Lil' Wayne - Tha Carter III (2008)

Label: Young Money

8. Tie My Hands (5:19)

met Robin Thicke

9. Mrs. Officer (4:47)

met Bobby Valentino en Kidd Kidd

10. Let the Beat Build (5:09)
  11. Shoot Me Down (4:29)

met D. Smith

12. Lollipop (4:59)

met Static Major

13. La La (4:21)

met Brisco en Busta Rhymes

14. Playing with Fire (4:21)

met Betty Wright

15. You Ain't Got Nuthin' (5:27)

met Juelz Santana en Fabolous

16. Don'tGetIt (9:52)
  17. Action * (3:45)
  18. Lollipop [Remix] * (4:21)

met Static Major en Kanye West

19. Prostitute II * (5:50)
  20. Pussy Monster * (5:21)
avatar van j.b.b.l
Ugk en Lil Wayne zijn zo verschillend,daarmee is alles al gezegd.Het is niet raar als iemand II Trill beter vind dan Tha Carter III,alsof die twee albums zo erg op elkaar lijken.Die twee albums zijn zo verschillend,qua beats en de sfeer die er word neergezet dus ik snap je punt gewoon niet,je wilt gewoon Kos en Mezelf als haters bestempelen.

FattBeat schreef:

Nóg een kleine kanttekening, Kempi is niet eens zo slecht als je die backpack bril maar eventjes af kunt zetten.

FattBeat schreef:

En dat nieuwe album van UGK wel gewoon dope vinden. Ik kan dat gewoon echt niet begrijpen.

Leuke rappers met skills ------> rapper met het niveau van een kleuter
Volle, smerige, vette beats ------> Soort van rekenmachinegeluidbeats
Domme teksten, maar wel lekker overdreven gangsta-------->
Teksten? wat vaag geschreeuw of zo, en een zanger met een dom zanglijntje er overheen..

Lijkt mij al vrij duidelijk.

Mayne
De teksten zijn idd bagger, evenals zijn skills. Maar sommige producties zijn leuk.

avatar van MJ_DA_MAN

Helaas, geen effect.

Lol, ik haatte eerste wayne. Niet echt haten, maar vond wel dat hij rap verneukte. Toen hoorde ik veel carter III dit, carter III dat. Ik dacht, laat me maar ff beluisteren. En ik moet zeggen. Dope! Geen (old skool) rap, die ik goed vind. Maar toch... 4* tot nu toe

0,5
Dit was mijn eerste kennismaking met Lil' Wayne. Ik verdiep me vrijwel nooit in dit soort artiesten, maar door de goede kritieken op allerlei websites heb ik het toch maar een kans gegeven. Achteraf wou ik dat ik dat nooit gedaan had.

De meest irriterende stem die ik ooit van een hiphop-artiest heb gehoord wordt gecombineerd met af en toe wat leuke, maar meestal zeer matige producties. Soms komt er wel iets grappigs in voor, maar om dit nou hilarisch te noemen dat gaat te ver. Drie maal wist Lil Wayne een bescheiden glimlach op mijn gezicht te toveren en daar bleef het bij. Die drie bescheiden glimlachjes waren voor mij dan gelijk de hoogtepunten. Voor de rest heb ik he-le-maal niet kunnen genieten van dit album. Sterker nog; als ik die stem nog 1 keer moet aanhoren dan besterf ik het.

0,5
Het is bevestigd, Lil' Wayne heeft in de eerste week na de release van zijn album meer dan een miljoen platen verkocht. Om precies te zijn vloog zijn album 1.005.545 keer over de toonbank. Hij gaat daarmee over het aantal dat Kanye West vorig jaar in zijn eerste week verkocht heen.

Waar gaat dit heen.

Mezelf
Zoals al zo vaak gezegd en nu bijna een vervelende herhaling; blijkbaar waarderen zeer veel mensen deze muziek dus.

avatar van GarnalenPeller
oh! oh!
So if your message aint shit, fuck the records you sold/
Cause if you go platinum, it's got nothing to do with luck it just means that a million people are stupid as fuck.

Mezelf
Achja, ik vind Immortal Technique nou precies een voorbeeld van een man met een beperkte visie.

Kos
Maar hier heeft ie natuurlijk wel gelijk. Al is het een beetje open deuren intrappen.

Mezelf schreef:

Ik heb enkele nummers van hem gehoord, maar dat klinkt toch bij vlagen beter dan dit. De naam van zijn label alleen al

avatar van thomzi50
Om de labelnaam er nou bij te betrekken..

En ik vind de quote van Immortal Technique naast nogal beperkt ook hier niet van toepassing eigenlijk, want de verkoop betekent nou niet dat allerlei mensen ongelofelijk dom zijn, maar meer dat de muziek pakkend is. Ik sluit overigens niet uit dat de mensen die het kopen dom zijn, maar dat is weer iets anders.

thomzi50 schreef:
Om de labelnaam er nou bij te betrekken..

