(Alle quotes hieronder door DVN88. Het waren er teveel om in één post te weergeven, dus ik heb de quotes weergeven door aanhalingstekens inplaats van de code)
"Burzum: heerst! Jammer dat ie in de bak zit

"
Burzum bevat beschamende vocalen en verder is het ook niet geweldig. Burzum dankt zijn populairiteit aan zijn verleden. Wat men van Burzum vind wordt vaak beïnvloed door de sinistere en interessante geschiedenis van de band. Dat wilt niet zeggen dat nummers als 'Jesus' Tod', 'Dunkelheit', 'Ea, Lord Of The Depths', 'Spell Of Destruction' en 'War' niet briljant zijn, maar de uitvoering is zeker niet "goddelijk". Covers van deze nummers zijn vaak stúkken beter. Met name op de oudere albums van Burzum zijn de vocalen afschuwelijk.
"Mayhem: heerst!"
Ook weer een beetje hetzelfde verhaal als bij Burzum. Ook Mayhem heeft erg goede nummers, en anders dan bij Burzum bevatten deze nummers geen beschamende vocalen. Desalniettemin heb ik het gevoel dat zonder Mayhem's geschiedenis, de band stúkken minder populair zou zijn, of zich zelfs nog geheel in de underground wereld zou bevinden, hoewel dit laatste misschien iets te ver gaat, want zoals ik al zei hebben ze zeker unieke nummers.
"Kerken: heersen niet!"
Alweer een dwaze opmerking. Vreemd genoeg geef je bij geen enkele uitspraak goede argumenten. Wellicht heb je afkeer voor waar de kerk voor staat of voor welk ritueel het bedoeld is, maar "kerken heersen niet" vind ik een uiterst onintelligente opmerking. Kijk eens naar de geweldige architectuur van vele cathedralen en kerken over de wereld, en vertel mij nog maar eens dat kerken niet heersen.
"Van Dead is het wel jammer"
Waarom? Waarom is het jammer van Dead, maar niet van enig ander persoon op de wereld? Wat ik bedoel is, wat maakt hem nu zo speciaal? Ik vond hem zelf geen uitzonderlijke zanger, en het feit dat hij zelfmoord heeft gepleegt zegt misschien meer over zijn zwakte. Vreemd genoeg wordt hij als een held gezien. Ik kan vele andere zangers noemen die stúkken beter klinken, en het feit dat hij zelfmoord heeft gepleegt zou verder geen gegeven mogen zijn om zijn superieuriteit te symbolizeren. Het is eerder dwaas dan "cool".
"En van Øystein Aarseth is ook wel jammer."
Hij heeft enigszins belangrijke dingen gedaan voor de Black Metal scene. Beter gezegt, hij heeft gedaan wat elke fanatiekeling zou doen of moeten doen, maar omdat hij zich in een gunstigere situatie bevond, hebben zijn daden invloed gehad op alles dat tijdens hem en na hem is gebeurt binnen de Black Metal scene. Wat mij stoort is dat men vaak doet alsof men Øystein, Per Yngve of Varg kende. Deze mensen zijn vaak niet ouder dan 17 jaar, niet bijster intelligent, en "Black Metal fan", hoewel ze maar weinig van Black Metal of de ontwikkeling van Metal in het geheel weten.
"De muziek is ontzettend goed, natuurlijk is dit een van de belangrijkste black metal releases ooit (zo niet dé belangrijkste)."
Van wie heb je dit gehoord? Wellicht is het een goed idee iemand daarnaar te vragen die 20 jaar ouder is dan jij, en de ontwikkeling van Black Metal heeft meegemaakt. Dit album is zeer zeker goed, en is wellicht ook een mijlpaal geweest, maar het heeft zeer zeker niet alteveel invloed gehad op de Black Metal scene. 'Deathcrush' en 'Pure Fucking Armageddon' waren stukken belangrijker. Daarnaast weet ik zeker dat je niets weet van bands die wérkelijk de oorzaak zijn van de ontwikkeling van Black Metal. Zo is Mayhem bijvoorbeeld belangrijk geweest, maar zij zijn niet begonnen met het spelen van Black Metal. Ik wil niet cliché overkomen door bands als Venom en Mercyful Fate te gaan noemen, maar deze bands zijn erg belangrijk geweest. Daarnaast hoor ik werkelijk nooit wat over de bands Bulldozer, Death SS, Future Tense (uit Nederland!), Skullface, Vulcano, Ghostrider, Black Evil, Necrodeath, N.M.E., of alle Thrash- en Death Metal bands die ook zeker deel uitmaakten van de ontwikkeling. Om een of andere bizarre reden zijn het vaak alleen Mayhem, Darkthrone, Hellhammer, Venom en nog een aantal anderen die credit krijgen.
"Natuurlijk moet je hem niet alleen daarop beoordelen, en dat doe ik ook niet. De vocalen zijn niet echt black metal-achtig, maar toch wel vrij kwaadaardig, en het geeft een lekker sfeertje mee,"
Niet Black Metal-achtig? Hoeveel Black Metal bands ken je eigenlijk? Zelfs Mercyful Fate wordt gerekend tot de Black Metal, hoewel de vocalen klinken als Heavy Metal met misschien zelfs wel Power Metal elementen. Denk niet te weten wat Black Metal is. De vocalen op dit album zijn uniek, en misschien niet 100% zoals wat men nu verstaat onder Black Metal vocalen, maar het is op z'n minst wel "Black Metal-achtig".
Mijn mening over dit album? Het heeft wel wat, en er staan een aantal goede nummers op dit album. Ik been geen musicus, dus ik kan de technische aspecten van dit album niet benoemen, maar voor mij klinkt het niet erg speciaal. Het drumwerk is vreselijk en zit vol met fillers en eentonig slagwerk. De gitaar riffs worden vrij vaak herhaald, en in het geheel klinkt het vrij saai en eentonig. Geef mij liever Black Metal als Avichi, (het latere werk van) Deathspell Omega, Yamatu, Teratism, Inquisition, Unholy Trinity, Black Stench, Galgeras, Arkha Sva en ga zo maar door. Of cult Black/Death Metal bands als Beherit, Beliar, Pure Evil, Profanatica, Toten, Teitanblood, Blasphemy, Conqueror, Bestial Raids en ga zo door. Er zijn ontzettend veel goede Black Metal bands, en ook vele Black Metal bands waar ik niet eens een mening over zou willen geven. Hoe dan ook zijn er ook ontzettend veel Black Metal bands beter dan Mayhem, en de meesten zijn niet op deze website te vinden. Ik heb hier enkel een profiel aangemaakt omdat ik mijn mening wilde geven over de belachelijke dingen die ik hier lees. Verder staat er zelfs maar één album van Beherit op deze website, en zijn bands als Bekhira en Ofermod niet eens te vinden. Dat zegt al genoeg...