Entertainment - Gender (2008)

Label: Stickfigure

1. Romance in a Rain (4:57)
  2. Swing Movements (3:58)
  3. A Seduction Walks (4:50)
  4. Patroness (4:13)
  5. The New Joys (3:38)
  6. The Nervous Talks (5:38)
  7. Confusion of Senses (4:47)
  8. Flesh! (4:29)
avatar van orbit
Luister het nummer Mask nog maar eens ofzo, als daar Bauhaus niet ongenadig hierop lijkt weet ik het niet meer..
Is overigens niet slecht, Bauhaus op zijn best was erg prima muziek

perfume
Ik begrijp je vergelijking met Bauhaus wel. Maar ik vind de zang er echt niet zoveel op lijken. Smaken en associaties verschillen natuurlijk. Bauhaus vind ik wat dit album betreft toch een te zwakke vergelijking. Dit vind ik namelijk beter dan Bauhaus! Maar laten we nu ook weer niet een nieuw bandje kapot vergelijken. Luister dit meesterwerkje aub eens een paar keer? Dit album staat wat mij betreft erg op zichzelf en op eenzame hoogte. Zoals ik al zei is dit voor mij een tweede Pornography. En dat wil wat zeggen!

avatar van orbit
Nou, zoals je aan mijn top10 kunt zien is dat de hoogste lof die een plaat kan krijgen
Zover wil ik dus ook nog niet gaan. Maar dat hij prettig luistert staat vast. En ik vind dit dus ook beter dan Bauhaus, dat zei ik al eerder. Maar sommige Bauhaus nummers (ken je het nummer Mask?) komen hier heel erg dichtbij. Nog veel meer dan Pornography. De stem leunt tegen meerdere stemmen uit de waveperiode aan. Lastig te zeggen waar hij nu echt op lijkt. Ik vind de stem ook nog het minste gedeelte van de band tot nu toe, maar dat kan nog heel goed veranderen.
Grappig ook dat dit soort bands nu allemaal uit de VS komen, ze zijn daar massaal de platenkast van hun vader (die nog in Engeland heeft gewoond) aan het plunderen lijkt het wel

avatar van orbit
Ik zet even op 4* in, omdat dit toch wel erg lijkt op Mesh & Lace van Modern English.. iets wat weinig MuMe-rs blijkbaar kennen. Niet dat dat negatief is,maar die plaat komt wel snel terug in mijn gevoel als ik dit luister. Heeft nogmaals weinig met The Cure vandoen en eigenlijk ook weinig met JD, behalve de bas af en toe. Het blijft echter een plaat die je makkelijk opzet, een kwaliteit op zichzelf. Goede band dus! Ik ga overwegen of ik een 4,5* ga geven de komende weken..

En goddamn! Wat blijft het laatste nummer een kick!!!

avatar van reptile71
Mesh & Lace ken ik heel erg goed en dit album deed me er niet direct zo sterk aan denken. Qua sfeer is het inderdaad wel enigszins vergelijkbaar.

perfume
Mesh & Lace is veel toegankelijker dan dit vind ik.Mij doet het toch nog het meest aan Pornography denken. Vooral een liedje als The New Joys en The Nervous Talks liggen wat sfeer maar ook wat de zang betreft toch erg dicht in de buurt van The Cure. Hoe het ook zij. Smaken en associaties verschillen en wat mij betreft heeft deze band vooral ook een heel eigen sound. Dat maakt het voor mij ook zo'n goed album.

avatar van orbit
Mwah, nummers als Grief en Black Houses doen me wel hieraan denken. Ik vind dit album te rommelig klinken in vergelijking met Pornography, dat is veel strakker en zwaarder. ME had ook die rommeligheid in hun sound. Het is ook minder melodieus als je begrijpt wat ik bedoel. Smith heeft zelfs op zijn ontoegankelijkste platen nog melodieus gitaarwerk en melodieuze akkoorden en riffs.. dit is wat hoekiger, ook meer zoals JD, ME of andere bands uit die hoek. Vandaar dat ik de associatie niet maak. De stem is sowieso iets wat vrij op zichzelf staat, hij had niet misstaan in de jaren 80, maar eigenlijk lijkt hij verder niet exact op één van die bands

perfume
Daarom zijn ze ook zo uniek. Hoekig vind ik dit niet klinken wel ruig! en ik kan ook niet zeggen dat het minder melodieus is dan Pornography. Ik denk dat dit ook net als Porn een groeialbum is. Naarmate je het vaker draait des te beter wordt het. ME herken ik er niet echt in terug. Zoals ik al zei maakte ME veel toegankelijkere muziek dat meer neigde naar pop. Dit is verre van pop. Rommelig kan ik ook niet beamen. Op het eerste gehoor lijkt het wel wat rommelig maar als je echt de moeite neemt dit een paar keer achter elkaar te beluisteren dan zal je merken hoe slim deze liedjes in elkaar zitten. Dit album doet wat mij betreft dus zeker niet onder voor Pornography.

