3 Doors Down - 3 Doors Down (2008)

Label: Republic

1. Train (3:10)
  2. Citizen / Soldier (3:52)
  3. It's Not My Time (4:01)
  4. Let Me Be Myself (3:48)
  5. Pages (3:47)
  6. It's the Only One You've Got (4:23)
  7. Give It to Me (3:21)
  8. These Days (3:39)
  9. Your Arms Feel Like Home (3:44)
  10. Runaway (3:24)
  11. When It's Over (4:18)
  12. She Don't Want the World (4:03)
  13. Feet in the Water * (4:34)
  14. Who Are You * (3:08)
ElsenaarMetal
Yeaaaah today is myday, twee Cd's waar ik zoo lang op wacht komen in de komende twee maanden gewooon uit:D:D kan het nog beter goeder en mooooier:D
Op deze plaat kan ik oook al niet wachten, Citizen Soldier en It's not my time heerlijke nummers:D:D

bring it on!!

heb de cd gehoord!
Valt héél erg mee, had er niet meer van verwacht.
luisterd lekker weg, vooral de rustige nummers waar 3 Doors Down zo goed in is zijn weer prachtig!

4 sterren

ElsenaarMetal
Ik heb al een aantal nummers gehoord via YouTube en ik moet zeggen, het valt me niet tegen. Het valt me zeker niet tegen want ik had op het begin verwacht dat het net zo'n album zou worden als Seventeen Days.
Gelukkig zijn Train, It's not my time, Citizen Soldier erg goed, hopelijk is de rest net zo goed!!
Ik geef nog geef cijfer daar wacht ik nog even mee totdat ik het album echt in mijn handen heb!;)

ElsenaarMetal
Ik vind de Cd Absoluut niet slecht. de een na beste CD van de deuren naar beneden.
Soms komt een nummer een beetje eentonig over, ik heb elk nummer echt 4x geluisterd en ze blijven gewoon goed, dit is weer een geweldige plaat=D

avatar van Desert
Dit album ligt in het verlengde van Away From The Sun. De band maakt geen evolutie door, ze proberen niets nieuws.... Jammer, maar het album is wel leuk om te luisteren.

avatar van Thunderrock
Vind hem een beetje tegen vallen. Inderdaad een beetje meer van hetzelfde, wat op zich in hun geval niet verkeerd is. Behalve de singel 'It's Not My Time" wat ik echt een topper vindt, zijn de nummers stuk voor stuk minder interessant dan hun vroegere werk.
Ik ben wel onder de indruk van Greg Upchurch, de bands eerste vaste drummer. Deze van Puddle Of Mud overgenomen drummer doet hele aardige dingen hier. En het is niet makkelijk om geweldenaar Daniel Adair op te volgen....

Een voorzichtige 3***

ElsenaarMetal
Ik moet zeggen, omdat er verder nog geen Cd uitgekomen is waar ik mijn aandacht op kan vestigen (alleen wachten op Indestructible disturbed en Coldplay) luister ik deze bijna de hele dag, en het gaat me niet snel vervelen.
Ik moet zeggen de songs worden steeds beter naar mijn gevoel.
Misschien dat ik mijn cijfer verhoog... of moet ik de Cd nog maar een paar x meer draaien....?(hmmmm)

avatar van andnino
Deze band heeft me vrijwel nooit (op 2 songs na) weten te boeien...
Is de formule nog steeds dezelfde? Dan laat ik m gewoon liggen (de download welteverstaan. want kopen gaat me al helemaal te ver hiermee)

ElsenaarMetal
de formule is idd het zelfde, het is wat rustiger geworden, verdr niks bijzonders eigenlijk.
Je meot er maar net van houden.

avatar van andnino
Dat zal het zijn. Here Without You en Landing in London vind ik prachtige nummers, maar de rest spreekt me gewoon niet aan. Vooral door de simpele opbouw, en de melodielijnen die zelden blijven hangen. (en ja, ik heb ze wel degelijk beluisterd, alle drie)

avatar van Desert
Eigenlijk vind ik deze cd een stap terug.

Het valt me op dat ze helemaal niet variëren op de dingen die ze in hun carrière al gedaan hebben, maar de productie laat ook te wensen over.

Als ik louter de productie bekijk, zou ik dit album tussen 'The Better Life' en 'Away From The Sun' plaatsen. Een beetje vreemd dat ze hun album niet beter afwerkten. Normaal pretendeert de band dat ze een zo hoog mogelijke kwaliteit te willen bereiken. "Zo zijn alle finesses hoorbaar", beweren ze dan... Daar merk ik maar heel weinig van bij deze schijf.

idd.
het blijft simpel geld verdienen, niet dat het niet goed is hoor, maar ze weten dat het werk, ze weten dat mensen het kopen en ze weten meer hoeven we eigenlijk ook niet te doen.
Dus waarom zouden ze ook he?

