Dr. Dre - 2001 (1999)

met Snoop Dogg

5. Big Ego's (3:58)

6. Xxplosive (3:35)

met Hittman, Kurupt, Nate Dogg en Six-Two

7. What's the Difference (4:04)

met Xzibit en Eminem

8. Bar One (0:50)

met Traci Nelson, Ms. Roq en Eddie Griffin

9. Light Speed (2:40)

met Hittman

10. Forgot About Dre (3:42)

met Eminem

11. The Next Episode (2:41)

met Snoop Dogg

12. Let's Get High (2:27)

met Hittman, Kurupt en Ms. Roq

15. Murder Ink (2:28)

met Hittman en Ms. Roq

16. Ed-Ucation (1:32)

met Eddie Griffin

17. Some L.A. Niggaz (4:25)

met DeFari, Xzibit, Knoc-Turn'al, Time Bomb, King T, MC Ren en Kokane

met Knoc-Turn'al en Hittman

22. The Message (5:29)

met Mary J. Blige en Rell

MJ_DA_MAN schreef:
Achja minimaal 50% van de users die deze in hun top 10 hebben gezet zijn al een eeuwigheid niet meer actief geweest op MuMe. Een top 10 die een bepaalde tijd geldig is (net zoals je rotatielijst) is daarom niet eens zo'n heel gek idee. *kijkt Jordy aan*

Niet actief? tsja das een goede...
Maar dat geldt voor alle cd`s dan, dus iedere cd kan dat voordeel hebben.
Daarbij duurt het 3 jaar voordat cd`s in die lijst mogen, en om reeel te zijn kies je in je top lijst vaak geen nieuwe cd`s want levert geen punten op dus uiteindelijk maakt het niet eens zo heel veel uit denk ik.
Tis geen slecht idee, maar dan moet je een periode van een jaar, of zelfs 3 jaar doen dan.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Misty44 schreef:

Niet actief? tsja das een goede...
Maar dat geldt voor alle cd`s dan, dus iedere cd kan dat voordeel hebben.

Pf gewoon users die langer dan 6 maanden op het forum niet online zijn hun account of top10 verwijderen?
Iets minder rigoreus, maar wel terecht lijkt me

Relax
En het is 2 jaar Misty44

eazyfan
Ahja ik vind deze Cd nog best goed eigenlijk. Er staan erg mooie tracks op en ik kon niet echt een slechte track bespeuren. The Chronic blijft wel beter maar deze mag er wel best zijn.
nr. 46 in de top 250
Verdient deze CD wel vind ik, alhoewel ja ik draai deze niet meer in me top10 maar die nr. 46 zou ik het niet afnemen. Als mensen dit goed vinden dan mogen ze dat vinden, Ik vond dit zeker goed voor 4*. Ed-Ucation is erg grappig vind ik. Ik ben al sinds ik hiphop heb leren kennen Dre-fan geweest en zal dat altijd zijn.

avatar van luc011190
Forgot About Dre is een absolute klassieker. Stil DRE vind ik overschat en vaak erger ik me eraan als ik het hoor. The Next Episode is slechts een lekkere partytrack.
Fuck You vind ik een heeel slecht nummer, beat is irritant, MC's komen ook erg zwak.

Nog een grote uitschieter vind ik The Watcher. Dr Dre rapt heel lekker, lekker relaxed. Beat is door zijn eenvoud, absoluut fantastisch.

Cyffix
Kwa beats is dit album geweldig voor de rest is het maar middelmatig en het mocht ook wel iets korter. 3,5*

Dr.Greenthump
Wel nummer hoor ik eigenlijk op het einde van Forget About Dre .. ?

avatar van MJ_DA_MAN
Last Days van Hittman dacht ik.

eazyfan
Ja dat is die. 100% zeker, staat op Hittmanic Verses.

avatar van MJ_DA_MAN
En ook op die andere van Hittman .

eazyfan schreef:
nr. 46 in de top 250

Elk jaar komt er weer zo`n moment dat deze cd weer nieuw lijkt. En die tijd is weer aangebroken, hij zit weer dagelijks in me cd speler!En het blijft gewoon een geweldige cd, zo erg als met deze heb ik cdat met geen enkele andere cd. Heb ook niet voor niets m`n 5de exemplaar aan moeten schaffen, deze cd begeeft het iedere keer of ik raak em kwijt
. Nummer 46 is cker terecht, maar de andere Chronic had mintens ook deze notering moeten hebben.
En ja, Dre fan zal ik ook altijd blijven, ook al word Detox niks, dan zal zijn oude werk nog steeds gewaardeerd worden.
Hij en Em zijn eigenlijk degene die me aan het intensief luisteren van hip hop hebben gezet.
Die nummer 1 plek in mijn top tien zal deze nog lang houden, want er is gewoon nog steeds geen plaat die hetzelfde met mij doet als deze.

