Dr. Dre - 2001 (1999)

met Snoop Dogg

5. Big Ego's (3:58)

6. Xxplosive (3:35)

met Hittman, Kurupt, Nate Dogg en Six-Two

7. What's the Difference (4:04)

met Xzibit en Eminem

8. Bar One (0:50)

met Traci Nelson, Ms. Roq en Eddie Griffin

9. Light Speed (2:40)

met Hittman

10. Forgot About Dre (3:42)

met Eminem

11. The Next Episode (2:41)

met Snoop Dogg

12. Let's Get High (2:27)

met Hittman, Kurupt en Ms. Roq

15. Murder Ink (2:28)

met Hittman en Ms. Roq

16. Ed-Ucation (1:32)

met Eddie Griffin

17. Some L.A. Niggaz (4:25)

met DeFari, Xzibit, Knoc-Turn'al, Time Bomb, King T, MC Ren en Kokane

met Knoc-Turn'al en Hittman

22. The Message (5:29)

met Mary J. Blige en Rell

avatar van Cath
Niek, je verwoord PRECIES wat ik denk:)

Schelpvandezee
wanneer komt detox?!

Relax

avatar van jowietje
Relax schreef:

Komt omdat die te druk is met meezingen op Christina Milian's nieuwe plaat

jowietje schreef:

Komt omdat die te druk is met meezingen op Christina Milian's nieuwe plaat

Da's niet dr. dre hoor, dre van cool & dre, tenminste als ik het goed gelezen had.

een groot aantal zeer briljante trax, met als absolute hoogtepunt: Still Dre en Forget about Dre. Indd spijtig van die onnodige skits.
En ook the message vindt ik niet echt een stijl voor Dre.

Waitin' for Detox

avatar van Cath
nou heb ik eindelijk iemand gevonden die ook The Message niet geweldig vind!.

Relax schreef:
2007... het is weer verschoven.

Waar heb je dat gelezen?? want ik hou het zo goed mogelijk in de gaten. En wat ik ervan weet is herfst dit jaar... en da mag ook onderhand wel eens een keer d8ik zo. Ma ja als het album van The Game al word uitgesteld dan kan ik het op mijn vingers ook wel natellen dat de deadline voor Detox ook niet word gehaald.

eind 2007 komt ie uit

Damn, zolang kan ik echt niet meer wachtten, moet ik me nog een jaar bezig houden met in het verleden te duiken... Ben onderhand wel door Dre`s muziek heen op een paar mixtapes na, maar die zijn niet in NL te krijgen.

Pelvin
qua beats de beste hiphop-plaat ooit. zeker wel 4,0. en detox wordt egt dik, als ik die nieuwe van busta rhymes hoor. die beats zijn echt gruwelijk. ik hoop dat ik niet uitgekeken ben op hip hop tegen de tijd dat detox komt :S

neuh hoor,... als je maar het goede luister
d

Heb vandaag het internet es goed afgespeurd, kan ook maar nergens een duidelijk antwoord vinden over wanneer Detox uitkomt. Meest recente antwoord is herfst dit jaar...
ma er word van alles geroepen, ook weer dat ie helemaal niet uit gaat komen.
Wie kan hier wel duidelijk antwoord op geven? liefst met link erbij ofzo/

avatar van MJ_DA_MAN
Eind 2007. Is officiel, link weet ik niet meer maar is al een maand bekend.

Tsja, het lijkt idd wel zo te zijn, althans volgens dit artikel.
Ma ja, ik vind het erg slecht dat sites als Juize, MTV, Rapbasement en zelfs Dre`s eigen site dit soort dingen niet vermeldden, ma ja dat geeft ook aan dat zij misschien wel genoeg hebben van het aankondigen, cancellen en opnieuw aankondigen van een album.

Nou Dre kennende laat het album van The Game tot begin volgend jaar op zich wachtten en die van zichzelf tot cker herfst volgend jaar. diepe teleurstelling, wederom.

avatar van Niek
Jammer dat ook Dr Dre (zoals velen: 50 cent,Massacre!!) vergeet selectief te zijn. De productie is uiteraard van wereldklasse, rappen kan de Doctor ook echt wel (Forget About Dre) maar zet nou niet alles erop. Liever een album van 50 min met enkel klassiekers dan een skipalbum van 70. Na The Next Episode daald het niveau gewoon keihard, das echt zonde. En die Hittman slaat de plank ook gruwelijk mis. Maar aan de andere kant, ik kan niet veel meer albums opnoemen met zoveel toppers erop: The Watcher, F*ck You, Still Dre, What's The Difference, Forget About Dre, Next Episode, allemaal topkwaliteit: 4 sterren.

JE moet het vaker horen, tis zware kost, ik vond in het begin ook tot nummer 10 ma mooi, nu kan ik de hele cd wel hebben, allemaal vette tracks gewoon. een 5

Gruwelijk album *5

Ik ben niet meteen te vinden voor hip-hop, maar dit is toch wel uitzonderlijk goed album. 4/5

eazyfan
Niek schreef:
En die Hittman slaat de plank ook gruwelijk mis.
nah ik vind Hittman geweldig op die CD,maar van die skipCD van 70 min en zo,daar heb je wel gelijk in The Chronic vind ik tog een groot stuk beter dan deze CD.

Vergo
Eén van de beste albums ooit, 5*

avatar van snoopy
Up In Smoke Tour Is Echt Een Goeie Concert.

snoopy schreef:
Up In Smoke Tour Is Echt Een Goeie Concert.

Niet meer in mijn top 10, er staat teveel rotzooi op, mooie beats, mijn favoriet: Big Ego's en Edu-Cation als skit.

C Changes schreef:
er staat teveel rotzooi op, mooie beats,

De beste samenvatting

Je snapt wat ik bedoel, ik bedoel teveel rotzooi kwa lyrics maar over het algemeen mooie beats.

avatar van Niek
Ja ik snap exact wat je bedoelt. Is ook mijn dilemma met dit album.. met bijna elk album uit die hoek...

Relax
Ik zit me juist te iriteren aan de afwisseling, 1x is het het liefde nummer Fuck You en daarna weer gangster en daarna weer zo... de beats met gevoel zijn veel te afwisselend.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja ik vind zelfs veel nummers op dit album gewoon slecht. Klassiekers brengen hem nog net op een 3,5*. Zéééér overgewaardeerd. Nr 48 in de top 250