Lil' Wayne - Tha Carter III (2008)

Label: Young Money

8. Tie My Hands (5:19)

met Robin Thicke

9. Mrs. Officer (4:47)

met Bobby Valentino en Kidd Kidd

10. Let the Beat Build (5:09)
  11. Shoot Me Down (4:29)

met D. Smith

12. Lollipop (4:59)

met Static Major

13. La La (4:21)

met Brisco en Busta Rhymes

14. Playing with Fire (4:21)

met Betty Wright

15. You Ain't Got Nuthin' (5:27)

met Juelz Santana en Fabolous

16. Don'tGetIt (9:52)
  17. Action * (3:45)
  18. Lollipop [Remix] * (4:21)

met Static Major en Kanye West

19. Prostitute II * (5:50)
  20. Pussy Monster * (5:21)
Maxmus
echt dramatisch album.
Lollipop haha, Echte kindermuziek dit.
Lil wayne is drama.

avatar van dusso
Ik vind Lil Wayne wel geniaal dat hij zoveel luisteraars trekt. Dan moet je toch wel iets hebben.

Ik vond die gast eerst ook wack, maar nu voel ik sommige nummers toch wel hoor!
En mensen moeten ook niet komen dat ze dit zelf ook wel kunnen..

dusso schreef:

Ik vond die gast eerst ook wack, maar nu voel ik sommige nummers toch wel hoor!
En mensen moeten ook niet komen dat ze dit zelf ook wel kunnen..

Dat heet marketing, daar hoeft Weezy zelfs niks aan te doen dat doen de platenbazen namelijk al voor hem.

Garben_B
Maxmus schreef:
echt dramatisch album.
Lollipop haha, Echte kindermuziek dit.
Lil wayne is drama.

Volgens je profiel ben je 17 jaar.

avatar van MurryMusic
En jij bent 19...wat maakt dat nou weer uit..

avatar van Jorge-E
Maxmus heeft volgens zijn stem hiernaar geluisterd, terwijl hij geen kind is (maar 17) en de doelgroep van dit soort muziek zijn kinderen volgens hem.

SPAROOD
Toen het album net uit was vond ik het eigenlijk best goed. Niet geniaal maar was er wel te spreken over. Carter II blijft overigens sowieso beter. Maar nu het album een tijdje uit is blijft van dat fijne gevoel in het begin niet veel meer over. Verlaag mijn cijfer dan ook met een punt.

Ik plaats deze muziek in een ander genre dan Rap. Wat voor mij betekend dat ik ook deze muziek heerlijk vind om te luisteren. de tracks blijven hangen en de beats zijn simpel maar wel lekker. voor diepzinnige teksten hoef je zeker niet bij wayne aan te kloppen maar je kunt niet ontkennen dat hij lekker clubbangers maakt! ik geef hem een 4

Game schreef:
Inderdaad. Maar om nog even in te springen in de "discussie":

Er zijn genoeg jongeren die erg veel old skool luisteren, en er zijn genoeg oudere hiphop fans die deze soort muziek luisteren.

En nu weer over dit album:

Lil Wayne gaat een nieuwe versie van Tha Carter III uitbrengen, met de subtitel: The Rebirth. Compleet nieuwe nummers, de meeste zullen leftovers zijn van deze versie.

Toch blijft het me verbazen hoeveel shit deze man uitbrengt, damn...

+1, ik ben zelf 16 en zie ook wel het verschil tussen illmatic van nas en reasonable doubt van jay-z en dan dit album, maar dat betekent niet dat dit kindermuziek is. Lil wayne is gewoon erg commercieel maar zijn nummers luisteren heerlijk weg, maar ben ook een die-hard fan. nummer 1 hiphop album van 2008 voor mij.

Dit album komt gewoon echt hard. Tracks als 3 Peat, A Milli en Got Money zijn echt ongekend goed, vooral 3 Peat. Ook omt hij met Tie My Hands met een hele andere stijl op het album, hij beheerst het allemaal.
Overall is het echt een zeer relaxed album.

4,5 ster

Improvision
Through the pencil and leak on the sheet

Het nummer La La dat hier boven te beluisteren is, is een hele andere dan die ik heb. Bovendien hoor ik hier geen Brisco en Busta in. Ik neem aan dat ik dus over de goeie versie beschik?

avatar van Game
SymonBus schreef:

Die versie op deze pagina is van een mixtape (hoort hier dus niet), en naar mijn mening VEEL beter dan de originele albumversie. Alhoewel, het zijn twee hele verschillende nummers qua tekst.

Het nummer van de mixtape heet trouwens niet La La, maar gewoon La.

SSS
Ik kende voor 2008 alleen Fireman wat ik wel een goed nummer vind maar nooit gedacht van, laat ik is een heel album gaan luisteren. Van de singles vind ik A Milli, A Milli, A Milli, A Milli, A Milli, A Milli, A Milli, A Milli geweldig!

Game schreef:

Het nummer van de mixtape heet trouwens niet La La, maar gewoon La.

