Santana - Santana (1969)

4. Savor (2:46)
  5. Jingo (4:23)
  6. Persuasion (2:37)
  7. Treat (4:46)
  8. You Just Don't Care (4:37)
  9. Soul Sacrifice (6:38)
  10. Savor [Live] * (5:29)
  11. Soul Sacrifice [Live] * (11:38)
  12. Fried Neckbones [Live] * (7:13)
Pow
ik ken alleen de eerste 5 albums van santana en dit vind ik toch nog steeds de beste, op de hielen gevolgd door abraxas weliswaar!

Pow schreef:
ik ken alleen de eerste 5 albums van santana ...............
Pow, dan wordt het hoog tijd dat je kennis maakt met het recente werk van Santana. Anders dan de debuutalbums maar wel heel erg goed, heel erg "Santana". De laatst uitgebrachte Santana cd's zijn voor weinig € te koop .

Joy
noem eens wat recent werk als je wil?

santana is al zeker een decennia karikatuur van zichzelf

helaas

ook hij nooit besefd wanneer te stoppen

Joy schreef:
noem eens wat recent werk als je wil?

santana is al zeker een decennia karikatuur van zichzelf

helaas

ook hij nooit besefd wanneer te stoppen

Joy, besefd is met een t.
Recent werk?? "Supernatural", "Shaman" en "All that I am"
Voordat "Supernatural" uitkwam had ik Carlos ook afgeschreven. Met "Supernatural" en latere albums is Carlos Santana echter weer helemaal terug en is hij zeker geen karikatuur van zichzelf

Joy
weer zo'n nerd die zit te zeiken over een d of t

supernatural is alleen een succes vanwege de samenwerkingen, en luisterd priam weg

de man mag blij zijn nog met zon supesrtrakke band te mogen optreden, zelf baktie er niks meer van, de trukendoos is doorzien

Joy schreef:

maar wie santana afgelopen 10 jeer ergens live heeft gezien weet dat het over is.

Luisterd met een t svp .

Supernatural heeft 9 Grammy Awards in de wacht gesleept, dat zegt genoeg .

Als je Santana in mei dit jaar live had gezien in R'dam Ahoy had je zo'n opmerking niet gemaakt!

Luisterd met een t svp .

Supernatural heeft 9 Grammy Awards in de wacht gesleept, dat zegt genoeg .

heb santana 3 jaar terug gezien en beluisterD, en dacht, its over

heeft niks meer te maken met goed gitaarspel

Joy schreef:

heb santana 3 jaar terug gezien en beluisterD, en dacht, its over, heeft niks meer te maken met goed gitaarspel
Zaten ze zeker verstopt, die oren van je.

Sou Sacrifice is wel de beste van santana wat Carlos nu allemaal doet is allemaal wel leuk maar haalt het ni bij vroeger.

by_the_way schreef:
....wat Carlos nu allemaal doet is allemaal wel leuk maar haalt het ni bij vroeger.
Ik ga de discussie maar niet meer aan wat beter is; toen of nu

Wat vind jij persoonlijk dan>

by_the_way schreef:
Wat vind jij persoonlijk dan>
Ik vind het oude werk van Santana heel erg goed. Dit album maar ook "Abraxas", "Caravanserai", "Lotus" etc. etc. Ik vind dat Carlos, nadat hij een tijdje uit de picture is geweest, met "Supernatural", "Shaman" en "All that I am" op een knappe manier weer de aandacht op zich heeft weten te vestigen. Het is allemaal anders als in de begin jaren maar je hoort mij niet zeggen dat het slechter is, integendeel

avatar van frankvankesteren
Buiten de discussie of Santana 'het' nog kan om..hij speelt al 40 jaar..het zou zijn eer te na zijn om hem zo af te schrijven en hem zo op een hoop afval te smijten zoals sommigen hier doen door middel van hun woorden..spijtig

De beste gitarist ooit verdient meer respect..niets dan log van mijn kant..zijn albums van nu daarbuiten gelaten..

frankvankesteren schreef:
De beste gitarist ooit verdient meer respect..niets dan lof van mijn kant..zijn albums van nu daarbuiten gelaten..
En waarom laat je zijn albums van nu daarbuiten

avatar van frankvankesteren
En waarom laat je zijn albums van nu daarbuiten

sorry, een verkeerde woordkeuze.. ik bedoel te zeggen dat het voor mij niks uitmaakt hoe goed zjin albums nu zijn of niet..hij heeft toch al de heldenstatus bereikt

frankvankesteren schreef:
Frank, ik ben gerustgesteld .

