Lil' Wayne - Tha Carter III (2008)

Label: Young Money

8. Tie My Hands (5:19)

met Robin Thicke

9. Mrs. Officer (4:47)

met Bobby Valentino en Kidd Kidd

10. Let the Beat Build (5:09)
  11. Shoot Me Down (4:29)

met D. Smith

12. Lollipop (4:59)

met Static Major

13. La La (4:21)

met Brisco en Busta Rhymes

14. Playing with Fire (4:21)

met Betty Wright

15. You Ain't Got Nuthin' (5:27)

met Juelz Santana en Fabolous

16. Don'tGetIt (9:52)
  17. Action * (3:45)
  18. Lollipop [Remix] * (4:21)

met Static Major en Kanye West

19. Prostitute II * (5:50)
  20. Pussy Monster * (5:21)
avatar van Yzzné
Moest ff lachen toen ik dit tegen kwam op StateMagazine:

Lil Wayne is de beste rapper ter wereld en Tha Carter III is het beste album dat uw nederige recensent in tijden gehoord heeft, en waarschijnlijk ook het beste dat hij in de aankomende jaren gaat horen.

Lil Wayne beste rapper ter wereld

MJ_DA_MAN schreef:
Tja, ik durfde er vergif op in te nemen dat raff deze plaat met een 0,5 ging belonen.

Haha

Ik wil toch ff kwijt dat meneer Fabergé al mijn respect heeft verloren. Het is allemaal gelogen en irriterend met zinnen zoals:

"Wayne heeft het beste en breedste album van een rap-artiest uit het zuiden van de Verenigde Staten ooit samengesteld met voor ieder wat wils. Het is een Blueprint voor een nieuwe generatie en als je de kleine man na dit album nog steeds niet kan waarderen heb ik medelijden met je, beter krijg je het de aankomende jaren niet."

Laat ik dan maar zeggen in dezelfde stijl dat "de mensen die de recensie op State nog serieus nemen geen verstand van muziek hebben." Daarbij toegevoegd dat Fabergé blijkbaar ook weinig verstand van muziek heeft, want dit is dus écht niet het beste album uit het zuiden van de VS..

avatar van MJ_DA_MAN
Ik zou graag eens met die JVT-nerd en/of degene die dat artikel voor State schreef willen discussieren. Dat over raff was bij de weg geen grap, want het is gewoon een feit. Het had niet uitgemaakt of het album goed, briljant, slecht, schandalig enz. was, want het is Lil' Wayne en hij komt op TV enz., en dat mag niet.

Maar buiten dat blijf ik Lil' Wayne haten, maar geen zorgen fans, ik ga dit album niet beluisteren .

Sorry dat ik het zeg, maar veel mensen hier komen echt zwaar gefrustreerd over. Terwijl jullie een beetje negativiteit aan het posten zijn, wordt Lil' wayne waarschijnlijk op dit moment gepijpt en rookt hij tegelijkertijd een blunt. En Faberge overdrijft wel een beetje, maar hij wil natuurlijk ook gewoon reacties uitlokken van de 'eckte eckte hiphoppers', wat ook zo makkelijk is eigenlijk.
Raffael's reactie is typisch, 'van mij mogen ze lil wayne neerschieten'.
Maar MJ zegt ook dat hij 'm niet gaat luisteren maar hoeveel berichten heeft hij ondertussen wel niet gepost hier? Als een album mij niet boeit, ga ik er ook niet op reageren, ik heb betere dingen te doen.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat betekend niet dat je er niet over kunt discussieren. Ik hou van hiphop, en als Wayne op dit moment volgens velen als dé rapper (en dit hét album) van dit moment is in de scene wil ik daar echt wel iets over zeggen.

avatar van musicman13
www.statemagazine.nl !!! die weten wat hiphop is!!

en dat geloof ik graag.
want al die mensen die maar kritiek hebben of niet eens de moeite(!) nemen het album te luisteren die hebben waarschijnelijk niks beter te doen.

verder ben ik ook niet de grootste lil wayne fan! maar dit is na graduation het enige acceptabele hiphop album van de afgelopen 2 jaar!

musicman13 schreef:
En dan ga ik dit album beluisteren, rolt er een laag cijfer uit en ben ik een hater .
Niet met je eens, Curtis was ook een dik album! Voor de rest is er idd alleen maar troep uitgekomen.

