Fear Factory - Archetype (2004)

Label: Roadrunner

1. Slave Labor (3:53)
  2. Cyberwaste (3:18)
  3. Act of God (5:08)
  4. Drones (5:02)
  5. Archetype (4:36)
  6. Corporate Cloning (4:24)
  7. Bite the Hand That Bleeds (4:09)
  8. Undercurrent (4:05)
  9. Default Judgement (5:23)
  10. Bonescraper (4:11)
  11. Human Shields (5:15)
  12. Ascension (7:05)
  13. School (2:38)
FF is terug. En hoe!
Ben dit album nog lang niet zat. Jammer genoeg wel meer van wat we van FF gewend zijn, maar nietemin van hoge kwaliteit. Dino's absentie is door de belg Christian mooi opgevuld en dat er een nieuwe bassist is hoor je niet eens.

Puik plaatje, voor gasten die al 9 jaar hoog op mijn favorietenlijstje staan. 4*

ForzaRob
ouwerwets knallen 3,5 *

avatar van Eddie
Beste FF sins Demanufacture!!!!!!!!!!

tering, goeie cd. Beste sinds Obsolete

Er zijn jammer genoeg maar een paar nummers die ik goed vind: slave labor, act of god, archetype is erg goed, undercurrent, bite the hand that bleeds en Human shields. De rest gaat me wat te ver. 4*

avatar van HammerHead
De correlatie tussen je post en je stem ontgaat me hier even.

Eigenlijk vind je slechts de helft van de nummers goed, maar je geeft wel 4 sterren?

Charles Manson
dan zal hij dat die ene helft wel HEEEEEL erg goed vinden, Hammerhead

goeie plaat, zeer tof gitaar geluid ook.
Ik heb uitgezocht waar dat gitaargeluid vandaan komt:
Christian Olde Wolbers speelt over Krank amps.
Type Krankenstein. (geen grap, die naam)
Is 100 watt buizen top, ontwikkeld ism Dimebag Daryll!
Schijnt super goeie verstreker te zijn.
ik wil ik wil ik wil!!!

Nu ja, ze is dan ook niet lelijk

Jaja hoor, en Chad Gray van Mudvayne met kabouter Kwebbel...

Charles Manson
wat is dat voor een kul opmerking?
check het gewoon als je me niet gelooft en neem mij niet meteen in de maling, gij vunzige bruinaars-baviaan.

Charles Manson schreef:
wat is dat voor een kul opmerking?

Die gedachte flitste bij jouw eerste bericht ook door mijn al dan niet vunzige hoofd.

Charles Manson schreef:
check het gewoon als je me niet gelooft en neem mij niet meteen in de maling

moeite met lezen?

moeite met lezen?

Niet bij zinnige berichten en bij deftige discussies.

bro
Nu ja, ze is dan ook niet lelijk

das wel zielig van Wolbers, ocharme hij. spijtig dat het nog waar is ook

Charles Manson
ja hehe, tuurlijk is het waar, dat probeerde ik Bennerd ook al de hele tijd duidelijk te maken.

En ach, waarom ook niet?

Beide komen uit Belgie en kennen elkaar al van jongs af aan.
Ze hebben altijd contact onderhouden toen hij in Amerika woonde en na zijn scheiding is het zo gelopen.

Wel leuk voor hen toch?
Ook muzikanten zijn maar gewoon mensen he.

matthioso
schitterend album
lichtjes anders dan voor de split, maar zeker en vast niet minder.

bro

En ach, waarom ook niet?

Beide komen uit Belgie en kennen elkaar al van jongs af aan.

Wel leuk voor hen toch?
Ook muzikanten zijn maar gewoon mensen he.

vergeef het bennerd, hij ziet FF als een supertopband en k3 nou niet bepaald. toen ik je bericht voor eerst leesde geloofde ik je ook niet. gelukkig heb ik wel de feiten nagecheckt

btw. deze cd is ziet er aardig uit. ken nog niet alle liejdes maar toch al een pak. heb hem al gedownload. nu ff luistere

bro schreef:

Oordeel nooit voordat je de waarheid weet. Kan nl. funest uitpakken op sites zoals deze.
Het kan mij verder m'n reet roesten of ie wipt met iemand als een kleuterleidster, teletubbie, viswijf of wat dan ook. Het moet me van het hart dat de heer Wolbers best wel een neus heeft voor leuke peitjes

Ken dit album trouwens niet, maar zal er eens aan snuffelen.

