10cc - Collected (2008)

Rock / Pop
Label: Universal

1. The Wall Street Shuffle (3:52)
  2. The Things We Do for Love (3:21)
  3. Good Morning Judge (2:54)
  4. Dreadlock Holiday (4:27)
  5. Marriage Bureau Rendezvous (4:05)
  6. Don't Turn Me Away (5:01)
  7. People in Love (3:45)
  8. I'm Mandy Fly Me (5:19)
  9. Feel the Love (5:08)
  10. Don't Hang Up (6:19)
  11. It Doesn't Matter at All (4:00)
  12. For You and I (5:25)
  13. Lifeline (3:28)
  14. I'm Not in Love (6:01)
  15. I Hate to Eat Along (2:55)
  16. Feel the Benefit (Parts 1, 2 & 3 ) (11:34)
  17. Art for Art's Sake (5:57)
  18. Somewhere in Hollywood (6:41)
  19. Old Wild Men (3:23)
  20. Life Is a Minestrone (4:40)
  21. You've Got a Cold (3:34)
  22. Tokyo (4:33)
  23. Reds in My Bed (4:14)
  24. From Rochdale to Ocho Rios (3:48)
  25. One-Two-Five (5:09)
  26. Food for Thought (3:29)
  27. Les Nouveaux Riches (5:10)
  28. Channel Swimmer (2:51)
  29. Run Away (4:02)
  30. Don't Squeeze Me Like Toothpaste (3:39)
  31. Woman in Love (6:11)
  32. Welcome to Paradise (6:13)
  33. The Second Sitting for the Last Supper (4:23)
  34. Donna (2:56)
  35. Rubber Bullets (5:17)
  36. The Dean and I (2:52)
  37. Silly Love (3:15)
  38. Une Nuit a Paris (Part 1) / the Same Night in Paris (Part 2) / Later the Same Night in Paris (Part 3) (8:39)
  39. Lazy Ways (4:16)
  40. Godley & Creme - Five O'Clock in the Morning (3:53)
  41. Graham Gouldman - Sunburn (2:58)
  42. Godley & Creme - An Englishman in New York (5:50)
  43. Graham Gouldman - Love's Not for Me (2:41)
  44. Memories (4:28)
  45. Godley & Creme - The Power of Love (4:11)
  46. Godley & Creme - Under Your Thumb (3:43)
  47. Wedding Bells (3:26)
  48. 24 Hours (7:59)
  49. Godley & Creme - Cry (3:58)
  50. Godley & Creme - A Little Piece of Heaven (3:41)
  51. Hotlegs - Neanderthal Man (4:13)
avatar van Peter88
Het is dan wel de zoveelste verzamelaar va 10cc, maar ik denk tot nu toe ook wel de beste. In ieder geval de meest complete, maar naast de overbekende nummers ook albumtracks die ook zeker de moeite waard zijn, en solonummers van Graham Gouldman en Godley & Creme

bikkel
Fantastische compilatie van 1 van de origineelste bands uit de 70er jaren.Zeer eigenzinnig en muzikaal zeer hoogstaand.De periode met Godley&Creme geniet wel mijn voorkeur.Je kreeg dan een mix van melodieuzere nummers en kolderiek spul.Goed ook dat de soloperiode van dit duo niet is achtergebleven.

avatar van Bluebird
Ik mis hier ook idd weinig op, alleen wat geflopte singles uit de beginjaren zoals o.a. The Sacro-Iliac en Johnny Don't Do It. Echter het meest essentiele is beslist aanwezig waaronder, o vreugd, het magistrale Feel The Benefit. 10cc's opus magnum wat mij betreft.

avatar van kaztor
Ik denk dat ik deze ook ooit nog eens aanschaf.
Vind het toch wel het soort band waarvan je iets in je kast moet hebben staan als muziekliefhebber.

bikkel
Vind ik ook een waanzinnig nummer,al heb ik een voorkeur voor de Liveversie die voorkomt op Live and Let Live(1977)
Er had ook wel wat meer geput mogen worden uit de begintijd.Ik mis nummers als The Worst band in the world,Hotel en het absurde Clockwork Creep.Maar zo heb je altijd je voorkeuren.Over het algemeen petje af voor de samenstelling.

bikkel
Dan is dit zeker een aanrader kaztor.Heb je van de hele 10cc periode een mooie doorsnee.Ikzelf ga meer voor de beginperiode tot het moment dat Godley&Creme opstappen.
Ik vind eigenlijk maar 2 albums zonder G&C echt goed.
Namelijk:Bloody Tourist(1978)en Windows In The Jungle(1983)

avatar van kaztor
Tsja, vind eigenlijk al die singletjes die ik van ze ken wel geslaagd te noemen. Ook leuk dat de vergeten single One-Two-Five opgenomen is. Mijn oudste broer had dat singletje en ik vond het al als jong grut heel fijn (hij had ook Dreadlock Holiday op single en die lp met die duiker erop). Van Godley & Creme had ie ook An Englishman In NY. Vond ik altijd erg leuk. Feel The Love en Food For Thought waren van later, maar die vind ik ook erg goed. Laatst in Amsterdam zag ik deze cd nog liggen, m'n maatje vind het maar foute 70's muziek, maar ik mag dit zeker wel. Misschien fout, maar toch niks mis mee!