Relax
musicman13 schreef:
www.statemagazine.nl !!! die weten wat hiphop is!!

Tha Carter 3 = The New Blueprint!

Aight, staat er op de Blueprint ook zo'n classic als Lollipop ? dacht het dus ff niet.
Jay-Z kan niet eens zo mooi zingen, dus wat praat jij.

avatar van 'State Of Mind'
whahaha wat kunnen mensen tog ironisch zijn hier

avatar van MJ_DA_MAN
Ja kom op zeg, met zulke uitspraken vraag je er toch om? Ik respecteer ieders muzieksmaak (ook al denken anderen hier anders over), maar kom niet aan met zulke onzin.

SinX

Tha Carter 3 = The New Blueprint!

The Blueprint is ook niet alles, maar zo'n beledeging wens je toch niemand toe

moet toch zeggen dat ik dr carter wel echt grappig vind, weezy neemt als dokter een aantal neppe mc's onder handen.
En ik weet dat veel weezy zelf ook nep vinden dus laat die reacties maar gewoon zitten.

MJ_DA_MAN schreef:

Vindt het ook jammer dat state dat soort onzin artikelen plaatst, al vraag ik me af of het echt serieus bedoeld is als ik zie wie het artikel geschreven heeft. Wist overigens niet dat P faberge voor state schreef..

avatar van thomzi50
Zijn eerste en ik mag hopen zijn laatste.

grime schreef:
Raffael's reactie is typisch, 'van mij mogen ze lil wayne neerschieten'.

Met "eckte eckte hiphoppers" gooi jij wel iedereen die negatief over dit album is in één groep, en dat is nou net het makkelijkste wat je kunt doen. Want als je mijn stemmen en reacties bekijkt zie je dat ik eigenlijk voor alles opensta en dat ik vaak "mainstream"-albums heb verdedigd terwijl iedereen ze onder de 2,5 gaf. Dus ik reken mezelf niet echt tot die doelgroep die jij ervan maakt ofzo.

Dat Lil Wayne gepijpt wordt en een blunt rookt is allemaal heel leuk voor hem, maar het maakt dit album echt niet beter. Het is gewoon huilen met de pet op, en dat vind ik niet omdat ik Lil Wayne "haat" ofzo, want zijn vorige 2 albums heb ik namelijk redelijk tot goed gevonden.

En dat iedereen hier gefrusteerd is en daarom kritiek over dit album heeft, maakt jou even erg als die recensie van Fabergé. Want dat is de grootste onzin ter wereld. ALs je allergisch bent voor kritiek kun je beter van deze site weg gaan want dat is nou juist de bedoeling, je mening geven over muziek.

avatar van MJ_DA_MAN
Hm Mezelf, je beeld over, wat grime noemt, "eckte eckte (echte?) hiphoppers'' is dusdanig veranderd.

Gekkenhuis
Ik kan het wel waarderen. Het klinkt soms ietwat kinderachtig, maar dat past wel bij de persoon die Wayne is. Ht album telt een paar uistekende tracks in de vorm van Mr. Carter, Let The Beat Build en Tie My Hands en heeft genoeg pakkende singles om het album een commercieel succes te maken.

Ik vind Wayne, tegen mijn verwachting in, over het algemeen intelligent overkomen, maar soms ook onvolwassen. Dat kan dus betekenen dat hij: 1. Schizofreen is; 2. Een act speelt of 3. Gewoon zichzelf is. Ik ga maar voor optie 3

MJ_DA_MAN schreef:

Mwa dat gevoel heb ik niet echt, ik respecteer ieders mening en heb dat ook altijd gedaan. En daarnaast bedoelde ik ook meer dat iedereen die kritiek op dit album heeft een "eckte eckte hiphopper" is, wat dat ook moge zijn. Dat is mij te kort door de bocht en slaat gewoon totaal nergens op.

Dus dit album is goed en zo niet, dan ben je maar een "eckte eckte hiphopper". Vage redenering maargoed..

Relax schreef:

Jay-Z kan niet eens zo mooi zingen, dus wat praat jij.