Lekkere cd, Slave labor knalt op zijn plaats, heerlijk nummer
Verder is het een vrij afwisselend album met melodie als Archetype, Human shields... en natuurlijk ook het wat heftigere werk als Cyberwaste, Slave labor, bonescraper.
helaas een paar opvullers als Ascension (?? kan iemand mij vertellen waar de f*ck dit op slaat ??)
al met al goed genoeg voor een 4.5, vind ik

avatar van Nakur
Oké dan. De eerste 5 nummer lekker strakke, stampende metal. De rest slappe hap. 2,5*

avatar van king_pin
De eerste helft is inderdaad beter dan de tweede, maar die laatste helft is zeker niet slecht.

Grindpad
Zeer vette schijf, geinspireerd, zeer vet gitaargeluid.

Dikke Dino wordt tegen verwachting in geen seconde gemist op deze eerste schijf sinds zijn vertrek

Ik heb mezelf de Christian Olde Wolbers Jackson DK-6 kado gedaan voor kerst.
Dus maar weer even extra vaak luisteren, deze cd
Even mijn eigen gitaar terug horen.

Weet iemand trouwens of Fear Factory uberhaupt nog leeft?

Ze hebben net een nieuw album uit ( 2010 ), dus ik neem aan van wel, of bedoelde je dat niet?:p

Vond dit album tog een klein beetje tegenvallen. Er zaten een paar goede nummers bij en dan heb ik het over het begin, daarna vind ik dat het een beetje inzakt en van die nummers krijgt die je niet van Fear Factory zal verwachten. Vond wel goed album, had er alleen iets meer van verwacht. Slave Labor + Cyberwaste zijn mijn favorieten.

avatar van VanDeGriend
Onnodige quotes verwijderd. Het quoten van complete berichten die direct boven je eigen reactie staan, is niet zinvol en komt opmaak en leesbaarheid van de site niet ten goede.

avatar van Eddie
Deze plaat verveeld nog steeds niet. Hij is minder goed dan hun meest recente werk maar het beukt toch allemaal lekker weg. Bij deze plaat licht de nadruk wat meer op de melodie dan op het stakkato riffwerk. Dat komt denk ik vooral door het gemis van Dino Cazares op deze plaat. Over het drumwerk kan ik heel kort zijn, dat haalt het niet bij Gene Hoglan, maar mag er zeker zijn.

Al met al gewoon een sterke FF plaat, die ook na jaren verstoffen in mijn cd rek nog steeds staat als een huis

avatar van notsub
Met Mechanize kwam Fear Factory bij mij weer goed in beeld.. Deze heb ik al die jaren over het hoofd gezien, onterecht, zo oordeel ik nu. De FF sound is hier ook uit duizenden te herkennen en dat betekent strak spel, hakkend gitaarwerk en een mooie wisselwerking tussen de verschillende zangstijlen. Net niet zo goed als hun allerbeste werk, maar Archetype is essentieel FF werk.

avatar van james_cameron
De doorstart na het (tijdelijke) vertrek van gitarist Dino Cazares levert een prima album op, waarop het heilige vuur weer flink brandt. Het songmateriaal is sterker dan op de wat timide voorganger Digimortal en de band komt fel en energiek uit de hoek. Bassist Christian Olde Wolbers neemt hier tevens de gitaarpartijen voor zijn rekening en doet dat helemaal niet onverdienstelijk. Uitschieters zijn het meeslepende en verrassend melodieuze titelnummer en de geweldige semi-ballad Bite The Hand That Bleeds.

avatar van coldwarkids
Nog steeds een geweldige plaat. Transgression heeft dat daarna ook nog gehaald maar daarna was FF niet heel veel meer. Hopen dat er meer melodielijn in gaat zitten bij hun nieuwe plaat.