Entertainment - Gender (2008)

Label: Stickfigure

1. Romance in a Rain (4:57)
  2. Swing Movements (3:58)
  3. A Seduction Walks (4:50)
  4. Patroness (4:13)
  5. The New Joys (3:38)
  6. The Nervous Talks (5:38)
  7. Confusion of Senses (4:47)
  8. Flesh! (4:29)
avatar van orbit
Ik luister het nu weer, en dit kan tegen elke jaren 80 release op! Behalve (you guessed it) Pornography.. dat blijft toch even een muur te hoog Maar verder is dit een briljante release!

orbit schreef:
Slechts 3,5* Laura? Kom op, dat kan beter!

Ja, moest er even inkomen. Vond het weergalmende niet verstaanbare een minpunt, maar hij wordt steeds beter. Ik had wat bands op shuffle staan als wekker en was toch enthousiast als hier een nummer weer van voorbij kwam. Meteen weer de laatste dagen gedraaid!

4* halfje omhoog.

Mordor
Ik heb hem nu even op me laten inwerken en dit is echt een staaltje wave verdoemenis. Afgegaan op lovende reacties van Reptile, Perfume en Orbit toch maar gekocht. Ik heb er geen spijt van gekregen! A seduction walks is prachtig met de combinatie van galmende gitaren en drumpartijen. Ik zet hoog in 4,5 *

Laurora
En weer een halfje eraf.
Elke keer als ik het opzet overvalt het me weer hoe goed dit klinkt, maar zodra ik het afzet, ben ik alweer vergeten dat ik het überhaupt heb.

Laurora schreef:
...maar zodra ik het afzet, ben ik alweer vergeten dat ik het überhaupt heb.
Waarom zet je het dan toch steeds weer opnieuw op?

avatar van orbit
Misschien is de plaat haar toch stiekem aan het verleiden..

avatar van reptile71
Onbewust dringt de plaat diep door in haar onderbewuste. Als ze hem afzet is ze alles gelijk weer vergeten, maar als onder hypnose zet ze hem later toch weer op en is ze opnieuw verrast hoe goed hij is. Wat ze niet door heeft is dat ze, terwijl ze om deze reden de score omlaag doet, ze hem eigenlijk omhoog zou moeten doen, want op deze manier kun je nooit genoeg krijgen van een album, omdat je hem al vergeten bent als hij weer af staat. Eigenlijk een ideale eigenschap voor een album.

Om deze plaat wat extra aandacht te geven: ik verkoop hem tijdelijk voor 10 euro INCL. verzending (binnen NL, voor de Belgen 11 euro) ! Interesse, stuur me even een PM.

avatar van orbit
"This was a message from our sponsor"

avatar van Sater
Hou er voor mij maar een apart, Paul!

avatar van Alicia
Dé ideale plaat voor de al wat ouderwordendevergeetachtige postpunkies. Ik heb dat namelijk ook al bij deze plaat. Dus ga ik nu even luisteren of die 4**** nog correct zijn!

avatar van Premonition
Ik denk niet dat ik in deze nieuwe hype meega. Ik vind het geheel nogal rammelend klinken. Het debuut klinkt inderdaad onheilspellend en donker, maar mist de songs. Het beklijft niet, ik ga daarin met Laurora mee. Net als Orbit vind ik het erg naar Mesh and Lace klinken, verschil is dat het meer drijft op gitaar en niet op keyboards. A Seduction Walks is trouwens wel een wave-kraker van jewelste.
De nieuwe (?) singles/12" klinken wat mij betreft veel beter geproduceerd en helderer.

avatar van reptile71
Volgens mij zijn die juist ouder. Dit album is het meeste recente werk voor zover ik weet.

orbit schreef:
Misschien is de plaat haar toch stiekem aan het verleiden..

Goed spelletje speelt de plaat, ik ben om.

Laurora
Ik had het zelfde met Christian Death (Rozz), is niet geheel het zelfde, maar die heeft mij ook op een of andere manier weten te verleiden. Deze net zo.

avatar van Mjuman
@L'ora - nwe avatar - nieuw kapsel, nieuwe smaak?

Moet dit dus nog ff checken. ME - Mesh & Lace was de verwijzing toch?

"Dé ideale plaat voor de al wat ouderwordendevergeetachtige postpunkies" says the woman with the candid camera. En dat moet ik dus echt aanhoren, meteen anders vergeet ik het!

Laurora
nwe avatar, maar geen nwe held .... mijn smaak is nog altijd het zelfde ?

avatar van reptile71
ik wil bovenstaande aanbieding nog wel laten gelden hoor.

Ik vind dit album trouwens niet lijken op Mesh & Lace.

Ik schaf hem wel aan, ben wel benieuwd.

Hopla, 5 sterren

avatar van orbit
Ik wist wel dat je nog wat meer omhoog kon gaan

Lost Highway
Premonition schreef:
Ik denk niet dat ik in deze nieuwe hype meega. Ik vind het geheel nogal rammelend klinken. .

Ik vrees dat ik deze mening moet ondersteunen. Het doet me echt niets. De stiekeme popliefhebber in mij mist structuren en degelijke songs. Zoiets kan je misschien ook over Pornography zeggen, maar daarop staan wel nummers die je écht naar de keel grijpen, met The Figurehead als wurg hoogtepunt. Hier hoor ik vooral 'pogingen tot' en veel lawaai. Het klinkt allemaal zoals ik het gevreesd had; Christian Death en Bauhaus zijn niet ver weg en een nieuwe Dracula lijkt geboren, de maagden zijn niet langer veilig. Bela Lugosi is verrezen, maar ik vrees dat het niet aan mij besteed is.

avatar van orbit
Het kostte mij ook enkele keren luisteren, maar er zit wel degelijk structuur in deze nummers. Het is verre van poppy natuurlijk en de structuur is niet te vergelijken met die van de meeste new wave bands, maar hij is er zeker. Bauhaus is inderdaad ook mijn eesrte aanknopingspunt.. maar dan wel de betere nummers van Bauhaus.

Laurora
Ik snap er niks van, maar deze plaat wordt echt elke keer beter. ALs ik weer een top 10 zou hebben, zou deze er volgens mij zeker in staan.

avatar van orbit
Het zijn gewoon complexere nummers dan je op het eerste gehoor meent te denken.. ik dacht allereerst ook: wat een muf en duister allegaartje. Maar na een keer of 5/6 mijn oren goed aan het werk gezet te hebben kwam er steeds meer herkenbare structuur en getimede verrassende wendingen langs. En de plaat trok me gelijk al aan, met name door nummer eerst en nummer laatst die allebei nog redelijk direct zijn (al zitten daar ook die interessante kronkels in als bij de rest). Voor mij één van de meesterreleases van 2008!

Joy
vanwaar de titel, gender?

wat is de betekenis?

Laurora
Het trok mij ook meteen al, alleen het vaak "onverstaanbare" kon ik niet waarderen, ik hoor graag de teksten duidelijk (dat heb ik vaak ook met Radiohead trouwens), maar deze nummers laten je niet meer los en elke keer als ik het weer opzet verrast het me!

Joy schreef:
vanwaar de titel, gender?

wat is de betekenis?

Geslacht (als in mannelijk/vrouwelijk).. het zal iets met het man vs vrouw probleem te maken hebben

avatar van reptile71
Mogelijk zelfs dat in één persoon, nog interessanter.