John Mayer - Where the Light Is (2008)

Alternatieve titel: Live in Los Angeles

Label: Columbia

1. Neon (5:55)
  2. Stop This Train (5:00)
  3. In Your Atmosphere (5:45)
  4. Daughters (5:04)
  5. Free Fallin' (4:23)
  6. Everyday I Have the Blues (4:14)
  7. Wait Until Tomorrow (4:19)
  8. Who Did You Think I Was (4:23)
  9. Come When I Call (3:23)
  10. Good Love Is on the Way (4:18)
  11. Out of My Mind (10:10)
  12. Vultures (5:19)
  13. Bold as Love (8:37)
  14. Waiting on the World to Change (3:50)
  15. Slow Dancing in a Burning Room (5:19)
  16. Why Georgia (4:27)
  17. The Heart of Life (3:40)
  18. I Don't Need No Doctor (6:02)
  19. Gravity (9:41)
  20. I Don't Trust Myself (With Loving You) (8:44)
  21. Belief (6:03)
  22. I'm Gonna Find Another You (5:40)
Hier heb ik op gewacht. Mayer's prachtige nummers begeleid op de accoustische gitaar. Het klinkt allemaal erg intiem en mooi. Voorlopig een 4,5*.

tuktak
klinkt muzikaal erg goed, jammer dat ik zijn stem niet zo goed kan uitstaan. ik vind hem zeurderig en gewoon vervelend. the heard of life blijft muzikaal en om persoonlijke redenen echt prachtig. live is dit allemaal beter dan zijn studioalbums, en ookal zal ik het verder niet echt meer luisteren, toch 4 sterren.

Zeertjuh
De set van het John Mayer Trio is de beste van de drie echt super goed

Heerlijke live-cd, met drie prachtige sets.

Vind de eerste set het matigst. Het is wel intiem, maar het raakt mij niet echt. Lijkt me meer dat hij het doet voor zijn vrouwelijke fans;).

De Trio-set is absoluut het beste, wat Zeertjuh zegt. Op het niveau van Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan.

De derde band set is gewoon wat je van John mag verwachten. Zijn beste nummers op zijn best gespeeld.

avatar van Thuurke
Het wordt tijd dat hij weer een studioplaat uitbrengt. Hij heeft nu meer live platen dat de drie studioplaten en deze voegt niets to aan de vorige live platen (Any Given Thursday, As/Is en The Village Sessions en Try! met the John Mayer Trio). Leuk voor de heb, maar het allemaal al eens live op plaat gezet.

Wat een geweldig album is dit ! Blij dat er in de huidige pop - muziek nog ruimte is voor kwalitatief goede muziek ! Die Trio-set is inderdaad van Hendrix-achtig niveau. Goeie, passende gitaarsound bij elk nummer. Vultures en Slow Daning In A Burning Room zijn mooie, subtiel gespeelde nummers.

Weet iemand of er van dit album ook een DVD uitkomt trouwens ?

avatar van platedraaier
deze is ook uit op dvd en binnekort ook op blu-ray.
En inderdaad erg fijne plaat dit. Met name het trio is bij mij toch wel favoriet.

avatar van Braam502
Love him or hate him, er is geen tussenweg. De een valt voor zijn heerlijke zwoele stem, de ander haat het. Deze CD laat echter wel zien wat deze rasgitarist allemaal in huis heeft. Het eerste deel relaxed op zijn akoestische gitaar met als hoogtepunt free falling (Tom Petty cover). Tijdens het tweede deel gaat John helemaal los met bluesrockers als bold as love (cover Jimi Hendrix) en Good love is on the way. Het laatste deel is wat meer rechttoe rechtaan maar wederom strak gespeeld. Voor mij een van de betere "live" releases van de laatste jaren. Ben erg benieuwd naar zijn nieuwe studioalbum.

avatar van Thuurke
Wait Until Tomorrow is ook een Hendrix cover.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Opzich best wel een aardig album. nooit geweten dat Mayer met zijn band Blues speelde

Heb de DVD, maar daar staan dezelfde nummers op. 4 sterren voor de CD, de DVD zou ik een 4,5 sterren geven omdat het nog beter is om de muzikanten en John Mayer in de drie verschillende sets aan het werk te zien. Moge duidelijk zijn Mayer een zeer groot muzikaal talent is. Het is alleen allemaal niet erg origineel of vernieuwend. Daarom een 4 / 4,5 en geen 5.

Thuurke schreef:

Ben ik het mee eens, het klinkt geweldig allemaal, maar tijd voor een nieuwe cd is het zeker. Het liefst een nieuwe John Mayer Trio cd eigenlijk..

Maar goed, dit blijft een topplaat, 1 van de grootste muzikale talenten van dit moment en ook alle potentie en wil om zich door te ontwikkelen volgens mij.

TdW
Ik heb ook de DVD. Echt een prachtig concert. Het is goed te horen hoe John Mayer muzikaal gegroeid is vergeleken met de DVD van Any Given Thursday, en dan vooral op zijn zang kwaliteit.

avatar van mr-mucho
Verdomme, wat kan die knul gitaar spelen. 1 Van, zo niet de beste van dit moment. Heel dit concert is genieten. Genoeg variatie, heerlijke solo's en een super stem.

avatar van kaj_666
Dit is echt gewoon 3 livesets lang genieten! Veel van zijn bekende nummers komen in de akoestische set of in de bandset ook minstens zo sterk over als op de studio-albums. En mijn persoonlijke favoriet Slow dancing in a burning room is gelukkig een van de hoogtepunten.
De trio-set is veel bluesier, iets dat op de solo-albums van Mayer veel minder sterk naar voren komt. Hij bewijst echter een veelzijdig artiest te zijn, die op gitaar vele stijlen aan kan. John Mayer laat met dit live-optreden horen dat hij een talent is zoals er maar weinig gemaakt worden.

