Entertainment - Gender (2008)

Label: Stickfigure

1. Romance in a Rain (4:57)
  2. Swing Movements (3:58)
  3. A Seduction Walks (4:50)
  4. Patroness (4:13)
  5. The New Joys (3:38)
  6. The Nervous Talks (5:38)
  7. Confusion of Senses (4:47)
  8. Flesh! (4:29)
avatar van WesleyX16
Dit doet me denken aan Bauhaus of nog meer Modern English (Mash & Lace oid)

avatar van Man of Sorrows
Dat stukje vanaf 3.40 in Nervous Talks is wel .

avatar van Man of Sorrows
Ik kan me niet helemaal vinden in de vergelijking met oudere bands. Dit is zoveel heftiger dan Porno, Mesh and Lace en andere If I die's. Het enige wat ik qua heftigheid in de buurt vind komen is het door mij eerder genoemde Cindytalk. Geen enkele andere band zou met deze pose wegkomen, maar dit klinkt zo vunzig dat hun onweerstaanbaar verlangen naar dood, verderf en allerhande perversie meer lijkt te zijn dan enkel uiterlijk vertoon. Dit kan de zintuigen behoorlijk prikkelen als je ervoor in de stemming bent.

We zijn reeds een aantal jaar verder en er is niets meer te vinden over een mogelijk nieuw album van deze band. Hun websites zijn ook niet meer. Wel circuleert de video van Confusion of the Senses op het net, dus toch nog kans dat Entertainment niet pieredood is?

avatar van reptile71
Ze hebben een facebook pagina en zelfs een wiki pagina waarop staat dat ze... nou ja, lees zelf maar!

avatar van Man of Sorrows
Er circuleert op Youtube ook een nummer genaamd 'Distance', ook niet bepaald een vrolijke noot.

avatar van reptile71
Voor de liefhebbers toch even dit: het nieuwe album is hier tijdelijk te beluisteren in ongemasterde versie en ik kan je alvast zeggen, als je van de soort muziek houdt ga je dit fantastisch vinden, mogelijk zelfs beter dan dit debuut.
Het album komt binnenkort uit, alleen als download en op vinyl.

avatar van orbit
Hij is al niet meer te vinden via die link reptile.. is het nog ergens anders te bewonderen?

avatar van reptile71
Nee was een tijdelijke ongemasterde versie die ze voor een paar dagen online gezet hadden. Weet niet of hij nu nog ergens te vinden is. Als het goed is komt hij bijna uit.

avatar van Man of Sorrows
Nog steeds geen Neon Horror?

avatar van reptile71
Release is uitgesteld tot april.

avatar van Man of Sorrows
Meteen tot april dan nog.
De release was gepland voor Halloween 2012 en alle nummers leken zo goed als klaar.
Jammer.

avatar van reptile71
Ik weet ook niet wat de reden is. Het is aangekondigd op 21 dec. op facebook: Our next record has been pushed to April 2013 on Disaro. Zal aan het label liggen.

avatar van Man of Sorrows
Inmiddels twee jaar verder...
Gelukkig herleeft de sound van Entertainment deels in het Ierse September Girls.

avatar van reptile71
Ja, valt niet echt mee, een album releasen.

avatar van jeanmaurice
Juul1998B, ook iets voor jou denk ik. Is wel al een ouder album maar nog steeds de moeite waard. Helaas is het bij dit album gebleven en ik vermoed dat de band al niet meer bestaat. Maar beter een goed album dan een dozijn herhalingen.

avatar van Juul1998B
Ik hoor het experimentele van bauhaus er doorheen, heel nice!
Het album mist alleen echt (super) sterke nummers die eruit springen. Het zijn voornamelijk 7jes en een paar 8jes
Maar hele vette ontdekking!
Swing movements is heel vet

avatar van jeanmaurice
En ze bestaan nog steeds. Vandaag deze verzamelaar hier in de wachtrij gezet. Klinkt goed!

Horror Pt 1 & 2 (Remastered) | Entertainment - entertainment.bandcamp.com

avatar van orbit
Is dat een later album of een verzameld werkje?

avatar van jeanmaurice
Verzamelaar van twee eerder uitgebrachte demo EP's uit '21 en '22, die ze geremasterd hebben. Best wel aangenaam verrast dat ze nog bestaan. Ze treden ook nog op zie ik op hun Facebook.

avatar van orbit
OK, vet! Ga ik ook achteraan. Vind dit nog steeds de beste vaandeldragers van de gothrock sound uit de 80s die ik ken.

avatar van jeanmaurice
Doet me ook sterk aan Virgin Prunes denken en Christian Death uiteraard.
Staat nu voor de tweede keer op.

avatar van Juul1998B
orbit schreef:

Je vergeet bauhaus
Imo dan he

Juul1998B schreef:

Je vergeet bauhaus
Imo dan he

Ik bedoel eigenlijk als het gaat om bandjes die veel later actief waren met deze sound. Bauhaus is uiteraard een grondlegger.