Staat een schitterende recensie van in OOR!!

Kaztor

Kan je voor zij die geen lid zijn van OOR eventueel wat sappige uittreksels nemen uit dat epistel?

Ja, kan er zo een opnoemen:

'Een rockvariant op liftmuziek' vond ik bijvoorbeeld goed gevonden!

avatar van thelion
Deze mag er ook zijn:

"Op het titelloze vijfde album horen we een boel ethervervuiling"

en

"Elke songs is al duizenden keren eerder gemaakt"

Het zijn niet mijn woorden maar die van John Denekamp en die heb ik tog vrij hoog zitten....... dus laat ik dit album waarschijnlijk maar links liggen..... Had het na 3 albums ook wel gehad met deze heren, en deze recentie in OOR zal daar zeker geen verandering in brengen.......

avatar van Desert
Die zinnetjes zijn de moeite waard. Misschien een klein beetje overtrokken, maar er zit zeker een kern van waarheid in.

"Elke song is al duizenden keren eerder gemaakt" klopt wel als een bus. Bij een aantal nummers moest ik denken van: "zitten jullie jezelf nu te 'plagiëren'?"

Ze krijgen Nickelbackneigingen. Beter bekend als het creatieve dieptepunt.

ElsenaarMetal
Ik moet met spijt zeggen dat deze plaat mijn aandacht niet lang heeft weten vast te houden.
Het klinkt allemaal zo, zo bekend inderdaad.
Alsof ik het al zoveel keren eerder heb gehoord.
jammer

avatar van TheFunkyM
Ik moet mededelen dat ik de cd minder vind dan het vorige deeltje.
De nummers luisteren lekker weg, maar het doet me allemaal niets, het raakt me niet.

Dat deed het vorige album vaker, helaas.

***

avatar van TheFunkyM
ik waardeer het album net iets meer..
Het album blijf ik langer luisteren, en hoelanger ik het luister, hoe meer gevoel ik erbij krijg. Gevoel wat ik bij muziek krijg, is voor mij met muziek erg belangrijk.

half puntje erbij!

Slappe hap, geen woorden aan vuil maken zeg.

avatar van andnino
'Radiovriendelijke huisvrouwenrock' aldus Aardschok.

avatar van Desert
Ik vind het hoe langer hoe slechter worden. Puntje eraf dus.

Als ze nog meer van dit soort bagger de wereld in sturen, mogen ze er voor mijn part mee ophouden. Slechte bands zijn er tegenwoordig al genoeg - tijd om te filteren dus. En waarom niet met een grote naam beginnen?

Desert schreef:
Ik vind het hoe langer hoe slechter worden. Puntje eraf dus.

niemand verplicht je er naar te luisteren en als ze zo voort gaan mogen ze van mij nog vele albums maken

Wel Sweet69

Er is inderdaad niemand die mij verplicht om naar dit album te luisteren. Maar aangezien ik de drie vorige albums - die ik wel te pruimen vond - heb beluisterd, wilde ik dit wel horen. In mijn ogen is zoiets vrij logisch. Als je al drie keer iets vrij goeds hebt gehad veronderstel je al snel dat het vierde misschien even goed of zelfs beter zal zijn. Misschien heb jij hier een andere mening over?

Aangezien ik het album een aantal keer beluisterd heb, mag ik op dit forum mijn mening geven over deze cd. Daar dient het toch voor. Blijkbaar botst mijn mening met de jouwe. Jammer, maar verschil moet er nu eenmaal zijn.

Aan dit album vind ik maar weinig goeds, jij vindt dat misschien wel en dat is jouw goed recht. Maar om op je punt terug te komen. Vrees niet! Zelden zal ik dit album nog in de platenspeler leggen. En als het volgende album ook van dit kaliber is zal dat zelfs nooit meer gebeuren.

Groeten

avatar van mxfnck
eerste cd die ik luister van ze, bevalt goed.

avatar van lauradance
Dit is gewoon wat ze altijd doen. En het bevalt wel. Pages is een lekker lied.

avatar van james_cameron
Het album begint met een paar Nickelback-achtige rocksongs, maar daarna nemen de power-ballads de overhand. Een beetje teveel, als je het mij vraagt, maar er zitten gelukkig wel een paar mooie songs tussen. Pages vind ik inderdaad ook de sterkste track. Volgende keer mag het wel weer wat steviger.

Ik blijf ze goed vinden. Ook dit album wist me te boeien.

avatar van TheFunkyM
3dd, vind ik een prima bandje.. alleen op dit album weten ze niet te boeien.. geen pakkend nummer bij.. helaas.