bikkel
10CC was een intiligente popgroep.Later werd het wat toegankelijker,braaf en misschien wat minder diepgaand.Maar foute 70's muziek,zeker niet.Deze gasten konden echt wel wat.
De Lp met de duiker erop is overigens Deceptive Bends uit 1977.
Hier staan hits op als:The Things We Do For Love en Goodmorning Judge.

avatar van Gert P
Vindt dit helaas een middelmatige verzamelaar, hoewel best kompleet lijkt me.
Ken niet alles van ze maar had het met 2 cd's ruimschoots volstaan.
Cd 1 is over het algemeen wel goed, ook niet alles mijn smaak maar cd 2 vanaf nummer 21 t/m 27 hadden ze er voor mij al zo af kunnen laten.
Nu ben ik ook niet echt een fan van deze muziek maar nummers als Feel the benefit en Mandy fly me, Art for artsake en dat soort nummers zijn hoogstandjes.
Heb hem eerst gedownload en zal hem nog eens draaien maar of het ook een aankoop wordt?

Father McKenzie
Ik vind deze gewoon stukken beter samengesteld.

avatar van Gert P
Staat oa. feel the benefit weer niet op en ook veel slechtere nummers.

Wou dat ik het zelf samen mocht stellen, nou ja dan maar niet kopen.

avatar van Bluebird
Mee eens. Ik zou iig ''Collected'' wel verkiezen boven alle tot nu toe verschenen verzamelaars.

avatar van kaztor
Die 3de cd lijkt mij hier ook wat waardiger dan die van de andere.
Ik heb helemaal niks met Wax (behalve als ik het voor m'n auto gebruik), dus zie ik liever meer Godley & Creme.

avatar van kaztor
Heerlijke collectie is dit, jongens! Over het algemeen is het gemoedelijke popmuziek van het betere soort, bij vlagen inventief gebracht, en bij veel nummers heb ik zoiets van 'waar heb ik dit eerder gehoord?' De zijsprongen sluiten naadloos aan bij het geheel. Ook leuk dat men met het allereerste nummer eindigt.
Top-collectie!

avatar van LucM
10CC was één van de meest inventieve bands van de jaren '70, een band die ik destijds koesterde. Op het eerste gehoor luchtige popsongs, maar bij nadere beluistering met veel diepgang en gelaagd.
Hier staan niet alleen de beste 10CC-nummers maar ook die van de afsplitsing Godley & Creme en ook de hit onder de naam Hotlegs (pré-10CC).
Talrijke popklassiekers waarbij diverse invloeden in hun eigen stijl zijn geïntegreerd (Beatles, symfonische rock, reggae) en die vooral getuigen van grote klasse.
De volle 5 sterren dus voor deze prachtige compilatie, al speelt jeugdsentiment hier ook wel een rol.

avatar van Gert P
Heb hem toch maar aangeschaft voor de wel mooie nummers.
Ook iets verhoogd naar 3 omdat hij nu toch iets beter luisterd.
Maar 3 cd's blijft teveel van het goede.
Ze hadden toch echt beter de absolute top nummers er op kunnen zetten.
Zoals numer 10 van cd hoeft ook niet voor mij en de al eerder aan gegeven nummers van cd 2.
Maak er zelf nog wel een verzamelaar van.

Father McKenzie
@LucM, bij mij ook puur jeugdsentiment, ik blijf een zwak hebben voor deze band. Ook al had ik al die andere verzamelaar, hier staan toch nog dingen op die ik niet van ze had, Feel The Benefit is schitterend, uiteraard!
Topverzamelaar van helaas te vroeg gesplitte topband!

En een kleine 4 uur muziek voor de prijs waarvoor je normaal maar een enkel-cd koopt, vind ik echt geen geld!

De 2de cd vind ik toch grotendeels overbodig hoor,
blijf het wel een uitgebreide verzamelaar vinden maar niet een echt goede.

had zelf liever een ander nummer volgorde gehad, nu moet ik alle cd 's wel opzetten en programmeren en dat cd 2 voor 2 nummers!

avatar van Bluebird
Je kunt toch gewoon je favoriete nummers kopieren en op 1 of 2 cd's branden? Wat mis je dan precies op deze compilatie?

avatar van kaztor
Ach, cd 2 vind ik nog steeds heel leuk, hoor. Bevat toch pareltjes als Life Is A Minestrone, One-Two-Five, Art For Art's Sake, Hollywood en Supper. En de andere nummertjes daarop vind ik ook verre van slecht.

avatar van Running On Empty
Een hoop 10CC voor 14 Euro ! Lijkt mij een prachtcollectie die ik in het weekeinde eens goed ga beluisteren !