Dat de La La die hier te luisteren is beter is dan de La La met Brisco en Busta ben ik met je eens. Ik heb de La La (zoals hier te beluisteren) van The Leak, het album vol met gelekte nummers dat werd uitgebracht vóór Tha Carter III. En daar heet het La La La..
En van mijn kant niets dan respect voor deze man, die ongekende bergen werk verzet. Bizar hoeveel gastoptredens lil'wayne heeft gedaan, hoe hij overal een hit uit weet te krijgen.. Zijn muziek is lang niet altijd even goed en Tha Carter III is misschien niet hét album geworden waar hiphop al jaren op zit te wachten (al zegt mr. carter natuurlijk van wel), het is wel vermakelijk en zijn stem en rijmkunsten hebben wel iets

SSS
Voor wie 18 nummers niet genoeg vind, er is ook nog een deluxe edition van 5 tracks. I'm Me, Gossip, Kush, Love Me or Hate Me en Talkin' About It.

Mocht je 23 tracks nog steeds te weinig vinden dan is er ook nog, Action en Whip It.

25 tracks is voor deze wereldrapper inderdaad erg weinig maar er komt een vervolg op Tha Carter III zodat we niet wakker hoeven te liggen!

Mezelf
SSS schreef:

Ik heb genoeg slaappillen ingeslagen om tot die tijd wél een goede nachtrust te hebben.

Een van lil wayne's beste albums, ik snap niet waarom mensen hem zo bekritiseren.

Dimitar schreef:

1. Lil Wayne heeft een Hate it or Love it stem.
2. Hij neemt de roem van betere rappersweg.Teveel publiciteit.(overrated)
3. Hij rapt over southside beats, wat vaak niet word waardeert
4. Hij jat lyrics
5. Hij noemt zichzelf The best rapper alive

Improvision
En daarnaast kunnen zijn ghostwriters niks beters bedenken dan dingen als:

avatar van Game
Dat Lil Wayne lyrics zou jatten geloof ik best, maar dat hij zou ghostwriters zou hebben, daar geloof ik niks van.

Dimitar schreef:

En ik snap juist het tegenovergestelde niet. Want hoewel er veel kritiek is, is er ook een flink portie lof te vinden voor TC3. Zo kreeg het album bij Pitchfork een dikke 8. En staat hij in menig jaarlijstje op redelijk respectabele websites.

Pitchfork is niet serieus te nemen op het gebied van hiphop, althans dat is wat ik vaak lees op deze site.

ErwinQ
lollipop

aire.
Improvision schreef:
En daarnaast kunnen zijn ghostwriters niks beters bedenken dan dingen als:

Through the pencil and leak on the sheet

Ik moest daar juist keihard om lachen, maar goed.

avatar van dirty monkey
ik vond hem toch echt wel goed op phone home en playing with fire na, die twee waren wel echt verschrikkelijk

avatar van Mindshifter
Wat een lelijke man is deze rapper. Maar daar gaat het natuurlijk niet om!
Het gaat om zijn muziek, en helaas zijn de looks van dhr. L. Wayne een afspiegeling van zijn muzikale kunnen.
Het enige waar het album WEL in slaagt is dat het een symbool vormt voor het feit dat het hip-hop genre nu al een tijd stil staat. Vergeleken met andere genres gebeurt er erg weinig in. Ik had gehoopt dat de Britse scene daar verandering in kon brengen, maar niets blijkt minder waar.
Bedankt Kleine Wayne, dat je hebt laten zien dat jouw muziek en jouw genre zich zo langzaam als dikke stront voortbewegen. Een pijnlijk feit.
Het is dan wel veilig, maar veel behalve een TMF-hit worden zit er helaas niet in!

Ik ben dan misschien een ouwe lul, maar de tijden van Arrested Development, The Roots e.a. worden innig gemist.

Mindshifter schreef:
Wat een lelijke man is deze rapper. Maar daar gaat het natuurlijk niet om!

De gehele rap wereld staat alles bijhalve stil. In de commerciele wereld is de Autotune gepopulariseerd wat je als een soort ontwikkeling kan beschouwen .Er zijn record labels als Stone Throw,Rhymesayer, Definitive Jux & BabyGrande waar veel originele hiphop vandaan komt. Hiphop dat vernieuwend en kwalitatief goed is.

Kill_illuminati schreef:

De gehele rap wereld staat alles bijhalve stil. In de commerciele wereld is de Autotune gepopulariseerd wat je als een soort ontwikkeling kan beschouwen.

Wel een negatieve ontwikkeling IMO. Ik vind er echt geen ene mallemoer aan. Wat is het idee van de autotuner? Zijn er echt mensen die dit mooier vinden klinken dan normale zang? Is het een filter voor zangers met lelijke stemmen die echter wel mooi of cool genoeg zijn om een pop idol te zijn om achter te schuilen? Of is het gewoon stoer? Ik vind trouwens dat bijv. nummers als Lollipop nog maar heel weinig met hiphop te maken hebben. Er wordt een soort van in gerapt, that's it.

Mezelf
Ja je kunt de pop/rockmuziek van de beatles toch ook niet vergelijken met die van vandaag de dag? Alles ontwikkelt zich..