Lil' Wayne - Tha Carter III (2008)

Label: Young Money

8. Tie My Hands (5:19)

met Robin Thicke

9. Mrs. Officer (4:47)

met Bobby Valentino en Kidd Kidd

10. Let the Beat Build (5:09)
  11. Shoot Me Down (4:29)

met D. Smith

12. Lollipop (4:59)

met Static Major

13. La La (4:21)

met Brisco en Busta Rhymes

14. Playing with Fire (4:21)

met Betty Wright

15. You Ain't Got Nuthin' (5:27)

met Juelz Santana en Fabolous

16. Don'tGetIt (9:52)
  17. Action * (3:45)
  18. Lollipop [Remix] * (4:21)

met Static Major en Kanye West

19. Prostitute II * (5:50)
  20. Pussy Monster * (5:21)
Grappig om iedereen zo overdreven serieus te zien doen voor een f'king album

Soit: ben een Lil Wayne fan (al is hij zeker niet de "Greatest Alive", eerder een "A very entertaining artist alive"), maar ben toch ook wat teleurgesteld door het album. Alhoewel... kan je over teleurstelling spreken als je op voorhand weet dat het gene vette gaat worden?

Momenten van de Lil Wayne zoals ik hem geweldig vindt (Dr. Carter, Mr. Carter, You Ain't Nuthin) worden vlot afgewisseld met vreselijke skip-tracks (A Milli, Lollipop) en gemiste kansen (Let The Beat Build).

Voor mij persoonlijk (belangrijk om te herhalen hier, want iedereen lijkt te denken het gospel te verkondigen) toch nog net als 'goed' te kwalificeren : 3,5*

avatar van Urbanoetang
0,5
Damn, wat een heisa om dit album. Ik zelf heb nooit Lil Wayne echt geluisterd omdat ik het al te vaak in de trein en op tv hoorde, maar ik ga het nu even beluisteren voor de grap.

En trouwens, State neem ik al een tijdje niet serieus meer . Die recensenten gaat het vrijwel alleen om de naam. Zo werd Fakkelteit ook de hemel ingeprezen, maar vond de rest van heel Nederland Fakkelteit tegenvallen.

En MJ, negeer die musicman13 (ik zie je vaker op haar onzinberichten reageren). Die neemt ook gewoon alles over van All Access op MTV, en denk maar niet dat ze hiervoor ooit op State heeft gekeken

Die lollypop is zo verschrikkelijke nep en te gelijk zo aanstekelijk, hahah echt een prachtnummer. Toppunt van commercialiteit maar wel op de perfecte manier.

FattBeat
Ik vind Lollipop een uitstekende 'pop' singel

Swasko schreef:
Grappig om iedereen zo overdreven serieus te zien doen voor een f'king album

Grappig om zo'n reactie te zien op een discussieforum.

avatar van Yzzné
FattBeat schreef:
Ik vind Lollipop een uitstekende 'pop' singel

Vind ik ook, heb 't nummer vaak gedraaid & draai af en toe nog wel.

avatar van Urbanoetang
0,5
Is hier toevallig een instrumentale versie van? Die zou nog best oke zijn

Oh ja, voor de liefhebbers, luisterpaal:

avatar van jelmer19
Toch maar even geluisterd via de luisterpaal.
En ik moet zeggen dat het allemaal nog wel redelijk klinkt ook.
Staan toch een paar tracks op die redelijk te pruimen zijn maar ook weer wat mindere zoals A Milli en natuurlijk het verschrikkelijke Lollipop. Ach jah dit was eigenlijk precies wat ik van Mr Carter had verwacht niet hoogstaand maar alles luistert makkelijk weg en hier en daar dus een uitschietertje.

avatar van Jochempie
Ik ken alleen Lollipop en wat een absurd nummer is dat eigenlijk, totale chaos met 1 van de lelijkste gitaarsolos die ik ooit heb gehoord. Ik weet niet of iemand bekend is met het programma Guitarpro waar je tabs in kan uitschrijven? In dat programma zit een werkelijk vreselijk geluid en dat geluid zit exact in de gitaar van Lil Wayne, afschuwelijk maar wel toepasselijk en zelfs best grappig

Social_Mask
Ik heb dat nummer Lollipop ook gehoord, paar dagen geleden op iemands iPod. Niet mijn ding.. Alhoewel ik Lil Wayne op momenten best kan waardern, zo nu en dan toch wel een goede flow alleen vind ik zijn stem echt verschrikkelijk.

MJ_DA_MAN schreef:
En dan ga ik dit album beluisteren, rolt er een laag cijfer uit en ben ik een hater .
Niet met je eens, Curtis was ook een dik album! Voor de rest is er idd alleen maar troep uitgekomen.

ok. ik vond curtis zeer teleurstellend als je kijkt naar mijn vroegere favoriet The Massacre! maar dat komt omdat 50 in mijn ogen ook gewoon verleden tijd is. wat ook nog wel een acceptabel album was is the cool van Lupe Fiasco

Relax
Musicman13 ik denk dat je jezelf verder moet verdiepen in Rap... kijk naar mijn top 10, of die van MJ_DA_MAN, of natuurlijk de andere.

Relax schreef:

ik zal eerlijk zijn. ik ben een commercieel beest en ik vind die underground enzo ook wel goed maar het boeit me op dit moment niet zo. was laatst wel naar method man & redman en dat was wel veel beter dan een show van 50 cent of jay-z. maja zo zit ik in elkaar.

avatar van MJ_DA_MAN
Heb ik ook geen problemen mee, je moet luisteren wat je wil. Maar het is gewoon níet waar dat er alleen maar troep uit is gekomen de laatste twee jaar (mijn vorige bericht was dan ook niet serieus). En wat Relax zegt, dat je zijn of mijn top 10 moet checken, hoeft helemaal niet gezien je luistert wat je wil en niet wat een ander wil.