eazyfan
5 keer moeten kopen? wow Dre verdient wel wat aan je. Ik vind deze Cd gewoon goed en Detox word denk ik echt wel beter dan dit. Beter dan The Chronic lukt hem niet vrees ik. Deze is wel beetje gezakt, ik hoop nog binnen de top50 maar The Chronic zou echt hoger moeten. Ik ga binnenkort nog eens herluisteren en dan miss terug 4,5*, The Message blijft beetje onderschat vind ik, maar 11 mensen die die kiezen, een van de weinige tracks op dit album met echte inhoud. Still D.R.E. en Forgot About Dre blijven me favo's.

ik heb deze nu al 6 jaar en ik ben het nog altijd niet moe.. ik vind het een dikke klassieker maar die hittman gaat toch wel storen na een tijdje hoewel ik hem niet zo slecht vind

Ikben persoonlijk geen fan van Dre, hij is een goede producer en dat is de reden dat iedereen hem ook als goede rapper ziet. Waar is de tijd dat Dre nog de zwakste schakel van NWA was...
Zucht

Toch maar 4 sterren voor dit album met goede featurings en natuurlijk mooie beats.

avatar van Niek
Moet je niet een halve ster lager geven? Dre had tenslotte ook ruzie met 2Pac....

avatar van MJ_DA_MAN
Idd, en waar blijven de 0,5'en voor Mobb Deep? Of Biggie? Of pak hem beet, alles van Bad Boy Records?

eazyfan
Ja en LL Cool J ook, en nog zoveel Chino XL ook maar.

CaliLove
Mokaveli schreef:
Zucht

Dr.Dre de zwakste schakel bij N.W.A.??? Hij zorgde daar voor al die dope beats op de songz (Gangsta Gangsta, Fuck Tha Police, Straight Outta Compton, Dopeman Remix etc. )

Raekwon the chef
Ik vond denk ik Eazy-E de zwakste schakel, daarna Dre.
Ik geef dit een 4,0, goed album maar kan zeker niet tippen aan zijn voorganger

avatar van ViciouzZz
Eazy-E en Dr. Dre de zwakste schakel???
Denk dat Dr. Dre samen met Eazy gewoon de sterkste schakels waren binnen NWA en dat Dj Yella, MC Ren en Ice Cube de mindere waren...

Eazy-E had z'n eigen Label Ruthless en Dr. Dre is nog steeds bezig met Aftermath Records...Van Ice Cube hoor ik de laatste tijd bijzonder weinig (Vond de War & Peace Album ook nie alles) En MC Ren en Yella daar hoor je al helemaal niks meer van...

Nee hoor, naar mijn mening waren Dre & Eazy verreweg de belangrijkste personen binnen NWA en de rest had het zonder die 2 denk ik niet voor mekaar gekregen om NWA de status en bekendheid te geven die het nu nog steeds geniet...

Greetz

avatar van MJ_DA_MAN
Jij praat over het zakengedeelte, maar met zwakke schakel worden de raps bedoeld. Ice Cube stak er met kop en scouders bovenuit vind ik, daarna volgden Dre, Eazy en Ren. Met die laatste heb ik nooit wat gehad, vandaar.

Raekwon the chef
ViciouzZz schreef:

dat heeft toch niks met talent te maken? ice cube is verreweg de sterkste schakel die met kop en schouders erbovenuit steekt, daarna komt MC Ren, daarna Dre en daarna Eazy-E.
Ik heb het nu over de mc's als groep dus niet de solo's meegerekend, dan zou Dre hoger staan dan Ren, omdat hij nog een classic heeft.
op de N.W.A albums komt MC Ren altijd wel aardig goed uit de verf.

avatar van ViciouzZz
Idd ik had t wat meer over zaken i.p.v. het talent onderling...Klopt, maar wat talent betreft zou ik ook Ice Cube de voorkeur geven, dan Eazy en Ren en Dre ongeveer even goed, vind wel dat Dre zich daarna steeds beter ontwikkeld heeft als artiest terwijl hij toch ook veel met producen bezig is en dat Ren een beetje op de achtergrond geraakt is ondertussen...

Maar ja...Leefde Eazy nog maar...Vind die stem alleen al heerlijk om te horen

Greetz...

Ik wilde even doorgeven dat Niek héél erg grappig is, en voor degene die het nog niet weten: Eazy E heeft Dre gemaakt en NIET anders om!

avatar van Niek
Mokaveli schreef:
Ik wilde even doorgeven dat Niek héél erg grappig is

Dat is aardig van je..

vet album. zoooo doodgedraaid dat ik het gewoon even een paar jaar niet meer kan luisteren.. heb ook nooit zin om het op te zetten ondanks dat ik het wel een vette plaat vind. komt wel weer.

top album. en nu nog steeds luister ik die cd

avatar van Wib0__
Stoer Album! Vooral de samenwerking met Eminem blijft leuk! (Forget About Dre).
Ook ''The Next Episode'' is eén van zijn vetste tracks!

Improvision
Ik ben waarschijnlijk de enige die The Message het beste nummer vind?

Improvision schreef:
Ik ben waarschijnlijk de enige die The Message het beste nummer vind?
Een van mijn 5 favo's maar net niet de beste.