Ik bedoel slechts dat het niets goeds voorspeld.

avatar van GarnalenPeller
Ratelslang vs Contant Geld
Close call

avatar van musicman13
Weezy F Baby!!! Top album! blijf hem luisteren! Zo goed is ie!

Urbanoetang schreef:

Ik bedoel slechts dat het niets goeds voorspeld.

Nee want jij haalt alles erbij wat maar in je voorbeeld spreekt maar totaal niks met dit album te maken heeft. Als Lil' Wayne van pindakaas zou houden, zou jij zeggen dat het album slecht is omdat pindakaas vies is.

Je bent gewoon dom bezig om zo maar een willekeurige quote uit een nummer te halen, want als jij een miljoen (en over de hele wereld miljoenen) mensen als dom verklaart omdat ze deze cd kopen, dan vraag ik me af wie er dom is..

avatar van MJ_DA_MAN
IT doelt voornamelijk op het eerste stukje tekst van die quote, dat scheelt nogal. Als ie slechts zou zeggen dat je domme fans hebt als je goed verkoopt zou het onzin zijn. Maar het is dus wat IT denkt, en daar kun je het dus mee oneens zijn. Ik neem het niet al te letterlijk, gezien Immortal altijd hard zijn boodschap brengt.

Mezelf schreef:

Misverstandje. Ik dacht dat die quote uit een nummer van Lil Wayne kwam en dat het ironisch bedoelt was van Garnalenpeller (die quote kwam niet van mij ). Verder heb ik geen hekel aan alle muziek die populair is hoor, als je dat denkt. Graduation van Kanye West kreeg van mij ook 3,5 sterren, en die verkocht bijna net zo goed als deze.

avatar van Raul
ik ga nog geen oordeel geven aan dit album omdat ik het pas twee keer gehoord heb maar ik wil toch alvast iets kwijt:
ik begrijp heel veel reacties over Lil Wayne heel erg goed, ik begreep ook nooit waarom deze man zoveel aandacht kreeg en waarom iedereen zijn albums zo geweldig vond terwijl ik van mening was dat hij de meest irritante stem in de hiphopwereld had. Ben bovendien ook veel meer van de New York rap en kan zuidelijke artiesten maar zelden waarderen.

Vanwege de hype werd ik echter toch nieuwsgierig en heb ik een Wayne fan uitgedaagd me zijn beste nummers te laten horen. Na een aantal keren luisteren viel ineens het kwartje: lyrisch bleef het matig, inhoudelijk bleef het eenzijdig (bragging and boasting) maar toch: die flow, die stem (ja, die stem!), de catchiness, de producties! Heerlijke muziek, fantastisch voor in de auto.

Tuurlijk, heb hier lang niet altijd zin in en het verbleekt bij een album als Illmatic (als ik dat weer eens opzet) maar toch begrijp ik ineens wat mensen in Wayne zien.
Ben inmiddels een grote fan van tha Carter II, deze moet ik, zoals ik al zei, nog goed beluisteren voordat ik kan oordelen. Maar wilde toch even dit Wayne verhaal kwijt, misschien werkt het voor meer mensen zo.

Mezelf
Voor grote aantallen mensen heeft Lil Wayne de X-factor die veel andere artiesten niet hebben. Ik vind het zelf ook wel een beetje, hij is een unieke persoonlijkheid, dat moet iedereen bekennen, en dat is misschien de reden dat zijn muziek zo erg aanspreekt.

P-DawG
GarnalenPeller schreef:
oh! oh!
hahaha ik denk ook altijd aan die line van Immortal als ik dit soort shit hoor.

Mezelf schreef:
hij is een unieke persoonlijkheid

Op wat voor manier? of moet je je dan in hem verdiepen of zo, want vooralsnog zie ik vooral een kneus lopen in die clipjes...

Relax
Mezelf schreef:

Ik snap echt niet wat je bedoeld, hij is niet eens persoonlijk en zeikt alles af van andere.

avatar van 'State Of Mind'
lil wayne fans; check ''Tha Carter III Mixtape'' is een mixtape van vorig jaar met alle gelekte tracks die eigenlijk bestemd waren voor de release van tha carter 3 in 2007. voor de gene die hem nog niet kennen hij is echt vet.

Relax
Blind eyes can look at me and see the thruth
Wonder if Stevie do, but Ima leave it to 'm.

Zucht.. wat ongelovelijk slap.

Ik geniet wel zeer van die beats, maar als je naar de teksten gaat luisteren deze idioot klinkt het als simpel bedachte zooi.

is echt wel een goed album van hem geworden. De eerste 2 delen vindt ik niks. Maar deze is wel goed...

Relax schreef:

Ik zeg ook voor veel mensen dus waarom dan iedereen zich maar aangesproken moet voelen...god mag het weten.