Heb je Mesh & Lace wel goed beluisterd? Toegankelijke pop
Je doelt eerder op hun platen daarna lijkt het..

perfume
Jaja dat ken ik wel hoor! Is zelfs mijn favoriet van ME. Maar ik vind dit album er gewoon niet op lijken orbit! In vergelijking hiermee vind ik Mesh and Lace inderdaad meer pop. Maar we hoeven het niet eens te zijn. Deze band staat wat mij betreft gewoon op zichzelf. Of gaan we nu weer oeverloos leuteren op wie deze band nu weer het meest lijkt!? Ik heb mijn associaties en jij de jouwe. En beide zijn even waar.

avatar van orbit
Nee, niet gelijk weer beginnen met negatief doen jongen. Maar toegankelijk en pop past m.i. niet bij Mesh & Lace.. is toch een vrij duistere plaat hoor, kijk maar naar de reacties daarbij. Deze plaat is beslist nog donkerder, dat ben ik met je eens. Het is in elk geval geworteld in de jaren 80 sound en maakt daar een slimme en eigenzinnige plaat van, dat valt te prijzen!

avatar van orbit
Zoals perfume al aangeeft zitten de nummers prachtig opgebouwd in elkaar, structuren zoals bijvoorbeeld een Danse Society of Virgin Prunes ze ook zou kunnen bedenken. Dat geeft geeft deze plaat zeker nog een extra dosis luisterplezier mee, je bent er niet zo snel op uitgeluisterd namelijk. Voor postpunk begrippen is dit zeker progressief en inventief, vond ik aanvankelijk Flesh! vooral een knaller.. een nummer zoals Confusion of Senses heeft een aantal erg mooie omschakelingen die het nummer geheel anders doen klinken ineens. Ook de magistrale opener heeft dit. Ongekend hoog niveau! Omhoog naar 4,5*

Cool!

Toch wil ik nog even deze clip laten zien:

Volgens mij toch een van de speerpunten waar dit illustere gezelschap zijn wortels vandaan heeft. Wat bewijst dat Bauhaus op zijn best toch ook briljant was!

perfume
Mooi liedje orbit! Zeker zullen ze dit ook wel eens geluisterd hebben. Maar toch vind ik deze band beter dan Bauhaus Vanwaar die neiging om telkens vergelijkingen en referenties te zoeken, vraag ik me dan af . Ze hebben toch ook een heel eigen sound en zijn wat dat betreft, zeker voor deze tijd, echt uniek!

avatar van orbit
Het doet me gewoon erg aan de sfeer in dit nummer denken. Maar zoals ik al zei: ingenieuze band

orbit schreef:
Toch wil ik nog even deze clip laten zien:

Geweldig nummer is dat toch....

Maar goed, nu ga ik deze plaat eens beluisteren, ben benieuwd!

perfume
Ik ben ook benieuwd wat je ervan vindt Laura?

Laurora
Heb nu 4 nummers gehoord via last.fm, klinkt er goed! Ik moet eigenlijk aan geen 1 andere band denken, alleen die galm inderdaad geeft het af en toe een (vroegere) Christian Death sfeertje. Dit klinkt echt nu al heel erg goed! Baal dat ik de rest niet heb.

edit: Itunes heeft hem

avatar van reptile71
Vooralsnog is deze cd (voor zover ik weet) in NL alleen verkrijgbaar op mijn webshopje. Voor de mensen die een cd nog altijd leuker vinden dan mp3'tjes.

avatar van orbit

Vooral uit dat tweede clipje blijkt de hoge waardering van de mannen voor The Almighty Cure Mooi nummer trouwens ook. De bas lijkt vreemd genoeg erg op de bas van Joy Division, zoals ook de bas op dit album daar soms erg dicht tegenaan komt. Het blijft een gezelschap wat combineert en creëert, des te mooier.

Laurora
Ik moet, vooral bij de opener, aan Christian Death denken, alleen een niet verstaanbare versie. Ik heb 9 van de 10 keer geen idee waar hij over zingt (vast niet over iets leuks ).

perfume
Een romance in de regen! Mmm....klinkt romantisch!

Laurora
Vertel jij dan maar eens waar hij over zingt. Kan de songteksten sowieso nergens vinden.

Laurora
Heb de cd net binnen (gisteren besteld bij reptile71, nu al binnen!).

Het is trouwens eNTERTAINMEnt, vraag me af waarom.

avatar van reptile71
Ik denk om NTERTAINME = 'entertain me' zodat er dus 2 dingen in één staan.... of zo...

Laurora
Hmm.. kan je het niet even aan ze vragen?
Moet het hier niet aangepast worden dan?

avatar van reptile71
Op de voorkant van de cd staat entertainment met allemaal kleine letters.

avatar van Alicia
Met of zonder letters... "Entertainment" klinkt héél aardig ....voor oudpostpunkies dan.... en die zijn nogal verwend !