EVANSHEWSON
Abraxas was nog wat bekender en had nog méér succes dan dit debuut, maar dat verandert niets aan de hoge kwaliteit van dit lekker schijfje!
Evil Ways, Jingo, Persuasion, Soul Sacrifice... ontzettend veel hoogtepunten !

****

avatar van LucM
Santana brak al meteen gigantisch door met zijn debuutalbum, waarop hij rock met latin vermengt. Ongetwijfeld heeft dat te maken met zijn optreden op Woodstock, waar hij bewees een briljant gitarist te zijn met een zeer herkenbaar geluid, dat ook op dit album te horen is en zijn handelsmerk zal worden.
"Jingo" werd een grote hit en zijn eerste klassieker, "Evil Ways", "Persuasion" en "Soul Sacrifice" zijn beslist ook sterk.

avatar van Devoo
Ik vind dit album niet zo goed eigelijk. Het is natuurlijk niet slecht, maar valt totaal in het niets bij zijn opvolger Abraxas. Alle nummers op dit album zijn een beetje teveel van hetzelfde, en bij het luisteren van dit album werd ik weinig verrast. Toch nog een 3*

avatar van heicro
Probeer jezelf even terug te verplaatsen naar 1969. Deze plaat was toen baanbrekend en werd sensationeel bevonden. Santana liet ons als eerste latinrock en prominente aanwezigheid van percussie horen.

avatar van rudiger
heicro schreef:

Hoe kan iemand van 16 jaar nou terug gaan naar 1969 , deze jongen beoordeeld de plaat anno 2008 .

Wammel
Ik zou het met de TARDIS proberen.

Joy
waarom zou dat niet kunnen rudiger?

iemand van 16 kan zich verdiept hebben in die tijd en derhalve tot die conclusie komen

muziek uit de jaren 50 beoordeel ik ook niet als 2008

avatar van Devoo
Abraxas vind ik dan wel een geweldig plaatje, dat wil dus niet zeggen dat ik me niet goed kan verdiepen in de muziek omdat ik nog jong ben. Deze heeft me gewoon minder gegrepen dan de opvolgers.

avatar van niethie
Allereerst wat een schitterende hoes, komt vooral op de lp versie mooi tot zijn recht. De plaat zelf is ook erg lekker, kon het nummer Soul Sacrifice al van Woodstock en- aangezien deze (samen met Abraxas) in mijn vaders platen collectie zat heb ik hem maar eens even opgezet zonet. lekker swingende rock muziek die prima wegluisterd, uitstekend samenspel van de band ook, alleen niet zo bijzonder veelzijdig verder.

3,5 sterren.

avatar van Rinus
Net zoals zoveel Santana albums, heb ik deze op vinyl.

avatar van BenZet
Best een fijne plaat, maar vind Abraxas beter

avatar van matthijs
Valt me wel op dat de drums bijna weggemixt zijn. In 'waiting' bv vroeg ik me wel een halve minuut af of ik nu wel echt drums hoorde of dat het gewoon erg ritmische slaggitaar en bas was. maar was er wel degelijk. Weet niet zeker of het een slechte keuze is hoor, maar zou t wel s anders gemixt willen horen omdat ik benieuwd ben.

Zeer gepassioneerde gitaar+zang gitaar, en veel goede songs.

avatar van Vortex
Dit album staat in bestelling
Abraxas en Caravanserai zijn briljant dus hopelijk zit dat met deze plaat ook goed?!