Jay-z is ten eerste een veel betere rapper dan weezy! maar weezy heeft wel net zo'n sterk album afgeleverd als the blueprint! en lollipop is 1 van de minste nummers op het album en zeker geen classic! dus wat praat JIJ!

SinX

Hint:

sar·cas·me (het; sarcastisch, sarcast)
1 bittere, bijtende spot

BRON

FattBeat
Zouden de heren Raffael en Winterbase zo vriendelijk willen zijn om hun stem te verwijderen. Kom op he jongens, als je het album niet beluisterd hebt moet je ook niet gaan stemmen. Het is vooral heel erg kinderachtig en onsportief.

avatar van De_Repper
1,0
heb het album uit nieuwsgierig geluisterd
geef eerlijk toe
nieuwe D12 Mixtape kon me meer bekoren dan lil wayne zijn shit

SinX schreef:

Hint:

sar·cas·me (het; sarcastisch, sarcast)
1 bittere, bijtende spot

BRON

o sorry hahaah ik zag der geen sarcasme in!

avatar van Backslap
een paar aardige beats , maar nergen word nergens echt goed , en naarmate het einde word het steeds slechter

raffael77
FattBeat schreef:

Ik heb er ff doorheen gezapt. Maar zeg nou zelf Lil Weezy hahahaha.

avatar van MJ_DA_MAN
Maar je ging er vantevoren toch niet vanuit dat je hoger dan een 0,5 ging geven?

FattBeat
Raar, je zegt zelf dat je er 'ff doorheen hebt gezapt' wat je stem dus meteen veel minder representatief maakt. Ik vind dat nogal misleidend en vooral onsportief als je weet dat je dit toch niet objectief - in hoeverre dat dan ook mogelijk is - kunt beoordelen.

En zeg nou zelf? Nou ik zeg dat ik bijna niemand ken die mij zó kan vermaken met gevatte woordspelletjes en punchlines als meneer Carter. Hooguit Sean Price, Vast Aire of MF DOOM komen in de buurt. Lil Wayne is vooral een rapper met charisma en, jawel, een eigen stijl. Hooguit valt hij net als Sean P in herhaling van zichzelf, maar beide heren zijn fris en orgineel. Duidelijk geen dertien in een dozijn. Waar bijv. The Game, Ludacris, Redman, de heren van Mobb Deep en Xzibit (om maar even wat commerciele artiesten te noemen) kwa stijl vaak nogal played / een product van de tijd zijn, blijft Lil Wayne tenminste niet hangen in eeuwen oude conventies. Om maar te zwijgen over 'zogenaamde' grootheden in de hiphop scene die weer wat te zeuren hebben, maar niet vooruit willen gaan.

Relax
Mezelf schreef:

Dom ? jij zei zelf "eckte eckte".

Lachwekkend hoe je eerst iedereen afkeurt en dan gelijk iedereen zijn mening waardeerd.

Last van schizofrenie ? niets lulligs bedoeld, het zit ook bij mij in de familie.

Mezelf
Ik keur niemand af, ik reageerde alleen in topics waar albums worden afgekraakt om de artiest zelf. Zo zie je bijvoorbeeld bij 50 Cent albums dat er veel 0,5en gegeven worden enzo (in ieder geval onder de 2,5) puur en alleen omdat 50 Cent het is.

Hele albums worden gekraakt, bestempeld als nep en geen "echte hiphop" alleen omdat de maker van de cd die mensen niet ligt. Dat vind ik niet objectief en zwaar overdreven en daar zal ik dan ook op blijven reageren, zo ben ik nu eenmaal, hate it or love it.

Dat heeft niets te maken met dit topic, want dit album is gewoon slecht, terwijl ik normaal gesproken niks tegen Lil Wayne heb (kijk mijn overige beoordelingen maar) en dat zeg ik dan ook, maar dat zijn argumenten. Ik zeg niet Lil Wayne heeft teveel geld, hij is een sellout etc. en dan geef ik een onvoldoende, nee dat doe ik niet.

mes-one
FattBeat schreef:
Lil Wayne is vooral een rapper met charisma en, jawel, een eigen stijl.

Maar hij is door alle lauwerende kritieken wel een beetje doorgeslagen. Ik mis op dit album een beetje de recht-toe-recht-aan raps waar Carter 2 nog wel vol mee staat. Dat album was een stuk evenwichtiger.