Run DMC - Raising Hell (1986)

Label: Profile

8. Raising Hell (5:31)
  9. You Be Illin' (3:26)
  10. Dumb Girl (3:31)
  11. Son of Byford (0:27)
  12. Proud to Be Black (3:14)
  13. My Adidas (A Cappella) * (2:32)
  14. Walk This Way [Demo] * (5:26)
  15. Lord of Lyrics [Demo] * (4:30)
  16. Raising Hell Radio Tour Spot * (0:53)
  17. Live at the Apollo Raw Vocal Commercial * (3:28)
Kos
Dit album heeft mijn muzieksmaak in zeer grote mate beinvloed.

Toen ik nog een klein Kosje was en deze plaat bij de bibliotheek leende wist ik dat natuurlijk nog niet. Toen ik 'm vervolgens opzette en me, getooid met koptelefoon zodat pa en ma niet over de hard schreeuwende negers zouden vallen, beluisterde ging er al een belletje rinkelen. Zoiets had ik nog nooit gehoord. Wat een energie en aparte creativiteit!

Toen ik na een paar maanden het opgenomen cassettebandje zo'n honderd keer had beluisterd wist ik: mijn muzieksmaak zal nooit meer hetzelfde zijn.

avatar van T.O.
Kos schreef:

Bij NWA konden ze pas echt hun lol op

avatar van psychonaatje
Damn, It's Tricky moet toch wel één van de lekkerste hip-hopnummers allertijden zijn. Die riff van My Sharona en dan die dikke, strakke drums... Bovendien bijzonder goed gerapt en Run en D.M.C. spelen ontzettend goed op elkaar in.

psychonaatje schreef:
Bovendien bijzonder goed gerapt en de Run en D.M.C. spelen ontzettend goed op elkaar in.
Precies het ouderwetse aanvullen, daar was Run DMC meester in .

Tegenwoordig doen alleen de Beastie Boys dat nog .

Dit is één van de (zeer) weinige hip-hop albums die ik in bezit heb. Gekocht in het jaar dat ie uitkwam (dus nog op vinyl). Vawege Walk this Way? Nee, die vond ik overigens wel supergoed, maar het kwam door het nummer It's Tricky dat ik toen op de radio hoorde.

avatar van WeSSeL..
Eazyfan heb je ooit nog een keer wat nuttigs te melden in plaats van overal je ongeinspireerde mening te geven over van alles en nog wat?

avatar van psychonaatje
Volgens wij was Run-D.M.C. toch zo'n beetje de eerste in het aannemen van een stoere pose binnen de hip-hop. Daarvoor was hip-hop toch meer van de veelkleurige kleding en het rappen over platen van Chic. Zonder Run-D.M.C. geen Eazy-E, zou ik zeggen.

avatar van Cath
Dit is toch gewoon een klassieker. Ik bedoel, voor in die tijd was dit toch wel heel orgineel en nog steeds eigenlijk. oooooh, niet vergeten, ik MOET die Run-DMC Addidassen kopen:)

( JMJ, R.I.P.)

avatar van WeSSeL..
Welk model is dat precies want ik zat er ook naar te zoeken.

avatar van John Doe
Eén van de beste oldskool platen. De Beastie Boys hebben hun stijl vooral hiervan gekregen viel door mij op te merken.

De verwerking van rock in sommige nummers vind ik niet zo geslaagd. In Walk This Way zit bijvoorbeeld zeker niet het betere van rock en hiphop. Dat ik daar op uitgekeken ben zal ongetwijveld met het vake aanhoren te maken hebben. Maar ook met de goedkope rockelementen. De meeste andere tracks zijn wel geweldig. Dat jaartal en dan die hiphop, dat is groots.

avatar van orbit
Run DMC zijn fuckin' cool! Dit was een van hun beste platen

zo'n chille old skool plaat, een aanrader voor wie nog nooit run dmc heeft gehoord, een aanrader voor mensen die meer old skool willen horen dit is goed.

eazyfan
sorry mensen maar ik vind deze egt nix.

WeSSeL.. schreef:
Welk model is dat precies want ik zat er ook naar te zoeken.

gewoon het superstar model, alleen dan staat er run dmc op ze zijkant en zitten er geen veters in.