Bluebird schreef:

mis niks, staan gewoon teveel slechte en slaapverwekkende nummers op.
Maar als ik wilde kopieren en branden had ik hem niet hoeven te kopen.

Cd2 is eigelijk alleen voor mij Art for artsake interessant en een klein beetje dan life is a minestrone maar die laatste dan als opvuller.
Verlaag mijn stem toch weer, gewoon een 5.- 2,5 ster.

Father McKenzie
Slaapverwekkende nummers? Luisteren wij wel naar dezelfde plaat? Dit is voor 90 % pure Grand Cru Classé, maatje!

avatar van Gert P
Ook daar kunnen smaken in verschillen.

Food for thought, dreadlock holiday, channel swimmer, Run away, donna, From Rochdale to ocha rios enz. hadden er niet op ge hoeven en ja daar valt over te twisten maar ik vind het niks.

Mijn nummer van deze 3 collected is feel the benefit en daarna mandy fly me en art for artsake.

avatar van Running On Empty
Ik had al een verzamelaar van 10cc maar dit is wel de meest complete die ik uberhaupt kan vinden. Drie pracht CD's voor maar 14 Euro. Echt schitterende nummers hebben ze gemaakt die hier allemaal prachtig zijn verzameld.

dVTB
Ik heb deze cd dit weekend gekocht, puur op basis van het tv-spotje waarin een paar hits voorbijkomen en op basis van het feit dat ik nummers als "I'm Not In Love" en "The Things We Do For Love" erg leuk vind.

Ik moet zeggen: ik ben aangenaam verrast en er is een hele wereld voor me opengegaan! Nooit geweten dat 10cc zo'n breed oeuvre heeft en dat de bandleden zo experimenteel bezig zijn geweest. De ene keer neigt het naar Queen, de andere keer klinkt het als The Sparks of als Soft Cell.

Ik loop al een paar dagen met nummers van deze cd in mijn hoofd rond. Met name "Lazy Ways" en "Under Your Thumb" vind ik erg goed. Sowieso vind ik de derde cd het meest boeiend van de 3. Ik ben in elk geval erg blij met deze aanschaf, die zonder meer een waardevolle aanvulling op mijn muziekcollectie is.

Kid A(cid)
Pfftt... Echt teveel geweldige popliedjes om door te komen. Heel erg mooi, kwantiteit en kwaliteit doen niet voor elkaar onder. Toch is bijna 4 uur toch wel heel lang...

Kid A(cid) schreef:

Vind een uur al lang.
Jammer dat de beste nummers niet op 1 cd staan, nu moet ik soms voor 2 nummers een cd opzetten terwijl ik bij anderen wat moet skippen.
Eigelijk heb ik wel spijt van deze koop want na die 2 draaibeurten die ik deze cd gegeven heb komt die nooit meer tevoorschijn.

avatar van bikkel2
Pluspunt blijft de aanwezigheid van de eerste solosingle van G & C ,
Five ' O Clock In The Morning . Een bijna vergeten pareltje .

avatar van gaucho
Nee, dit is geen verzamelaar om helemaal achter elkaar te draaien. Maar ja, welke artiest of groep blijft nou wél 3 CD's achter elkaar interessant? Dit is meer een naslagwerk van heel veel leuke 10cc-momenten, waarvan je zo af en toe eens wat stukken draait.

10cc is een absoluut ondergewaardeerde band die een waardiger plaats had moeten krijgen in de pophistorie. Misschien zijn ze te lang doorgegaan met hun gekoketteer met reggae, want daar kreeg ik op het laatst wel een beetje genoeg van.

Natuurlijk valt er op elke verzamelaar wel wat aan te merken. Zo hadden wat mij betreft slappen nummers als I hate to sleep alone (en niet 'along' zoals het boekje abusievelijk vermeldt) en Don't squeeze me like toothpaste (een non-album B-kantje dat niet voor niets een non-album B-kantje was) er niet op gehoeven.

Wél weer leuk is dan dat alle leuke Godley & Creme singles erop staan: mijn persoonlijk favoriet Under your thumb, alsook leuke singles als Wedding bells en A little Piece of heaven en zelfs, zoals Bikkel2 ook al opmerkte, het prachtige Five o'clock in the morning.

Plus de moeilijk te vinden solosingles van Graham Gouldman, Sunburn (uit de gelijknamige, geflopte film met Farrah Fawcett-Majors) en Love's not for me (uit zijn eigen Animalypics-filmproject - zou die plaat ooit nog eens op CD verschijnen?) Alleen al daarom is dit de meest complete 10cc verzamelaar.

Gemiddeld een ruime 4 voor de muziek en een krappe 4 voor de songselectie. Maakt toch een prima afgeronde 4 bij elkaar.