Duran Duran - Decade (1989)

Label: EMI

1. Planet Earth (3:59)
  2. Girls on Film (3:28)
  3. Hungry Like the Wolf (3:25)
  4. Rio (5:33)
  5. Save a Prayer (5:24)
  6. Is There Something I Should Know (4:08)
  7. Union of the Snake (4:19)
  8. The Reflex (4:24)
  9. Wild Boys (4:17)
  10. A View to a Kill (3:34)
  11. Notorious (3:59)
  12. Skin Trade (4:26)
  13. I Don't Want Your Love (3:48)
  14. All She Wants Is (4:32)
Als verzamelaar geef ik de voorkeur aan Greatest. Daar staat het prachtige Ordinary world wel op.

Komt vooral omdat Decade ouder is natuurlijk, maar je hebt wel gelijk.

Behoorlijk perfecte pop, eigenlijk...

Jaren 80 klassiekers tot en met, alleen ontbreekt New Moon On Monday,
één van de betere singles, jammergenoeg.

avatar van Droid
"New Moon On Monday" wordt hier inderdaad zeker gemist. Greatest is alleen daarom beter.

avatar van orbit
Ik vind de nummers van de eerste twee platen duidelijk superieur over de rest

avatar van fluidvirgo
Ik vindt New Moon absoluut geen gemis op deze verzamelaar, ik vond het altijd al een van hun minste songs.
Daarbij vind ik de tracklisting hier prettiger dan het lukraak neergooien wat bij Greatest is gebeurd. Bovendien wordt bij Greatest de voorkeur gegeven aan het vullen van een CD met zoveel mogelijk songs. Om dit doel te bereiken was het zelfs nodig om een compleet couplet en refrein van Save a prayer te slachtofferen wat de song de ziel kostte. De grap is dat wanneer Save a prayer op de radio voorbij komt ook de DJ's de Greatest versie draaien, daar kan ik nou kwaad om worden..

Charles Manson
wat blijft duran duran toch briljant he, foei.
ik geef 5 sterren, goed voor pure kwaliteit, aangevuld met wat jeugdsentiment

avatar van Youri
Verzamelaar met alle groote hits uit de jaren 80. Hun beste periode! Mis New Moon On Monday. Ordinairy world kwam op greatest want toen Decade uitkwam moest dat nummer nog geschreven worden. Hierna ging wat mij betreft de groep op de schop. Tot hun comeback in 2004.

avatar van Thuurke
Welke comback??????

Wolfgang1975
Prachtige verzamelaar over de periode 1981-1989. Is There Something I Should Know? en A View To A Kill staan niet op de reguliere albums. The Reflex, Notorious, Skin Trade en I Don't Want Your Love niet in deze versies. The Reflex en I Don't Want Your Love zijn remixen, Notorious en Skin Trade edits. Veel mensen geven de voorkeur aan Greatest omdat daar Ordinary World (uit 1993) opstaat. Helaas zijn Rio en Save A Prayer op Greatest (uit 1998) onverteerbaar geëdit.

avatar van dazzler
Het was even wachten op de eerste Duran Duran compilatie.
Eigenlijk had het amateuristische live-album Arena uit 1984
al een beetje de functie van een semi-verzamelaar.

Geen wonder dus dat de laatste 4 tracks
al uit de tweede fase van de groep stammen.

De 9 beste

Planet Earth
Girls on Film
Hungry like the Wolf
Save a Prayer
Is there something I should know
Union of the Snake
The Reflex
Wild Boys
A View to a Kill

Ik mis New Moon on Monday op deze verzamelaar.

Pieter Paal
Dazzler pakt echt de goede krenten uit de Duran Duran-pap.
Ik vind de album-versie nog steeds veel beter dan die rammelende single- en 12 inch-versie. Heb die single indertijd alleen maar gekocht voor die gave (live)cover van 'Make me smile (Come up and see me)' van Steve Harley & Cockney Rebel dat op de keerzijde staat. 'New moon on monday' werd helemaal blauwgedraaid door de VARA en stond ook in 'De Verrukkelijke 15'. Wel jammer dat dit soort programma's niet meer bestaan. Keken altijd iets verder dan een hitparade.
'Arena' heb ik pas veel later gekocht. De Disky-uitgave lag voor € 2,- in de goedkope CD-bakken en ik wilde het nu hebben. 'Wild boys' is daarop gewoon de studio-versie, maar live kunnen ze dat nummer ook goed brengen.

avatar van Thuurke
Vroeger (de eerste twee platen) vond ik het goeie vernieuwende muziek, maar ik ben bij Union Of The Snake, The Reflex en Wild Boys en de daarbij behorende videoclips compleet afgehaakt. De groep is ook na Seven And The Ragged Tiger ook gesplitst in The Power Station en Arcadia en daarna is de halve Duran Duran weer samengekomen om Notorious te maken en is het een bandje met sessiemuzikanten geworden.