-Plaatje van dé schoen-

avatar van Niek
Kunnen we het weer even over het album zelf hebben???

avatar van Oldfart
Neem aan dat dit de cd hoes is? Heb zelf een andere.
Run was de eerste rap-act die ik live zag; behalve het feit dat ik het podium zo leeg vond (??) , was ik toen verbaasd dat het me bleef boeien. gevolg was dat er nog meer concerten volgden; LL Cool J, Salt'N Pepa, Public Enemy.

Ik vind dit een erg mooi album. Ik heb hem nu een tijdje en hij blijft leuk. It's Tricky, My Adidas, Walk This Way, Hit it Run, Rasing Hell en You Be Illin zijn allemaal erg lekkere nummers. Dit is denk ik hun beste album, al hebben Run DMC en King of Rock ook erg leuke nummers.

4,5 omdat het een erg lekker album is om naar te luisteren, jammer genoeg zijn niet alle nummers even sterk als bijvoorbeeld It's Tricky (wat ook lastig is)

avatar van Weirdo Wizzy
Dikke old school dit. Run en DMC wisselen elkaar aldoor lekker af. Het zijn allemaal erg leuke nummers alleen voor mij persoonlijk staan er voor mij weinig echte toppers op. Tuurlijk Walk This Way, It's Tricky, Peter Piper zijn natuurlijk erg leuke nummers. Daarom toch maar 4 ster.

avatar van douwens
Onbegrijpelijk dat dit album niet in die top 250 staat van dit forum. Een van de pioneers in de rapmuziek verdient toch wat meer waardering. Stuk voor stuk lekkere oldschool raptracks zoals Walk this way, it's tricky, Peter Piper en My Adidas.

kArIzMa_TuRk
Run DMC is een heerlijke rap-groep. Toen een kennis mij vertelde dat hun erg populair waren toen, ben ik gelijk de albums gaan downloaden.
It's Tricky was mij al bekend (goed nummer).
Goed album! Kortom een 4,5*

avatar van ewalk
psychonaatje schreef:

Ze hadden de pose van de B-Boys overgenomen. De zogeheten B-Boy Stance!

Social_Mask
It's Tricky moet wel één van de beste nummers zijn die ik ooit heb gehoord. Ken wel aantal Run DMC nummers, maar nog geen album. Daar moet toch echt verandering in komen. Die eerste 4 nummers zijn van ongekend hoog niveau.

Superbeertje
Het eerste nummer wat ik hoorde van Run DMC was 'It's Trickey'. Ik kreeg het te horen van een vriend (een breakdancer), en vond het meteen dope. Na een lange tijd heb ik dan toch het album . De nummers zijn goed, en ik heb het gevoel dat ik veel van de teksten of stukjes van de nummers al eerder heb gehoord bij andere rappers ofzo. Het klinkt in iig erg bekend. Anyway Run DMC 4*.

gipspoot
Een van de belangrijkste albums in de hiphophistorie. Toch kunnen hiphopalbums uit dit tijdperk me nooit helemaal overdonderen zeg maar. En dat komt gewoon door de beperkte middelen die ze gebruiken. Kunnen zij ook niks aan doen verder natuurlijk.

Er staan wel gewoon allemaal prima nummertjes op en Walk This Way is gewoon heel vet natuurlijk. 3,5 ster

avatar van ThingMan
My ADIDAS! Classic!

avatar van god
god
God damn that DJ made my day.

avatar van Kill_illuminati
Hier staan een aantal gigantische klassiekers op. Waaronder: Its Tricky, My Adidas en Walk This. Met name Its Tricky, echte knaller is dat.

Wat een klassieker. Ik had destijds dit album op tape, en heb 'raising hell' echt te vaak teruggespoeld om weer vol volume af te draaien....Als je het nu luistert is het alsof je zo'n fiets uit de jaren 20 met een groot voorwiel ziet rijden...gedateerd zullen we maar zeggen.

Hoewel ik laatst een deuntje hoorde dat ongelovelijk swingde, en ik wist dat ik het ergens van kende: it's tricky...