Marillion - Script for a Jester's Tear (1983)

Label: EMI

1. Script for a Jester's Tear (8:39)
  2. He Knows You Know (5:22)
  3. The Web (8:48)
  4. Garden Party (7:15)
  5. Chelsea Monday (8:16)
  6. Forgotten Sons (8:21)
  7. Market Square Heroes [Battle Priest Version] * (4:17)
  8. Three Boats Down from the Candy * (4:30)
  9. Grendel [Fair Deal Studios Version] * (19:08)
  10. Chelsea Monday [Manchester Square Demo] * (6:52)
  11. He Knows You Know [Manchester Square Demo] * (4:28)
  12. Charting the Single * (4:51)
  13. Market Square Heroes [Alternative Version] * (4:48)
avatar van the viking
Hoop echt dat Fish ooit nog een keer terugkeerd !

met vriendelijke groet the viking

Casartelli (moderator)
Gezien de totaal verschillende richtingen die Fish en de rest van Marillion langzaamaan uit gegaan zijn (beluister eens Field of crows van Fish en Marbles van Marillion niet al te lang na elkaar), lijkt me dat niet al te waarschijnlijk...

avatar van Snowblood
De titelsong is het mooiste nummer ooit gemaakt.

avatar van Waldo Jeffers
Casartelli schreef:

lijkt me een zeer groot understatement eigenlijk...

Maar bon, de plaat zelf: geweldig debuut van Marillion, ongeveer iedere song is perfect. Alleen heb ik het nooit zo gehad met He Knows, You Know... Verder ook nog een plaat die maar wat duidelijk op het oude Genesis is gebaseerd, maar toch origineel genoeg om geen plagiaat-bandje te zijn. Verder is idd het drumwerk van de heer Mick Pointer hét grote minpunt op deze plaat. Heel erg mooi toch nog... 5

Marcel²
Werkelijk een prachtig album dit, van het begin tot het eind.

Ha alweer een kenner !

Marcel²
Ook deze groep sinds kort ontdekt, en nu al een paar albums in bezit.
Soms lijkt de stem van de zanger een beetje op die van Peter Gabriel, vind ik.

Marcel Jongeneel schreef:
Werkelijk een prachtig album dit, van het begin tot het eind.

Marcel, heb je "Clutching at Straws" al beluisterd? Het onbetwiste hoogtepunt van Marillion.

avatar van the viking
Word inderdaad vaak genoemd evenals ik het mij goed herinner Peter Hamilton !

Marcel Jongeneel schreef:
Soms lijkt de stem van de zanger een beetje op die van Peter Gabriel, vind ik.

In de begintijd werd Marillion beschouwd als "een Genesis-kloon" Met het album Misplaced Childhood kregen ze eindelijk "een eigen gezicht".

avatar van the viking
Vind ik toch dat je Marillion hiermee te kort doet!

avatar van the viking
Script staat voor mij op 1 en dan volgen Clutching at Straws en Fugazi !

Hans Brouwer schreef:

Nee Hans, tot nu toe heb ik Misplace Childhood en Fugazi. Dit album natuurlijk ook, maar de rest ga ik ook even luisteren.

the viking schreef:
Vind ik toch dat je Marillion hiermee te kort doet!

Ik zeg niet dat ik ze niet goed vind, ze leken m.i. veel op Genesis. Nadat Fish de band vaarwel had gezegd was Marillion voor mij over. Dit album en ook Fugazi zijn inderdaad wonderschoon. Maar het beste album is en blijft m.i. "Clutching at Straws"

En nu ga ik gourmetten!!

Casartelli (moderator)
ik wil er toch nog wel even in gooien dat het eigen gezicht van Marillion op opvolger Fugazi al een eind verder ontwikkeld was...

avatar van the viking
Ongelooflijk ene Rowena geeft dit album een halve ster,terwijl Britney Spears en Shakira vijf sterren krijgen !
Hoe diep kan een mens zinken !

avatar van Flipper
the viking schreef:
Hoe diep kan een mens zinken !

Het lijkt me dat Rowena een ex heeft die Marillion fan is. Die ex heeft het waarschijnlijk niet zo taktvol 'uitgemaakt'.

Hoewel deze stem voor ons onbegrijpelijk is, moeten we respect voor een ieder houden

avatar van Nicolage Rico
We moeten uiteraard respect hebben voor de stemmen van users, maar het is natuurlijk onzin om 0,5 * te geven, ook al is dit je ding niet. Je hoort dat er kwaliteit in de muziek zit in zijn genre. Onzin om 0,5 * te geven voor zoiets en 5 sterren voor Britney Spears.

Rowena is gewoon nog niet klaar voor dit soort muziek, maar haar muzieksmaak moet nog groeien, natuurlijk.

avatar van the viking
Haar top 10 is toch niet echt slecht !

the viking schreef:
Haar top 10 is toch niet echt slecht !

Nee, ik zag het, maar was ook een beetje voor de grap. Alhoewel ik haar stemgedrag wel raar vind.

avatar van Nicolage Rico
Geweldig album dit. Heb hem tot nu toe 3 x geluisterd, maar klinkt nu al goed. Vaak zijn albums van Marillion natuurlijk groeialbums, dus ik ben benieuwd waar dit eindigt.

Zo, nu naar beneden en 2 minuten stilte houden.

Nicolage Rico schreef:
Geweldig album dit. Heb hem tot nu toe 3 x geluisterd, maar klinkt nu al goed. Vaak zit album van Marillion natuurlijk groeialbums, dus ik ben benieuwd waar dit eindigt.

Zo, nu naar beneden en 2 minuten stilte houden.

Inderdaad nummers als The Web,Chelsea Monday en Forgotten Sons zijn eerst wat moeilijker te doorgronden ! Pas na een paar luisterbeurten leggen deze songs hun genialiteit bloot! Fantastisch trouwens dat je de cd nu al goed vind !

avatar van Nicolage Rico
Deze muziek ligt mij wel, je kunt deze nummers nooit na 1 of 2 luisterbeurten kennen. Je ontdekt telkens weer nieuwe dingen.

Als ik een marillion top 3 zou moeten hebben de 3e mooiste van marillion met Fish. De latere Marillion (op Seasons End na) heb ik eigenlijk niet zo gevolgd.

Mooi stukje op dit album:

The flytrap needs the insects, ivy caresses the wall
Needles make love to the junkies, the sirens seduce with their call
Confidence has deserted me, with you it has forsaken me
Confused and rejected, despised and alone
I kiss isolation on its fevered brow
Security clutching me, obscurity threatening me
Your reasons were so obvious
As my friend have qualified, I only laughed away your tears
But even jesters cry

the viking schreef:
Hoop echt dat Fish ooit nog een keer terugkeerd !

Yeah right. )-:

avatar van vigil
een duidelijke 5

avatar van Grafmat
4 *. Ik erger me helaas helemaal dood aan de slechte drums van Mick Pointer - wat een houten klaas, sorry... Gelukkig dat er van veel nummers goede live-versies zijn uitgekomen, want de composities vind ik prachtig.

Joy

Casartelli schreef:

erwku
Joy schreef:
origineelste marillion en een beresterk debuut

Had zo van Genesis kunnen zijn, zeker niet orgineel,

maar wel enorm goed!