N*E*R*D - Seeing Sounds (2008)

Hip-Hop / Rock
Label: Star Trak

1. Time for Some Action (3:43)

met The Hives

2. Everyone Nose (All the Girls Standing in the Line for the Bathroom) (3:27)
  3. Windows (2:59)
  4. Anti Matter (4:02)

met Danielle Patterson

5. Spaz (3:51)
  6. Yeah You (4:06)
  7. Sooner Or Later (6:43)
  8. Happy (4:35)
  9. Kill Joy (4:10)
  10. Love Bomb (4:36)
  11. You Know What (4:31)
  12. Laugh About It (4:06)
  13. Everyone Nose (All the Girls Standing in the Line for the Bathroom) Remix * (3:50)

met Kanye West, Lupe Fiasco en Pusha T

14. Lazer Gun * (3:52)
avatar van Sjaakspeare
Het is natuurlijk overduidelijk dat Pharrell en kornuiten na het goede 'In Search Of...' alleen maar bergafwaards zijn gegaan. The Neptunes is verworden tot een ultracommercieel, gemakszuchtig, misselijkmakend materialistisch, al even verderfelijk patserig en bovenal hooghartig productieduo. Ik verwacht hier dan ook niets anders van dan slappe 'mooiboyliedjes' zoals op Pharells soloalbum. Hoewel ze waarschijnlijk wel weer zullen proberen muziek te maken in lijn met de voorgaande N*E*R*D-albums. Ik denk dat ze het niveau van Fly Or Die niet eens gaan halen.

avatar van j0ey-
net even snel geluisterd hij klinkt weer ouderwets lekker

avatar van JAHJAH
idd, de ouderwetse NERD sound is weer aanwezig gelukkig, en er zitten een paar heerlijke nummers tussen

Superbeertje
Waar hebben jullie deze dan geluisterd, aangezien hij pas morgen uitkomt?

avatar van BoordAppel
Pindakaas. Er staan toch nog een paar van die slappe rocknummers op zoals ook op Fly Or Die te horen waren, maar ook een aantal lekker ouderwetse Neptunes bangers.

Mijn pindakaas versie heeft trouwens wel een andere tracklist dan wat hier te vinden is.

avatar van Sjaakspeare
Reken je Everyone Nose ook onder ''ouderwetse Neptunes bangers''? Daar zou ik van opkijken, want ik vind dat nummer persoonlijk echt drapperige bagger.

Superbeertje
Waar kan je dan zo'n Pindakaas versie downloaden?

glimlicht
door te pindakazen natuurlijk..

Superbeertje
Sorry ben niet bekend met het fenomeen Pindakaas..

avatar van BoordAppel
Sjaakspeare schreef:
Reken je Everyone Nose ook onder ''ouderwetse Neptunes bangers''?

Zeker wel, dat nummer heeft alles wat de Neptunes in hun hoogtijdagen zo ongeveer wekelijks lieten horen.

@ superbeertje: http://wiki.moviemeter.nl/index.php/Pindakaas

Bedankt BoordAppel Nu weet ik ook meteen dat ik NU deze ga Pindakazen

Everyone Nose

avatar van Urbanoetang
Ik wacht wel een dagje met pindakazen. Ben je meer zeker van dat je de goede hebt. Of misschien komt hij wel op de luisterpaal, maar dat betwijfel ik.

Everyone nose begon zo veelbelovend, maar die beat is zo vervelend. Mijn hoop voor dit album was dus niet hoog gespannen. Helaas want ik ik vind dat NERD een heel eigen en herkenbaar geluid neer weet te zetten, dat niet alle nummers altijd even sterk zijn vind ik acceptabel.

Waarschijnlijk door de dikke laag pindakaas, heb ik overigens niet de juiste tracks, tenminste niet die hierbover staan

Maargoed redelijk sceptisch bij aanvang het plaatje een aantal luisterbeurten gegeven vandaag. Maarrrrrr Time for some action (die mij als een albumopener klinkt) heeft echter een onmiskenbaar vette NERD baseline en beat en deed mij weer hopen. Windows is een soort 6os pastiche leuke vuller. Anti Matter daarintegen vind ik echt een dikkerd. Dansbaar rocky en toch typisch NERD. Spaz heeft ook al een dnb achtige beat, met een dirty southachtig refein, maar ook een lekker nummertje. Yeah you, is een rustiger nummertje dat je op Pharel's (onderschatte) solo plaat zou verwachten, Sooner later verveelt me redelijk snel, tot het voorspelbare breakje hield ik het nog net uit, maar daarna was ik m zat. Happy (indierock), Killjoy (vettesound met olschoolraps), You know what (superfunkysmooth en heerlijk) en Laugh about it (nerdsound) zijn tiptop in orde.

Niet het meest orginele, ook niet het meest evenwichtige of gewoon beste album, maar de eerder genoemde eigen sound zullen mijn toch regelmatig dit album op doen zetten. Dat belooft wat voor lowlands!!

