Joan As Police Woman - To Survive (2008)

Label: Reveal

1. Honor Wishes (4:37)

met David Sylvian

2. Holiday (4:27)
  3. To Be Loved (3:03)
  4. To Be Lonely (4:55)
  5. Magpies (5:06)
  6. Start of My Heart (4:33)
  7. Hard White Wall (4:12)
  8. Furious (3:24)
  9. To Survive (5:24)
  10. To America (5:41)

met Rufus Wainwright

avatar van musicfriek
Talentvol is ze zeker. Luister het nu voor het eerst deze To Survive. Real Life heb ik nog steeds op 5 sterren staan, een klassieker in mijn ogen. Wat ik op dit album hoor is eigenlijk niet veel nieuws, het heeft veel weg van haar debuut. Maar wat vind ik haar stem toch heerlijk! Die verveelt mij geen minuut. Ik ben nog maar op de helft en tot nu toe is Magpies wel favoriet. Straks het nummer met Rufus, spannend!

Volgens mij is dit album na een aantal draaibeurten niet meer uit mijn cd-speler te slaan. Go Joan!

Ik heb dit album nu echt al ontelbare keren gedraaid inmiddels waarvan een groot deel ook vanaf cd.
Zelf heb ik geen voorkeur voor dit album of het debuut. Ik kan me wel voorstellen dat meer mensen naar het debuut neigen omdat de verrassing er nu wat af is, maar kwalitatief vind ik ze gelijkwaardig aan elkaar.
Heerlijk.....

avatar van timhardt
Hij groeit, hij groeit, nog steeds.....net als aero kan ik nu echt niet meer kiezen tussen dit en het debuut. Enkel magpies weerhoudt me op dit ogenblik nog even om de volle mep te geven!

avatar van Ceasar
Nou, ik kan wel kiezen, hoor! Deze vind ik echt veel beter. Alle composities kloppen en zijn ijzersterk. Op Real Life staan toch wel een aantal tracks die ik ik meestal skip. Op dit album sla ik niets over. En bovendien vind ik dat haar zangprestaties ook vooruit gegaan zijn. Fantastisch album!

avatar van timhardt
timhardt schreef:

toch gebeurd: 5*: prachtige cd, maar eenvoudig? nee, enkel voor gevorderden dus!

avatar van pejo
Start of my heart is een ultiem kippenvelnummer.
Goed bezig, die Joan.....

avatar van predator
Meteen haar eerste cd gekocht, maar deze blijft toch m'n favoriet. Gewoon lekker opzetten en luisteren.

avatar van Peter88
Mooie plaat. Sommige nummers doen zelfs toch een beetje denken aan Jeff Buckley. Dat had ik met name bij To Be Lonely. Start of My Heart is wat mij betreft het mooiste nummer van het album. Een ander noemenswaardig hoogtepunt is de laatste track To America met Rufus Wainwright. Typisch een nummer dat bij Rufus Wainwright past

avatar van thelion
Begin dit album steeds beter te vinden....... typisch geval van een groei plaat..... 0.5* der bij naar 4*

avatar van gherdt
Nog niet aandachtig geluisterd maar tijdens de afwas in dit benauwde kloteweer klonk dit als een wollig, zeurderig en vervelend plaatje. De oubollige productie was op Real Life ook al storend maar daarvoor was genoeg compensatie via prachtige liedjes als bijvoorbeeld Christobel. Die heb ik hier nog niet kunnen ontdekken, belegen shit. Jammer van zo'n spontane dame met prachtstem. Dit ongenuanceerde bericht komt na 1 luisterbeurt, misschien dat ik nog wat aardiger wordt voor To Survive. Maar dan moet ik 'm wel weer luisteren en daar heb ik geen zin in!

avatar van gherdt
Maar ik lees hierboven ongeveer tien keer dat het een groeiertje is, later meer dus..

avatar van bloempje24
gherdt schreef:

Ik hoop dat je de afsluiter niet gemist hebt? In mijn oren een prachtig nummer en een tikkeltje anders dan het gros van de nummers op deze plaat.