Decade is de eerste verzamelaar van Duran Duran; een representatieve singles compilatie van de eerste tien jaar van de band. Luister en geniet, de ene na de andere l klassieke popsingles komt voorbij. Jeugdsentiment natuurlijk.

Decade bevat 14 van de 19 singles uit het eerste decennium en de uitverkoren nummers staan in chronologische volgorde op de CD. De single versies van Is There Something I Should Know, The Reflex en de James Bond-hit A View To A Kill waren nog niet eerder op een Duran Duran album verschenen.

Maar waar in hemelsnaam is New Moon On Monday gebleven? Ook jammer dat Careless Memories ontbreekt. En een gemiste kans om de zeldzame single versie van My Own Way (nu alleen verkrijgbaar bij de dure Singles box 81-85) bij een groter publiek bekend te maken. Deze puike discoversie is honderd procent anders dan de funky albumuitvoering op Rio.

avatar van Funky Bookie
Bij DD vaak de discussie of het nu een albumband of een singleband is.
Ik vind het een albumband met een ontzettend goed gevoel voor het kiezen van singles.

Deze verzamelaar bewijst dat.
New Moon On Monday erop i.p.v. had extra waardering opgeleverd, maar dit is een ontzettend fijn album.

Ik dacht altijd dat Burning The Ground ook op deze verzamelaar stond.
Dat nummer is een remix van alle singles die tot dan toe van Duran Duran verschenen waren.
De clip heb ik volgens mij toen wel op CountDown gezien, en ik vond hem toen wel erg goed!
Ik vond toen bijna alles van Duran Duran goed, zo ook de video bij Arena, met live stukken en een uitgebreide versie van Wild Boys.
Van mijn ouders mocht ik ook gewoon de clip van Girls On Film kijken, die deden daar niet zo moeilijk over.
New Moon On Monday hoort er uiteraard ook tussen te staan, maar blijkbaar was die niet succesvol genoeg.

deric raven schreef:
Ik dacht altijd dat Burning The Ground ook op deze verzamelaar stond.

Dat nummer is wel ter promotie van deze verzamelaar verschenen in een hoesje met gelijkaardig artwork.
Inderdaad opvallend dat het noch op de LP noch op de CD van de verzamelaar is terug te vinden.

Dus ook niet op LP.
Dan hier maar de clip toevoegen: Duran Duran - Burning The Ground - YouTube

avatar van lennon
De volgende kant van die single bevat ook nog een leuke mix van songs.. decadence

deric raven schreef:
Dus ook niet op LP.

Hier kan je hem wel vinden.

Duran Duran - The Biggest and the Best (2012)

Uitstekende verzamelaar met één minpuntje: de edit van Save a Prayer.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Prima verzamelaar van de band, zet Careless Memories & New Moon On Monday erbij I.p.v I Don"t Want Your Love & All She Wants Is en ik had er een halve ster meer voor gegeven.

avatar van pureshores
deze verzamelaar volgt de tracks chronologisch, dat is prettiger dan alles door elkaar.
Do you believe in shame had er ook nog wel bij gemogen om de decade dan echt af te sluiten.

De single versie van I don't want your love prefereer ik boven de Big thing versie, klopt het dat op Greatest hiervan niet de single versie gebruikt werd?

Al met al een prima uur Duran Duran

avatar van Queebus
Mooie verzamelaar van DD over de eerste 10 jaar. Als je bedenkt dat je de hoogtepunten binnen een uur moet stoppen dan mis ik eigenlijk niks. Ik lees hier wel dat New Moon On Monday gemist wordt, dat geldt niet voor mij.

Duran Duran mocht je eigenlijk als muziekliefhebber niet goed vinden, wat natuurlijk grote onzin is. Pin-ups who can play. Klasse band.