MJ_DA_MAN schreef:

hhaah kijk we zijn et een keer eens. maar qua hiphop ben ik niet veel goeds meer tegengekome. ik heb laatst wel et album van blu & exile gehoord en dat is ook erg goed en het nieuwe snoop dogg album kan ik ook zeker waardere. en hee biggie staat altijd op nr 1!

avatar van uaintlikeme
Even iets tussendoor; Rolling Stone geeft The Carter III een 4.5
( http://www.rollingstone.com/reviews/album/21080575/review/21127308/tha_carter_iii )

Met quotes zoals:
"OK, it's true: he really is the best rapper alive"

In mijn ogen iets te hoog...

uaintlikeme schreef:
Even iets tussendoor; Rolling Stone geeft The Carter III een 4.5

Met quotes zoals:
"OK, it's true: he really is the best rapper alive"

In mijn ogen iets te hoog...

goede recensie!

avatar van thomzi50
Jeetje, Rolling Stone neem ik ook niet serieus meer.

LOLLLLLLLLL

MENSEN CHECK DE BONUS TRACK VAN DIT ALBUM

Prostitute 2

IK SCHOOT SPONTAAN IN de lach.

bij het beluisteren van dit humoristische en afschuwelijke nummer, muahhaha

hier volgt de link: Youtube : http://nl.youtube.com/watch?v=z-eTizLl2XA

avatar van j.b.b.l
Dat nummer is een oud nummer uit 2007 maar echt te slecht voor woorden.Een van de slechtste Wayne tracks(hij heeft er veel)

avatar van j.b.b.l
Maar ik snap er echt niks van,bijna overal waar een recensie staat van dit album wordt het echt opgeblazen.Gasten vergelijken dit album met die van B.I.G!!!!Op 106 Park(Kansloos programma maar dat terzijde)wordt dit al een legendarisch album genoemd.Een rapper die zich met Pac en B.I.G vergelijkt moet het op dit album hebben van de producties en de catchy hooks.En ik begin me ook aan Jay-Z te ergeren,ook zo een rapper die opgeblazen word.En als ik nummers als Dead President,D evils en You dont know hoor is dat ook terecht maar zulke nummer maakt hij amper meer.Begrijp me niet verkeerd,ik vind Jay-z een goeie mc maar niet een van de beste allertijden.Hij blijft op dezelfde niveau hangen en het komt amper voor dat hij derboven uit komt(De eerder genoemde tracks).Maar goed,ik ga me niet meer druk maken omdat mensen Lil Wayne als de beste rapper van dit moment zien,het breekt gewoon de imago van Hip-Hop.

Mezelf
Inderdaad man, overal waar je kijkt, wordt dit album zo zwaar goed beoordeeld. Ik begin aan mezelf te twijfelen, want ik vond dit toch echt niet goed, er zit totaal geen lijn in, zijn flow is veel slechter dan op zijn vorige album en ook de producties kunnen me niet bekoren...

Maarja als iederéén zegt dat het wel goed is...

Ik zal de komende tijd nog eens vaker luisteren en kijken of dit misschien toch een groeier is...

avatar van 'State Of Mind'
Als ze gewoon:
- Lollipop
- A Milli
- Got Money
- La La
- Nothin' On Me
Geschrapt hadden en daarvoor in de plaats een aantal eerder gelekte tracks van vorig jaar ervoor in de plaats hadden gezet, dan zou ie bij mij een stuk hoger scoren.

Want ik vond bijvoorbeeld:
- Scarface
- I Feel Like Dying
- Be Me
- Outstanding

Allemaal zeer geschikte tracks voor Tha Carter 3, echt zonde dat alles zo snel is gelekt.

Hij heeft er in ieder geval nog wel een beetje gebruik van gemaakt want sommige verses van de gelekte tracks zie je terug op het album.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind dat nummer "lollipop"echt zwaar slecht maar de parody daar van is echt lachen.

Hamerhead: Hellicop (parody op lollipop)

ps: Lyrics staan ernaast.

avatar van The SS
hahahha. kapot grappig, ze zingen vals!!.

musicman13 schreef:

goede recensie!

Hou is op.

Relax schreef:

Hou is op.

met wat mijn mening geven? dit is geloof ik een site waar je je mening kan geven dus niet zeuren!

Mezelf
Om even op die recensie van Rolling Stone in te haken, dit is ronduit hilarisch:

The album cover links Carter III to Biggie's Ready to Die and Nas' Illmatic, and he makes no bones about coveting a spot in hip-hop's pantheon. "Next time you mention Pac, Biggie or Jay-Z/Don't forget Weezy Baby," he advises on "Mr Carter." It's sound advice.

avatar van Biemo
Ik heb nooit wat van die hype rondom Lil' Wayne begrepen, en ik ga 'm ook nu niet begrijpen vrees ik. Stuiterbeats met casiobliepjes waar je al jaren mee doodgegooid wordt. En dan die verschrikkelijke stem...

Ok, ik hoor best wel dat ie creatievere dingen doet dan veel andere rappers uit de 'dirty south'. En hij zal ook best grappiger zijn. Maar hier draai ik zeker de volumeknop niet bij omhoog.

musicman13 schreef:

Nee jij blijft maar door zeuren over artikelen die dit album de hemel inprijzen en de manier waarop.