beaster1256
zeer mooie opvolger van real life , heb gehoord dat ze nog het liefje geweest is van jeff buckley , klopt dat ???

beaster1256 schreef:

Gewoon erg goed!

avatar van Martin Visser
jeetje man, net weer eens rustig geluisterd tijdens een lange autorit... het begint nu pas tot me door te dringen wat een geweldig goeie plaat dit is. prachtige liedjes, mooie sfeer, verrassende composities, fantastische stem en toch net iets beter, voller, volwassener, verrassender dan het debuut

wel een spuuglelijke artwork. alleen de front cover is mooi. het binnenwerk is kitscherig en veel te druk

avatar van grovonion
Al een hoop keren beluisterd en het wil maar niet aanslaan, logische gevolg is dat ik even een half moet afnemen: 3.0*

avatar van Cor
Cor
Erg mooie plaat. Geluid gedomineerd door prachtige pianoklanken, aangevuld met blazers en die stem. Intieme liedjes die rechtstreeks tot de ziel doordringen. Indringend! Kandidaat voor de eindejaarslijstjes.

gherdt schreef:

Na het werkelijk wanstaltige optreden op Haldern kan niemand mij meer wijs maken dat dit een goede plaat is. Nog even snel aangezet maar wat een overgeproduceerde, saaie, belegen, irritante drizzle. Tezamen met eerder genoemde live-ervaring heb ik inmiddels ook behoefte om haar niet onaardige debuut de deur uit te doen. Mijn fascinatie voor haar diepe stem is omgeslagen in een totale aversie.

Nou, hup , weg ermee dan. Bij de Kringloper zijn ze er blij mee!!!!

avatar van gherdt
Ik was er net nog. Maar heb mijn exemplaartje van Real Life toch maar in de kast laten staan. Alleen al door het prachtige Christobel de moeite waard.

Zie je nou wel. Laat hem eens een paar maandjes in de kast staan en je bent daarna weer zo blij als kind en ga je er weer opnieuw van genieten. Je zat gewoon even in, laten we zeggen, "een dippie"!

Father McKenzie
Ik heb hier maar een paar liedjes van gehoord, maar zo te zien aan de hoge gemiddelde score, mis ik wel iets, niet?

vanson
David Sylvian is niet te horen in het openinsnummer, zijn stem heeft inmiddels een dusdanog lage frequentie dat ik hem niet meer ontvang...
en waarom zingt Rufus Wainwright zijn mooiste stukken op andermans platen? Ook hier, op To America, zingt hij zoals ik hem graag hoor.

Real Life is lastig te overtreffen, zelfs lastig te evenaren blijkbaar.

avatar van fatima
gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap

avatar van ACole_20
gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf

avatar van Memphis
Dit is absoluut een album met schitterende nummers. Dat komt vooral door de mooie zwoele stem van Joan en de meesleepende muziek. Ook vind ik het een verademing dat de teksten vrij positief van aard zijn. Dat is vaak anders bij singer/sonwriters. Toch is dit geen meesterwerk. Het album opent mooi met Honow Wishes. Holiday doet mij aan Erykah Badu denken. De volgende twee To Be nummers zij ook anders van toon dan de vorige nummers maar het nummer Magpies vind ik dat het album erg inzakt. De nummers beginnen op elkaar te lijken. Gelukkig gaat het niveau weer omhoog met het meer up-tempo Furious, één van de beste nummers. To survive is ook erg intens. Een buitenbeetje op dit album vind ik To America. Het is geschreven volgens mij door Joan Wasser zelf maar hef heeft een typische Rufus sound. De rest van het album heeft een andere sfeer. Al met al zeker de moeite waard maar niet het meesterwerk zoals velen die hier een bericht hebben achtergelaten vinden (aan de bijhorende cijfers te zien). Ik ben bij hen benieuwd als zij het album opnieuw luisteren of de hoge waardering blijft.

avatar van Ceasar
Pas nog gedraaid. Blijft 4,5 sterren!

avatar van midnight boom
echt een fantastische cd,
ontdekking van het moment!

Berichten verplaatst naar Joan as Police Woman