Kraftwerk - Tour de France Soundtracks (2003)

Duitsland
Electronic
Label: Kling Klang

1. Prologue (0:31)
  2. Tour de France Étape 1 (4:27)
  3. Tour de France Étape 2 (6:41)
  4. Tour de France Étape 3 (3:56)
  5. Chrono (3:19)
  6. Vitamin (8:09)
  7. Aéro Dynamik (5:04)
  8. Titanium (3:21)
  9. Elektro Kardiogramm (5:16)
  10. La Forme (8:41)
  11. Régéneration (1:16)
  12. Tour de France [New Version] (5:12)
Father McKenzie
Het is een groeier. Want vroeger vond ik deze om één of andere reden - het monotone denk ik toch - wat minder dan bijvoorbeeld Computer World of The Man Machine, maar eigenlijk... zit dit toch weer meesterlijk goed in elkaar.

avatar van mk1992
Ik blijf bij de 4,5. vooral vanwege de tweede helft, de eerste 5 nummers vind ik nogal veel van hetzelfde, maar vanaf Vitamin kan dit me zeker bekoren.

Benieuwd wat we van een eventueel waarschijnlijk volgend album mogen verwachten

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dit album vorige week in huis gehaald, de eerste nummers bevielen me maar matig na 1 luisterbeurt, daarna ging het niveau omhoog , vooral Vitamin & Elekro Kardiogramm vind ik erg sterk.
Deze plaat wil ik nog wel enkele keren beluisteren om er een waardering op te plakken.

avatar van TEQUILA SUNRISE
3.5 sterren met uitzicht op meer want de plaat begint mij steeds beter te bevallen.
Ik blijf wat moeite houden met Etape 1 t/m 3, dat overigens ruimschoots goed gemaakt wordt door Vitamin,Elektro Kardiogramm, La Forme & Tour de France.

Case4
Leuk album! Niet zo vet als Trans-Europe Express, maar nog steeds een tof juweeltje. Dik meer EDM, de nummers stampen stevig door. Maar niet zonder de echte Düsseldorf School uit het oog te verliezen. Het album had iets korter gemogen. Misschien de etappes wat inkorten?

avatar van musiquenonstop
Tja, wat ik er van moet vinden, ik ben er nog steeds niet uit. Als ik 'm draai vind ik 'm ok, maar ik draai 'm niet zo vaak als zijn voorgangers.

Was bij zijn release ook een beetje teleurgesteld dat het niet helemaal nieuw was, maar meer een uitbreiding op de singel Tour de France. Ik kan in 1991 ook niet begrijpen dat deze singel niet op The Mix was gezet, hebben ze het hier ruimschoots goed mee gemaakt.

buizen
Aktueel.
Zit 't nu voor het eerst - op zacht volume - een beetje te luisteren via youtube. Niet onaardig.
Apart, die Franse teksten. En je voelt je bijna in het peloton zitten en ook wordt er geklommen gaandeweg dit album.
Betere recensie volgt, want hier kan niemand iets mee dat begrijp ik ook wel. Het is geloof ik sowieso verboden om een reactie te plaatsen als je niet het gehele album hebt beluisterd dus eigenlijk ben ik nu behoorlijk illegaal bezig.
T-o-u-r de F-r-a-n-c-e.

avatar van Tony
Nee, je krijgt de puristen pas over je heen als je een album dat je nog niet volledig hebt beluisterd van een beoordeling voorziet / sterren toekent. Dan zijn de raapjes gaar. En terecht. Een album moet de kans krijgen te groeien, of niet, en kan pas na meerdere luisterbeurten vakkundig beoordeeld worden.

Slotnummer wint de sprint met een volle lengte voorsprong op de rest, trouwens.

avatar van bawimeko

Prachtige muziek, maar visueel zijn het vier luchtverkeersleiders met een geinige projectie op de achtergrond

Met 3D-brillen op is het een stuk gaver.

avatar van Stalin
Kraftwerk naar Utrecht voor start Tour de France

Volkskrant

avatar van itchy
64 Euro exclusief... past prima bij dat hypercommerciële toertochtje dat is gekocht door de stad Utrecht.

avatar van adri1982
Met het oog op een veelbelovende Tour de France die op 2 juli zal beginnen bij het abdijkasteel Le Mont Saint Michel (Ned; Sint-Michielsberg) deze muziek een aantal keren gaan beluisteren. Het klinkt zoals een Tour de France zou kunnen klinken.
Ik zie het al voor me; een peloton dat over de wegen tussen de landschappen fietst en de een na de andere demarrage zal plaatsvinden. 'Vitamin' is mijn favoriet van dit album.

ATZ
Dit is Kraftwerk 2.0; je hoort af en toe duidelijk dat het Kraftwerk is, maar dat laten ze te weinig horen.
In Vitamin en Tour de France hoor ik de oude Kraftwerk weer terug.
Ze zijn natuurlijk met hun tijd meegegaan en dat hoor je. Zo worden er veel meer beats gebruikt.
De Etappes zijn voor mij pure housetracks.
Verwacht geen hoogtepunt à la Radio Aktivität of TEE, maar Kraftwerk anno nu.
Met meer beats oftewel meer Boing Boom Tschak.

avatar van spoiler
Ik had deze al jaren op CD, maar onlangs deze toch maar eens op vinyl aangeschaft, omdat ik de rest van de Kraftwerk platen ook allemaal op LP heb.
Na jaren weer een fatsoenlijk geluisterd en dan blijkt het toch nog steeds een erg lekkere plaat te zijn.
Niet meer met de onherkenbaar aanwezige Kraftwerk sound, maar prima aan de tijd van 2003 aangepast.

avatar van Gyzzz
Étape 2 blijft geniaal. Waarom krijgt die zo weinig voorkeursstemmen?

avatar van Gerards Dream
Ik zal het niet weten, maar het hele album is top: zie daar maar een overwogen keuze maken welke track top is

avatar van habada
Hmm kocht hem bij kringloop
Valt mij erg tegen
Ben wel van elektronische muziek maar dit boeit mij weinig
Leuk om eens te horen..maar daarna ?
Ik vind het ook niet echt bij wielrennen passen behalve wat eentonige ritmes en gehijg.