lente weer aanbreekt, zal dit album ongetwijfeld weer niet uit mijn cd-speler weg te slaan zijn. Een *5

avatar van hendriku
Heerlijk dit! Weer zo'n fijne plaat die je tussen neus en lippen door even ontdekt.

wat een heerlijke plaat. Bijna de hele weg richting Frankrijk aan gestaan. Vrienden vroegen in welke categorie deze muziek paste. Mijn geniale antwoord "niets aan hand muziek". Voor zowel winter en zomer zou ik zeggen. een 4.5