iggy schreef:
Jammer dan blauwe vla ik zou het wel prettig hebben gevonden mits hij ook kwaliteit had natuurlijk. En bij hughes vraag ik me wel vaker af waarom ieder jaar een nieuwe cd. Bij sommige heb ik wel eens de indruk kom op waarom eens niet wat langer de tijd nemen om het niveau naar boven te krikken. De voorlaatste vond ik een prima cd weer wat meer funk en een tikkeltje soul. De laatste ken ik nog niet. Door de jaren heen heeft deze lp/cd toch wel iets aan kracht ingeboet. Laats de geremasterde versie aangeschaft maar dat vond ik eigelijk zwaar tegen vallen het geluid dan toch pfff jammer hoor. Voor de rest prima cd hoor. Maaar kennen jullie zijn 1e solo wek totaal anders dan zijn huidige en h&t. Vette soul en funk incluisief blazers. Maar na mijn inziens toch zijn beste werk maar smaken verschillen
"Waarom ieder jaar een nieuwe cd" De meest voor de hand liggende reden is dat het in het contract staat van de platen maatschappij. Het kan ook een keuze zijn van de desbetreffende band of artiest. Maar het is speculeren, in de zeventiger jaren maakten bands als Judas Priest en Kiss zelfs 2 albums in 1 jaar. Maar dat was in het vinyl tijdperk, de speelduur was in die tijd krap aan 35 minuten of iets meer. Kiss en Judas Priest schreven zoveel nummers dat het niet op 1 lp paste. Merkwaardig genoeg kozen ze ook niet voor 1 dubbel album. De dubbelalbum was niet echt populair er was in die tijd veel meer live dubbelalbums dan studio dubbelalbums, dit terzijde. Gevolg is wel dat de albums Destroyer en Rock and Roll over van Kiss en Stained Class en Killing Machine van Judas Priest elkaar niet echt ontlopen. Een Band als Boston is weer het andere uiterste : tussen 1976 en 2002 slechts 5 albums. Waarvan de eerste en 2e album 2 jaar tussen zit en daarna alleen maar 8 jaar tussen album 2 & 3, 3 & 4 en 4 & 5. Gevolg is wel dat die albums onderling absoluut niet te vergelijken zijn. Overigens wel goeie albums, alhoewel Corporate America een iets minder album is, dit terzijde. Heb zo net even op Spotify het album van Glenn Hughes Hughes/Thrall beluistert. Neal Peart is erg enthousiast over dit album. Ik voeg er nog een aantal luisterbeurten aan toe. Maar dat ligt aan het perfectionisme van deze 2 gasten. Denk vrijwel zeker dat het kwartje wel gaat vallen, voorlopig 3 sterren.