****½

avatar van Madjack71
Heb deze geluisterd van een collega van me. Spelen kan deze man wel, begeesteren niet. Leuk voor bij het vrouwentheekransje. Geef mij maar Stevie Ray Vaughn.

Chriss
John Mayer, elk album weet ie je toch telkens met een paar nummers compleet te pakken te krijgen. En een merendeel vind je hierop terug, en ook nog eens steengoed. Verveelt eigenlijk geen moment. hoogtepunten: Neon, In Your Athmosphere en Free Fallin'. overduidelijke hoogste punt: Slow Dancing in a Burning Room.
Had hier graag bij geweest maar moet het maar doen met de CD (& DVD niet te vergeten )

**** (4)

Ik kwam deze dvd tegen in de MediaMarkt en was gelijk verkocht. Vooral het acoestische deel is erg mooi, als hij na de inprovistie met het eerste nummer begint krijg ik elke keer weer kippenvel. Ik ben zelf iets minder fan van het trio, maar dat is mijn smaak. Prachtige dvd. 4.5

jorisker
Prachtig album! Echt een van de beste live albums van de laatste tijd. John Mayer is absoluut een meester in het bespelen van de akoestische gitaar. De intro van Neon is gewoon briljant!

Stijn_Slayer
Ma is helemaal weg van hem, ik moest en zou de DVD ook kijken. Tja, gitaar spelen kan die wel (al kan het nog zoveel beter). Maar wat hij doet is totaal niet origineel, dit is allemaal al zoveel keren eerder en beter gedaan. Precies zoals Madjack71 zegt, ik luister dan wel naar Stevie Ray Vaughan. Ik vind Mayer's stem ook maar vervelend...

avatar van EGpower
Vind het juist een aanvulling op Stevie Ray. Zijn gitaarwerk is echt puik hoor! En zijn stem, tja, smaak he. Ik vind het juist prachtig!

Die cover van Bold as Love is the bomb. En die bluesriff van "Good Love Is On The Way": daar ga ik harder van fietsen!

Mayer komt overduidelijk live het best tot zijn recht. Of dat nou akoestisch is, in zijn eentje, elektrisch met zijn trio of de hele band, alles is even goed. Nummers die op de CD's staan, zijn live uitgevoerd net zo mooi. Aan de covers weet hij een eigen, prettige draai te geven.
De drummer van het trio, Steve Jorden, is ook opvallend goed. Zoals Mayer zelf al zegt in het backstage-stuk tussen het trio en de band in, Steve alleen is eigenlijk al voldoende. Hij maakt er zo'n mooie show van, een genot om naar te kijken.
Bij 'I Don't Need No Doctor' komt van elke bandlid het allerbeste naar voren. Erg prettig nummer, maar één van de all time favourites is en blijft 'The Heart of Life'.
Ik ben dan ook blij dat ik het concert maar gewoon meteen op DVD heb aangeschaft, heb er ontzettend van genoten. Ik kan dan ook niet wachten op nieuw materiaal van meneer Mayer.

4,5 sterren.

Ik ben zo blij dat john mayer de laatste jaren zo vooruit is gegaan met zijn stem! In andere concerten hoorde je regelmatig zeer instabiele/valse noten langskomen, totaal niet passend bij de kwaliteit van zijn gitaarspel. Hij heeft hier blijkbaar goed aan gewerkt en op deze cd is daar niks meer van te horen.

Persoonlijk mijn favoriete stukje van het moment: de intro van In Your Atmosphere. De eerste keer dat ik dat hoorde greep het me gelijk naar de keel!

Niet om af te doen aan de kwaliteit van mayer's gitaarspel, maar ben ik toch van mening dat de absolute akoestische gitaarmeester van dit moment Tommy Emmanuel is. Als je van instrumentale akoestische gitaarmuziek houdt (maar eigenlijk muziek in het algemeen), raad ik zeker aan een keertje naar zijn concert te gaan (of youtube te checken). Binnenkort in issie weer in nederland! Echt een belevenis!

t-h-y-$
relaxed is dit

jorisker
little_lOve schreef:
Nummers die op de CD's staan, zijn live uitgevoerd net zo mooi.

Ik vind ze live juist veeeeel beter dan op de CD's! Deze man kan zo ongeloofelijk goed gitaar spelen, ik heb hem zowel op CD als op DVD en je moet op de DVD maar eens goed kijken naar zijn gitaarspel, echt geweldig! Dit concert is gewoon GENIAAL!

avatar van Anne Maaike
Live vind ik John Mayer op z'n best. Een goed album wat mij betreft.

avatar van 0kk0 Babaratski
Zeker een goed album, maar ik raak nu toch wel uitgekeken op z'n huidige nummers moet ik zeggen. Zijn nieuwe album moet snel komen om hem niet uit het oog te verliezen, maar van deze live cd heb ik zeker genoten (en doe dat stiekem nog steeds wel es). mr. Mayer is gezegend met een prachtige stem en geniaal gitaarspel, en weet daar wat mij betreft het onderste mee uit de kan te halen.

JanBetonde2e
Naast Coldplay, kan John Mayer mij het meest laten genieten van muziek , de prachtige gitaar, zijn stem , geweldig, dit soort artiesten laten zien waar muziek omgaat: genieten

avatar van Jurrien
Live is John Mayer gewoon op zijn best. Deze man heeft zo'n geweldige stem en weet heel veel kracht in zijn nummers te leggen.