Mayne
Anti Matter is echt tof. Wat ik tot nu toe gehoord heb klink echt niet slecht.

avatar van Urbanoetang
Mayne schreef:
Anti Matter is echt tof. Wat ik tot nu toe gehoord heb klink echt niet slecht.

Klopt. Ik kon het ook niet laten, en hij klinkt tot nu toe verassend goed. Vooral als je het met de enorm tegenvallende single vergelijkt, die bij Fly Or Die meteen het beste nummer was.

Dit album is echt een van de beste van NERD.

Je moet alle nummmers wel 2 keer luisteren voordat je ze vet gaan vinden.

Maar nummer zoals Laugh about it en Sooner or later zijn echt zo dope man.

Staan wel meer rustige nummers op. 'Love bomb is een van die rustige nummers die erg vet is GEAk.

Laser gun carrying is een bonus track, alleen voor de UK beschikbaar.

kan je overigens gewoon van een site halen,, (LEAK)

heel het albumm is overigens een LEAK. Releasedatum in europa 6juni.

VS datum: 10 juni.

erg jammer,, Dit album verdient het om gekocht te worden

leuk een nieuwe N.E.R.D. plaat! ik dacht dat ze gestopt waren?

de eerste was erg tof, de 2e een stuk minder...hopelijk komt deze een beetje in de buurt van de eerste, de solo cd van Pharell was trouwens ook een dieptepunt in de muziekgeschiedenis.

avatar van J.M.
Klinkt goed na 2 luisterbeurten .

Everyone Nose is egt geweldig.

avatar van coldwarkids
Ik heb hem gedownload en op het eerste gehoor is tie wel lekker swingend, ik had hem alleen wel op het gebied van Fly Or Die verwacht.
Dat is niet echt zo, dat is wel jammer.
Deze plaat is meer voor feestjes, als je uit je dak wilt gaan.
Voor de wat normalere tijden zal Fly Or Die uit de kast gehaald moeten worden!
Seeing Sounds beschouw ik als een wat drukkere album

Ik ken alleen het nummer Everyone Nose, opzich wel aardig maar vind het niet veel aan. Ik vind het wel vet dat DJ's als Erol Alkan en Justice de intro van dat nummer gebruiken in hun dj-sets, dan klinkt het echt heerlijk

coldwarkids schreef:
Dat is niet echt zo, dat is wel jammer.
Deze plaat is meer voor feestjes, als je uit je dak wilt gaan.
Voor de wat normalere tijden zal Fly Or Die uit de kast gehaald moeten worden!
Seeing Sounds beschouw ik als een wat drukkere album

man, dit album is naar mijn mening nog rustiger als Fly or Die

Kijk naar Love bomb , Sooner or later, Yeah You, Happy,

het enige drukke nummer op dit album is Everywone nose. ja en Anti matter dan.

Laugh about it is nou niet echt een druk nummer . de rest wat overblijft , Time for some action, Kill joy, en windows is ook nog echt Super rock ofzo...

Laser gun is overigens een toffe Bonus track,. net zitte luisteren.)

avatar van coldwarkids
Ja hij is wel goed, maar ik vond Fly Or Die beter
En dat heeft voor mij te maken omdat het wat drukker is
maar is niet erg, is ook weer eens lekker, maar niet om thuis elke dag te draaien ofzo

avatar van kazzie
Ik ben wel benieuwd naar dit album!
Eerste single klinkt heel lekker!

We wachten nog even af..

Zeertjuh
Na het iets mindere fly or die, hier dan echt weer een top cd

tuktak
yeah you is mijn favoriete track op dit album. had ik eerder nog geen goede kans gegeven, maar nu staat deze track zowat op repeat. heerlijk basslijntje zeg. funky r&b, een heerlijk fris geluid.

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Ja, zitten toch wel weer wat leuke dingen op deze cd. Ondanks het niet vaak is dat ik N.E.R.D. echt waardeer. Vind de producties vaak leuk gedaan. De raps/zang vind ik vaak minder, vind de stem van Pharrel vaak niet mooi. Begin voorzichtig met 3*.

Ik draai vandaag You know What echt helemaal kapot, als dat geen hitje ist!

Chriss
Pas gedownload en elk nummer klonk wel lekker. Sowieso een N*E*R*D-fan, en dit is niet echt het standaard recept, maar het verrast me tot nu toe goed. Hoogtepunten vanaf de eerste keer dat ik ze eens even doornam: Anti Matter, Love Bomb en (de inderdaad volgende hit?) You Know What. Stem volgt later als ik het album iets beter ken.

avatar van I.C.E.
na een paar keer luisteren vind ik alles vertrouwd aanhoren en geniet ik er dan ook met volle teugen van terwijl de eerste keer dat ik alles hoor het mij teleurstelde maar nu toch een dikke 4 voor deze cd met mooie producites en wat kan ik zeggen All The Girls Standing In The Line For The Bathroom